Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Brasov (https://forum.4tuning.ro/50-brasov.html)
-   -   Ultimele noutati in materie de autoturisme (https://forum.4tuning.ro/50-brasov/18319-ultimele-noutati-materie-autoturisme.html)

blondu_glf 2 17-01-07 16:47

Re: ultimele noutati in materie de autoturisme

din pct de vedere al hp eu cred ca este foarte interesanta:D

BascaBV 17-01-07 17:24

Da... aici(hp) nimik de zis dar la capitolul utilitate e zero... adica mai bine nu baga banii in asa ceva...

blondu_glf 2 17-01-07 22:40

frate.....crezi ca ala si-a facut masina aia ca sa care cartofi?deci nu trebe sa stea bine la capitolul utilitate........din start trebuia sa iti dai seama ca este masina de 400 metrii(eventual show) si nimic altceva

NEbunu 24-01-07 11:22

2 Attachment(s)
Englezii sunt de neoprit cand vine vorba de monstruozitati pe roti. Rapom V8 este ultima creatie de acest tip.

Credeati ca aparitia unui motor de mare putere pe o motocicleta este absurda? In acest caz trebuie sa va pregatiti pentru ce urmeaza.

Imaginati-va o motocicleta de 454 de kilograme (denumita Rapom) dotata cu un motor V8 supraalimentat de 8.2 litri care functioneaza pe baza de alcool si care ajunge la 1200 de cai putere! Ei bine, iat-o in toata splendoarea sa! Desi Rapom V8 este, din punct de vedere tehnic, perfect legal pentru rularea pe sosele, el este utilizat doar pentru ca stapanul, creatorul si pilotul sau, britanicul Nick Argyle, sa ajunga la o cursa de dragstere organizata saptamanal.

Acesta spune ca Rapom a fost construita in garajul propriu iar din cauza faptului ca ocupa foarte mult spatiu, celelalte proiecte au trebuit reduse la maximum ca dimensiuni. "Nu aveam deloc spatiu in garaj dupa ce am construit Rapom. Desi aveam de gand sa cumpar un motor nou pentru acesta, sotia mi-a spus ca ar fi interesant sa il folosesc pe cel pe care il aveam deja: un propulsor utilizat de Monster Truck-uri. In ciuda dimensiunilor mari, mi-am propus sa realizez acest lucru si am reusit", declara englezul.

NEbunu 01-02-07 16:33

3 Attachment(s)
Suedezii de la Volvo au publicat imaginile si informatiile oficiale legate de noua generatie a lui V70, break-ul de familie al scandinavilor.

Volvo a publicat astazi fotografiile oficiale ale noii generatii a breakului de clasa medie V70. Iata primele informatii legate de acesta.

Inca de la prima privire, observam multe elemente pe care V70 le imprumuta de la fratele mai mare S80. In partea posterioara, stopurile reiau linia generatiei actuale, baza acestora fiind insa latita, in stilul recent-lansatului C30. Spatiul dedicat bagajelor este cu 55 de litri mai voluminos decat cel al actualei generatii.

Spatiul creste si in habitaclu, unde pasagerii din fata au la dispozitie trei centimetri in plus pe verticala iar cei din spate 4.8 centimetri pentru picioare. Schimbarile se datoreaza cresterii generale in dimensiuni: V70 are acum 4850 mm in lungime (+14.3 cm fata de vechiul model) si 1860 mm in latime (+6 cm).

Noua gama de motorizari include un diesel de 2.4 litri care dezvolta 143 CP si 340 Nm, un propulsor pe benzina de 2.5 litri care scoate aproape 200 de cai si 300 Nm si - in varful gamei - un motor cu sase cilindri de 3.2 litri care dezvolta 285 de cai si 400 Nm. Desi ne asteptam la un V8 superperformant inca de la debut, acesta nu va aparea decat dupa cateva luni.
Noile sisteme de siguranta - capitolul la care Volvo exceleaza - includ scaunul pentru copii optional construit de Volvo in conformitate cu restul interiorului. Versiunea de baza vine in standard cu o roata de rezerva de dimensiuni normale si este echipata cu frana de mana electronica, Dynamic Traction si sistem de control al stabilitatii.

FreaK_Bv 01-02-07 23:31

4 Attachment(s)
Ati auzit de jantele D'Vinci Forgiato Radurra? Va anuntam pe blog, acum cateva luni, ca acestea au prezentate in premiera la Salonul de Tuning si Accesorii SEMA Las Vegas si erau montate pe un Mercedes S550 Lorinser. Ei bine, avem astazi primul set de fotografii oficiale cu show-car-ul german ajutat de jantele de rigoare.

Aspectul inedit al jantelor transparente nu poate trece neobservat pe strada iar Radurra, firma producatoare, are meritul de a inova intr-un domeniu care parea limitat din acest punct de vedere.

Va remaintim ca jantele D'Vinci Forgiato sunt construite din inele exterioare si interioare din aluminiu forjat care tin loc de cadru pentru discurile alcatuite policarbonati intariti chimic. Jantele vin in doua dimensiuni, 20 si 22 de inch si costa, fiecare, 5000 de dolari. Altfel spus, un set complet de jante transparente de la Radurra costa nu mai putin de 20.000 de dolari.

Bigu 02-02-07 12:36

astea-s faine cand cobori poiana de se inrosesc discurile

NEbunu 08-02-07 16:30

1 Attachment(s)
VW Golf 6: primele ipoteze

Presa italiana a publicat primele imagini ipotetice ale lui Golf VI. Acesta se va inspira, spun peninsularii, din formele conceptului Iroc.

Aveti in fata primele ipoteze legate de formele stilistice ale viitorului Golf 6, noua generatie a iubitului model german urmand sa fie lansata in 2009. Realizate de italienii de la Infomotori, aceste desene concepute pe calculator reiau liniile conceptului Iroc, care se pare ca va sta la baza designului noului Golf.

Volkswagen trebuie sa confirme pozitia de top pe care a ocupat-o inca de acum 30 de ani in segmentul C prin viitorul Golf 6. Si pentru ca ultima generatie nu a satisfacut la maximum conducatorii Volkswagen (costuri de productie foarte ridicate si vanzari neconcludente), viitorul Golf va trebui sa faca fata unui adevarat atac al adversarilor: Toyota Auris, Kia C'eed si nou-lansatul Fiat Bravo stau oricand la cotitura pentru a prelua prima pozitie in clasa.

Desi vorbim de generatia 6 a lui Golf, nu vom avea de a face cu un model nou 100% ci cu un facelift foarte profund care cuprinde noi elemente interne, noi linii estetice pentru exterior si, evident, noi motoare performante. In schimb, substanta (platforma si partea mecanica) raman aceleasi.

Daca Iroc va sta la baza designului exterior, motoarele diesel vor fi absolut noi. Deocamdata sunt confirmate prezenta lui 1.9 de 105 cai si ale celor trei common-rail de 2.0 litri care scot 120, 150 si 170 de cai putere.

BascaBV 08-02-07 17:45

Frumoasa masina ... dak v-a arata asha de bine si am bani sigur imi voi cumpara una arata exceptional ;)

alfa33 09-02-07 10:57

Misto viitorul Golf. Au inceput si nemtii sa se joace de-a designerii. Oricum si asta tot de vre-un latin e desenat. Nu stiu sigur dar dupa linii il banuiesc pe Walter Da Silva (ex Alfa Romeo, ex Seat, actual designer sef Audi). Oricum, arata destul de bine.

BMW-M-Power 13-02-07 08:24

3 Attachment(s)
2007 Dodge Demon Concept

Engine Type: Inline-4 Displacement cu in (cc): 146 (2400) Power bhp (kW) at RPM: 172(128) / 6000 Torque lb-ft (Nm) at RPM: 165(224) / 4400 Redline at RPM: m.a. Brakes & Tires Brakes F/R: ABS, vented disc/disc Tires F-R: R19 Driveline: Rear Wheel Drive Exterior Dimensions & Weight Length × Width × Height in: 156.5 × 68.3 × 51.8 Weight lb (kg): 2600 (1179) Performance Acceleration 0-60 mph s: n.a. Top Speed mph (km/h): n.a. Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): n.a.

Lukian_XXX 18-02-07 18:00

Mie imi place.... mi-as lua si yo unu da mie ca nu mai am pe unde sal parchez ca am plin garaju de Lamborghini-uri si Ferarri-uri:lol: :lol:
AS Vrea yo sa fie asa:twisted: :lol:

NEbunu 20-02-07 12:52

3 Attachment(s)
Primul Audi A5 se dezvaluie
Site-ul dedicat in intregime viitorului model A5, a publicat in premiera imagini cu automobilul, asteptat sa-si faca debutul la Geneva.
Imagini in premiera ale noului Audi A5 au fost publicate pe site-ul oficial, dedicat in intregime modelului.
Audi A5 nu difera cu mult de fotografiile spion publicate in decursul acestui an. Dimensiunile sale sunt mai mari decat ale actualului A4 sedan, desi se asteapta sa fie un rival pentru Seria 3 de la BMW. A5 este primul model Audi care este construit pe o platforma noua, modulara, asteptata sa fie folosita si pentru noile generatii de A4 si A6 sedan, precum si de A8 in varianta cu ampatament marit.
Dimensiunile foarte mari fac din A5 o masina spatioasa. La interior avem de a face cu scaune sportive, volan si schimbator imbracate in piele si finisaje din aluminiu. Imaginile au dezvaluit ca modelul va fi disponibil cu un motor V6 TDI de 3.0 litri, unul V8 FSI si unul V6 FSI de 3.2 litri. Aceste variante de motorizare vor fi urmate de altele si mai puternice pentru modele de performanta ca S5 si RS5.
Toate modelele, cu exceptia versiunii de baza echipata cu transmisie fata, vor adopta sistem de tractiune integrala quattro. Transmisia va include o cutie manuala conventionala cu 6 trepte, un multitronic Audi CVT sau un S-tronic cu doua comutatoare.
Aceste informatii sunt doar preliminare. Vom reveni cu mai multe detalii odata ce Audi va lansa un comunicat de presa oficial.

BascaBV 20-02-07 15:59

Frumos ... simplu ... previzibil ... cam atat am avut de zis in leg cu A5

BMW-M-Power 20-02-07 21:31

3 Attachment(s)
Engine
Type:
V8 Displacement cu in (cc):
259 (4244) Power bhp (kW) at RPM:
405(302) / n.a. Torque lb-ft (Nm) at RPM:
n.a. Redline at RPM:
n.a. Brakes & Tires Brakes F/R:
ABS, vented disc/vented disc Tires F-R:
n.a. Driveline:
Rear Wheel Drive Exterior Dimensions & Weight Length × Width × Height in:
n.a. Weight lb (kg):
n.a. Performance Acceleration 0-60 mph s:
n.a. Top Speed mph (km/h):
n.a. Fuel Economy EPA city/highway
mpg (l/100 km):
n.a.

alfa33 21-02-07 13:10

inca o data, italienii stiu sa faca masini :D

BMW-M-Power 23-02-07 20:20

2 Attachment(s)
Si inca una ca sa te simyi si mai bine ;)

2007 Maserati Edo Competition MC12 XX

Engine Type: V12 Displacement cu in (cc): 382 (6262) Power bhp (kW) at RPM: 800(588) / 8500 Torque lb-ft (Nm) at RPM: 576(780) / 5800 Redline at RPM: n.a. Brakes & Tires Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc Tires F-R: 265/35 ZR19 - 335/30 ZR20 Driveline: Rear Wheel Drive Exterior Dimensions & Weight Length × Width × Height in: n.a. Weight lb (kg): 2722 (1235) Performance Acceleration 0-62 mph s: 3.2 Top Speed mph (km/h): > 242 (390) Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): n.a.

blondu_glf 2 03-03-07 01:01

cica si germanii stiu sa faca treburi impresionante............este sic@???
https://www.youtube.com/watch?v=RSUhO...elated&search=

Syc@ 05-03-07 11:28

Quote:

Originally Posted by blondu_glf 2 (Post 778472)
cica si germanii stiu sa faca treburi impresionante............este sic@???
https://www.youtube.com/watch?v=RSUhO...elated&search=

da , dar totusi prea mult crom nu e masina de blyng blyng;)

Tataee_^ 07-03-07 20:57

Prea tare golfu'ul ;)

BMW-M-Power 20-03-07 08:47

2 Attachment(s)
Specifications Engine Type: Twin-turbo V10 Displacement cu in (cc): 301 (4941) Power bhp (kW) at RPM: 810(604) / n.a. Torque lb-ft (Nm) at RPM: 733(994) / n.a. Redline at RPM: n.a. Brakes & Tires Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc Tires F-R: R20 Driveline: Rear Wheel Drive Exterior Dimensions & Weight Length × Width × Height in: 191.1 × 72.7 × 74.3 Weight lb (kg): 4033 (1830) Performance Acceleration 0-60 mph s: 3.6 Top Speed mph (km/h): 240 (386) Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): n.a. Base Price: 2007 BMW M5 by Currency Motor Cars - $350,000 (last update: 3/19/2007)

blondu_glf 2 21-03-07 23:53

1 Attachment(s)
Producatorul american Shelby Super Car's(SSC),se pregateste sa doboare recordul mondial pentru cea mai rapida masina de serie,record detinut la ora actuala de Bugatti Veyron.

SSC, condusa de celebrul Jerod Shelby, a anuntat zilele trecute ca vor incepe pe data de 21 martie testele initiale pentru doborarea recordului de viteza pe o autostrada din Nevada. MKM racing va asigura securitatea testelor si masuratori independente cu aparatura de mare precizie.
Pentru a dobora actualul record de 407 km/h , SSC va folosi un Ultimate Aero TT de numai 1247kg. Motorul bolidului este un V 8 bi-turbo de 6.2 litri, 1183 CP si un cuplu devastator de 1483 Nm.
Producatorii se asteapta ca viteza maxima sa se situeze in jurul cifrei de 440 km/h.
Ultimate Aero TT beneficieaza si de multe dotari interioare dintre care putem aminti tapiteria de piele, scaune Recaro, sistem audio cu 10 difuzoare, navigatie prin satelit si un sistem hidraulic care ii permite sa ridice garda la sol cu 4 inch in caz de nevoie.

alfa33 22-03-07 17:05

Foarte tare. Noroc ca au inventat italienii Laborghini Diablo sa aiba si americanii ce sa copieze la design :D oricum, sper tare ca performante.

BMW-M-Power 06-04-07 20:22

BMW M3 Coupe
Specifications Engine Type: V8 Displacement cu in (cc): 244 (3999) Power bhp (kW) at RPM: 420(313) / 8300 Torque lb-ft (Nm) at RPM: 295(400) / 3900 Redline at RPM: 8400 Brakes & Tires Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc Tires F-R: 245/40 ZR18 - 265/40 ZR18 Driveline: Rear Wheel Drive Exterior Dimensions & Weight Length × Width × Height in: 181.7 × 71.6 × 55.8 Weight lb (kg): 3648 (1655) Performance Acceleration 0-60 mph s: 4.6 Top Speed mph (km/h): 155 (250) - electronically limited Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): n.a. (12.4)
http://www.rsportscars.com/foto/11/bmwm309_04.jpg

BMW-M-Power 06-04-07 20:29

scuze pt poza am gresit codul :(

NEbunu 07-04-07 17:22

1 Attachment(s)
Parcheaza-ti masina cu telefonul mobil!

O noua inventie vine sa usureze munca soferilor de pretutindeni: masina controlata prin bluetooth.

Ce poti face cu un telefon performant si o masina pe masura? Iata primul automobil controlat prin bluetooth. Tehnologia este simpla: volanul, acceleratia si frana sunt controlate cu ajutorul unui soft al telefonului. Inventia este foarte utila in zilele ploioase cand vrei sa aduci masina in fata casei sau cand trebuie sa efectuezi manevre de parcare dificile.

NEbunu 09-04-07 15:01

2 Attachment(s)
Presa franceza a publicat informatii in premiera legate de potentialul viitor model 4x4 al celor de la Dacia. Fotografiile au fost publicate de revista franceza AutoPlus.

Informatiile preliminarii pe care le-au aflat francezii sunt optimiste. Astfel, primul model SUV 4x4 din gama Dacia va aparea cel mai tarziu in 2010 si va costa (atentie!) 13.000 de euro. In aceste conditii, noul Logan 4x4 se va situa ca pret intre Lada Niva si Fiat Sedici.

Printre secretele tehnice ale modelului se numara posibilitatea alegerii intre tractiunea integrala si tractiunea pe fata, versiunea 2x4 fiind disponibila incepand de la 11.000 de euro. Motoarele vor bate din nou recordurile in randurile Dacia: de la 75 la 115 CP.

Pretul isi va spune insa ultimul cuvant cand vine vorba de capacitatile off-road: Logan 4x4 nu va dispune de diferential blocabil. Totusi, lipsa acestuia va fi echilibrata de garda la sol foarte ridicata, de un sistem antipatinaj si chiar de ESP.

Bigu 09-04-07 19:22

nu seamana umpic cu volvo xc90??? de la spate ma refer....

blondu_glf 2 09-04-07 19:28

nu seamana un pic............ci un pic mai mult

NEbunu 09-04-07 23:29

seamana spatele dar in rest masina mi se pare frumusica...

blondu_glf 2 10-04-07 02:55

frumusica si atat.......sunt extrem de curios cum o sa tarasca motorul de 75 hp ditamai hardughia de suv.......

Bigu 10-04-07 08:33

arata frumusel avand in vedere ca este full option +....sa nu uitam cum arata si breakul la salon cu ecrane ...faruri cu leduri etc...

Horatiu 10-04-07 09:42

Quote:

Originally Posted by blondu_glf 2 (Post 843439)
frumusica si atat.......sunt extrem de curios cum o sa tarasca motorul de 75 hp ditamai hardughia de suv.......

asta ma gandeam si eu....SUV de 75 cp? :shock:

Lukian_XXX 10-04-07 11:08

mie unul imi place cum arata acum.........dar pe viitor sigur o sa se trezeasca cineva care sa scoata din aceste dotari.......
DAr motoru ala de 75 de cp e prea de tot (daca tot monteaza motoare mici d c nu monteaza si nu de 1.1l de 40 cp)

alex_S 10-04-07 11:57

motorul ala..............:???: ...........

Bigu 10-04-07 13:53

si daca ar punde 1.1 nu crezi ca ar fii doritori? dar deja suvul se adreseaza altei categorii de clienti dupa cum arata si pretul...presupun ca nu o sa-l vezi pe tataica sa-si dea vechea dacie la schimb cu un suv sau sa il vezi pe ion cum se duce la munca cu suvul.... lasand astea la o parte motorul de 1.4 cu tehnologie din `95 au fost circa 500.000 de bucati si tb puse undeva...

blondu_glf 2 10-04-07 22:47

bah.......voi chiar credeti ca daca ar pune motor de 1.1 nu ar fii cumparatori???eu cred ca yack si-ar vinde peugeotul si si-ar lua jipan .......:lol:......si acum o sa urmeze yackone.....:forever bah!!!

Yackone 11-04-07 03:00

Quote:

Originally Posted by blondu_glf 2 (Post 844938)
bah.......voi chiar credeti ca daca ar pune motor de 1.1 nu ar fii cumparatori???eu cred ca yack si-ar vinde peugeotul si si-ar lua jipan .......:lol:......si acum o sa urmeze yackone.....:forever bah!!!

aaa...nu;)

blondu_glf 2 11-04-07 03:06

hai mah....nu fii rusinos si zi un forever mic....;)

Bigu 11-04-07 18:32

6 Attachment(s)
pot sa lansez chiar un concurs interactiv cu pozele astea...ghici ce masina e?

All times are GMT +2. The time now is 19:55.

- Copyright 2026 4Tuning