Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra OPC sau VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/17225-opel-astra-opc-vw-golf-gti.html)

amewricanu 15-06-06 09:03

Re: Opel Astra OPC sau VW Golf GTI

marsh mah.......incepatorule

bogdan_wrc 15-06-06 11:10

amewricane..cine mah..eu incepator??
sau sasha? ..vezi ca e fata... :D

amewricanu 15-06-06 22:23

nu tu bogdanee , :PP......pai sa fie orice ......si cal :))))))))))))))) ...glumeam si eu

bogdan_wrc 16-06-06 07:40

amewricane,..ia vezi si aici ce zic ..
https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti/page-11.html
dar de ce se compara mereu GTI..o fi un standard..un etalon..sau mi s epare mie??

eu zic sa unim topicurile si sa facem un mare trio de VS.

amewricanu 16-06-06 14:22

Lasaaaa omulee Ford Focus ST , e bun , face suta in 6.8 , dar cand am avut de ales intre GTi si ST , am ales GTI , pentru k e cu mult peste , dupa parerea mea , cum arata , si mai ales inauntru .

steaua23 16-06-06 20:15

nu cred ca are cum sa fie "mult peste" o masian la un pret asemanator peste alta. focus nu-l stiu ... dar intre astra gtc si gti unde e diferenta de calitate a materialelor??
ps de ce se compara gti-u cu toate ? poate si pentru ca e cel mai cunoscut ... sau poate cel mai vandut.

alexSHO 24-06-06 11:25

Astra OPC (240cp) / Golf R32 (250CP) / Leon Cupra R (care se lanseaza in 2 saptamani 240cp) / Civic Type R (250cp)

eu spun ca astia sunt concurentii directi, nu stiu ce cauta gti-u acolo

Calimero2003 25-06-06 12:20

Quote:

Originally Posted by alexSHO
Astra OPC (240cp) / Golf R32 (250CP) / Leon Cupra R (care se lanseaza in 2 saptamani 240cp) / Civic Type R (250cp)

eu spun ca astia sunt concurentii directi, nu stiu ce cauta gti-u acolo

Daca ai bagat R32 in discutie......inseamna ca s-a terminat jmecheria.....la ora actuala e cea mai rapida masina in europa pe 400 m......una bucata R32 de 960 hp...pentru restul puterea asta e SF.

alexSHO 25-06-06 21:49

ma refeream la stock si la preturi

bogdan_wrc 26-06-06 07:10

alexSHO, ai drepate. asta am sustinut si eu de la bun inceput. pollul a fost facut gresit.

bogdan_wrc 26-06-06 11:00

https://www.youtube.com/watch?v=uFL59...rch=volkswagen

BYG'u 26-06-06 11:10

eu am scos cu GTI DSG , noaptea cu luminile aprinse , si benzina sub jumate , 6.23 de la 0-100 km /h , credk dak ii scot si roata de rezerva , si ziua cu luminile stinse mai scade ceva. nu credk opel gtc (pt k asta se compara cu gti) e mai rapid , asa k nici OPC nu cred k e mai rapid dekt R32 , mai ales un R32 DSG , buna treaba au facut astia cu DSG , sunt curios intr-o cursa , OPC vs GTi DSG , ...? dak are careva opc astept provocare.

bogdan_wrc 26-06-06 12:14

cauta pe youtube parca sau pe metacafe..DSG contra manuala..pe GTI...asa ca Offtopic ;)

alexSHO 26-06-06 16:51

nu va inteleg cu DSG-u , eu ce mi-am luat permisul de vreo 7 luni si imi place sa conduc de mor, sa simti cum bagi a 5-a si mananci asfaltul.Are vreun farmec dsg-u?:rolleyes2

SpeedeR 26-06-06 18:43

dsg e cea mai tare dintre automate... si o automata schimba imediat, nu poti obtine acelasi timp niciodata cu o manuala...
dar la manuala e acel ceva :)

BYG'u 26-06-06 18:53

lasa k am avut un golf 4 gti manual , si intr-adevar e superb , mai am o fabie RS cu manuala asa k ma pot juca destul , dar la DSG , altceva simti knd schimbi vitezele de pe volan si + si - , cand vrei u , castigi f mult timp . incearca si ai sa vezi de ce e misto DSG-ul . si nu imi place la GTi manuala k e prea mare schimbatorul , dak era mai mic era misto .

bogdan_wrc 27-06-06 08:28

din cate am vazut eu in teste DSG scoate mai putin suta decat o manuala..

BYG'u 27-06-06 15:13

sincer eu am luat DSG k e mai rapid dekt manuala , si e mult mai usor sa obtii timpul dat in carte.

iZOTOPE 29-06-06 23:17

https://www.youtube.com/watch?v=uFL59...rch=volkswagen

alte comentarii ??

se pare ca opelul vostru e pe ultimul loc in competitie.

si testul nu e facut de x si y ci de oameni cu ceva experientza in domeniu ;)

vw powaaa

steaua23 29-06-06 23:58

r 32 nu are motor de 3.2 L ??

sisp4tpro 30-06-06 00:18

GTI-ul rupe! Care Opel? :/

N0S_eXpert 07-07-06 22:48

parerea fiecaruia :D eu aleg golf gti pt ca imi place designu si performantele :D chiar daca opelu are ceva calutzi in plus

ceachi 21-08-06 11:07

Ba da R32 are 3.2l .
Logic este sa compari masini cu motoare asemanatoare!
Cu alte cuvinte opc scoate din 2l 240 si gti 200.
Eu am un Astra 1.7CDTI si pot spune ca directia e cam varza chiar daca eu nu am decit 100 cp la 240 nm.

ceachi 21-08-06 11:17

Opc e mai frumos mai puternic dar la fel cum am spus mai sus directia e varza.
Gti e mai stabil dar la capituolul design e cel mai urit din clasa.
Mie cred ca mi-ar pace un Tipe R cu designul opc

Eugen_TL 22-08-06 13:13

mda... tu vrei TIPE R... e super .. eu as vrea TYPE R

legat de topic... golf as alege.. opc-ul e misto dar ...

tfsi 22-08-06 14:16

astra are un motor puternic...dar numai pt linie dreapta,virajele nu sunt punctele lui forte (dupa parerea emisiunii top gear) + ca e dominat de "torque steer".

iar de gti numai de bine (are si el defectele lui),dar e cel mai echilibrat hot-hatch! in + sa nu uitam ca motorul 2,0 TFSI a fost votat de mai multe ori ca fiind cel mai bun la clasa lui ;)

numai bine!;)

ceachi 23-08-06 14:39

E cineva care le-a condus pe amindoua ?
Rog cit mai multa obiectivitate!

GTI 23-08-06 18:22

In primul rand uita-te la episodul Top Gear cu Astra,GTI si Meg RS.
Chestia e ca Astra OPC nu cred ca are vre-un dealer la test-drive.
Eu am GTI de doua luni,deci si eu am avut de luat o decizie (si m-am informat muuult despre toate optiunile),si am asteptat pana a aparut si ultima "veriga" adica Focus ST,dar m-am "dezumflat" cand am vazut consumul de 13.5 in oras.GTI e cel mai bun compromis intre masina de oras si sportiva.Toata mass-media de specialitate e de parerea asta.Dar pana la urma fa cum zice Clarkson,"Alege cu inima!".Oricum daca-ti iei GTI iti garantez ca n-o sa-ti para rau.Nu conteaza ca te bate nu stiu ce masina la semafor,sofatul nu se rezuma la cei 400m.

andrE1 24-08-06 23:21

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 166326)
1 ASPECT : OPEL
2 PERFORMANTZE : OPEL
3 FIABILITATE : OPEL (in ultimul JD power, firma opel a ajuns pe 12, iar vw a cazut pe 20)

daa,opelu o cam face da si yo raman adeptu VW:???:

ceachi 27-08-06 16:46

Dar sincer lasind la o parte performantele nu ati vrea un opel cu , comportamentul uni gti?
Nu se poate face nimic cu directia de la opel?
Cit de costisitoare poate fi o ajustare?

GTI 28-08-06 10:24

ceachi,nu e vorba de o ajustare,e vorba ca e fata foarte grea si prea multa putere si cuplu pentru o tractiune.Ar ajuta putin un spate mai greu,dar fiind un hatchback e greu de obtinut repartizarea maselor 50%-50%

BYG'u 09-09-06 21:49

https://www.youtube.com/watch?v=uFL59k_2AOw
Opel OPC e o masina de *** , uitati-va in kt timp face 0-100 :))) calutzi in plus degeaba . ...e km departe de adevar . e mai incet dekt GTI manual sa nu mai vb de DSG .

Cosmin255 10-09-06 08:14

Quote:

Originally Posted by GTI (Post 529666)
In primul rand uita-te la episodul Top Gear cu Astra,GTI si Meg RS.
Chestia e ca Astra OPC nu cred ca are vre-un dealer la test-drive.
Eu am GTI de doua luni,deci si eu am avut de luat o decizie (si m-am informat muuult despre toate optiunile),si am asteptat pana a aparut si ultima "veriga" adica Focus ST,dar m-am "dezumflat" cand am vazut consumul de 13.5 in oras.GTI e cel mai bun compromis intre masina de oras si sportiva.Toata mass-media de specialitate e de parerea asta.Dar pana la urma fa cum zice Clarkson,"Alege cu inima!".Oricum daca-ti iei GTI iti garantez ca n-o sa-ti para rau.Nu conteaza ca te bate nu stiu ce masina la semafor,sofatul nu se rezuma la cei 400m.

De curiozitate , cat iti ia a ta in oras?

GTI 10-09-06 10:54

In mijlocu zilei 12l/100km.Seara 10.5l/100km.Afara 8l/100km.Se poate si mai putin in afara orasului.Oricum e o masina polivalenta.E buna si de facut piata si cumparaturi la supermarket si e bun si pe circuit.O revista spunea:"Cu greu mai gasesti astazi o masina care sa se comporte atat de bine pe circuit fara a i se aduce nici o modificare fata de starea in care iese de pe linia de asamblare."Revista nu e romaneasca,e britanica.

Morro 19-09-06 14:59

cam dubiosi timpii pe care i-au scos aia in teste ... la toate masinile

terror3009 31-05-07 19:37

am vazut o comparatie..pe TopGear dintre VW Golf GTI , Opel Astra OPC , si Renault Megane RS.
la final tabela arata cam asa: 1) Opel Astra OPC
2) Renault Megane RS
3) VW Golf GTI

deci...golf-ul gti...a ramas doar un nume...:(

cristian_seven 31-05-07 22:13

Comparatia e cam fortata. OPC are 240cp si Gti5 200cp. Corect ar fi fost sa-l compare cu G5 GTI EDITION de 235cp. Ca aspect sunt de parere ca OPC e din alt film ca sa zic asa. Depinde ce preferi, intr-un OPC n-ai cum sa treci neobservat, intr-un Gti s-ar putea sa nu te observe toata lumea.

Morro 01-06-07 12:18

Quote:

Originally Posted by terror3009 (Post 927710)
am vazut o comparatie..pe TopGear dintre VW Golf GTI , Opel Astra OPC , si Renault Megane RS.
la final tabela arata cam asa: 1) Opel Astra OPC
2) Renault Megane RS
3) VW Golf GTI

deci...golf-ul gti...a ramas doar un nume...:(

Bai terroristule vezi asta cred ca ai visat tu asnoapte ... nu mai vorbi prostii pe aici ... Astra era cam pe ultimul loc ... Doar la liniutza iesea putin mai bine ca Megane de la care si-o lua pe circuit si cutoate ca era ceva mai lent alegerea celor de la Top Gear era Golf-ul GTI pentru ca le face pe TOATE cum trebuie ...

Morro 01-06-07 12:24

later edit: uite aici filmul : https://youtube.com/watch?v=7QhS6FKeP1s

THX-1 01-06-07 13:20

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 928831)
Bai terroristule vezi asta cred ca ai visat tu asnoapte ... nu mai vorbi prostii pe aici ... Astra era cam pe ultimul loc ... Doar la liniutza iesea putin mai bine ca Megane de la care si-o lua pe circuit si cutoate ca era ceva mai lent alegerea celor de la Top Gear era Golf-ul GTI pentru ca le face pe TOATE cum trebuie ...

Toate 3 subvireaza la fel de mult avand tractiunea fata,la acceleratie OPC-ul e primul(la design la fel) cat despre circuit,nu stiu cati dintre noi au ocazia sa o alerge ca sa spui ca intradevar conteaza timpul scos.Faza cu golful care "le face pe toate" e neinteresanta,n-am auzit pe vreunul care sa-si fi cumparat un GTI pt. ca poate sa care un dulap in spate,asta e o tampenie find o masina destinata tinerilor.(exista break-uri pt. carat).In concluzie aleg Astra OPC,dispune de forta si cuplu mai mare plus designul si sunetul motorului mult mai agresiv si reusit,GTI-urile deja sunt prea banale chiar dc. sunt masini foarte reusite chiar mai reusite decat Opelul iar Megane RS e chiar urat..e renault.
P.S.-Astra OPC(GTI-R.I.P.):lol: :lol:..era o reclama tare!:) Bafta!

All times are GMT +2. The time now is 05:14.

- Copyright 2026 4Tuning