![]() |
Re: Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea!
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
frumos ce a ce vrei sa faci :)
|
Quote:
|
tmkrf, poate le terminam deodata, ar fi tare.
|
1 Attachment(s)
Unde si cemi trebuie sa imi fac jante de genul... sa inteleg ca am nevoie de 4 jante asemanatoare si 4 diferite sau trebuie sa fie asemanatoare. Sa nu uitati de UNDE...
|
din 2 jante se face una si se numeste janta dublata....
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Ce inseamna astea, imi ziceti fiecare ce e va rog... Nu mam prins inca singur.
|
185 = latimea cauciucului,60 = inatlimea cauciucului , r13 = adica merg pe jante pe 13 ...... si pentru ce vrei tu sa faci iti trebe pe cineva care a mai facut chesti dinastea ca e greu de tot sa faci ... un strungar iti poate explica mai multe in privinta jantelor dublate
|
ideea e ca trebuie sa te duci la un atelier specializat in asa ceva.... nu iti poate faci la nea gigi de la colt....
|
Pai ideea de baza presupun ca e sa tai ambele jante drept, perfect, si apoi le pui impreuna la fix (ceva menghina sau stiu io... cum au aia la vulcanizare.) si le sudezi cu autogen de jur imprejur sa fie etanse. ce ar mai trebui?
|
(arlechinul meu :oops::oops:)
In principiu munca la jante nu e grea doar ca trebuie precizie si rabdare (un mosnegut) ......ele trebuie taiate mai intai ..dupa asta date 2-3 puncte de sudura intre inele ....pusa roata pe aparatul de echilibrat roti si vazut daca e dreapta si nu are batai;daca nu are e bun si fuga tot la strungaru sa o sudeze de jur imprejur fara pori. Bafta cu masinuta. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
@CyberCSX -da! intradevar,ar arata exterem de bine cu acele jante. dar totusi nu cred ca ceea ce ai facut tu acolo e realizabil
@Mandeologul - frumoasa consola..e foarte buna idee sa pui boxele pe lateral sa nu mai gauresti tapiteria portierei..mi-ar placea sa o vad realizata multa bafta in continuare!:-) |
Quote:
Cat despre consola o sa ma duc la un tamplar sa intreb, nu cred ca ii e greu sa faca asa ceva. 8) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ca sa se potriveasca la diametrul exterior pui pe ele gume cu pat īngust (VEZI POZA DE EXEMPLU CAUCIUCURI) si gata: http://images8.dhd24.com/33666768.jpg OK. Este eventual irealizabil din punct de vedere financiar ca toata povestea ar costa "oareceva". |
Quote:
|
Da. Sīnt pe 18 dar īnchipuie-ti LIVE asa ceva pe dacie, sīnt classic spockers se potrivesc si ca design deoarece sīnt mai moderne dar nu exagerate. Paralel duc putin spre anii 80. Daca mai pui si distantzoare de 20 mm si gume late de 225, ar arata bestial.
|
Quote:
|
Quote:
|
si cand pleaca de pe loc o impinge asta daca reuseste sa bage jantele alea pe fata unde tre sa barbarizeze contrastalpii fata ca altfel nu mai vireaza merge doar drept
|
Quote:
Quote:
|
@ Sirius
Quote:
Important este diametrul exterior al rotii si nu interiorul. Daca pui genti de 18 cu tube īngust, esti pe undeva tot acolo ca la jentile de 13 cu gume normale. daca si asa modifici tablaria pt. aspectul optic, poti face si asta iar daca chiar nu vrei de 18, sīnt si mai mici cu acelasi design ;) Daca vrei SF, īti dau SF. :D Pe spate hai sa-i punem de 15 x 15 cu gume de 475 si īn fata 15 x 10 cu 295 si latim caroseria asa urīt de tot :D Singurul deficit, ca ai speria lumea pe strada cu ea si cei de la ITP ar face infarct :D :D :D @ vali vtk Aluminiu e mai usor ca tabla si fi linistit ca nu o īmpingi ca sa pleci cu ea de pe loc :D ;) |
Quote:
numai bine |
1 Attachment(s)
se pare ca turcii au bani :shock: jante borbet:D
|
Quote:
|
Cat despre batranica mea acuma este la vopsit, am fost pe acolo azi si se munceste cu adevarat, totul va iesi perfect, am incredere in baieti. Acuma parca ma gandesc la niste jante in 4 prezoane...:rolleyes2 ce ciuda poate sami fie pe voi (care vati moddat tamburii si fuzetele...:evil:)
|
Quote:
|
Quote:
Nu serios? cred ca doar fara gume sa fie la aceeasi dimensiune la exterior. "Nene", avem si noi vise, dar tu le intreci pe toate! |
Lasati-l in lumea lui. Pe alte topicuri o dadea in v6 turbo si sidepipe. Nici nu cred ca a schimbat vreo roata la dacie dar el vrea jante pimp'in.
Cel mai important e sa scoti cat mai mult din rugina, fara sa te grabesti. Dc o faci iti va parea rau. O treaba de tinichigerie se face in detaliu, dc vrei sa si iasa bine, si sa nu trebuiasca sa o iei de la inceput. 90% conteaza cum o pregatesti de vopsit. |
nu stiu cum considera altii ... dar eu am fost obisnuit sa imi fac singur masina indiferent de ce ar zice x si y ... in afara de vopsit si sudat eu le fac... macar daca iasa prost stiu ca e vina mea si ca nu am dat bani pentru chestile astea ca sa imi faca altu prost ....nu prea mai is meseriasi care sa iti faca dintr o masina stramba una dreapta ... toti stau cu ideea 'hai in p**a mea sa o gatam cat mai repede si sa ii luam bani' si de asta am mai multa incredere in mana mea...
scuze de off |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:52. |
- Copyright 2026 4Tuning