![]() |
Re: Secrete militare: baze, tuneluri, etc. în România
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Si am sa rog un prieten sa se duca sa faca niste poze la unitate militara , si la tancuri si blindate ... momentan am sa pun ceva facut de mine in paint sa iti faci o idee la ce ma refeream cu jumate plina de tancuri si o parte cu bombe si etc... |
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
:| mie mi-a spus recent ... dupa ce am vazut unitatea militara .. l-am intrebat ce-s cu toate blindatele alea acolo .. si mi-a spus ... si cu siguranta tata n-are 70 de ani .. si nici nu e bunic sa minta ... ca asa fac bunicii in general .. si nici chef de caterinca n-avea .. nu e genu ... ;) in fine ... nu e vorba de asta ... important e sa intrebi pe cineva care a facut armata pe la Roman ... si sa vad atunci ce mai zici .. o sa zici ca si el minte ?? ...
L.E: @ stefandreagna: am facut niste screen shot-uri sa vedeti mai exact despre ce unitati militare vorbesc , deci ... ce e incercui cu rosu ii unitatea militara cu asa zise bombe si cu blindate , bulinele albastre is locurile de unde poti vedea in curtea unitatii , iar in chenarul galben , dupa cum vedeti ... ii noua unitate militara nr.1408 care ii pe Bulevardu Republicii , iar unitatea asta care zic eu cu blindate si bombe nu stiu strada , ti-am spus si in PM , ii pe langa fostu' Dedeman in drum spre comuna CORDUN , undeva pe langa vis-a-vis de fabrica de zahar Agrana Romania ... si pozele :arrow: |
De la ce a plecat topicul si la ce am ajuns ....
Din moment ce Unitatea este intr-un oras clar nu e nimic iesit din comun acolo ...Dar na , romanul cum e roman , infloreste si o floare care nu e sadita :lol: |
Continuati discutia inceputa anterior....
|
Quote:
|
Si inca mai traiesc...glumeam.Maine am in plan sa ma duc sa fac nist epoze daca e vremea frumoasa.
|
multumesc sasha ca ai redeschis.
am si eu o rugaminte, pe cat posibil mai putin cu discutiile pe langa ca nu ajungem nicaieri asa :P maine am sa primesc pozele ce le-am facut ieri la o tura prin alte locuri |
Re: Armata Romana: secrete,tehnica militara,in WW1, WW2, etc.
19 Attachment(s)
multumesc sasha
Fortele Marine Romane: Fregata Regina Maria F222 Fregata Regele Ferdinand F221 Fregata Marasesti F111 Fregate Usoare - Admiral Petre Barbureanu ( tetal I ) F260 Vice- Admiral Eugen Rosca (tetal I) F263 Admiral Eustatiu Sebastian (tetal II) F 264 Admiral Horia Macelaru (tetal II ) F265 Clasa Tarantula I - corvette de patrula (nava misile) : Zborul 188, Pescarusul 189, Lastunul 190 Clasa KILO - submarin: Delfinul 521 Clasa OSA I – nava torpilare/misile : Soimul 194, Vulturul 195, Eretele 198, Albatrosul 199, Clasa Naluca – nave de atac rapid : Zmeul 202, Vijelia 204, Vulcanul 209 Clasa Corsar – nava de support : Vice-Admiral Ioan Murgescu 271, Vice-Admiral Constantin Balescu 274 Clasa Musca – distrugatoare mine : Locotenel Remus Lepri 24, Locotenent Lupu Dinescu 25, Locotenent Dimitrie Nicolescu 29, Sub-Locotenent Alexandru Axente 30 Clasa Croitor – nava patrula si support : Constanta 281, Midia 283 |
foarte dubios azi...
eram la turda si langa turda la vreo 5-8-10km este aeroportul militar de la luna. o data la 5 minute decola cate un avion hercules... cred ca 7 sau 8 avioane o decolat, mama ce galagie faceau alea... apoi ceva de vanatoare inca vreo 3 sau 4. stateam in fata garajului unui prieten sa lucru ceva la masina si aud motoarele...mama dagreu se ridica in aer herculesul o fost ceva mitig in romania azi? ceva mai interesant? |
Cred ca era vreo actiune NATO ... pentru ca in Romania se verifica toate avioanele care au curse spre Irak ... inainte opreau la Bacau ... acum nu mai stiu ... cine stie ...
Oricum .. cu siguranta nu au iesit la plimbare :) |
5 Attachment(s)
Aeroportul de langa Craiova adaposteste 140 de avioane de vanatoate, in mare parte aceste avioane nu sunt functionale, isi asteapta soarta pentru a fi distruse, unele dintre ele au fost dezmembrate pentru a folosi ca piese de schimb.
Cele 2 tipuri de avioane ce asteapta a fi casate sunt: MIG 21 si IAR 93. |
Tind să cred că pozele ăstea sunt destul de vechi, pentru că în prezent nu mai este niciun avion "parcat" acolo. Nu ştiu cât de actualizată este wikimapia.
|
stiu asta, colectarea lor s-a facut de la inceputul lui 2007, eu am vrut sa prezint realitatea dura a faptelor, avioanele alea erau mandria armatei romane in ani 80, 90
|
Eu nu stiu de ce vor sa le distruga ... macar sa le reconditioneze cat de cat ... si sa le vanda unei tari mai vai de capu' ei ... cum ar fi Republica Moldova , Latvia , Georgia ... sau ce tari mai sunt in situatia asta :) .... iar avioanele de tip IAR93 sa le pastreze ... ca alea is mai bune ...
|
Quote:
|
Latvia - Letonia ii tot aia :) ii una si aceeasi ...
|
Foloseşte limba română, dacă o cunoşti !
În limba română, corect este Letonia, nu Latvia ! PS: mai lasă figurile de om plecat din ţară ! |
4 Attachment(s)
scturoag - sincer sa iti spun costurile de restaurare ar fi fost foarte mari pentru aceste avioane, iar altor tari nu pot fi date pentru ca au o tehnologie invechita, de aceea sunt casate si piloti nostri asteapta cu drag venirea in tara a noului avion de vanatoare F16 si inca ceva nu neaparat daca o tara este mica sau este saraca, inseamna ca trebuie sa achizitioneze tehnica militara veche, o sa revin pe viitor cu pove, achizitii ale unor astfel de state ce au o tehnica militara mai avansata ca a noastra, o tehnica militara cum au marile puteri ale lumii
Statistica a pilotilor romani ce au luptat in al 2-lea razboi mondial: · UIA: Ucis in actiune · UIAA: Ucis in accident aviatic · PDR: Prizonier de razboi · RIA: Ranit in actiune · RIAA: Ranit in accident aviatic Nume Ucisi Unitate Soarta Alexandru Serbănescu1, Alexandre Serbanescu2 441, 502 Gr 7 si 9 vân1 UIA1 Constantin Cantacuzino1, Printul Constantine Cantacuzene2 421, 602 Gr 51, 7 si 9 vân1 Ioan Milu1, Ion Milu2 182, 331 Gr 1, 7 si 9 vân1 Ioan Mucenica1 211 Gr 7 si 9 vân1 RIA1 Cristea Chirvăsută1 181 Gr 7 si 9 vân1 Teodor Greceanu1 181 Gr 7 si 9 vân1 RIA1 Constantin Lungelescu1 171 Gr 7 si 9 vân1 UIA1 Ioan De Cezar1 161 Gr 7 vân1 Ioan Mălăcescu1 161 Gr 7 si 9 vân1 RIAA1 Ioan Mega1 151 Gr 5, 7 si 8 vân1 Dan Valentin Vizanti1 151 Gr 1, 3 a si 6 vân1 Vasile Gavriliu1 141 Gr 9 vân1 Constantin Rozariu1 141 Gr 7 vân1 Gheorghe Popescu-Ciocănel1 131 Gr 9 vân1 UIA1 Tiberiu Vinca1 121 Gr 7 si 9 vân1 UIA1 Traian Dărjan1 111 Gr 9 vân1 UIA1 Ernest Stengl1 111 Gr 9 vân1 Nicolae Polizu1 101 Gr 7 vân1 UIA1 Andrei Rădulescu1 101 Gr 5 si 9 vân1 RIA1 Teodor Zăbavă1 101 Gr 8 van si asalt1 UIAA1 Ion Dobran1 91 Gr 9 vân1 Hariton Dusescu1 91 Gr 7 si 9 vân1 Dumitru Ilie1 91 Gr 6 si 8 vân1 RIA1 Mihai Mihordea1 91 Gr 4 vân1 Dan Scurtu1 91 Gr 7 vân1 Niculae Burileanu1 81 Gr 7 vân1 Ioan Panaite1 81 Gr 7 si 9 vân1 UIA1 Gheorghe Tutuianu1 81 Gr 8 vân1 Constantin Ursache1 81 Gr 5, 7 si 9 vân1 Florian Budu1,2 71, 402 Gr 6 si 8 vân1 UIA1 Evghenie Camencianu1 71 Gr 5 vân1 UIAA1 Laurentiu Catană1 71 Gr 7 vân1 PDR1 Stefan Greceanu1 71 Gr 7 vân1 Gheorghe Hăpănianu1 71 Gr 4 si 7 vân1 UIA1 Ioan Micu1 71 Gr 8 si 9 vân1 Iosif Moraru1 71 Gr 7 si 9 vân1 Liviu Muresan1 71 Gr 7 vân1 UIA1 Constantin Popescu1 71 Gr 1 si 6 vân1 Parsifal Stefănescu1 71 Gr 5 si 8 vân1 UIA1 Lucian Toma1 71 Gr 5, 7 si 9 vân1 UIA1 Horia Agarici1 61 Gr 5 si 7 vân1 Gheorghe Cocebas1 61 Gr 6 si 8 vân1 RIA1 Petre Cordescu1 61 Gr 5 vân1 Ioan Dimache1 61 Gr 3 si 6 vân1 Mircea Dumitrescu1 61 Gr 3 si 6 vân1 Stefan Dumitrescu1 61 Gr 3 si 6 vân1 Ioan Nicola1 61 Gr 1, 3 si 6 vân1 RIAA1 Florian Alexiu1 51 Gr 8 vân1 UIA1 Emil Bălan1 51 Gr 9 vân1 UIA1 Vintila Brătianu1 51 Gr 7 vân1 Stefan Octavian Ciutac1 51 Gr 7 si 9 vân1 Ioan Florea1 51 Gr 3 si 7 vân1 Ion Galea1 51 Gr 6 si 9 vân1 Nicolae Macri1 51 Gr 3 si 4 vân1 Constantin Nicoară1 51 Gr 7 si 9 vân1 Constantin Popescu1 51 Gr 5 vân1 Radu Reinek1 51 Gr 8 vân1 Erich Richard Selei1 51 Gr 8 vân1 RIAA1 Ioan Vonica1 51 Gr 8 vân1 UIA1 |
6 Attachment(s)
Am gasit ceva interesant pe net!
Tunelul de langa Opera: O ingrijitoare de la Spitalul Municipal a fost chemata la inceputul lui ianuarie 1990 sa dea declaratii despre un tunel aflat in zona Operei si unde, in anii '80, aceasta fusese adusa sa faca curatenie, impreuna cu mai multe persoane. Matenciuc Valeria a relatat: "Am primit dispozitie de la sefa mea ca impreuna cu alte 5 colege sa ne deplasam la o cladire de langa Opera Romana unde suntem asteptate pentru a face curatenie in niste birouri. Am fost condusa la o cladire care avea o usa prevazuta cu un gratar metalic pliant. Intrarea era pazita de mai multi ofiteri de militie si cativa civili. Am fost condusa la subsol, pe o scara. Acolo era un hol central cu mai multe ramificatii. Holul era luminat si partial inundat. Din holul central, de o parte si de alta erau niste birouri cu dimensiunile de 2/3 metri, dotate cu covor persan, masa, scaune, fisete metalice, mici obiecte decorative. In subsol am stat circa 3 ore. Intr-unul din birouri, pe un perete era un plan intitulat "Plan de aparare si actiune subterana". Persoanele care faceau curatenie erau in permanenta supravegheate.Iesind din birou m-am deplasat in alt hol, corespunzator altor intrari in birouri. In acel hol am constatat ca exista un alt tunel, identic cu primul. Tunelurile erau prevazute cu usi metalice. Tunelurile nu erau luminate si nu se putea vedea ce e in ele. Tunelul avea inaltimea de 1,7 metri si o latime de circa 1,5 metri, deci s-ar fi putut circula relativ lejer prin ele". |
8 Attachment(s)
Imagini de la Tunelul Golescu Grant (II)
Despre tunelul de la Palatul Belvedere găsim o menţiune în Lista Monumentelor Istorice- Municipiul Bucuresti, la poziţia 119: "Tunel de refugiu - Str. Ţibleş 64, pe malul stâng al Dâmbovitei, între str. Zinica Golescu şi str. Adrian Fulga; Datare: sec XVIII- XIX (vezi şi articolul anterior postat pe site). "Alte referiri se găsesc în cartea reporterului de teren Simion Saveanu, "Enigmele Bucurestiului", apăruta în anul 1973, la Editura pentru Turism. Acest jurnalist devenit scriitor a avut meritul de a vorbi cu bătranii locului, de a culege şi verifica informaţiile strânse, şi de a cerceta la faţa locului tunelul. Tunelul (de fapt o iesire de urgenţă) se afla în partea stânga (privind spre intrare) a imobilului de pe strada Tibles nr.64. Intrarea avea la inceput o poarta (usa metalica), distrusa ulterior in timpul construirii caminului de langa . Malul a fost consolidat printr-o întărire cu placi. Intrarea se prezintă printr-un gol nu prea larg deasupra unei părţi a acestei întăriri. Partea construită constă dintr-o camera hexagonală cu o boltă rotundă si un coridor care se ramifica din partea stanga a acestei camere. Coridorul are în jur de 25 metri (partea accesibilă), o lăţime de aproximativ 50 cm şi o înălţime de circa 60 cm (partea care a rămas accesibilă din înălţimea iniţială, datorită colmatării cu deşeuri şi pământ a coridorului). Urme evidente de deşeuri menajere (de la resturi de haine, ambalaje, gunoaie din construcţii ) indică că galeria tunelului este locuită de oamenii străzii, iar locuitorii din zonă aruncă gunoaie în galeria subterană. Există urme de ardere şi negru de fum în camera hexagonală provenite de la lumânări", potrivit unei documentaţii întocmite de membrii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Zorile”. Cel puţin 20 metri din tunel intră pe sub proprietatea imobilului din Str.Ţibleş 64. Este probabil că odată decolmatat, tunelul să se continue până în pivniţa imobilului. Din relatările sugerate de Simion Săveanu, galeria ar putea comunica cu pivniţa imobilului, de unde plecă încă o galerie spre vechea albie a Dâmboviţei. Deoarece aceasta a cunoscut nenumărate fluctuaţi de-a lungul timpului, este aproape imposibil de reconstituit locul în care ipotetica galerie comunică cu exteriorul. În prezent, palatul Belvedere este un cămin pentru copii instituţionalizaţi. Este parţial vopsit în roz ciclam (de exemplu, turnul), iar potenţialul său turistic este anulat complet de modul deficient de punerea în valoare. In ultima poza este tunelul de la Politehnica! Ar fi frumos sa facem si noi niste mici "excursii" pe la diferite tuneluri etc. Am vazut ca baietii de pe motociclism.ro au fost :-) Video: https://www.youtube.com/watch?v=7zbi3...layer_embedded |
@kent8
@catalyn: mailul respectiv este extras din cartea "Viitor cu cap de mort" a lui Radu Cinamar. Cartea este prima dintr-o trilogie, a doua fiind "12 zile - o initiere secreta" si a treia "Primul tunel". Subiectul este unul cat se poate de ezoteric, cu manifestari in lumea fizica. Si ce se spune (ma rog, s-ar presupune) ca exista in m-tii Bucegi nu are legatura cu tehnologia omeneasca si nici extraterestra. Trebuie sa citesti cartea, oricum. O gasesti si-n format digital pe net. LE: mai devreme, se vbea de "firul de argint". Acesta se numeste Antakarana in ezoterism si are o manifestare "septupletica" - adica leaga cele 7 corpuri existentiale intr-unul singur: Fizic-eteric-astral-mental-cauzal-budic si atmic si in cazul omului si in cazul altor lucruri microcosmice sau macrocosmice. |
Salut...am citit tot cap-coada de pe thread...sunt subiecte interesante si cred k am sa particip si eu cu ceva informatii pe aici...daca nu deranjez bine inteles..:D
|
ff interesante pozele cu tunelul.
|
15 Attachment(s)
Este vorba de asa-numita "Cetate Bucuresci" (ortografie de sec XIX) compusa din 36 de Forturi si Baterii Intermediare, situate pe centura orasului.
Actualmente, numai 32 mai exista, si din acestea, Forturile sunt inca folosite (Fortul Chiajna este depozit de vinuri, Fortul Mogosoaia e Ciupercarie, Fortul Otopeni e depozitul fabricii "Zarea", Fortul Berceni e sediul "REMAT Sud", altele sunt inca unitati militare, iar Fortul Jilava e puscarie) deci raman doar Bateriile, din acestea o parte fiind inca ocupate (Bat. 1-2 si 15-16 sunt poligoane de tragere, Bat 14-15 e Depozit de Materiale Radioactive in cadrul Institutului Atomic de la Magurele, 5-6 a fost renovata de curand si a devenit sediu de firma, etc.). Pentru a ajunge in sfarsit la subiect, numai patru (posibil cinci) baterii sunt parasite si pot servi unui joc de airsoft: Bateria 3-4: (situata pe centrura intre Otopeni si Tunari) Este sigur parasita, si serveste de teren de joaca pentru copii din zona. Ocazional au loc antrenamente ale trupelor speciale, drept care intreaga baterie este plina de tuburi de cartuse. In rest probabil este locuita sezonier de vre-unvagabond. Din fericire distanta mare fata de centru face improbabila aceasta utilizare. De curand au aparut in jurul paduricii care adaposteste bateria pancarde cu "Proprietate Privata- Trecerea Interzisa", dar nu este paza de vre-un fel. Bateria 4-5: (aflata mai la est de Tunari, langa Circuitul de Karting.) De asemenea parasita sigur, desi datele mele sunt vechi de cateva luni. Ar trebui organizata o "expeditie" pentru a culege informatii de actualitate asupra starii bateriei. In rest, cam acelasi lucru ca si Bat. 3-4, minus pancardele cu "Proprietate Privata" Bateria 9-10: (langa A2, in trifoiul autostrazii) Aceasta este probabil cea mai vizitata dintre toate bateriile Cetatii Bucuresti. Toata lumea a vazut-o la un moment dat in drum spre Constanta, iar pozitia ei fata de autostrada o face un obiectiv inutilizabil comercial. Din pacate, asa cum am zis, este foarte frecventata de copiii din satele invecinate, fotografi in cautare de un loc "special" pentru o sedinta foto cu modelul, curiosi si, nu in ultimul rand, cate un cuplu dorind sa isi condimenteze viata sexuala... (dovada numarul mare de prezervative folosite gasite la locatie) Bateria 10-11: (la sud de Glina si la est de Popesti-Leordeni) Parasita. La locatie exista cateva cladiri ruinate (un soi de hangare) si probabil bateria este accesibila (eu n-am facut decat sa trec pe langa cu masina) Dupa aprerea mea, acesta este cel mai bun loc pentru o partida de airsoft, fiind destul de departe de "civilizatie", iar Bateria, fiind mai mica decat celelalte (are numai doua turele principale in loc de trei, iar mecanismul de aparare apropiata este mult simplificat, pastrandu-se santul doar in partea din spate) ar fi un obiectiv mai usor de atacat. Poze(forturi si baterii): |
super tari pozele cu tunelurile. Ce ziceti? facem odata o expeditie? :D
|
Quote:
|
Reiau un pic câteva subiecte mai din urmă.
Mai este o variantă cu Ceauşeşcu că nici nu s-a mai întors din vizita din Iran din '89. Evident că s-a negociat, şi s-a mutat în altă ţară. N-ar fi bine să folosească şi ţăranii români tot felul de chimicale şi de soiuri modificate genetic, că afectează solul pe termen fff lung. Nu e vorba doar de productivitate mai slabă, ci e şi mafia pieţelor care nu îi lasă pe ţărani să vândă, ci vând doar legume şi fructe de import. Apropos, se importă inclusiv pătrunjel şi mărar. Bine că măcar din Turcia, care este aliat tradiţional al României. Ţăranului nu-i rămâne decât să plece în Europa la muncă. E mai bine să rămână solul curat pentru vremuri mai bune, numai că îl şi cumpără străinii masiv, în Câmpia Română sau Câmpia de Vest. Singura soluţie ar fi o naţionalizare a terenurilor. subscriu că sunt multe baze care nu figurează pe hartă. La Roşia Montană nu e vorba doar de aur şi argint, ci şi de alte metale rare de care nu spune, metalele tehnologiilor viitorului, aşa cum nu s-a spus în cazul platoului continental despre hidrogenul sulfurat, ci doar de petrol şi gaze. Toată Marea Neagră e plină de la adâncimea de 30 m în jos de hidrogen sulfurat (gaz toxic şi cu putere calorică mai mare decât gazul metan), unde nu mai estre viaţă. Este produs de o bacterie în permanenţă, şi dacă nu se va extrage, în 15 ani nu va mai fi viaţă în M.Neagră, ci va deveni o mare moartă. E şi mare avantaj că e uşor de extras, că trebuie doar scoasă apa şi separat H2S-ul din ea, nu trebuie foraje grele, periculoase şi costisitoare. Ceauşescu vroia să extragă, dar nu l-au lăsat ruşii, care au ţinut acest lucru ca avantaj strategic în cazul unui atac marin, deoarece: M.Neagră poate fi aprinsă, şi ia foc în totalitate. Sunt şi tunele mult mai adânci care străbat toată ţara, şi nu ţara actuală, ci teritoriul vechi, din vremea tracilor. Vă rog, nu mai spuneţi daci, ci traci. Dacii erau tracii din Banat. A spune popor dac e ca şi a spune popor bănăţean. Toată treaba cu dacii e o manipulare a inamicilor noştri de a ne face să credem că strămoşii noştri au trăit doar în teritoriul actual al ţării, şi de a ascunde furtul continuu de teritorii de sute de ani încoace. Tracii se întindeau până la Volga, în traducere apa românilor, volohilor cum ne numeau ruşii vechi. În sud până în Grecia de azi, Salonicul fiind vechi oraş românesc. Deci tracii erau şi sud-dunăreni. Legendara Troia, care ar fi în teritoriul Turciei de azi era oraş trac. Filistenii din Biblie erau tot traci. Au fost şi războaie cu egiptenii. Spiritualitatea de aici a fost mutată în India. E în istoria şi tradiţia indiană că au fost civilizaţi de o rasă albă, ariană, venită dintr-un spaţiu cu o faună şi floră, descrise în scrierile lor, vedele, ce coincide cu spaţiul carpatic. Deci schimbaţi-vă modul de a gândi şi eliminaţi viruşii ăştia mentali introduşi de inamici că România e de nimic, că românii sunt de nimic, că aşa-i în România, aşa-s românaşii noştri. Trecutul nostru e foarte glorios, şi măreţ, şi avem cu ce ne lăuda şi mândri. Că sunt şi multe lucruri negative e adevărat, dar nu vă lăsaţi manipulaţi să credeţi că doar ele există. La momentul actual suntem o naţiune cucerită, şi agresată sistematic, şi lucrurile stau prost dpdv economic, educaţional, din cauza inamicilor, care ne iau resursele, ne agresează informaţional, şi ne vor sclavii lor. Pe vremea când strămoşii noştri erau f avansaţi, germanii abia ieşeau din păduri. Şi ca să revenim la Ceauşescu, în 89 în România era fabrici cum nici germanii nu aveau, de exemplu cele de utilaje de foraj, care erau căutate inclusiv de ruşi. Sau erau iarăşi f renumiţi în lume inginerii noştri de baraje, care au construit baraje în Africa, în Orient. Plus că după curajul de a acuza Rusia la invadarea Cehoslovaciei în '68, Ceauşescu a fost lăudat de tot Nato, a venit primul preşedinte SUA în România, Nixon, Ceauşescu a fost în SUA, a fost plimbat prin Londra în caleaşcă de regina Angliei, lucru de care nu s-au bucurat mulţi, România a primit titlul de 'naţiunea cea mai favorizată'. Apoi Ceauşescu s-a dat drept mason de grad f mare şi a pătruns în loja masonică P2, etc. Spionajul românesc era iarăşi la mare înălţime, iar în manualele de sionaj de peste tot în lume se studiază cazul Caraiman, când o reţea de spioni români au infiltrat până la cele mai înalte nivele Nato. În Biblie este codificată profeţia contruirii Casei Poporului. Mai sunt profeţiile lui Sundar Singh, un indian care a vizitat România (ca un pelerinaj în ţinutul civilizatorilor strămoşilor săi) prin 1903 parcă, printre care se numără terminarea construirii canalului Bucureşti- Dunăre, pentru care Ceauşescu a făcut planuri, sau că România va fi un centru al lumii. În concluzie, avem cu ce ne lăuda, aşa că fruntea sus în faţa europenilor, care fac în clasa a 9-a ce facem noi într-a 5-a. Chiar şi geneticul nostru este superior, că aici şi în Mesopotamia au avut loc principale programe de înnobilare genetică de către cei de 'sus'. După '89 s-au speriat străinii de elevii români care luau medalii peste medalii la olimpiadele mondiale. Şi chiar aşa cum s-a mai distrus învăţământul, tot e mai bun decât la străini. |
Raspund la inceput de faza cu invatamantul. Deci ideea aia ca Romania este ca invatamant pe ultimele locuri din Europa este reala sau doar o metoda de manipulare a opiniei publice???
Quote:
Quote:
|
care mergeti? eu am fost la bateria 9-10 cand eram in liceu. de atunci nu am mai fost. recomand sa mergem ziua. oricum dupa 5-6 metrii nu mai vezi nimik si te bazezi doar pe surse artificiale de lumina.
|
Quote:
Pacepa mi se pare ca era numele lui. |
eu ma bag....
|
Quote:
Quote:
|
Suna interesant propunerea dumneavoastra ! :) :-?
|
da pacepa...care o plecat in sua prin 78-80-82..pe acolo pe candva.
da, defapt potopul a fost in marea neagra...cand a trecut apa peste stramtori..ala defapt ii potopul. culmea ca in romania s`au gasit negrii aia de 2,5m revenind la ceausescu, a fost laudat in multe parti, a gresit ca a dat prea putina mancare lumii dar sanatoasa(salam de soia, soia, acum dai bani grei pe ele), prea putin tv (era mai ok, la ora 10-11 erai in pat si somn, dimineata te trezeai odihnit, nu ca acum cand stau pana la 2-3 la tv ca pe discovery este un reportaj bun...si la 8 ma duc la lucru ) toti aveau loc de munca (fie in construnctii, fie in fabrici, fie in mama dracului...dar lucrau oamenii nu ca acum ca imi caut de lucru si nimeni nu face angajari ca cica "criza") in 88 in decembrie nu mai stiu cine era presedintele rusiei, bresniev, antropov sau gorbaciov... ca unu o condus 3 luni, unu 6 luni ... imi aduc aminte un citat de undeva...cica cam asa era: ceausescu: facem anul ce vine la craciun conducatorul rusiei: daca mai apuci craciunul ce vine in 89 romania avea 3miliaerde de dolari profit din exporturi, deja ne puteam permite sa imprumutam bani altor state. cam aici a fost marea problema, cum state ca rusia, anglia, germania etc etc nu dau bani si da romania, un stat mic... sa nu uitam ca atunci cand era ceasca presedinte romania a facut centrala nucleara de la cernavoda...sau aia o facut-o canadienii, aia din irac o faceam cu in colaborare cu canadienii si aia din africa de sud(sper sa nu gresesc, in pretoria) o faceam doar noi. oare de ce a fost facut transfagarasanul? s-o intrebat careva? raspunsul este: DE AIA!!! |
+ industria petrochimica, printre cele mai puternice din lume. Cele mai mari rafinarii din europa...midia si brazi
Quote:
Quote:
Quote:
acum folosite pt companii straine gen omv, lukoil. Le facea la arabi sosele, combinate, instalatii de forare samd. In principal, arabii sunt cei care aveau/au datorii la noi :(. Ah...si au fost construite platforme marine de foraj pana si-n Golful Persic si Mediterana.. LE : Quote:
|
Ma bag si eu pt iesirea aia ...ne auzim pe pm
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Eu nustiu de ce nu au trecut. Stiu ca au trecut cu tancurile prin ungaria sau ceva de genul....
Poti sa ne spui pls?? |
| All times are GMT +2. The time now is 21:01. |
- Copyright 2026 4Tuning