![]() |
Re: Opel Astra OPC sau VW Golf GTI
marsh mah.......incepatorule
|
amewricane..cine mah..eu incepator??
sau sasha? ..vezi ca e fata... :D |
nu tu bogdanee , :PP......pai sa fie orice ......si cal :))))))))))))))) ...glumeam si eu
|
amewricane,..ia vezi si aici ce zic ..
https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti/page-11.html dar de ce se compara mereu GTI..o fi un standard..un etalon..sau mi s epare mie?? eu zic sa unim topicurile si sa facem un mare trio de VS. |
Lasaaaa omulee Ford Focus ST , e bun , face suta in 6.8 , dar cand am avut de ales intre GTi si ST , am ales GTI , pentru k e cu mult peste , dupa parerea mea , cum arata , si mai ales inauntru .
|
nu cred ca are cum sa fie "mult peste" o masian la un pret asemanator peste alta. focus nu-l stiu ... dar intre astra gtc si gti unde e diferenta de calitate a materialelor??
ps de ce se compara gti-u cu toate ? poate si pentru ca e cel mai cunoscut ... sau poate cel mai vandut. |
Astra OPC (240cp) / Golf R32 (250CP) / Leon Cupra R (care se lanseaza in 2 saptamani 240cp) / Civic Type R (250cp)
eu spun ca astia sunt concurentii directi, nu stiu ce cauta gti-u acolo |
Quote:
|
ma refeream la stock si la preturi
|
alexSHO, ai drepate. asta am sustinut si eu de la bun inceput. pollul a fost facut gresit.
|
|
eu am scos cu GTI DSG , noaptea cu luminile aprinse , si benzina sub jumate , 6.23 de la 0-100 km /h , credk dak ii scot si roata de rezerva , si ziua cu luminile stinse mai scade ceva. nu credk opel gtc (pt k asta se compara cu gti) e mai rapid , asa k nici OPC nu cred k e mai rapid dekt R32 , mai ales un R32 DSG , buna treaba au facut astia cu DSG , sunt curios intr-o cursa , OPC vs GTi DSG , ...? dak are careva opc astept provocare.
|
cauta pe youtube parca sau pe metacafe..DSG contra manuala..pe GTI...asa ca Offtopic ;)
|
nu va inteleg cu DSG-u , eu ce mi-am luat permisul de vreo 7 luni si imi place sa conduc de mor, sa simti cum bagi a 5-a si mananci asfaltul.Are vreun farmec dsg-u?:rolleyes2
|
dsg e cea mai tare dintre automate... si o automata schimba imediat, nu poti obtine acelasi timp niciodata cu o manuala...
dar la manuala e acel ceva :) |
lasa k am avut un golf 4 gti manual , si intr-adevar e superb , mai am o fabie RS cu manuala asa k ma pot juca destul , dar la DSG , altceva simti knd schimbi vitezele de pe volan si + si - , cand vrei u , castigi f mult timp . incearca si ai sa vezi de ce e misto DSG-ul . si nu imi place la GTi manuala k e prea mare schimbatorul , dak era mai mic era misto .
|
din cate am vazut eu in teste DSG scoate mai putin suta decat o manuala..
|
sincer eu am luat DSG k e mai rapid dekt manuala , si e mult mai usor sa obtii timpul dat in carte.
|
https://www.youtube.com/watch?v=uFL59...rch=volkswagen
alte comentarii ?? se pare ca opelul vostru e pe ultimul loc in competitie. si testul nu e facut de x si y ci de oameni cu ceva experientza in domeniu ;) vw powaaa |
r 32 nu are motor de 3.2 L ??
|
GTI-ul rupe! Care Opel? :/
|
parerea fiecaruia :D eu aleg golf gti pt ca imi place designu si performantele :D chiar daca opelu are ceva calutzi in plus
|
Ba da R32 are 3.2l .
Logic este sa compari masini cu motoare asemanatoare! Cu alte cuvinte opc scoate din 2l 240 si gti 200. Eu am un Astra 1.7CDTI si pot spune ca directia e cam varza chiar daca eu nu am decit 100 cp la 240 nm. |
Opc e mai frumos mai puternic dar la fel cum am spus mai sus directia e varza.
Gti e mai stabil dar la capituolul design e cel mai urit din clasa. Mie cred ca mi-ar pace un Tipe R cu designul opc |
mda... tu vrei TIPE R... e super .. eu as vrea TYPE R
legat de topic... golf as alege.. opc-ul e misto dar ... |
astra are un motor puternic...dar numai pt linie dreapta,virajele nu sunt punctele lui forte (dupa parerea emisiunii top gear) + ca e dominat de "torque steer".
iar de gti numai de bine (are si el defectele lui),dar e cel mai echilibrat hot-hatch! in + sa nu uitam ca motorul 2,0 TFSI a fost votat de mai multe ori ca fiind cel mai bun la clasa lui ;) numai bine!;) |
E cineva care le-a condus pe amindoua ?
Rog cit mai multa obiectivitate! |
In primul rand uita-te la episodul Top Gear cu Astra,GTI si Meg RS.
Chestia e ca Astra OPC nu cred ca are vre-un dealer la test-drive. Eu am GTI de doua luni,deci si eu am avut de luat o decizie (si m-am informat muuult despre toate optiunile),si am asteptat pana a aparut si ultima "veriga" adica Focus ST,dar m-am "dezumflat" cand am vazut consumul de 13.5 in oras.GTI e cel mai bun compromis intre masina de oras si sportiva.Toata mass-media de specialitate e de parerea asta.Dar pana la urma fa cum zice Clarkson,"Alege cu inima!".Oricum daca-ti iei GTI iti garantez ca n-o sa-ti para rau.Nu conteaza ca te bate nu stiu ce masina la semafor,sofatul nu se rezuma la cei 400m. |
Quote:
|
Dar sincer lasind la o parte performantele nu ati vrea un opel cu , comportamentul uni gti?
Nu se poate face nimic cu directia de la opel? Cit de costisitoare poate fi o ajustare? |
ceachi,nu e vorba de o ajustare,e vorba ca e fata foarte grea si prea multa putere si cuplu pentru o tractiune.Ar ajuta putin un spate mai greu,dar fiind un hatchback e greu de obtinut repartizarea maselor 50%-50%
|
https://www.youtube.com/watch?v=uFL59k_2AOw
Opel OPC e o masina de *** , uitati-va in kt timp face 0-100 :))) calutzi in plus degeaba . ...e km departe de adevar . e mai incet dekt GTI manual sa nu mai vb de DSG . |
Quote:
|
In mijlocu zilei 12l/100km.Seara 10.5l/100km.Afara 8l/100km.Se poate si mai putin in afara orasului.Oricum e o masina polivalenta.E buna si de facut piata si cumparaturi la supermarket si e bun si pe circuit.O revista spunea:"Cu greu mai gasesti astazi o masina care sa se comporte atat de bine pe circuit fara a i se aduce nici o modificare fata de starea in care iese de pe linia de asamblare."Revista nu e romaneasca,e britanica.
|
cam dubiosi timpii pe care i-au scos aia in teste ... la toate masinile
|
am vazut o comparatie..pe TopGear dintre VW Golf GTI , Opel Astra OPC , si Renault Megane RS.
la final tabela arata cam asa: 1) Opel Astra OPC 2) Renault Megane RS 3) VW Golf GTI deci...golf-ul gti...a ramas doar un nume...:( |
Comparatia e cam fortata. OPC are 240cp si Gti5 200cp. Corect ar fi fost sa-l compare cu G5 GTI EDITION de 235cp. Ca aspect sunt de parere ca OPC e din alt film ca sa zic asa. Depinde ce preferi, intr-un OPC n-ai cum sa treci neobservat, intr-un Gti s-ar putea sa nu te observe toata lumea.
|
Quote:
|
later edit: uite aici filmul : https://youtube.com/watch?v=7QhS6FKeP1s
|
Quote:
P.S.-Astra OPC(GTI-R.I.P.):lol: :lol:..era o reclama tare!:) Bafta! |
| All times are GMT +2. The time now is 05:14. |
- Copyright 2026 4Tuning