![]() |
Re: Noul Mercedes E63 AMG - Prima imagine
Oameni buni, s-a inventat google, ce naiba e asa de greu sa dati un search ?????
S63 AMG Engine weight (dry) -199 kg http://www.emercedesbenz.com/Jun09/2...ve_System.html M3: the new BMW M3 again sets a new standard with engine weight of just 202 kg http://paultan.org/archives/2007/03/...pecifications/ M5: The new V10 engine in the BMW M5 A masterpiece in engine construction .... Weighing in at just 240 kilograms http://www.euroteknik.com/forum/gene...pecs-pics.html Deci, dupa cum se poate observa, si dupa cum a spus si anaconda, motorul acesta este mai usor cu vreo 3 kile decat cel de pe M3, care are cu 100 de cai mai putin, si cu 40 de kile mai usor decat V10-le lui M5, care dezvolta o putere similara...nu zic ca e mai bun din acest motiv dar asta e realitatea- e mai usor decat ambele motoare de la bmw, desi are o capacitate mai mare... in plus, acest motor va aparea intr-o forma imbunatatita pe viitorul supercar SLS, unde va dezvolta nu mai putin de 575 de cai putere, asta in conditiile in care greutatea va fi si ea redusa cu vreo 4 kilograme daca am inteles bine. Speaking of which: http://www.worldcarfans.com/10905141...pe-spied-again |
Quote:
Apropo, de curiozitate am verificat greutatea, E63 : 1840 / M5 : 1855 / RS6 : 1985 Totusi eu raman la RS6 in momentul de fata, eventual pentru buzunare ceva mai inguste XF-R . |
Quote:
Quote:
P.s. Am verificat si eu greutatile, asadar: Merc : 4050 lb (mfr), adica 1837 kg (http://www.motortrend.com/roadtests/...iew/specs.html), respectiv M5: 4012 lb - 1820 kg, (http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=151844) Oricum nu prea conteaza, diferentza e mica oricum. Si din fericire M5 nou e in teste, va aparea in 2010! P.s. Si eu cred ca un XFR cu electronica un pic modificata (eventual Arden) face revagii ! |
Cutia de pe noul E63 , este MCT , "The new MCT transmission is essentially the 7G-Tronic transmission without a torque converter. Instead of a torque converter, it uses a compact wet startup clutch to start the car off, and also supports computer-controlled double declutching" Nu e manuala, dar macar schimba repede. Din ce se anunta SLS-ul va fi tot aspirat.
|
Bun...mercedesu asta are motor facut manual...asa si ? credeti ca il face mai bun ca un motor de rs6 sau de m5 ?....asemenea teste se fac pe ani de zile si sute de mii de km si se raporteaza si la costurile de intretinere ca degeaba zici bai ce bun e un mertan...si intretinerea e tripla fatza de alta masina (stiu ca masinile astea nu le cumperi pt. fiabilitate da se tine cont) .
Parerea mea e ca momentan tot rs6 ramane in fruntea categoriei....si altii nu au de cat sa formuleze fraze si sa faca jocuri de cuvinte ca nu trebe sa fi tester de masini ca sa iti dai seamea ca motor puternic + quattro e cel mai bun all-around fatza de un e63 dinasta ... AMG deja o da pe musclecar ca la americani :)....se vede si pe c63....cum sa pui motorul ala pe clasa aia ca ii intreci si pe americani in prostie .....nu au fost in stare sa faca si ei un motor mai mic si performant (cu un cuplu calculat ce poate fi exploatat eficient de rotile care trag ) ...asa cum a facut si audi cu rs4 si bmw cu m3....astia nu au pus motoarele de pe m5 si rs6 pe clasa mai mica asa cum a facuto mercedes (probabil sa salveze bani sau chiar nu is in stare sa faca un motor sub 5.0 sa faca fatza competitiei)....audi si bmw au fost in stare sa faca niste motoare calculate pt. caroseria aia , si dupa cum se vede si in teste ca nu e bun de nimic c63 cu toata puterea aia in plus (prea putin conteaza performanta aia in plus incat sa zici ca e mai bun ca un m3 sau rs4) ...mai mult de atat e chiar kamikaze gen mustang de prin 70' . Asta e viziunea mercedes in ultimii ani ? recurg la principiile masinilor muscle din anii 60-70 ? cuplu necontrolabil pe un cardan ? ...fac dragstere mai nou....nu masini . |
razvan - AUDI RULZZZ - go home .. penibil postul tau.
|
Quote:
nu am intrat aici sa supar sau sa indispun pe cineva da vreau sa imi zici daca face AMG musclecaruri mai nou sau nu ? |
Quote:
|
Pentru toti cei care ridica in slavi RS6-ele, ca vai doamne face praf concurenta, le dedic urmatorul filmulet:
http://tv.germancarblog.com/watch/15...rcedes-c63-amg |
Ce legatura are C AMG cu RS6 ? Pana una alta in clasa din care face parte momentan RS6 este peste concurenta, si asta e tot ce conteaza. Totusi ce legatura are asta cu topic-ul ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si cum ce legatura are cu topicul ? Are legatura ca ziceau unii de pe-aici ca cica RS6 e cel mai tare din parcare, ca E63 n-are nici o sansa in fata lui...pai daca il bate pana si un C63 la plecarea de pe loc, apai iti dai seama ca E63 cu cei 520 de cai ai sai nu are cum sa fie mai prejos. Quote:
|
Pai este mai rapid si in linie dreapta. Care sunt timpii 0-160/200/250 ? Sau la tine linie dreapta = 100 metri ? Ceva a fost putred acolo. Am vazut plecari net superioare la RS6 asa ca nu te ambala asa. Si dupa cum am spus trebuie comparat cu M5 si E Klasse nu cu C63 ca asa s-au gasit aia. Si cel putin pana apare noul M5 o sa fie etalonul clasei fie ca iti place tie sau nu.
|
eu nu sunt un mare fan al Mercedes..dar masina asta e bestiala.
|
Quote:
|
Avantajul enorm la rs6 sunt cele doua turbine, dintr-o banala resoftare se duce catre 700, cu evacuare, chiar mai bine; majoritatea cred ca ati vazut ce bestie se dezvolta.
|
Quote:
|
Asa e, am vazut ca ai niste pareri bine formate (si argumentate). Se gaseste mult mai mult stil si eleganta intr-un CTS-V ca intr-un RS6...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
e cam greu sa ignori motorul de pe masina asta. Stiu si sunt mai mult ca sigur ca masina asta nu o sa stea pe curbe ca un rs6 sau un m5, insa probabil ca nici un s-a intentionat asta.
|
Quote:
|
Quote:
Franatul brusc murdareste jentile la Saab! vezi la semnatura stimabile. murdaresc jantele nu murdareste jentile |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
vechiul M5...400cp...noul m5 507p....
vechiul rs6...450cp...noul rs6 572cp... vechiul e63....514cp...noul e63 525cp.... Progres mare pt. audi si bmw...si ca tehnologie ....si performante....dar la mercedes ? Care era problema cu asta vechi ?...asta mi se pare un mercedes adevarat ce inspira calitate....astea noi cu leduri si figuri nu iti mai inspira o masina serioasa cum ar trebui sa fie un mercedes . |
Quote:
Si ce ai scris in postu tau, chiar ai dreptate! |
Quote:
-AMG se retrage din ,,razboiul cailor putere" -AMG se va concentra in reducerea emisiilor si a consumului de carburant. Asta nu inseamna ca AMG va renunta la priducerea de masini performante(vezi SL 65 Black Series) Declaratiile astea au fost cu ceva timp in urma(inainte ca noul E63 sa fie lansat, defapt inainte ca noul E-Klasse sa existe) Iar primul model care a beneficiat de noua politica a brandului a fost(culmea), noul E63 Iar dupa cum vezi s-a tinut de cuvant. Puterea nu a crescut foarte semnificativ DAR si asa, E63 are cel mai puternic V8 aspirat la ora actuala. Consumul si emisiile au scazut de la modelul precedent. |
Re: Test-drive cu Mercedes-Benz E-Class AMG: o minunăţie
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
pai aia e cursa ? pleaca ca o babeta amg-ul si se vede ca recupereaza, in fine, parca || erau pentru dumb americans ... Eu nu mai comentez nimic pana nu vad cateva teste pe circuit cu masina din topic.
|
https://www.youtube.com/watch?v=piVqo...layer_embedded
si totusi iti poti duce si copilul la balet sau la meciu' de fotbal :)) |
Din ce se vede in imagine, masina arata extraordinar.
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:00. |
- Copyright 2026 4Tuning