Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/185940-e30-black-bear-pasiune-fiare-vechi.html)

Nastase Bogdan 19-08-10 18:22

Re: E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 3594580)
Bun asa, hai monteaza si bara spate si o sa vezi alta masina.
Cu pragurile cum o sa faci? Ce vrei sa pui?
Bafta.

P.S. Din pacate nu se potriveste parasolarul la tine, acum vroiam sa-ti urc niste poze dar mi-am dat seama ca am omis un lucru. tu nu ai trapa, iar model este pentru trapa. Sorry :???:

Imi plac mult pragurile actuale, sunt mai finutze decat MT1...plus ca sunt bine imbinate la aripile fata-spate si daca vreau sa le dau jos stric si vopseaua pe acolo...:rolleyes2
Mai degraba am sa-mi iau o bara spate originala din plastic decat pragurile;)

Imi pare rau cu parasolarul...offf..am sa mai caut..

Morpheusmaster, luceste ursul ca mananca numai miere buna si am grija de el8):-)
Bine ai venit in randul "ursarilor" si multumesc pentru aprecieri..si te astept cu un Topic;)

Deasemenea va multumesc tuturor pentru aprecieri iar legat de motor..este in plan..acum depinde cat de repede se leaga treburile si apar banii..parca as vrea sa aud un V8 cum mormaie..un 3.0 V8..8)..daca nu cel mai mic pus va fi 2.5 24 V, ca pe urs trage peste 12V clar..;)

Multumesc Mario:-)
Pentru inmatriculare au mers actele pe care mi le-ai facut la Bucuresti..cu celelalte eram zero barat..deja incepuse aia de la ghiseu sa se aprinda...:lol:
Am gasit sa pun folie omologata..in vreo 3 locuri, dar sa am bani pentru ea..e 400 lei si deocamdata mai fac alte achizitii la ursoi..o bara intre amortizoare, o smecherie, una-alta8)

jakal 19-08-10 23:06

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3596473)
va fi 2.5 24 V, ca pe urs trage peste 12V clar..;)

nu intotdeauna.....eu am halit ursi cu 2,5 24v.....:-P

mad_mario 20-08-10 01:37

cam scumpa folia!!! Da na asa e la braila platesti inmiit pt orice!!! La motor ii dau dreptate lui jakal 12 v rullzz poti sa pui tu 2,5 24 dar tot nu mi se pare k trage asa...numai sunetu parca e de el ,decat 2,5 24 mai bine 3,5 12 doar o parere dak mai anecoie de ceva anunta-ma si daca te pricepi sa-ti pui folie suna-ma pt omologare pe bune;)!!! Salut

trafy-vr6 20-08-10 08:00

Foarte frumoasa masina, felicitari si sa nu ai parte de incidente neplacute. Tot respectul meu pentru munca depusa ! Astept cu nerabdare sa mai postezi iarasi

gonzy_et 20-08-10 08:26

Quote:

Originally Posted by mad_mario (Post 3597159)
cam scumpa folia!!! Da na asa e la braila platesti inmiit pt orice!!! La motor ii dau dreptate lui jakal 12 v rullzz poti sa pui tu 2,5 24 dar tot nu mi se pare k trage asa...numai sunetu parca e de el ,decat 2,5 24 mai bine 3,5 12 doar o parere dak mai anecoie de ceva anunta-ma si daca te pricepi sa-ti pui folie suna-ma pt omologare pe bune;)!!! Salut

Iti dau dreptate Mad_mario gandesca 3.5 12v cu 218 cp suna mai frumos si e un motor mai clasic, chear sar potrivi mai bine la proiect "Black Bear" si mai ales sunt si mai ieftine la achizitie decat V8,sau M. E o parere normal totul depinde de proprietar si de buget. Bafta in continuare sunt cher frumoase pragurile imi aduc aminte de pragurile de la M3 E30.

Nastase Bogdan 20-08-10 08:27

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 3596971)
nu intotdeauna.....eu am halit ursi cu 2,5 24v.....:-P

Teoretic nu are cum sa se intample asa...considerand ca ambele motoare sunt in mintile lor, masinile la aceeasi greutate, rapoarte identice si ambreiaje in mintile lor..;)
Practic..pot aparea probleme de sofer...ratari trepte, neexploatarea corespunzatoare a plajei de turatii, plecare proasta..etc..:-)

Multam Trafy:-)

jakal 20-08-10 18:51

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3597332)
Teoretic nu are cum sa se intample asa...considerand ca ambele motoare sunt in mintile lor

un exemplu......E30 MLS.....fostul COX a lui sineta....
adevarul ca distantele nu sint mari intre noi intre pe 400..
ori il dau cu o juma de masina, o aripa , o bara...:)....ori invers..ma da el la aceleasi distante...

un motor pe care il "urasc"...:) este cel de pe DGM de campina care trage demential pt un 2,5 24.....cu toata lumea zice ca e 2.8,eu stiu masina de cand i-a montat Dany LAF motorul.....

hanneman 20-08-10 22:17

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 3598678)
un exemplu......E30 MLS.....fostul COX a lui sineta....
ori il dau cu o juma de masina, o aripa , o bara...:)....ori invers..ma da el la aceleasi distante...

un motor pe care il "urasc"...:) este cel de pe DGM de campina care trage demential pt un 2,5 24.....cu toata lumea zice ca e 2.8,eu stiu masina de cand i-a montat Dany LAF motorul.....

Este 2.5 curat!Are ceva in plus la cutiuta in care intra multe fire:lol:!

Nastase Bogdan 21-08-10 09:24

Ieri am ridicat masina pe elevator pentru o constatare a jocurilor pe fata(imi trebuie un pivot pe dreapta si ambele capete de bara) si cu ocazia asta am vazut ca s-a ciupit si un burduf la planetara dreapta, cel dinspre grup si a aruncat vaselina...:sad:

Treaba este ca eu am 2 planetare de rezerva de la bratele cu tamburi dar acum va intreb pe voi, cei care va pricepeti, daca planetarele de la fuzetele cu tamburi se potrivesc pe cele cu discuri...ca sa nu iau capetele de pe una pe cealalta si poate o schimb mai simplu cu totul..:idea:;)

Astept un raspuns, multumesc:-)

Cataaa_ 21-08-10 13:00

Din cate stiu eu , se potrivesc perfect .

Buga 21-08-10 15:44

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3596473)

..e 400 lei

Hai la Bucuresti ca iti pun eu cu 250 cu tot cu omologari ! Bafta

Nastase Bogdan 21-08-10 18:38

Quote:

Originally Posted by Cataaa_ (Post 3599958)
Din cate stiu eu , se potrivesc perfect .

Am aflat intre timp, si am si inlocuit-o deja..:D..ce-mi plac mie masinile astea..in 15 minute am inlocuit planetara:idea:

P.S: sunt lafel si cele pentru ABS si cele fara..pe masina aveam planetara pentru ABS si a venit perfect una fara;)

Buga, dar drumul nu-l mai pui:?:..ca ajung mai scump daca pun si drumul pana la Bucale:-)
Multam oricum:-)

Buga 21-08-10 19:12

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3600541)
Am aflat intre timp, si am si inlocuit-o deja..:D..ce-mi plac mie masinile astea..in 15 minute am inlocuit planetara:idea:

P.S: sunt lafel si cele pentru ABS si cele fara..pe masina aveam planetara pentru ABS si a venit perfect una fara;)

Buga, dar drumul nu-l mai pui:?:..ca ajung mai scump daca pun si drumul pana la Bucale:-)
Multam oricum:-)

Poate cand o sa ai drum , nu tre sa fie special pentru folii ! Oferta ramane in picioare ! Numai bine !

ady_viteza 21-08-10 22:50

[QUOTE=jakal;3598678]un exemplu......E30 MLS.....
QUOTE]

Jaka eu nu am soft inca la motor....e stoc ba mai pierd si putere din cauza filtrului de aer care trage aer cald...
Voi softa si eu motorul in curand sa-i ridic limitarea de la 6500 la 7200 de ture si voi vedea atunci cum se comporta:D

jakal 21-08-10 23:35

[QUOTE=ady_viteza;3600995]
Quote:

Originally Posted by jakal (Post 3598678)
un exemplu......E30 MLS.....
QUOTE]

Jaka eu nu am soft inca la motor....e stoc ba mai pierd si putere din cauza filtrului de aer care trage aer cald...
Voi softa si eu motorul in curand sa-i ridic limitarea de la 6500 la 7200 de ture si voi vedea atunci cum se comporta:D

da , dar ai 192 de cai......teoretic...
eu cu soft crezi ca am vreo 250?.......:lol:

scuze bogdan de off topic...

Nastase Bogdan 23-08-10 19:23

2 Attachment(s)
Azi a ajuns si bara de rigidizare dintre oalele amortizoarelor...si ce bara nene..d-aia adevarata, ca mi-a rupt mana de la Posta pana acasa:-)..nu pistol cu apa cum sunt cele de aluminiu cu reglaj pe centru;)

Se va face rosie si frumoasa si sus pe urs cu ea8)

Ali_ump 23-08-10 20:24

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3604928)
Azi a ajuns si bara de rigidizare dintre oalele amortizoarelor...si ce bara nene..d-aia adevarata, ca mi-a rupt mana de la Posta pana acasa:-)..nu pistol cu apa cum sunt cele de aluminiu cu reglaj pe centru;)

Se va face rosie si frumoasa si sus pe urs cu ea8)

am si eu nevoie tot de asa ceva :) sanatoasa nu sticksurile alea:)

Nastase Bogdan 23-08-10 20:47

Quote:

Originally Posted by Ali_ump (Post 3605063)
am si eu nevoie tot de asa ceva :) sanatoasa nu sticksurile alea:)

Mai avea LAF-ul una la vanzare..dupa pret cred ca e lucru calumea;)

Sonny™ 27-08-10 19:31

azi am avut un drum prin braila si pe la carrefour pe la ora 18...vad un urs cu DAS la numar ma gandeam a cui o fi...si apoi imi aduc aminte ca bogdan are urs...foarte frumos ursul felicitari...e low tare, parca ii lipseste o folie...;)

Nastase Bogdan 27-08-10 21:14

Quote:

Originally Posted by Sonny™ (Post 3614529)
azi am avut un drum prin braila si pe la carrefour pe la ora 18...vad un urs cu DAS la numar ma gandeam a cui o fi...si apoi imi aduc aminte ca bogdan are urs...foarte frumos ursul felicitari...e low tare, parca ii lipseste o folie...;)

Plecam de la munca la ora aia:-)..vine si folia, mai intai mai am de facut cateva chestii care nu se vad dar se vor simtii in mersul masinii..si ii lipseste si prelungirea la bara spate..sper ca maine prinde vopsea pe ea8)..ca sta in vopsitorie de 2 saptamani..:evil:..asa e cand nu dai bani..trebuie sa iti astepti randul:rolleyes2

optimus 28-08-10 16:02

S:sad::cry:i eu am trecut de nush cate ori pe la tine pe strada sa vad masina dar nu am dat de tine

jakal 28-08-10 17:42

Quote:

Originally Posted by optimus (Post 3616120)
S:sad::cry:i eu am trecut de nush cate ori pe la tine pe strada sa vad masina dar nu am dat de tine

aruncati cu o piatra in geam si sigur o sa iasa..........:lol::lol::lol:

hai bafta la modificari acolo.....

Nastase Bogdan 28-08-10 20:07

Quote:

Originally Posted by optimus (Post 3616120)

Ai trecut cumva si azi?..am intalnit un urs gri in drept cu piata...eu eram pe bicicleta(azi am mers Eco si la munca si la cumparaturi:lol:)
Ideea e ca eu nu stau acolo..acolo sta mama mea si acolo am garajul unde tin Dacia..ursoiul e pe aproape, la doar 2 strazi inspre Dorobanti;)

Lasa-mi un nr de tel si te sun maine ca sa ne vedem cu ursii8)..si eu vreau sa facem cunostinta si sa mormaie si ei unul la celalalt:-)

Jaka, daca sparge vreun geam are de-a face cu maica-mea...si nu-l vad bine!!!:lol:

Nastase Bogdan 30-08-10 19:00

6 Attachment(s)
Azi m-am apucat cu drag si spor de demontat,curatat si uns reglajele scaunului din dreapta..pana cand ploaia mi-a stricat socotelile...:sad:

Insa azi la munca am avut suficient timp pentru up-date la faruri, faruri gasite ieri in mod nesperat:D..acum sa aplic o folie si pe proiectoare si este gangsta' din fata...8)8)

Scuzati insa masina, care este f murdara..si asa a venit ploaia:lol:

optimus 30-08-10 21:46

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3621301)
Azi m-am apucat cu drag si spor de demontat,curatat si uns reglajele scaunului din dreapta..pana cand ploaia mi-a stricat socotelile...:sad:

Insa azi la munca am avut suficient timp pentru up-date la faruri, faruri gasite ieri in mod nesperat:D..acum sa aplic o folie si pe proiectoare si este gangsta' din fata...8)8)

Dupa cum vad a fost putin de munca la farurii, cumva imi esti dator sau doar mi se pare?:rolleyes2

Ali_ump 31-08-10 00:28

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3621301)

faine farurile...de as gasi si eu un set:) Te sun maine pentru un nr de tel la domnu cu suportu de numar:)

mad_mario 31-08-10 13:12

foarte frumos !!! Chiar imi place poate innegresti si proiectoarele !!! punei fusta m-tech pe spate si FOLIE!!!
ps:Imi pare foarte rau dar nu gaseste codul de culoare:( daca ajungi la bucuresti poate o rezolvam cu calculatorul!

Nastase Bogdan 31-08-10 13:32

Quote:

Originally Posted by optimus (Post 3621844)
Dupa cum vad a fost putin de munca la farurii, cumva imi esti dator sau doar mi se pare?:rolleyes2

Dator, dator colegu:-)..cand te intorci iti fac cinste cu o bere..dar sa fi fara urs:-)
La faruri a fost ceva de munca, ca ai vazut ce prinderi aveau...:shock:..sa vezi la reglaj ce distractie a fost..:rolleyes2

Alin, se rezolva; cred ca te va putea servii.

Mario, pe proiectoare ma gandesc sa aplic folie, atunci cand voi aplica si pe geamuri..adica cam peste o luna dupa calculele mele financiare:rolleyes2..luna asta vine RCA-ul...:sad:
Mama lui de cod...poate il pacalesc la noi la vopsitorie aici la Ford:rolleyes2

Ma bucur ca-ti place ursoiul, de mine nu mai zic:-)

trafy-vr6 31-08-10 14:28

Foarte frumos, bravo, numai cuvinte de lauda !!!!!

iMAGiNE 01-09-10 19:36

Uite Bogdan aici how to!
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=94540
8)

Nastase Bogdan 01-09-10 20:17

Multam Gabi, f interesant8)

morpheusmaster 02-09-10 04:05

Quote:

Originally Posted by iMAGiNE (Post 3627117)

Eu iti multumesc si mai mult :) In curand imi incerc norocul ;)) (sa sparg sticla :) )

Gyo*TDS 02-09-10 09:52

salut,frumos ursu.daca ar fi sa-l vinzi cam la ce bani l-ai da?:D

Nastase Bogdan 02-09-10 10:38

Quote:

Originally Posted by Gyo*TDS (Post 3628346)
salut,frumos ursu.daca ar fi sa-l vinzi cam la ce bani l-ai da?:D

De jumatate de an de cand il am, l-am desfacut si l-am pus la punct pe toate planurile..inclusiv inmatriculat pe numele meu cu toate seriile drepte..si motor avantajos in acte(taxe mici, posibilitati ulterioare de swap cat te tine bugetul)..asta nu e masina de dat in conditiile astea;)

Dar, asa informativ, nu sub 2400-2500 euro:rolleyes2

Gyo*TDS 02-09-10 13:37

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3628478)
De jumatate de an de cand il am, l-am desfacut si l-am pus la punct pe toate planurile..inclusiv inmatriculat pe numele meu cu toate seriile drepte..si motor avantajos in acte(taxe mici, posibilitati ulterioare de swap cat te tine bugetul)..asta nu e masina de dat in conditiile astea;)

Dar, asa informativ, nu sub 2400-2500 euro:rolleyes2

Ok.spor la treaba in continuare cu ursu` ca merita din plin:-)

morpheusmaster 02-09-10 14:17

O sugestie? (ca ma uitam prin pozele facute pt Sant0s) ----> Stergatoare lamelare ;)).

Nastase Bogdan 02-09-10 20:22

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 3629097)
O sugestie? (ca ma uitam prin pozele facute pt Sant0s) ----> Stergatoare lamelare ;)).

Mi s-au parut cam scumpe cand am vrut sa iau, iar apoi au aparut altele care erau mai la ocazie sau mai necesare si nu am mai luat..dar sunt in plan ca astea pe care le am sunt cam varza..:rolleyes2

Multumesc Gyo tds:-)

P.S: azi am luat prelungirea spate de la vopsit, in week-end sa o montez8)

Nastase Bogdan 05-09-10 15:41

10 Attachment(s)
Week-end-ul asta i l-am dedicat in totalitate ursoiului..incepand de sambata dimineata cand am montat bara de spate si am demontat tot de pe pavilion,banchetele spate, centurile spate si cartonul pentru difuzoarele spate..:rolleyes2
Astea toate le-am demontat pentru ca am dus-o dupa amiaza la spalatorie, pentru a scoate fata capitonajului de pavilion care arata intr-un mare fel negativ..:shock:

Astazi, m-am apucat din nou de treaba dis de dimineata si am montat totul la loc la interior, in plus am gasit/montat in sfarsit si suportul pentru OBC la parasolare(de mult cautam asa ceva pentru ca era lipsa pe masina mea) si mi-am taiat/modelat mocheta pentru podea(partea care urca spre bancheta spate era descoperita si se vedea urat vopseaua si grundul de pe podea).

Cu treburile astea puse la punct mi s-au mai luat cateva pietre de pe inima:D

Sonny™ 05-09-10 15:45

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3636032)
Week-end-ul asta i l-am dedicat in totalitate ursoiului..incepand de sambata dimineata cand am montat bara de spate si am demontat tot de pe pavilion,banchetele spate, centurile spate si cartonul pentru difuzoarele spate..:rolleyes2
Astea toate le-am demontat pentru ca am dus-o dupa amiaza la spalatorie, pentru a scoate fata capitonajului de pavilion care arata intr-un mare fel negativ..:shock:

Astazi, m-am apucat din nou de treaba dis de dimineata si am montat totul la loc la interior, in plus am gasit/montat in sfarsit si suportul pentru OBC la parasolare(de mult cautam asa ceva pentru ca era lipsa pe masina mea) si mi-am taiat/modelat mocheta pentru podea(partea care urca spre bancheta spate era descoperita si se vedea urat vopseaua si grundul de pe podea).

Cu treburile astea puse la punct mi s-au mai luat cateva pietre de pe inima:D

imi place ce fel ai grija de masini, vine foarte bine bara spate..multa bafta in continuare cu ursul;)

optimus 05-09-10 15:47

intrebare intrebatoare?
-dc ai dat gaurii in bandoul ala de pe spate?
-cat a costat afacerea obc?si se aprinde ceva sau e doar de forma?

All times are GMT +2. The time now is 15:24.

- Copyright 2026 4Tuning