Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General : SEAT vs RENAULT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145194-general-seat-vs-renault.html)

beck 20-11-09 19:00

Re: General : SEAT vs RENAULT

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2823159)
PS: As putea spune, cu parere de rau (pentru tine), ca am permis de conducere, trist, asta e.

sincer, mi-ai stricat ziua..sunt cel mai trist

colegu cu seatu ne spune si noua cu cate si ce fel de renaulturi a mers de nu i-a placut?

dani_bwr 20-11-09 19:56

Quote:

Originally Posted by B51TNS (Post 2822227)
Seat vs Renault.In primu rand Renault Sport e cu totul altceva.Da,raport calitate pret la Clio RS,Megane RS nota 10....mult peste Cupra/FR.Dar Renault Sport e altceva.Noi vorbim de Renault simplu.Si Renault simplu mi se pare mult inferior Seatului.La Renault sunt piese scumpe,service scump,totul scump.Seatul si Skoda zic ca sunt o alegere ff buna.Sunt defapt niste Volkswagenuri mai ieftine,doar vizual se diferentiaza.Sa dam exemplu cutia la Clio si la Megane(nu cele Sport,pentru ca am scris mai sus ca astea sunt cu totul altceva)e varza,imprecisa,ambreaj greu la apasat.La Seat intra imediat,ambreajul usor are o cutie fff precisa.Servo-directia mult mai lejera la Seat decat la Renault.Si multe altele....Asta este parerea mea.Daca am deranjat un posesor de Renault imi cer scuze.

Am condus un Leon din 2007 si cutia era foarte greoaie in comparatie cu Megane-ul meu din 2001, la ambreaj ai dreptate, iar la directie nu ii neaparat un avantaj, daca iei curbele la viteze mai mari la Leon ramane la fel de usoara si nu simti nimic, pe cand la Megane nu ii asa. Nu imi gasesc cuvintele acuma sa ma exprim exact :lol:, dar la Megane poti sa anticipezi ce urmeaza, pe cand la Leon nu simti deloc masina. Am crezut ca ii doar o chestie de obisnuinta cu masina, dar si colegul meu, al cui e Leon-ul, e de aceeasi parere.

_anaconda_ 20-11-09 20:22

Chestia cu servodirectia mai usoara sau nu e extrem de relativa. Nu inseamna ca daca merge mai usor e si mai buna. Depinde despre ce masina este vorba. Daca este una de oras este de preferat ca servo sa mearga cat mai usor, daca este vorba de una care nu are ca scop principal "plimbatul" prin oras e bine sa fie putin mai greoaie, adica sa nu se miste la cea mai mica adiere de vant.

ionut_cluj 20-11-09 20:41

Ma eu am condus Clio 1.2 16V din 2003, si mi s-a parut foarte fun asa, directia foarte marfa, motorul se auzea destul de placut, etc...

MariuSs_AGP 20-11-09 22:09

pana acum vreo 2-3 zile seat era veriga slaba a grupului vag....acum e acelasi lucru.Nici nu mai stiti ce mai scrieti.Iar la capitolul jignit sper ca s-a luat administratorul si de voi caci eu mi-am luat un punctuletz mic. Si m-a certat sefu la fel cum ma certa mama cand eram baietel rau la scoala. In fine voi ati cam jignit in posturile recente. Ideea era sa comparam marca seat (si atat) cu marca renault. Strict . Acuma daca iti iei un logan chel nu te lauzi ca ti-ai luat renault (cel putin un om intreg la minte,adica mai putin de jumatatea proprietarilor de dacia.), la fel si cu seat.Iti cumperi unul si ce faci...zici ca e acelasi lucru cu audi?...sau vw? Nu frate ...seat e seat vw e vw. Sunt fabrici diferite sunt configuratii diferite . Renault vs SEAT ce ofera seat strict ... Si nu mai jigniti proprietarii de renault ca si-au cumparat renault ca e efect de turma si plm. Lasati-o moarta.Daca era efect de turma isi luau logan...si nici macar. Logan isi cumparau datorita bugetului. Iar seat daca iti iei sa nu crezi ca esti mai bun...dupa cum am spus nu exista "turma".

Quote:

Originally Posted by dani_bwr (Post 2823949)
dar si colegul meu, al cui e Leon-ul, e de aceeasi parere.

Al carui e leonul....

dani_bwr 21-11-09 03:17

Quote:

Originally Posted by MariuSs_AGP (Post 2824233)
Quote:

Originally Posted by dani_bwr (Post 2823949)
dar si colegul meu, al cui e Leon-ul, e de aceeasi parere.

Al carui e leonul....

Multumesc!
Aici depinde si de preferintele omului si la ce anume foloseste masina. Cum zicea cineva mai sus, daca cineva isi ia masina pentru oras/plimbari, prefera sa fie cat mai usor de condus, nu sa fie cat mai fun... Depinde foarte mult de scop si la urma si de gusturi...

Herbas 21-11-09 04:47

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2824001)
Chestia cu servodirectia mai usoara sau nu e extrem de relativa. Nu inseamna ca daca merge mai usor e si mai buna. Depinde despre ce masina este vorba. Daca este una de oras este de preferat ca servo sa mearga cat mai usor, daca este vorba de una care nu are ca scop principal "plimbatul" prin oras e bine sa fie putin mai greoaie, adica sa nu se miste la cea mai mica adiere de vant.

Focus C-Max de exemplu iti ofera posibilitatea de a seta directia in 3 moduri: comfort, normal si sport parca. Sunt sigur ca deja au aparut suficiente masini cu optiuni similare.
Nu stiu totusi daca cele 2 companii din versus au asa ceva pe vre-un model.

nutzuXXL 21-11-09 10:54

Quote:

Originally Posted by B51TNS (Post 2822203)
Te-ai exprimat gresit...Poate taticu nu iti va lua niciodata 1.2 sau 1.4.Si faza cu motorizarile de top......trebuie sa sti ca nu toti au banii tai prietene.Mai exista si amarati ca mine cu motoare dastea de "top".

prietene , nu taticu mi-a luat masina . am luat-o eu . si numai eu stiu cat de mult si de cant timp imi doresc o masina "decenta" ( de vre-o 2 ani tot trag ca sa-mi iau masina) si daca stau sa ma gandesc mai bn , eu sunt mai "amarat" ca tine . eu am o masina sh , din 2000 cu peste 200k km la bord . si sincer o prefer pe asta decat ceva nou cu motor de 1,2 sau 1.4 . dar fiecare cu banii si cu gusturile personale .

pt fanii renault : comparati dci-urile cu tdi-urile prezente pe seat .

vad ca va legati doar de ce va convine , adica unde e renault mai "tare":lol:
( 1.2 , 1.4 , 1.6 > insa nici pe segmentul asta nu e asa de tare cum tot il laudati )

dieselurile din cate stiu ocupa peste 50%din piata

_anaconda_ 21-11-09 11:04

Ce ti se pare asa tare un 1.9 TDI 105/115 CP ? Rupe gura targului sau cum ? :rolleyes2

nutzuXXL 21-11-09 13:10

fata de ce ofera renault , da , tdi-urile cam rup gura targului

dani_bwr 21-11-09 23:00

Nu stiam ca motoarele TDI sunt facute de Seat... :lol: Zicea cineva la inceput, ii Seat vs Renault, nu VW sau VAG vs Renault.

GTR 22-11-09 09:18

Quote:

Originally Posted by dani_bwr (Post 2826270)
Nu stiam ca motoarele TDI sunt facute de Seat... :lol: Zicea cineva la inceput, ii Seat vs Renault, nu VW sau VAG vs Renault.

Vrei cumva sa comparam Seatul fara motor cu Renault cu motor ???

aleks 22-11-09 09:59

Quote:

Originally Posted by dani_bwr (Post 2826270)

E vorba de maşină în sine, ce oferă, ce minusuri şi ce plusuri are, nu de ce titluri obţineau în '39 şi nici de cine încasează dividentele pe acţiunile companiei.
Cele două mărci sunt comparate după toate caracteristicile: motorizare, confort, fiabilitate, imagine, dar fără a duce discuţia în zone total neimportante pentru noi atunci când suntem la volan. Mă îndoiesc de faptul ca vei conduce mai puţin confortabil un Renault de la tine de acasă până la mare dacă ai şti că motorul maşinii nu e produs în uzinele Renault ci în urma unei colaborări cu PSA de exemplu.
Să lăsăm pseudoargumentaţiile stupide şi total inutile şi să vorbim doar daca avem ceva de spus şi mai ales dacă avem experienţa practică necesară, e rugămintea mea de când există secţiunea.

All times are GMT +2. The time now is 20:18.

- Copyright 2026 4Tuning