Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Dictionar/Intrebari/Raspunsuri (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/150-dictionar-intrebari-raspunsuri.html)

cioli17 13-04-05 23:42

lume , ziceti si mie , ma tot cert cu samsarii astia din piata cand mai merg sambata ( aiurea bineinteles ) , ei spun ca este diferenta intre clima si aer conditionat , iar eu spun ce este exact aceeasi kestie ... voi ce parere aveti ... bine na oricum stiu ca am dreptate dar va intreb si pe voi sa va dati cu parerea :)

Jeff 14-04-05 01:38

Eu zic ca e unul si acelasi lucru. Astia confunda aerul conditionat cu ventilatia, care baga aerul rece doar din exterior, nu are instalatie de racire. Mai exista posibilitatea sa considere clima de fapt aer conditionat automat (climatronic). E greu cu oamenii batuti in cap, anyway...

cioli17 22-04-05 23:04

stiu de denumirea asta de vreo 3 ani ( din filmu f&f de cand a aparut ) dar nici acuma nu stiu ce este defapt : ball bearing
:?

tre 23-04-05 01:59

exista posibilitatea ca nu toata lumea sa inteleaga acelasi lucru din 'clima'.
unii considera ca masina e dotata cu (sistem de) climatizare daca e dotata cu a/c + sistem manual de ventilatie.

dar, pana la urma si sistemul asta manual de ventilatie 'aer de afara/aer cald' e tot un sistem de climatizare, desi n-am vazut pana acum o masina care sa nu dispuna de asa ceva.

totusi treaba asta cu clima s-a incetatenit de cand a aparut climatronic-ul (care e cu totul alta treaba), probabil din dorinta ca totul sa sune mai pompos. cel mai sigur e sa bagi capul in masina si sa vezi daca are sau nu buton de a/c pe bord si gata. :D

legat de cealalta problema, ball bearing = rulment.

Dodger_ 14-05-05 09:02

intrebare: se poate face dintr-un motor 8V 16V? si dak da cam cat ar costa?

COObra 14-05-05 09:41

se poate si depinde de ce motor vrei sa faci
de exemplu la calibra daca nu ma insel trebuie doar sa schimbi chiuloasa.
la bmw la motorul de 2000 e mai greu pt ca motorul cu o axa cu came are transmisia pe curea iar cel cu 2 axe are transmisia pe lant, iar delcoul nu mai e actionat de arbore (ca la dacie) ci e undeva in capul chiuloasei si este controlat electronic.

Dodger_ 15-05-05 06:49

in cazu meu e vorba de Lancia Y, cu motor de 1.2 :oops:

si la calibra si bmw cam cat costa distractia asta?

orlando 22-05-05 10:50

astazi m-am luat cu un tovarash la o abreviere auto folosita de Volkswagen la noul Passat si nu numai DSC...stiu doar ca are legatura cu transmisia si la o masnia care are DSC nu are levier ci are in spatele volanului pedalele \"+\" si \"-\" ptr a skimba vitezele....ma lamureshte si pe mine cineva ce inseamna DSC? :roll: :roll: :roll:

@tt@ck 23-05-05 08:23

Salut!
DSC= Dynamic Stability Control si si pe scurt acest sistem electronic actioneaza pt a tine masina pe traiectoria aleasa de sofer, atunci cand se conduce la limita!

Dodger_ 26-05-05 15:34

ati putea sa puneti o lista cu modificarile posibile la masina si preturile??
ca am inceput sa strang pt cand o sa am carnet... si ma duc sa lucrez la vara sa mai fac ceva lova

warranty_4_cars 03-08-05 13:17

Re:

Quote:

Originally Posted by \"orlando\"
astazi m-am luat cu un tovarash la o abreviere auto folosita de Volkswagen la noul Passat si nu numai DSC...stiu doar ca are legatura cu transmisia si la o masnia care are DSC nu are levier ci are in spatele volanului pedalele \"+\" si \"-\" ptr a skimba vitezele....ma lamureshte si pe mine cineva ce inseamna DSC? :roll: :roll: :roll:

DSG poate - -Direkt-Schalt-Getriebe

filip-s 02-09-05 10:33

Hai ca-mi iau inima-n dinti si intreb si eu:
Pe masina cu carburator, castig ceva daca pun filtru sport? Merita investitia sau nu? Fiecare zice altceva, pe net scrie una...... Deci eu ce sa mai cred?

cioli17 02-09-05 12:20

termina ma cu prostiile

tine banii de filtru si schimba motoru :)

kip in taci

filip-s 02-09-05 12:29

Re:

Quote:

Originally Posted by \"cioli17\"
termina ma cu prostiile

tine banii de filtru si schimba motoru :)

kip in taci

Iarasi tu!!! :blahblah:
acu` pe bune! poate m-am mai gandit si nu vreau sa schimb motorul inca. Sa consideram asta ca si un exercitiu de tuning pana la transformarea finala.

cioli17 02-09-05 12:47

muhahahahahaha

:lol: :lol: :lol:

asta-i tare

:lol:

tng 19-10-05 22:03

Ce inseamna Angel Eyes ? :oops:

tng 23-10-05 09:25

Nici un raspuns ..... :(

GolfuletzS 23-10-05 09:29

1 Attachment(s)
uite asta inseamna angel eyes :D

adik cercul :D ala dl Far :D

tng 23-10-05 09:33

aham .. am inteles ..ms GolfTuning :wink:

bmw-ripper 01-12-05 17:12

ce inseamna

Am o skoda fabia 1.2 HTP

Pe mine ma intereseaza sa aflu ce inseamna aceste innitiale (HTP)
:D

Gabi 01-12-05 17:36

High Torque Performance

leonard 01-12-05 20:09

ce inseamna hp....am vazut intro reclama la toyota ca avea 150 hp si la mai multe descrieri de masini am vazut dar nu stiu ce inseamna...e ceva de putere sau ...cine imi poate spune?

orlando 01-12-05 20:23

hp=Horse power adica pe romaneshte cai putere... :lol: :lol: :lol: :lol:

leonard 01-12-05 20:57

aaaa....sincer nu mam gandit la asta :D ...da cam putzin 150...io in nfs si in srs aveam 750 :D :D ...oricum merci ptr raspuns

CT99WUW 01-12-05 21:11

Re:

Quote:

Originally Posted by \"leonard\"
aaaa....sincer nu mam gandit la asta :D ...da cam putzin 150...io in nfs si in srs aveam 750 :D :D ...oricum merci ptr raspuns

'

e clar....alt copil din neamul 3sud-est esti cu capu'n nooori bai copilu tu compari un joc cu ceva real?? ce naiba ma...daca ai mers si tu la tara ti'a dat taicatu sa conduci putin....crezi ca e acelasi lucru si pe sosele? ce dracu ma vb de sute de cai......pffff c'mon ce naiba nu vb de jocuri comparate cu realitate

Hondarul 02-12-05 11:40

750 am eu la roata mah, ce naiba... la Pegas :lol:

bmw-ripper 03-12-05 15:39

multumesc pt raspuns :D

leonard 03-12-05 17:02

daca nu ai vazut ..am ras dupa ce am zis chestia din nfs...deci se subintzelegea ca e o gluma

Evil Yuri 11-12-05 21:55

Strut-bar-ul ajuta la ceva in afara de in cazul unui accident?

Hondarul 12-12-05 08:49

Se pare ca da. Caroseria se contorsioneaza si in mers, in curbe, pe drum denivelat si asa mai departe. Se pare ca acest strut-bar instalat cum trebuie si fixat perfect ajuta la limitarea acestor contorsionari in timpul mersului, pentru a reduce riscul de rupere a caroseriei. Aceasta rupere se face atunci cand este tensionata pe drum accidentat sau violent (curbe, traseu, indemanare, etc), tensionare ce vine de la amortizoare foarte tari, frane performante. Mai exact, o masina de strada nu are nevoie de strut-bar, insa una cu amortizoare sport si alte modificari, da, pentru ca este tensionata caroseria si exista riscul de a se rupe.

orlando 12-12-05 10:19

daca imi poate spune si mie cineva ce inseamna DOHC si SOHC si care ar fi diferenta dintre ele...nu de alta dar familia mea are o nubira 2 cu motorul DOHC si un hyundai accent cu motorul SOHC si as vrea sa vad care ar fi diferentza dintre aceste doua tipuri de motoare...cert este ca DOHC parca fuge mai bine decat SOHC...dar as vrea sa stiu asa tehnic...daca ma poate ajuta cineva :roll:

Hondarul 12-12-05 10:26

DOHC - double head cam
SOHC - single head cam

Doua axe cu came, respectiv o axa cu came :wink:

the_mav 12-12-05 10:45

mai exact este vorba despre \"Double OVERhead camshaft\" si respectiv \"single OVERhead camshaft\"
e mica chestiune de nuanta hondarule :P :wink: 8) ......

adica 2 supape pe cilindru la sohc, respectiv 3-4-5 pentru dohc...

Hondarul 12-12-05 11:59

buey io am 2 supape si la DOHC :wink: ce naiba... tu sa nu sti ?? :lol:

Evil Yuri 16-12-05 11:28

Diferenta e alta...dar nu mai stiu exact. La DOHC, axa cu came nu mai e invartita de volanta, ci de....nu mai stiu ce. Ceea ce este cert, e faptul ca DOHC-ul e facut pentru turatii mai mari. Si putere un pic mai mare...
Eu am DOHC cu 16 supape (4/cil).

orlando 16-12-05 11:58

ok ms mult pentru ajutor...
si da asa este si mie mi se pare ca DOHC fuge mai rau decat SOHC...dar bine nu stiu cat de adevarat este ce am scris eu avand in vedere ca am testat pe 2 masini cu litraj diferit(1.3 SOHC 80 cai si 1.6 DOHC 102 cai)
oricum mai am o constatare dar asta nu cred ca tine de motor...SOHC-ul este mai silentios sau mashina este mai antifonata nu stiu decat DOHC care este mai zgomotos dar zgomotos in sensul bun adica se aude mai frumos motorul

Evil Yuri 17-12-05 18:22

@orlando: banuiesc ca ai Nubira. Ai Nubira 2 cu motorul Euro3? Ca nu stiu exact ce sa cred, ca la Nubira I, acelasi motor doar ca Euro 2, are 105Cai. Sau este o vrajeala. Eu am Nubira I, unii zic ca 102, altii 105...

Da, si mie mi se pare un pic zgomotos, dar in acelasi timp mi se pare ca toarce, de pe la 4000RPM in sus. Nu stiu exact cum se aude pe dinafara la 4-5000, dar inauntrul masinii sunetul este unul mai infundat, iti da impresia ca motorul are vana (mai multa decat are), nu are zgomotu ala de petarda cu toba sparta.

EDIT: Uita-te aici pentru diferentele dintre SOHC si DOHC.

orlando 18-12-05 16:27

pai da am nubira 2 si kiar imi place sound-ul motorului si parca urca mai bine in ture decat SOHC si eu am 102 cai din cate stiu...o sa ma uit pe talon dar eu asa stiu ca are...
ms mult ptr. lamuriri pe bune kiar am mai invatat si eu ceva...si cand voi mai avea intrebari o sa le mai pun aici.. :wink: inca odata ms mult!

Evil Yuri 20-12-05 09:23

Deci...
-Nubira I - 1,6 Euro 2 : 105Cai
-Nubira II - 1,6 Euro 2: 106Cai
-Nubira II - 1,6 Euro 3: 102Cai
Si inca o chestie...motorul Euro 3, e acelasi cu cel euro 4 de la Chevrolet, dar se vinde ca Euro 3 sub Daewoo.

Cosmin255 27-01-06 14:56

CBC (sistem controlat de franare in curbe) la citroen in lista de obtiuni am vazut , ce face practic treaba asta ? un fel de ABS?

All times are GMT +2. The time now is 15:15.

- Copyright 2026 4Tuning