![]() |
Re: filtru sport-intrebare
Eu stiam ca se spala cam la 5000 km sau de vreo doua ori pe an (K&N indica pe la 10000 parca)...in nici un caz la 3-400.
Vezi ca sunt si filtre "uscate", care nu se dau cu ulei. In cazul in care nu e uscat, trebuie dat obligatoriu cu ulei, altfel nu filtreaza praful. Si e mare scofala, daca il speli in fiecare saptamana (3-400km) se duce naibii bumbacul ala.... |
1 Attachment(s)
Quote:
|
aa, pai nu e bumbac. K&N sau Green sunt din bumbac, arata altfel materialul si se si comporta altfel (normal ca exista si altele, carbon...dar mai scumpe). Nu ma pricep f bine, dar al tau nu stiu daca e indicat sa il dai cu ulei...
|
pe un motor sohc care nu e gestionat de calculator , creste consumul , si cu cat creste puterea (motor 1.5 sohc de fiat ritmo ) . ce filtre s-ar potrivi pe asa ceva si la c preturi? ms .
ce e mai bun ? filtru uscat ( cele care se spala) sau care se dau cu ulei ? |
vreau sa`mi pun filtru sport pe un a4 2004 1,8T 163 de cai.ce filtru sport trebuie...se simte diferenta?astept raspuns de la cine stie nu aiurea...si cam la ce pretz ar fi daca se poate.multumesc
|
Am o intrebare prosteasca dar ma roade si poate vor s afle si altii care nu detin atatia bani ptr un filtru de aer FIRMA.Filtrele din targ haha (acum radeti)iti strica motorul ptr ca nu filtreaza si intra praf sau doar nu sunt bune ptr ca nu cresc performantele motorului?Am intrebat ptr ca sunt praf in materie de tuning si sunt o gramada ca mine HI HI .Multumesc anticipat:D
|
Quote:
dar ca sa-ti raspund: nu filtreaza calumea. performantele oricum nu cresc de la un filtru de 50 ron, abea se simte ceva cu un K&N sau Pipercross :lol: cu un filtru bun (gen astea 2 de mai sus), poti avea un mic castig, dar asta depinde de motor... tuning ieftin nu exista, mai ales nu din targuri gen Vitan. |
Sincer yo ma ocup cu preparat masini de curse... si n-am auzit ca cineva sa castige putere sau cuplu din filtru de aer
|
buna seara .. imi cer scuze ca ma bag si eu in discutie ...as vrea sa cumpar si eu un filtru sport vreau sa il pun la un motor de 1.0 va schimba in vre-un fel viata motorului sau functionarea lui . sunt dispus sa cumpar cel mai bun filtru de pe piata ..astept sfaturi.multumesc
|
de curand am luat un filtru "sport' in carcasa originala de la FK...l-am pus pe masina...parca s-ar ridica un pic mai repede in ture dar nu e diferenta fata de cel normal.poate foarte putina...intrebarea mea este acum...cu ce se curata acel filtru ca parca ar fi un pic uleios?rog pe cineva care stie sa imi spuna cum se intretine acel filtru...multumesc
|
pai daca e uleios e de bine...
din cate stiu eu la filtrele k&n kitul de curatare are un ulei cu care se da dupa. cel mai bine trimiti un mail la fk si intrebi... :P |
problema e ca nu prea ma descurc eu cu calculatoarele astea sa le dau mail si am intrebat pe la diversi comercianti ce vand piese de tuning si am ramas cu un gust acru in gura in sensul ca nu stiu frate ce vand astia...parerea mea e ca atunci cand te ocupi cu ceva trebuie sa ai habar cu ce se mananca,macar minimul de cunostinte.dar ei nu au asa ceva...imi poti explica de ce e de bine daca e uleios ca eu nu ma pricep...ma poti ajuta cumva sa afli daca stii mai bine...ti-as fi recunoscator...filtrul este sport in carcasa originala este de la FK si are codul FKLUVW001...multumesc mult de tot
|
bogmotorsport : uite de asa ceva ai tu nevoi. se poate comanda direct dupa site. ai acolo numar de telefon si detalii
http://www.*****************/standard...ts.php?id=1663 |
Quote:
|
2 Attachment(s)
eu miam montat azi un filtru simota sunetul e superb paraca uraca mai bine dar nu prea vad dif de cp sau cuplu este o bora 2002 motor 1.6 74 kw 101
|
Salut,
Am si eu un Fiat Stilo 1.6 16v de 103 cp .. si vreau sa imi pun un filtru de aer sport Merita investitia? vreau doar sa stiu daca masina merge mai bine, decat cu filtru normal , Ce filtru ar trebui sa pun? , pana la ce suma se ridica filtrele bune , am vazut ceva la 1000 RON? de la K&N Astept raspunsuri , Numai bine, Cosmin |
Quote:
|
Quote:
|
sal all am un opel tigra 1.6 16v . dupa ce i am pus filtru aer sport ... nu prea m am inteles cu consumul i am pus si toba i am dat si ktalizatoru jos si gata.consuma cam 10-13 l prin oras.:sad:
|
Poate sa imi zica careva daca filtru de aer sport ar afecta debitmetru si catalizatorul???
Vreau sa imi iau un filtru sport si am stat de vb cu un mecanic care mi-a sugerat sa nu schimb filtru ca s-ar putea sa mi se buleasca debitmetru si apoi catalizatorul? va rog ajutati-ma! |
catalizatorul oricum nu ajuta cu nimic masina, in afara de normele euro X, il poti "buli" tu... adica sa-l scoti de pe masina :lol: nu vad legatura dintre filtru si catalizator....
debitmetrul da, poate sa se "buleasca" daca folosesti un filtru prost. Cauta un kit special pt masina ta, de firma, nu porcarii de 5lei. |
Aha... mersi mult.
|
Pentru un Opel Corsa din 9/2003 euro 4, 1.0i 12v , pot pune filtru sport si toba sport?
mai trebuie modificat ceva? sau imi buleste ceva pe la masina? o recomandare din partea voastra?(unii chiar se pricep pe aici ;) ) Va multumesc! |
Quote:
|
imi poate defecta ceva? nu sunt adeptul cox-ului, dar imi place un sunet mai "placut" la motor!
nu vreau toba si filtrul pt performanta, ci doar pt sunet! De aceea nu vreau sa risc sa stric altceva! |
Nu ai ce sa strici . Filtru iti poti lua pt cutia originala a masinii , asta inseamna ca il scoti pe cel vechi si il pui pe cel nou , fara nici un fel de modificare ( iti recomand K&N ) si in legatura cu toba stai linistit ca nu se strica nimic . Pur si simplu se sudeaza cea noua . Iti va da un sunet placut si agresiv . Tobele care ti`am zis eu costa destul de mult . Daca nu vrei sa dai multi bani , poti incerca Borla ( pretul este in jur de 5 mil evacuarea dubla ) . Totul depinde numai de tine si de banii de care dispui . Numai bine
|
respectele mele! HaRdHouse
|
Quote:
|
Am si eu o intrebare si as aprecia mult daca m-ar putea ajuta cineva.
Am un peugeot 206 cu motorul de 2.0 hdi. Masina nu am luat-o de noua, ci o am cam de 6 luni, in care i-am facut in jur de 10.000 km. Problema mea este ca masina nu prea trage peste 3000 de ture, indiferent de viteza in care sunt, dupa 3200 incepe sa se tureze in gol. Initial m-am dus si i-am luat un nou filtru de aer de la El Padrino, pe seria din talon. Problema persista. Am rugat un prieten sa-mi tureze masina pana pe la 5.000 de ture, pe loc si am ridicat capota. Pe la 4.000 de ture furtunul care intra in turbina se turtea(se strangea, se sugea, etc). Am crezut ca este acel furtun uzat (ca s-a inmuiat cu timpul) asa ca am facut comanda direct din Franta si mi-au adus un nou furtun. La 4.000 de ture.....gues what....la fel si cu asta. Disperat, am cautat tot netul un nou tip de filtru de aer si acum am pus unul care are si un fel de vata de sticla (sau cam asa arata) lipita pe hartia din care este facut. TOT NU TRAGE PESTE 3000. Masina urca foarte frumos in ture, pe la 2200 intra turbina si se simte dar pana pe la 3200. Va rog frumos sugestii....Sa-mi iau un filtru sport sa intre mai bine aerul spre turbina si sa nu se mai stranga furtunul? Am dat cateva ture fara filtru de aer pus pe masina...merge belea. Sctiu ca am scris romane..dar...mila pls....help me :) |
salut baiatu` cu 2.0 hdi parerea mea e sa te duci la un mecanic intai.sa nu fie infundat ceva pe acolo dak zici ca se turtea furtunu.si inca o chestie pe care am intalnit o la tata la atelier
aceeasii problema ca a ta nu se tura peste 3000 la un nissan a fost la reprezentanta cu el ca a incercat tata tot ce se putea.... si aia d la reprezentanta n au jtiut ce are ( repr nissan) si cand colo era infundat un furtun d la turbo....deci.... sa ma anunti si pe mine... ok??ms mult |
Masina noua?
Nu prea imi vine sa cred ca e problema cu ambreiajul. |
Uitate mai bine la ce a scris...ca masina nu e luata de noua! A facut 10.000 de km de cand e la el..nush...De ce nu iti pui filtrul "original" pana gasesti raspunsuri la problema? Macar pana atunci iti merge normal masina...Sau nici asha nu iti merge...?:rolleyes2
|
cu filtru original comandat dupa seria din talon nu merge. Fara filtru pus logic ca nu mai intampina nici un fel de rezistenta si furtunul nu se mai stange, masina tragand prea bine.
Deci, intrebarea mea era: daca pun un filtru sport, care permite sa intre in turbina de 2 sau de 3 ori mai mult aer presiunea exercitata asupra furtunului va fi mai mica, si probabil nu se va mai strange. Deci recomandati-mi un filtru de aer sau daca voi vedeti alte salutii la problema mea !!! Am fost cu ea la Eurila Militari si nu aveau nici o idee. Mi-au spus ca trebuie sa schimb filtrul si furtunul pe care eu deja le schimbasem. W-e nu am timp dar o sa ma duc sa curat/eventual schimb reductorul ca am citit prin forum ca ar putea fi si de la asta. MS mult! |
pune un furtun siliconic sau admisie de inox completa.
|
Ca idee, unui coleg de forum ii sarea capacul de la filtrul de aer atunci cand accelera mai mult. Azi a ajuns la service si s-a constat ca nu avea avansul reglat deloc. Poate te ajuta cu ceva ideea asta... desi atunci cand ai fost la service ar fi trebuit sa se vada pe scanner ceva.
|
parerea mea suntetzi nebooni ...va intrebati daca consuma mai mult pe un motor diesel si e o saracie de 1.6:)) eu schimb vitezele la 7500 rotatii in pana mea...asa ca consuma cat vrea ea...daca ti-ai luat un diesel sa te poti deplasa cu el la piatza nu ii mai pune filtru sport si nu mai intreba de consum...pasionatzii de viteza exclud calculele consumului de combustibil
|
Nu fi rau! Era doar o intrebare, nu un exces de grandomanie.
|
salut!!!pentru un Chevrolet Lacetti Sedan ce mi-ati recomanda si cam cat costa?multumesc
|
Ce ar fi bun de recomandat...
un 2.2 20 v turbo,sau un vr6 compresor sau turbo. Sau macar un golf 2 (700-800 kg)de 1.8 Scuza-mi interventia,nu am nimic cu tine. Filtru e un fel de frectie. Evacuarea e un fel de frectie. Asta discutand de motoare de serie,cu componente de serie. Scoateti dvs toata evacuarea si dati o tura fara nimic pe masina exceptand colectia.Rezultat?CONSIDERABIL MAI PROST FATA DE STOCK. Scoateti filtrul de aer de tot,intercalati pe clapeta de acceleratie/galeria de admisie un tub flexibil care NEAPARAT sa NU "inhaleze"aer din compartimentul motor(fierbinte) ci MUSAI RECE. Daca rezultatul va fi pe placul dvs(eu pot demonstra ca NESEMNIFICATIV)atunci dati cu banii pe filtre!!!!!!!!!! Banii dvs,masina dvs |
cu filtrul conic incalzirea motorului se face mai greu, pe o vreme rece, mai ales iarna. este de preferabil ca in sezonul rece sa schimbi filtrul cu cel stock.
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:34. |
- Copyright 2026 4Tuning