Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

nelutz69 13-03-11 22:33

Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Da Buga, e bun linkul, unele informatii si poze tot de la mine au fost preluate , :rolleyes2 ... ajungem imediat si acolo, momentan vreau sa continuam cu 1985.... poate mai gasesc ceva poze din aceasta perioada....

Buga 13-03-11 23:38

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4167415)
Da Buga, e bun linkul, unele informatii si poze tot de la mine au fost preluate , :rolleyes2 ... ajungem imediat si acolo, momentan vreau sa continuam cu 1985.... poate mai gasesc ceva poze din aceasta perioada....

Da Nelutzu , ai dreptate . Imi cer scuze ca am intrat in ordinea lucrurilor , dar eram atat de nerabdator si bucuros ca le am gasit .. :D

Astept cu nerabdare in continuare poze si informatii ! Numai bine !

cornel1955 14-03-11 06:24

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4166467)
Cornel, nu uita că v-a sprijinit şi Pieleanu, parcă aşa īl chema, era un şef care avea biroul īn clădirea CICLOP Magheru şi un Gălăşeanu, din cāte īmi amintesc.
Rusănescu

Asa este dar eu ma refeream la acea poza care era inca inginerul Nica Grigore la conducerea magazinului si care era receptiv la nou...bineintzeles Pilea si Galesanu neau sprijinit si ei cu toate fortele mai ales cand au vazut ca nau bagat banii degeaba si noi scoteam rezultate neasteptate :)...Pielea a mers pana acolo in cat sa certat cu niste securisti pentru viza mea pe pasaport in lotul national pt ca eu nu eram membru de partid si nu voiau sami dea viza.... heheheee vremuri apuse !!! Este aproape gata si fisa de sportiv trebuie sa numar cupele pt ca nu mai stiu palmaresul...Imediat ce este gata vo trimit ! Sa auzim de bine ca belele curg :)

cornel1955 14-03-11 06:56

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4167371)
http://www.banatuldemunte.ro/un-alt-...-14-sept-1986/

Un link unde gasim cateva informatii si poze reusite si de calitate ! Poate Domnul Cornel sau Rusanescu stiu mai multe informatii .... .

Numai bine !

Imi pare rau Buga dar eu in perioada august '86-1988 am facut o pauza si am revenit in 1989....sorry nu cunosc date din aceasta perioada :(

cornel1955 14-03-11 07:04

Nelutzu ai gasit ceva poze din anul 1989 campionatul national ? Miam pierdut toate filmele nedevelopate din anul ala si nu am poze cu ultimul monopost al meu #146...daca gasesti ceva esti mare :) sau oricine detine asa ceva...fac cinste :) !

cornel1955 14-03-11 16:21

Dle Rusanescu sau nea Mitica cum spuneam pe vremuri luati ultimul numar din revista pe profil auto AUTOSHOW...cititi acolo poate ma gasiti si pe mine :) niste baieti tineri care cerceteaza si publica articole interesante despre ultima generatie de masini dar si despre aberantele masini moderne cu supercomputere pe ele, dar au o mare stima pt cei ce au facut autosport pe vremuri...invitatia de la Schleitz din 9 iulie a.c. este o surpriza placuta pt mine si pt multi altii...CEI CARE AU FACUT SPORT DE PERFORMANTZA CHIAR SI PE lEGENDARUL TRABANT...(in '86 cand am fost acolo avea 75 CP la grupa A...dupa aia nu mai stiu :)) )...foarte buna initiativa din partea clubului local si sa vedem cum stam cu fondurile ...dar miar face mare placere sa revad acel circuit intr-un cadru organizat (ca altfel din nostalgie fiind sofer pe tir am mai trecut pe acolo ...nu aveam GPS pe camion sa ma vada patronul :D ca acum ) si am fumat 2-3 tigari pe circuit...am facut circuitul de la Schleitz cu tirul...la plimbare...asta da pasiune :) ) atasez aici invitatia unor pasionati de sportul cu motor, chiar daca organizatorii si participantii sunt in varsta dar poate ca mai pot :) http://www.puru.de/Files/AMC%20Invit...eiz%202011.pdf

cornel1955 14-03-11 17:35

Alt fix de al meu si nu numai al meu este sa te dai pe un circuit de F1 fara sa platesti :)...pe Hungaroring mam dat, iar acum 5 ani pe Monza pe un Piaggio Zip de 100 cmc cu un copil in spate al unui prieten (circuitul era gol si eu eram cazat la campingul aferent circuitului)...Piaggio era tunningat si scotea pe 400 de m acelasi timp cu Kawasaki zxr600 ...heheheheeee ....a fost superb....am vrut sa intru pe la boxe si nu miau dat drumu'...leam spus ca vin de la 2000 de Km din Romania sa vad circuitul si miau aprobat 20 min de "plimbare" ....pai chiar mam plimbat...in primul tur lam dat jos pe gorobetele ala mic sa nul am pe constiinta si iam dato...superb circuit cu senzatii deosebite am mai facut 4 ture pana mau oprit mieii de la paza :D ...au zis ca sunt nebun ...heheheeeee ...gata hai ca am ras mai facem si treaba:) Urmatoarea tzinta este Nurburgring unde sunt invitat de un prieten de al meu...sa vad cu ce ma dau acolo ca nuam nimic ...:))

nelutz69 14-03-11 19:21

Quote:

Originally Posted by ZerO_CooL (Post 4165940)
Primul link nu merge, cred ca acestea sunt cele corecte...
Engleza: http://www.puru.de/Files/AMC%20Invit...eiz%202011.pdf
Germana: http://www.puru.de/Files/AMC%20Einla...20D%202011.pdf

Ms ZerO_CooL :-)
Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4166218)
Exceptional acest topic.
In fiecare xi il urmaresc cu maxim interes. Felicitari !!! ;)

Iti multumesc in numele tuturor :-), acelasi lucru pot spune si eu despre Blogul tau despre marca Dacia... poate ar trebui sa ne intalnim sa incropim un subiect despre istoria Daciei in cursele auto, ceva scurt dar de valoare, stiu ca esti fan Logan, dar fara aceste batrane Loganul nar fi existat astazi, iar Timisoara - Resita nu e un capat de tara... te salut. ;)

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4167574)
Da Nelutzu , ai dreptate . Imi cer scuze ca am intrat in ordinea lucrurilor , dar eram atat de nerabdator si bucuros ca le am gasit .. :D
Astept cu nerabdare in continuare poze si informatii ! Numai bine !

Eeee , nu trebuie sa iti ceri scuze ca nu e tarlaua mea aici, fiecare face ce vrea, dar interesant ar fi sa o facem in ordine :-)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4167817)
Nelutzu ai gasit ceva poze din anul 1989 campionatul national ? Miam pierdut toate filmele nedevelopate din anul ala si nu am poze cu ultimul monopost al meu #146...daca gasesti ceva esti mare :) sau oricine detine asa ceva...fac cinste :) !

Sant pe urmele lor, :twisted: astazi am incercat sa dau de Tibi Ciurciu, dar am aflat ca din februarie e in Canada, dar cand vine dau de el, Gedeon e prin Germania cred, iar de Mircea Ponta nu am dat inca, Peteanu e dar nu l-am prins :twisted:...am facut rost azi de adrese si numere de telefoane ale mecanicilor lui WernerH, sper sa dau de ei si sper ca in tinerete le-a placut fotografia :twisted:

Azi am vb si cu un baiat din Presa, Sergiu T, purtatorul media de la UCM Resita, el o sa ma ajute sa mai afle date despre alti oameni ce au fost implicati in curse de la Uzina, .... am vb cu el sa facem si niste anunturi la radio si Presa locala, un apel catre cei ce detin fotografii din acele timpuri, uni le au acasa si nici nu realizeaza ce comori au, trebuie descoperite.....:twisted:

Rusanescu 14-03-11 19:31

Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Nelutzu,
Mircea PONTA 0744 309 852
Tibi CIURCIU şi W. HIRSCHVOGEL vin la vară īn Reşiţa.
Eugen PETEANU 0744 591 562,
Nicu ZABERCA 0722 315 160
Aurel ŢUŢUIAN 0744 143 428
Cornel, voi lua revista, mulţumesc.

cornel1955 14-03-11 20:21

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4169735)
Nelutzu,
Mircea PONTA 0744 309 852
Tibi CIURCIU şi W. HIRSCHVOGEL vin la vară īn Reşiţa.
Eugen PETEANU 0744 591 562,
Nicu ZABERCA 0722 315 160
Aurel ŢUŢUIAN 0744 143 428
Cornel, voi lua revista, mulţumesc.

Cu multa placere si mutam fain cum zic resitenii (ca eu cu ei mam inteles cel mai bine) pt telefoane ...il stiam numai pe al lui Eugen ...pe al lui Mircea Ponta nu il
stiam dar sa va spun o poveste ...la circuit la Buzau '84 cred, amandoi cu casca pe cap, cu mustatza, cu costume la fel, nu faceai diferentza...eu aveam de luat niste medicamente pt o alergie si nevastamea cui credeti ca ia dat pilulele...lui Mircea Ponta :) ...ce concluzie sa trag ?... un baiat extraordinar nu e de mirare ca semana cu mine ...hehehehee !!!

cornel1955 14-03-11 20:25

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4169683)
Ms ZerO_CooL :-)

Sant pe urmele lor, :twisted: astazi am incercat sa dau de Tibi Ciurciu, dar am aflat ca din februarie e in Canada, dar cand vine dau de el, Gedeon e prin Germania cred, iar de Mircea Ponta nu am dat inca, Peteanu e dar nu l-am prins :twisted:...am facut rost azi de adrese si numere de telefoane ale mecanicilor lui WernerH, sper sa dau de ei si sper ca in tinerete le-a placut fotografia :twisted:

Azi am vb si cu un baiat din Presa, Sergiu T, purtatorul media de la UCM Resita, el o sa ma ajute sa mai afle date despre alti oameni ce au fost implicati in curse de la Uzina, .... am vb cu el sa facem si niste anunturi la radio si Presa locala, un apel catre cei ce detin fotografii din acele timpuri, uni le au acasa si nici nu realizeaza ce comori au, trebuie descoperite.....:twisted:

Multzam fain si ar fi cel putin pt mine o comoara care sa dus dracu' din neglijentza mea ...mersi Nelutzu !! Astept vesti bune de la #146 din 1989 :) Daca sunteti cuminti mai am o gramada de poze vechi...glumeam...le scanez saptamana asta si le bag aici ...mai am prin pod dar sa dea caldura sa urc acolo si sa iau biblioteca la scarmanat...nu am uitat de Nicu Zaberca...maine le ai :)

nelutz69 14-03-11 20:38

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4169187)
...invitatia de la Schleitz din 9 iulie a.c. este o surpriza placuta pt mine si pt multi altii.....foarte buna initiativa din partea clubului local si sa vedem cum stam cu fondurile ...dar miar face mare placere sa revad acel circuit intr-un cadru organizathttp://www.puru.de/Files/AMC%20Invit...eiz%202011.pdf

Si mie mi se pare interesant, acum problema e ca e timpul cam scurt, era bine ca macar cei ramasi sa mearga acolo toti, pe un buget al statului roman, pt ca voi ati ridicat steagul Romaniei acolo
. si mai frumos ar fi ca macar un Easter si o Dacie 1300 sa ia starul acolo in iulie 2011... atat am vrut sa spun :twisted:

... si daca tot am pomenit de steag, am si dovada :D
1988 Cup Of Peace / Circuit Riga
http://rh1988.jalbum.net/1988/1988_C...88_DK_0006.jpg

http://rh1988.jalbum.net/1988/1988_C...88_DK_0008.jpg
PS: Moshu , descrie-ne te rog personajele din cele 3 fotografii, eu cunosc doar pe cativa( Resiteni), si nu vreau sa fac vreo greseala...:twisted:
http://rh1988.jalbum.net/1988/1988_C...88_DK_0005.jpg

... sper ca va incanta pozele, eu sincer nu ma mai satur sa le privesc...
:arrow: urmeaza altele.

Rusanescu 14-03-11 21:06

Bravo Nelutzu, excelente poze.
Īn prima poză, de la stānga la dreapta: Wilhelm KULPINSKI gr. E-Oradea, Ioan (Make) MATEESCU-Şef delegaţie-Bucureşti, Werner HIRSCHVOGEL -A-Reşiţa.
Īn a doua, de la stānga la dreapta: Lajos NABOSNYI-E-Oradea, George PREOTEASA - gr.A-RIP, Eugen PETEANU - gr.E-Reşiţa, Tiberiu GEDEON -E-Reşiţa.
Īn a treia: George PREOTEASA - gr.A-RIP, Eugen PETEANU - gr.E-Reşiţa, Tiberiu GEDEON -E-Reşiţa, Wilhelm KULPINSKI gr. E-Oradea, Ioan (Make) MATEESCU-Şef delegaţie-Bucureşti, Werner HIRSCHVOGEL -A-Reşiţa şi port drapel.
Rusănescu

cornel1955 14-03-11 21:08

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4169958)
Si mie mi se pare interesant, acum problema e ca e timpul cam scurt, era bine ca macar cei ramasi sa mearga acolo toti, pe un buget al statului roman, pt ca voi ati ridicat steagul Romaniei acolo
. si mai frumos ar fi ca macar un Easter si o Dacie 1300 sa ia starul acolo in iulie 2011... atat am vrut sa spun :twisted:

PS: Moshu , descrie-ne te rog personajele din cele 3 fotografii, eu cunosc doar pe cativa( Resiteni), si nu vreau sa fac vreo greseala...:twisted:

multzam nelutzu vezi ca iti dau ceva pe mail ....foarte mishto pozele dar din pacate trebuia sa fiu si eu acolo dar...nu am fost

cornel1955 14-03-11 21:32

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4169958)

este un om in plus in pozele alea care era pe dinafara sportului cu motor si mai mult cu informatiile securitatii contact me at 0728479509

nelutz69 14-03-11 21:42

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4170030)
Bravo Nelutzu, excelente poze.
Īn prima poză, de la stānga la dreapta: Wilhelm KULPINSKI gr. E-Oradea, Ioan (Make) MATEESCU-Şef delegaţie-Bucureşti, Werner HIRSCHVOGEL -A-Reşiţa.
Īn a doua, de la stānga la dreapta: Lajos NABOSNYI-E-Oradea, George PREOTEASA - gr.A-RIP, Eugen PETEANU - gr.E-Reşiţa, Tiberiu GEDEON -E-Reşiţa.
Īn a treia: George PREOTEASA - gr.A-RIP, Eugen PETEANU - gr.E-Reşiţa, Tiberiu GEDEON -E-Reşiţa, Wilhelm KULPINSKI gr. E-Oradea, Ioan (Make) MATEESCU-Şef delegaţie-Bucureşti, Werner HIRSCHVOGEL -A-Reşiţa şi port drapel.
Rusănescu

Am inteles, si mai inteleg ca titulatura de Sef delegaţie-Bucureşti a lui M.... e de fapt acoperirea, ca nu prea inteleg, stiu ca pe vremea aia orice delegatie avea si cate un s...... coada dupa sportivi, ca se vede de la o Posta :twisted::twisted::twisted:

Tare ma gandesc sa si scot pozele din cauza asta, dar deja e prea tarziu, nici nu stiu ce cauta acolo langa Werner, langa toti acei piloti minunati, pozele ar fi mult mai fantastice fara el in prim plan acolo si spun asta ca si eu am facut sport si stiu cate am patit cu acesti "sefi de delegatii"... era mai inteligent daca statea deoparte, iar astazi nu ar mai fi vb nimeni de rau de el.... dar poate e interesant si asa, sa stie si tinerii ca sportul pe vremea aia sa facut cateodata si cu sacrificiul libertatii....

cornel1955 14-03-11 21:48

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4170140)
Am inteles, si mai inteleg ca titulatura de Sef delegaţie-Bucureşti a lui M.... e de fapt acoperirea, ca nu prea inteleg, stiu ca pe vremea aia orice delegatie avea si cate un securist coada dupa sportivi, ca se vede de la o Posta :twisted::twisted::twisted:

Tare ma gandesc sa si scot pozele din cauza asta, dar deja e prea tarziu, nici nu stiu ce cauta acolo langa Werner, langa toti acei piloti minunati, pozele ar fi mult mai fantastice fara el in prim plan acolo si spun asta ca si eu am facut sport si stiu cate am patit cu acesti "sefi de delegatii"... era mai inteligent daca statea deoparte, iar astazi nu ar mai fi vb nimeni de rau de el.... dar poate e interesant si asa, sa stie si tinerii ca sportul pe vremea aia sa facut cateodata si cu sacrificiul libertatii....

corect !! imi place ca ai inteles mesajul meu si daca astia nu erau poate sportul romanesc si alte activitati mergeau mai deaparte..dar este o blasfemie sa te pui in dreapta unui om de mare valoare ca WernerH...eu personal iasi fi dat cu steagul in cap :) mielului poti sai bagi o bulina neagra pe cap

nelutz69 14-03-11 21:58

Ca sa continuam cu spiritul sportivitatii si pt ca in pozele de mai sus nu au fost prezentati toti pilotii romani, ma reintorc in timp tot pe Circuitul Riga, de data asta in 1986

Foto : Riga 1986 #112 - Cornel Bibiri - Romania / Formula Easter GT 86

http://rh1986.jalbum.net/1986/1986_C...kauss%2006.jpg

cornel1955 14-03-11 22:07

Cred ca nu am fost destul de dur la replay for nelutzu, dar fac un post special aici pentru perioda de glorie a rsr cu litere mici ca nu merita...putea oricare din marii piloti din poza sa fie in dreapta lui WernerH...nu un securist.????..acest scenariu il cunosc de la riga sau schleitz nu mai tin minte cand tov.niculescu nea pus sa defilam pe stadion cu masinile care nu aveam racire (nu aveam electroventilatoare era racire la 180Km/h)si fierbeau motoarele desi noi eram cu ele pe remorca si pregatiti de plecare... se pare ca metoda a functionat si metodele la fel ... oamenii neaveniti fara nici un merit la locul potrivit :(( ...pacat pentru sangele varsat !!!

cornel1955 14-03-11 22:10

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4170193)
Ca sa continuam cu spiritul sportivitatii si pt ca in pozele de mai sus nu au fost prezentati toti pilotii romani, ma reintorc in timp tot pe Circuitul Riga, de data asta in 1986

Foto : Riga 1986 #112 - Cornel Bibiri - Romania / Formula Easter GT 86

http://rh1986.jalbum.net/1986/1986_C...kauss%2006.jpg

hahahahahaaaaa esti tare de unde dracu' ai poza asta ? BRAVO !!!

nelutz69 14-03-11 22:16

O alta imagine, de asta data de la Schleiz....

[B]Schleiz 1986 # 115 - Tiberiu Ghedeon - Romania / Formula Easter GT 86[/B]
http://rh1986.jalbum.net/1986/1986_C...tor_11_33b.jpg

cornel1955 14-03-11 22:20

vezi si clasamentul pe natiuni la schleitz ca mi se pare ca romania a iesit pe locul 2...poate ma lasat memoria...nu ar fi prima data... :)

Rusanescu 14-03-11 22:23

Copii, Make MATEESCU a fost şi el alergător pe gr. E. Niculescu l-a numit şef de delegaţie şi nu este sub nici o acoperire. Nu am auzit cāt am fost prin sportul ăsta că Mateescu ar fi securist, dar dacă tu Cornel ştii că aşa a fost .... nu te contrazic. Şi eu am fost de mai multe ori şef de delegaţie (omul care ştie programul, participa la şedinţele tehnice, īmpărţea diurna sportivilor, etc.) şi nu am fost securist. Pe cel care era cu partea asta nu-l ştia nimeni.
Īn pozele acelea trebuia să fie şi toţi cei de la grupa A, nu ştiu de ce au lipsit......

ROAD EMPIRE 14-03-11 22:34

Quote:

Iti multumesc in numele tuturor :-), acelasi lucru pot spune si eu despre Blogul tau despre marca Dacia... poate ar trebui sa ne intalnim sa incropim un subiect despre istoria Daciei in cursele auto, ceva scurt dar de valoare, stiu ca esti fan Logan, dar fara aceste batrane Loganul nar fi existat astazi, iar Timisoara - Resita nu e un capat de tara... te salut. ;)
Si eu multumesc de complimet :) si sa stii ca si masina ta are o prezentare pe blog pe cand ai fost la Alba Iulia la Tuning Show.

In cealalta ordine de idei...asa e ai dreptate ! poate ajung anul asta la resita la VTM si ne intalnim. Daca nu poate chiar in alte imprejurari( tuning show-uri sau alte curse auto). trebuie sa recunosc ca nul trecut nu prea am ajuns la multe evenimente pt ca am fost plecat mult din tara. Sper sa ma revansez anul asta.
Tineti-o tot asa, ca e exceptional ceea ce faceti !!!! Bravo;)

cornel1955 14-03-11 22:57

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4170278)
Copii, Make MATEESCU a fost şi el alergător pe gr. E. Niculescu l-a numit şef de delegaţie şi nu este sub nici o acoperire. Nu am auzit cāt am fost prin sportul ăsta că Mateescu ar fi securist, dar dacă tu Cornel ştii că aşa a fost .... nu te contrazic. Şi eu am fost de mai multe ori şef de delegaţie (omul care ştie programul, participa la şedinţele tehnice, īmpărţea diurna sportivilor, etc.) şi nu am fost securist. Pe cel care era cu partea asta nu-l ştia nimeni.
Īn pozele acelea trebuia să fie şi toţi cei de la grupa A, nu ştiu de ce au lipsit......

de ce in 1986 nu mi sa permis sami iau mecanicul meu si mi lau bagat pe gat pe mache ? ...intrebare...nu aveam dreptul sau nu era legal sa iau omul care a muncit la masina ? ...dle Rusanescu imi pare rau dar recunosc faptul ca mache a "mers" la curse dar nu pot fi de acord cu dvs ...sorry...securitatea a dirijat tot ce misca in sportul romanesc nu numai la auto ce dracu' suntem copii ? la ora 17 eu aveam viza pt hungaroring si la 17.10 imi da tel mache ca are si el viza si pana la acea ora spune ca nici lui nu ia iesit...ce dracu' vorbim aici sunt treburi traite de mine si nu am nevoie de martori....asa a fost si poate fi contactat mache dar normal nu va recunoaste...Iar daca avea bun simt nu se baga in dreapta lui Werner in pozele de mai sus...imi pare rau de discutiile astea dar eu si atunci si acum spun lucrurilor pe nume...Niculescu era pus acolo si habar nu avea de auto
Si sa trecem la treburi sportive !!!

cornel1955 14-03-11 23:13

Dle Rusanescu va intreb sincer...ati zis ca niculescu la pus sef de delegatie pe mache...pe ce merit ??? de ce nu la pus pe Peteanu, Bibiri, Ghedeon sau altii care aveam merite...asta pe vremea cand concuram noi si aveam merite??? puteam fi si si piloti si sefi de delegatie de ce trebuia un om in plus ?

Rusanescu 15-03-11 00:00

Aşa era regula dictată şi de la CNEFS. Plecările aveau loc numai cu aprobarea CNEFS. Nu ştiu să fi fost vreo delegaţie fără un şef nejucător. Chiar şi Niculescu a fost cu voi la Riga parcă.... A fost şi o poză mai sus.

nelutz69 15-03-11 00:25

1 Attachment(s)
Am marit o poza, si am trecuto prin filtru, :rolleyes2 sant surprins sa vad ce tricou purtati :D ... Ce scrie pe el? :D

http://194.88.148.41/?mmid=93e8db8a91b891262

in poza e si M Ponta? da?

cornel1955 15-03-11 08:43

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4170499)
Am marit o poza, si am trecuto prin filtru, :rolleyes2 sant surprins sa vad ce tricou purtati :D ... Ce scrie pe el? :D

in poza e si M Ponta? da?

da, este Mircea Ponta si era la plecare de la Schleitz chiar pe circuit...un circuit stradal combinat cu ceva exterior orasului, dar exceptionala configuratia...Eugen Peteanu si Tibi Gedeon erau undeva in spate la 50 m ca am plecat grupati toti 4...pe tricou era scris Schleitz Dreiker nu mai tin minte :(

cornel1955 15-03-11 10:09

8 Attachment(s)
tiam promis ieri Nelutzu si ma tin de cuvant...ai poze cu Nicu Zaberca si alte unicate :)...multumesc pt sprijin ieri desi a fost un subiect exploziv dar NIMENI SA NU INDRAZNEASCA SAMI SPUNA CE A FOST ATUNCI CA STIU FOARTE BINE SI STIU PE PIELEA MEA ca iau foc instantaneu....gata mam calmat :) urmeaza si alte poze...multe...daca plictisesc sa ridice mana cine e contra...nu ma supar !!!

cornel1955 15-03-11 11:51

Am reusit sa dau si de Mircea Ponta apare si el pe aici :) poate ne mai povesteste si el cum era pe vremuri... nu vreau sa monopolizez cu Gr b8 Easter dar acolo am fost si de acolo pot da niste informatii reale care se credeau pierdute

BH 59 FIF 15-03-11 17:21

Am formulat azi o cerere scrisa adresata A.C.R Bihor in scopul obtinerii de informatii suplimentare despre Easter-ele oradene si in general despre lumea automobilistica din anii '80. Neavand timpul de a ma deplasa personal acolo astazi, am rugat un coleg de-al meu sa inregistreze cererea (convins fiind ca sistemul birocratic caracteristic pentru Romania se regaseste si in filiala A.C.R Bihor si e nevoie de adrese peste adrese). Spre maaaaaaaaaaaarea si profunda mea uimire, ma suna colegul cand a ajuns acolo si zice ca un domn, pe numele sau Boros, doreste sa vorbeasca cu mine. Acesta lucreaza in cadrul A.C.R din 1974 si s-a oferit sa caute in arhiva si sa ne furnizeze orice documente si informatii se gasesc pe acolo. Acelasi domn Boros ne-a confirmat varianta existentei celor 4 Eastere si a Daciei de grupa C de la A.S Motorul Oradea, pilotii Easter-elor fiind Kulpinski, Nabosnyi, Barna Ocsi si un al patrulea alergator pe care D-l. Boros il retine doar dupa porecla - "Kolbasz - Carnat". De asemenea, ne va comunica nr. de telefon al lui Kulpinski si al lui Nobosnyi. Credeti-ma, am ramas profund inpresionat.

cornel1955 15-03-11 18:04

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4171981)
Am formulat azi o cerere scrisa adresata A.C.R Bihor in scopul obtinerii de informatii suplimentare despre Easter-ele oradene si in general despre lumea automobilistica din anii '80. Neavand timpul de a ma deplasa personal acolo astazi, am rugat un coleg de-al meu sa inregistreze cererea (convins fiind ca sistemul birocratic caracteristic pentru Romania se regaseste si in filiala A.C.R Bihor si e nevoie de adrese peste adrese). Spre maaaaaaaaaaaarea si profunda mea uimire, ma suna colegul cand a ajuns acolo si zice ca un domn, pe numele sau Boros, doreste sa vorbeasca cu mine. Acesta lucreaza in cadrul A.C.R din 1974 si s-a oferit sa caute in arhiva si sa ne furnizeze orice documente si informatii se gasesc pe acolo. Acelasi domn Boros ne-a confirmat varianta existentei celor 4 Eastere si a Daciei de grupa C de la A.S Motorul Oradea, pilotii Easter-elor fiind Kulpinski, Nabosnyi, Barna Ocsi si un al patrulea alergator pe care D-l. Boros il retine doar dupa porecla - "Kolbasz - Carnat". De asemenea, ne va comunica nr. de telefon al lui Kulpinski si al lui Nobosnyi. Credeti-ma, am ramas profund inpresionat.

Bravo Alin...trebuie sa sapam cum au facut americanii sa gaseasca aurul...poate reusim si noi sa il gasim dar la auto...complimente din partea mea lui tuturor de la Oradea si Wilhelm sa nu fie suparat pe mine ca nu a reusit sa ma bata :))) asta e rautate din partea mea dar sunt sigur ca Wilhelm o va intzelege pt ca e un om de mare valoare si lam respectat ca adversar si ca initiator al Easterelor in Romania...asta e treaba...prieteni dar pe pista dushmani :)) sanatate si succes la cautari Alin !

Rusanescu 15-03-11 18:49

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4171981)
Am formulat azi o cerere scrisa adresata A.C.R Bihor in scopul obtinerii de informatii suplimentare despre Easter-ele oradene si in general despre lumea automobilistica din anii '80. ......ne va comunica nr. de telefon al lui Kulpinski si al lui Nobosnyi. Credeti-ma, am ramas profund impresionat.

Sper să obţii şi rezultate. Am vorbit şi cu Marius BUGA despre dl. Kulpinski şi Nabosnyi.

BH 59 FIF 15-03-11 19:23

Buna seara D-l. Rusanescu. Marius e "complicele" meu in demersurile astea. Facem celula de criza in fiecare seara. Va multumesc pentru "ponturile" pe care ni le-ati oferit in materia A.S MOTORUL, asa am aflat de D-l. Nabosnyi.

Rusanescu 15-03-11 19:25

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4172364)
Buna seara D-l. Rusanescu. Marius e "complicele" meu in demersurile astea. Facem celula de criza in fiecare seara. Va multumesc pentru "ponturile" pe care ni le-ati oferit in materia A.S MOTORUL, asa am aflat de D-l. Nabosnyi.

BN 59 FIF citeste şi aici: http://old.bihoreanul.ro/articol/zia.../8530/0/print/
Poate dai de dl Kulpinski cu ajutorul ziarului sau a celei care a scris articolul.

Rusanescu 15-03-11 19:46

O declaraţie a dlui Kulpinski din decembrie 2005, īn ziarul Bihoreanul:

Wilhem Kulpinsky n-a ţinut socoteala curselor la care a participat cāt timp a fost pilot de Formula Easter. Reşiţa, Bucureşti, Galaţi, Riga (Letonia), Budapesta (Ungaria), Most (Cehia), Schleiz (Germania), Poznan (Polonia) sau Albena (Bulgaria) sunt doar cāteva din oraşele unde a concurat. Puţine sunt concursurile de la care s-a īntors cu māna goală. Astăzi, orădeanul are acasă o vitrină plină cu 40 de diplome şi tot atātea cupe. "Vedeţi, majoritatea sunt de locul doi sau trei. Dar nu sunt supărat, pentru că, după ce m-am lăsat, am aflat că, de fapt, toţi cei care m-au īnvins aveau motor de 1400, mai bun decāt al meu, care era de Dacia 1300", spune nea Kulpinsky. "Formula Easter este un concurs de maşini specific ţărilor socialiste. Din cāte ştiu, astfel de curse nu se mai organizează la noi īn ţară. Probe de viteză īn coastă ştiu că mai sunt, īnsă nu sunt recunoscute afară, cum era pe vremea mea". Dacă īn trecut era un obişnuit al circuitelor de Formula Easter, azi nea Kulpinsky nu pierde nici o cursă de Formula 1, preferatul lui fiind Kimi Raikonnen.

THUNDER77 15-03-11 21:03

Dacia Grupa C - Niculae Eugen - unchiul si totodata "superman"-ul meu :)

nelutz69 15-03-11 21:51

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4170800)
da, este Mircea Ponta si era la plecare de la Schleitz chiar pe circuit......pe tricou era scris Schleitz Dreiker nu mai tin minte :(

Tricou din ala am avut si eu,era alb si cu bordura rosie la gat si maneci si o sapca am avut, in saptamana de dinaintea CPP la Resita se gaseau de vazare, 15 Lei tricoul si 10 Lei(grei) sapca,fabrica de confectii din oras le facea cu miile pt aceste copetitii, pe ele scria Resita iar deasupra de scris era imprimata o formula Easter ... asa este ? :-)

nelutz69 15-03-11 21:52

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4171260)
Am reusit sa dau si de Mircea Ponta apare si el pe aici :)

Si eu am vb astazi la telefon cu domnul pilot Mircea Ponta, am fixat si o intalnire, de abea astept sa il revad dupa mai bine de 20 de ani, nu il cunosc personal, il stiam de pe circuit si il recunosteam doar cand era imbracat in combinezon :D...

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 4172751)
Dacia Grupa C - Niculae Eugen - unchiul si totodata "superman"-ul meu :)

Bravo, curand poate apar si imagini :-)

All times are GMT +2. The time now is 18:16.

- Copyright 2026 4Tuning