![]() |
Re: BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI
imi cer scuze pentru greseala cu turometrul diesel, se pare ca intr-adevar am vazut stramb datorita browserului meu. oricum, pt un + BMW, nu trebuie sa-i schimbi distributia odata la 60.000 km.
|
Quote:
Quote:
http://www.wikispecs.org/images/Bmw335-3.jpg , nu te opreste nimeni, asa ca nu ai cum sa justifici comparatia cu A4, orice ai incerca. Aici e vb de Skoda si BMW. Ce e asa greu de inteles ? Nu ne intereseaza preferintele tale, nu au legatura cu topicul! Incearca sa scrii doar la obiect, e simplu si nu e nici dificil. Succes si iti tinem pumnii pe viitor! |
Ti se pare ca am spus ca e imposibil de facut calumea la 316i (am scris majoritatea nu toate <== BINGO !) ? E chiar asa greu sa citesti textul ala pana il intelegi ? Nu e imposibil dar e clar ca aia care au 316/318 nu au optat pentru cine stie ce interior sau optionale. Repet, nu imi mai comenta posturile cand nici macar nu ai descifrat continutul lor.
Nu are nicio legatura la ce cursuri am fost eu sau nu, problema este la gramatica ta nu la a mea ;). Multe succesuri ! PS : ai impresia ca te identifici cu restul utilizatorilor de pe forum ? Vad ca tot vorbesti la plural... |
Quote:
|
Quote:
Lasati dialogurile astea care nu isi au deloc rostul. Eventual multumti-va cu ce aveti si gata. Ca numai argumente pentru BMW 320d 177cp si Octavia RS TDI nu am vazut de 2 pagini incoace. |
Ar fi trebuit sa sesizezi greseala intentionata referitor la "succesuri". Forma asta este folosita destul de des in bataie de joc, in gluma, etc de cand mirifica fatuca EBA a scos porumbelul.
|
n-am de unde sa stiu daca glumesti sau nu. vad doar niste caractere, nici macar italice sau bold. sau un emoticon...
|
Quote:
Îmi vine să rând când mă gândesc aşa că eu deţin un model premium, 320d... |
With its three brands BMW, MINI and Rolls-Royce, the BMW Group is the only car manufacturer whose portfolio focuses exclusively on the premium segment – from the small car segment to the ultra-luxury class.
We are taking the term premium to the next level. We will continue to define premium for the future. • Premium is sustainable. • Premium is efficient. • Premium is innovative. • Premium is design. • Premium is future. The BMW Group is on the cutting-edge in all these areas. 1.) Premium is sustainable. The BMW Group is the world’s most sustainable automotive manufacturer today. Future mobility requires a new balance between individual and ecological requirements. This applies to both drive systems and production processes. 2008 marked the fourth consecutive year that the Dow Jones Sustainability Indexes ranked the BMW Group as the automotive industry’s global sustainability leader. You as our shareholders stand to benefit from our commitment as the capital markets increasingly recognize and appreciate sustainability as a value driver. We have anchored sustainability in our production with our approach “Clean Production”. And we will continue to set ourselves ambitious targets: We plan to reduce the consumption of energy, water, sewage, solvent emissions as well as waste in our international production network by another 30 percent between 2006 and 2012. This is responsibility that pays off – for us, for you and for the world in which we live. 2.) Premium is efficient. The BMW Group has reduced fleet emissions further than any other car manufacturer. The Federal Motor Transport Authority in Germany has confirmed our lead in the field of emission reduction: • The average fuel consumption of our BMW and MINI cars in Germany is 5.9 liters per 100 kilometers. This equates to carbon emissions of approx. 158 g/km. On average, newly registered cars in Germany emit 165 g CO2/km. • MINI’s average CO2 emissions are 138.6 grams/km. • BMW’s fleet emissions are lower than those of Germany’s number one mass manufacturer and on par with car manufacturers whose portfolios primarily consist of small cars. I consider this a convincing achievement. Let our competitors match that if they can. This is Efficient Dynamics at work. 49 BMW and MINI models comply with the strict EU5 emission requirements. The BMW 330d with the optional BMW BluePerformance technology even meets the EU6 standard taking effect in 2014. Sheer driving pleasure starts at 4.4 liters per 100 km and 118 grams of CO2/km. This is the performance data of BMW’s new entry-level model – the BMW 116d. With a BMW or MINI, you can travel much farther than with comparable models by our competitors. For 100 Euros • a MINI ONE will get you from Munich to Gothenburg • a BMW 123d from Munich to Madrid • a BMW 320d from Munich to Athens and • a BMW 740i from Munich to Rotterdam. These are based on test drives. All thanks to Efficient Dynamics. 3.) Premium is innovative. Our innovative models set new standards. Three examples: • Number one: The new BMW 7 Series. It is the absolute best car on the market right now. Our flagship model and its innovations are popular with both customers and the press. When “auto, motor und sport” recently chose their best cars of the year 2009, the new 7 Series dominated the luxury class – not least of all due to its efficiency. The 730d only consumes 7.2 liters of diesel per 100 kilometers. In Europe, the new BMW 7 Series is already the segment leader although it was launched only a few months ago. In Germany alone, sales for the new 7 Series were up more than 80 percent in the first four months of 2009 compared to last year’s figures. At the same time, competitors saw their sales deteriorating. In Austria, the federal and state governments are now driving BMW, namely the 730d and the 520d, the most environmentally friendly cars in their respective segments. Thanks to the new cars, the Austrian government will reduce carbon emissions by 43 tons a year. A strong argument for our innovative spirit and capabilities. • Number two: The new BMW 5 Series Gran Turismo. This is the contemporary interpretation of the sedan concept. The 5 Series Gran Turismo is going to define an entirely new segment. Its unique variability will attract new customer groups when it goes on sale in fall. As I see it, the 5 Series Gran Turismo is premium at its most innovative. • And number three: In November, our X model series will be complemented by the BMW X1. This highly innovative vehicle will help the BMW brand address new customers as well. 4.) Premium is design. In this area, we are, without a doubt, the trendsetter. Just look at the new BMW Z4 that arrived at the dealerships last Saturday. It clearly demonstrates our trendsetting design philosophy and design language. For its contemporary interpretation of the classic roadster form, the new Z4 received the American Eyes On Design Award at the beginning of the year. In June, both the new BMW Z4 and the new BMW 7 Series are going to receive the renowned red dot award. Please allow me to quote from the jury’s statement about the new 7 Series: it convinced jurors “with its harmonious combination of elegance, sporting flair and strong presence.” I couldn’t have said it better. At the MINI brand, design is also a major stimulus for buying decisions. Fifty years ago, the first MINI rolled off the assembly line. But it was the BMW Group who catapulted the iconic design of MINI, successfully into the 21st century following the brand’s integration into the Group. The same is true for Rolls-Royce. For Rolls-Royce we adapted the form of this classic car and the special tradition of this ultra-luxury brand to our times. The Phantom Coupe and the Phantom Drophead Coupe attest to that. All our three brands – each of its own accord – are unique thanks to their extraordinary design. 5.) Premium also means future. We are also in the forefront when it comes to new technologies and new mobility concepts. This includes hybrid technology, electric drives and mobility solutions for the world’s megacities: • BMW’s first two hybrid models are scheduled to go into series production this year: the new BMW 7 Series as a mild hybrid and the BMW X6 as a full hybrid. • The zero-emission electric-drive MINI E is the first result of project i. And it gives us a clear competitive advantage: o In technological respects – as the MINI E already has a maximum reach of 250 kilometers and 204 hp. o And in trial – as the MINI E will undergoing a major road test by customers in Germany, the US and the UK. ----- De ce crezi ca 320d nu e o masina premium? |
Nu nu, e corect, doar e amuzant aşa, ca idee :)
O maşină pe care o alegi pentru economie mai înainte de toate, faţa de celelalte motorizări, dar te mândreşti că eşti "premium" :) Treburi de gâdilat orgolii, deh :) Mă rog, să depăşim subiectul şi să ne întoarcem la versus |
Asa da! :lol: A ajuns 3'aru sa fie comparat cu un Golf 5.
|
bun si atuncea un A8 2.0tdi sau S220CDI nici asta nu prea mai e premium
|
Momentan nu exista A8 2.0 TDI. Umbla o stire cum ca ar vrea sa puna 2.0 TDI 200CP pe A8 dar din cate vad nu au pus, exista un 3.0 TDI "downgraded".
|
Quote:
Si BMW-ul este o masina din gama premium, iar Skoda ... nu. ps: cred ca voi nu stiti ce face ca o masina sa faca parte din clasa premium. In niciun caz motorizarea, ca vad ca pe asta bateti - ca e diesel si e facut cu economia in gand => nu e premium. Guess what? cautati la clasele superioare, ca sunt atatea diesel-uri, incontestabil premium. |
O, da, mulţumiri pentru iluminare. Nu trebuie să foloseşti plurarul pentru că eu sunt singurul care susţine treaba asta.
S-a discutat subiectul de 10 ori deja, poţi trece liniştit ,mai departe dacă tot citeşti pe sărite. |
Quote:
Ne-ai face tuturor un pustiu de bine daca ai inceta sa ne impartasesti din vasta ta experienta. |
Sigur, nu sunt un geniu in domeniu, mai gresesc atunci cand imi expun punctul de vedere, sper sa reusesc vreodata sa ajung la inaltimea vastelor tale cunostinte, pana atunci tin sa te anunt ca daca voiai sa-mi explici cat de tare am gresit ma citai dupa prima mea postare, cea in care am considerat in mod gresit ca o masina nu e premium daca e o motorizare diesel mica.
Citatul pe care l-ai pus e doar o constatare personala, care ma amuza si acum cand o recitesc :) Apropo, faptul ca ai postat doar ca "sa mi-o zici tu mie" nu se numeste postat on-topic :) Ce sa-i faci, va trebui sa ma suporti in continuare dandu-mi cu parerea pe unele subiecte, nu reusesc sa "get a life" cum mi-ai sugerat in p.m.. |
DE-MI-SI-A! DE-MI-SI-A!
on: bmw rullzz, cel mai s00per jmeker dintre totzi! p.s. dorele, depasim momentu'? |
Daca nu gresea aleks aveam chiar dubii ca e la fel de bun ca mine :))
Problema este aparitia lui Equant (or Punctum aequans) care are cateva vieti traite in plus si este greu de ajuns. |
am mers cu vechiul bmw 320D 150 cp ... mi-a placut la nebunie , presupun ca modelul mai nou si mai puternic , merge mai frumos . am mers si cu 2 skode , din pacate nu RS , 1.9 TDI , mi-au placut si alea .
skodele m-a bagau mai tare in scaun , dar la bmw acu de la kilometraj se misca mai repede ... prefer vot Skoda , e a2-a mea marca preferata , imi place si bmw ... doar daca ar fi X-drive . |
Quote:
P.s. Am editat mesajul cand ti-am vazut varsta si m-am linistit, tu nu ai carnet inca, acum inteleg de ce ai votat Skoda ... Quote:
|
daca as avea bani de una dintre ele ... normal ca le-as verifica la sange , dar cu n-am deocamdata nici permis , merg pe ce cred ca-i mai bun pt mine (VAG).
|
Quote:
|
Vor fi "premium" modelele 318i/d şi 320i/d în ziua în care vor zbura porcii (prin mijloace organice proprii şi nu aruncaţi dintr-o Skoda Octavia RS în viteză :D ). Au fost făcute pentru genul de personaje care văd pe site sau în reviste un 335i sau M3 echipat cu toate opţionalele posibile şi se laudă cu asta după ce îşi cumpără 318d chel. Aceste personaje poartă un nume care începe cu "C" şi există şi un site românesc făcut pentru ei, unde au apărut deja mulţi BMWişti :p
Niciun model E90 cu motor în 4 cilindri nu e extraordinar în forma stock. Putere acceptabilă pentru greutatea maşinii, interior la fel de "plasticat" ca al noii generaţii de Golfuri, deşi ceva mai arătos, însă mult sub nivelul unui banal Mercedes-Benz W124 vechi de 20 de ani. Am mers cu 320i E90 şi nu mi s-a părut impresionant din punct de vedere dinamic, cu toţi cei 150 CP ai lui. Dacă era in joc un 325i sau 330i discuţia era inutilă, oricum VAG nu va construi niciodată o Octavie cu performanţe asemănătoare pentru a nu concura Audi, dacă se punea problema de a modifica serios un 320d sau 320i contra unui 2.0TDI la fel, fiindcă noua generaţie de la VAG nu se remarcă deloc faţă de defunctul 1.9TDI/150. Calitatea construcţiei şasiului la BMW este ceea ce îl salvează, este mult mai bine echilibrat, dă impresia unei construcţii mult mai solide, e mai silenţios în ceea ce priveşte motorul şi zgomotul la rulare, suspensia e mai bine gândită, e ceva mai manevrabil şi cu o distribuţie a maselor diferită. Nici măcar admiratorii săi din categoria mai sus menţionată nu remarcă asta, fiindcă nu sunt obişnuiţi să scoată dintr-o maşină tot ce poate ea să dea, la drum întins sau în curbe, interesul lor se reduce la a face paradă pe bulevard sau prin cartierul lor. E cam greu să convingi fazanul să fie vultur :D ~Nautilus |
Deci in clasa sa 320 d nu e premium.Bun atunci care ar fi premium dupa tine in clasa medie? Evident audi a 4,nu? Faptul ca nu are diamante pe bord si piele de sarpe pe scaune nu inseamna totusi ca plasticele din Bmw nu sunt oricum mai calitative decat cele din Skoda.Sau poate tu ai alta parere si te-as ruga sa o expui ;)
le: la cei 177 de cai un 320 d impinge mai mult decat decent zic eu.Sau mai bine zis mai bine decat "acceptabil".Tocmai sasiul atat de echilibrat si plusurile pe care le-ai amintit il fac premium in clasa sa alaturi de cateva modele |
Quote:
1 .Premium nu se refera la motorizare niciodata, Mini este premium in clasa lui indiferent de motorizare, la fel A3 si Seria 1 sunt premium in clasa lor, cand vorbim de premium INTR-O CLASA ne referim la sasiu, confort, calitatea materialelor si chiar design. Pai cel mai plin de plastic este si noul C-klasse dar vezi ca sunt diferente mari intre plasticele din C, seria 3 si Golful ala de care vorbesti tu, intre calitatea si zgomotul suspensiei si chiar a butoanelor, manetelor etc., cam asa se face diferenta de premium si asa se face si diferenta de pret ca altfel nu s-ar mai vinde nici un A3 in favoarea Golfului. 2. "Am mers cu 320i E90 şi nu mi s-a părut impresionant din punct de vedere dinamic, cu toţi cei 150 CP ai lui" varianta asta nu exista. Si sunt curios daca te-ar impresiona Audi A6 2.0 TDI 140 cp sau Audi A4 (B7) 1.6 102 CP sau mai foarte noul Audi A4 (B8) 1.8 TFSI - 120CP. PREMIUM nu inseamna SPORTIVITATE iar Skoda Octavia este foarte ok dar nici nu vrea si nici nu este o masina premium, Bmw seria 3 vrea si este o masina premium. . . |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Thanks. |
Quote:
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwa...e/motoren.html site-ul oficial Audi. |
Dragostea pluteste in aer, poti simti asta ! :lol:
|
E o eroare pe site, nu ai cum sa scoti motor de 1.8 TURBO de 120 de cai in 2009, e chestie de logica elementara, tre sa fii tampit sa crezi ca exista 1.8 turbo de 120 de cai facut de audi pus pe ultimul model de a4.
http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=161150 http://www.worldcarfans.com/10609286...ngine-revealed Deja se scot din 1.6 aspirat 120 de cai de catre firme cum e KIA, e absurd in plm. Later edit: si daca, totusi, au mers atat de departe Audi cu cacanaria, ce sa mai zic. Sug. |
Tinere stai jos si tu nota 4 vino la corigente
|
Quote:
Gratie eficacitatii sistemului de injectie directa imbinata cu acuratetea sistemului de transmisie manuala, consumul mediu este estimat la 7.1 litri la 100 km. Cu aceasta motorizare, noul A4 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 10.5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 208 km/h. Cuplul motor maxim se situeaza la valoarea de 230 Nm si este realizabil intre 1500 si 3600 rot/min |
Quote:
Quote:
Quote:
~Nautilus |
Quote:
http://www.autoscout24.de/AllImages....d=vgtfvsbpcxtw (fa abstractie de pret si de faptul ca e Touring, ca e logic sa fie valabil si pt sedan) Nu e chiar atata plasticarie la interior (e oricum destul de departe de ce ar trebui sa fie, dar sper sa se rezolve odata cu viitoarea serie 3) si crede-ma ca gasesti si 316 Individual, daca intradevar vrei asta si poti sa imbraci absolut tot bordul in piele, daca nu vrei sa vezi plasticaraie, bani sa ai pt atata chestii cat poate BMW sa iti ofere... (f. multe inutile in viziunea mea :) ) [img]http://farm4.static.***********/3161/2346135455_e6e141045f.jpg[/img] |
Quote:
M3 incepand cu seria E36 ajunge la 260-265 km/h pe kilometraj, real avand insa ~250 km/h iar fara limitare trece putin de 265 km/h reali si vb seria E36 286 CP, cu varianta de 321 CP delimitata nu am mers dar proabil mai castiga un 10 km/h. |
Pe ce baza mi s-a sters reply-ul de ieri?.. Atata timp cat nu continea invective vreau sa stiu cine si de ce a sters post-ul.
|
1 Attachment(s)
Quote:
O zi bună. :) |
Buna tuturor,citesc de mult pe 4tuning,dar e primul post,asa ca,va rog,sa nu fiti prea crtici cu parerea mea de incepator.
Sa le luam pe rand: 1.Interior Am condus ceva masini de cand am carnetul,dar masina,sa ma mulez asa de bine cu pozitia la volan,cu comenzile ce tin strict de sofat(volan,schimbator,pedalier),exact din primii Km,eu unul nu am mai intalnit(ma refer la bmw 320ci E46,320d si bmw 335ci Aut.) Nu sunt o persoana deosebit de pretentioasa la calitatea plasticelor si asa mai departe,dar apreciez un interior fara "greieri" de tot felul.Momentan detin un Ford Focus(poate de'aia nu's prea pretentios la calitatea interioarelor) si un Mercedes S320 cdi.referitor la discutile anterioare referitoare la "premium" tin sa va spun ca si in S se aud greieri dupa un anumit nr de km(187000),dar nu a fost o masina care sa fie menajata de gropi si denivelari etc. si inclusiv in S se gasesc plastice proaste.Doresc sa achizitionez un 320d luna asta,second-hand pana in 60 mii km,si in privinta restului de comenzi din interior nu ma prea pot pronunta,kt de ergonomice sunt dipuse si ce randament dau,pana nu o sa il conduc o vreme.calitatea la bmw e buna in general,dar am avut si surprize:am fost la un drive test si cu 118d,ok masina,m'am urcat si in spate,m'am uitat un pic pe acolo,am studiat spatiul etc iar cand sa inchid usa,am ramas cu manerul in mana--->pareri. 2.Exterior E discutabil.nu'i frumos ce frumos,e frumos ce'ti place.pachet M si jante din acelasi pachet,kre or fi forjate si din nu stiu ce aliaj,dar cauciucurile cu talon mic,nu sunt dekt cum le stie toata lume-->groapa mai sanatoasa luata cu 40km/h=1000+ Ron,iar spoilerele M sunt mai aprope de pamant dekt alea normale.si alea normale sunt joase ca naiba,dar nu e masina perfecta.nu merg incet cu nici o masina,deci kit'ul standard e mai ok pt nevoile mele. 3.dinamica,motor,transmise La capitolul asta nu am ce sa comentez.sta in curbe la 200,nu se inclina,franeaza bine(fara dansuri din sold prea mari).dinamica e mult peste celelalte masini(desi,Ford Mondeo nu e departe;nu stiu nimic despre skoda Rs,doar Superb am condus si mi s'a parut mizerabil la capitolul asta-->exceleaza la altele).doar pe suprafete ude,dak esti netemperat si nu crezi knd se spune ca DTC nu functioneaza chiar in orice situatie,ai putea sa o musti.sunt fan tractiune spate,fata e in regula(la Clio Rs),iar integrala se preteaza pe Offroad sau dak esti intr'o zona in care vremea nu tine cu tine ca iubitor de RWD. Motorul e mai mult decat satisfacator pt ce ii trebuie unui sofer de rand si chiar mai mult,are hibele lui,dar nu mi se par altele de 10 ori mai reusite.se tureaza bine,are cuplu de jos(kre zice ca nu are,sa conduca un Focus TDDI 75CP sa vada ca se poate mult mai rau,si da,se poate si mai bine,vw t4 2.5 tdi),suna bine fata de altele,consuma putin,fiabilitate nu stiu.Cutia de viteze e ok,nu's pretentios,dar am apreciat'o la bmw ford si renault. Utilitate Nu are un portbagaj atat de mic,incat sa fie inutilizabil,nu stai in spate ca intr'o limuzina de clasa mare dar nu se vrea a fi(Seria 7),scaunele fata in schimb sunt confortabile,nu are suspensii moi ca sunt destule din clasa,confortabile si nu dinamice,dar vice-versa nu,navigatia e nasoala rau(e de aspect mai mult,parerea mea)poti sa pui pe ea optiuni,nu'i imposibil(ne'a aratat colegul niste poze cu interioare parca de seria 7 nu de 3 :)) ),deci sunt si avantaje la masina asta,dar sunt pt cine le apreciaza 4.Buget Dak iti permiti si iti place o sa ti'o iei.dak nu iti permiti sa o intretii,nu stiu ce alt exemplu de masina sa dau,economica si fiabila pana la cer,in afara de Mercedes W201 D :)).nu cred ca o sa fie o masina care o sa imi faca gaura in buget(cum de alfel nici Rs'ul nu e) Momentan la 20000 euro,gasesti in germania seria 3 cu km putini nu foarte multe optiuni,dar suficiente kt sa nu intri in depresie :P. cam atat am avut de spus,sper ca nu am batut campi prea tare P.S. nu cred ca dak vrei o masina orientata spre dinamica, o sa aleaga cineva Octavia Rs(doar dak ai fobie de tractiune spate).nu mi se pare ca e o diferenta fata de standard la fel cum e intre un 320d si un 335d cu sasiu sport(subiectiv pt ca nu am condus Rs).probabil fiecare intelege dinamica in f-tie de masina pe care o conduce(la inceput mi s'a parut dinamic logan MCV :D).stiu soferi de passat care spun ca au facut seria 5'uri pe serpentine etc.:?:,dar in seria 5 cine era la volan?sau ce chef avea?scrasnesc din dinti cand aud de astea.normal ca pot face bmw m3 cu hyundai i30 dak intru in depasiri in curbe si ala nu. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:43. |
- Copyright 2026 4Tuning