Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Espero low-rider (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/103187-espero-low-rider.html)

banzay 19-08-09 10:26

re: Espero low-rider

Parca incercasem noi... dar nu mai stiu daca benzina sau motorina :) Oricum a incercat si cu nitrodiluant si altele si deabia deabia se ia...

nt98adu 19-08-09 20:39

Orice vopsitorie ale unor elemente ce se pot detasa de pe caroserie, se fac separat. Era mai bine daca scotea-i frumos stopul, izola-i partea care trebuia si vopsea-i frumos semnalizarea fumurie. Parerea mea.;)

Le: Si ai lipit ziarele cu banda schoci?:weirdface

mike-fullspeed 19-08-09 21:46

si ce rezolva daca datea jos stopurile??? nu tot asa trebuiau izolate? si asa spray-ul ala nu face prea multe gaze incat sa puna in pericol restu masini...

Robert_MNW 19-08-09 22:54

Quote:

Originally Posted by mike-fullspeed (Post 2570732)
si ce rezolva daca datea jos stopurile??? ..

Pai in primul rand era mult mai usor de manevrat/vopsit, se asigura o vopsire uniforma avand posibilitatea de a privii din mai multe unghiuri,plus ca nu se mai chinuia sa acopere jumatate din masina cu ziare, foarte proasta idee' vopseaua ataca ziarul sa zic asa si poate chiar sa treaca prin el sau risti sa ramana lipit:rolleyes2...cel mai bine este sa folositi hartie sau banda adeziva pentru vopsit:!::!::!:
PS: Vaporii de la spray se pot depune pe vopsea chiar daca nu se observa cu ochiul liber, dar daca vei da cu mana se va simtii garantat!
Scuze de off topic!
Masina arata bine dar scrisul ala cu gmclub arata urat pus acolo...de ce nu il muti?

ing3r 20-08-09 01:08

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 2570921)
foarte proasta idee' vopseaua ataca ziarul sa zic asa si poate chiar sa treaca prin el sau risti sa ramana lipit.
Masina arata bine dar scrisul ala cu gmclub arata urat pus acolo...de ce nu il muti?

Nu ataca in nici un fel vopseaua, pt ca nu ajunge la ea. Si prin ziar nici gand sa treaca, m-am uitat indeaproape si nu are nici o treaba. Mai trebuie dat un pic la semnalizarea din dreapta, sa iasa la fel. In rest e ok.

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 2570560)
Orice vopsitorie ale unor elemente ce se pot detasa de pe caroserie, se fac separat. Era mai bine daca scotea-i frumos stopul, izola-i partea care trebuia si vopsea-i frumos semnalizarea fumurie. Parerea mea.;)

Le: Si ai lipit ziarele cu banda schoci?:weirdface

Nu vad care ar fi problema. Mai degraba dau cu sprayul direct pe tripla, cu ziare puse de jur-imprejur si apoi sa retusez un pic conturul cu putin diluant (daca e surplus de vopsea pe margini) ..decat sa stau sa demontez stopurile , izolez semnalizarile cu "ceva" , vopsesc, retusez cu diluant (oricum e necesar pt ca nu iese perfect) si apoi montez triplele. Practic fac aceeasi treaba, plus demontarea stopurilor. Din punctul meu de vedere nu e mare branza sa dai cu spray o tripla/semnalizare... Oricum se vad misto :P

banzay 20-08-09 06:12

Deacord cu datul jos... dar partea de mijloc chiar nu stiu daca se merita data toata jos, doar pt a vopsi semnalizarile, si nici nu am stiut cum :d Plus ca la cata vopsea la spray am tot dat, am avut grija cum dau, a.i sa nu ajunga pe vopsea.

Cu ce am gresit noi...ca am dat dupa ce se intunecase... si lumina batea diferit pe stopuri, dar rezolvam noi mica diferenta de culoare :)

Robert_MNW 20-08-09 08:25

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2571208)
Si prin ziar nici gand sa treaca, m-am uitat indeaproape si nu are nici o treaba. Mai trebuie dat un pic la semnalizarea din dreapta, sa iasa la fel. In rest e ok.

:P

Si daca acum trebuie sa retusezi si sa refaci semnalul nu muncesti in plus?!
Eu raman tot la parerea anterioara! Muncesti odata mai mult si scapi de griji plus ca asa iese si bine din prima!;)

banzay 20-08-09 09:08

Iti dai seama ca din comoditate... si curiozitate am facut asa... Ca daca era de asteptat se putea face pe lumina, ziua urmatoare... Dar Nicu nuuuu si nuuu :D Si asa am stat la lumina becului si batea diferit pe stopuri... De-asta nu ne-am dat seama. Oricum nu e ditamai diferenta, mai trebuie data doar o mana :)

Rob3rt_espero 21-08-09 09:34

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2568343)
"La misto!" :P. Au iesit ok semnalizarile, insa mai trebuie un pic insistat pe cea din dreapta. ma gandesc sa vopsesc si plasticul acela negru dintre triple, sa fie uniforma culoarea...Ce ziceti?
P.S.: poze cu vopsirea semnalizarilor si 2 cu ledurile rosii in bord si la aeroterma. In bord mai am unul de pus, cel de la apa/benzina. Oricum tre' sa demontez bordul sa reglez acele de la benzina si apa ca arata aiurea . Tot pe Banzay contez :))

Daca ai dat jos antena de ce nu ii pui altceva ?! arata urat "gaura aia" singura acolo ! Fa ceva cu reflectorizantele alea ca sar in ochi prea rau si strica tot si ar mai fi inca ceva...Ce inseamna porcaria aia de stick-er cu daewoo club...DA-L JOS !!!!!!!
Incearca si tu sa o faci cat mai simpla, nu o mai impodobi cu tot felul de rahaturi inutile...

banzay 21-08-09 09:47

Pai ce rahaturi inutile ca mie mi se pare destul de simpla :) Antena o are in portbagaj, dar ii lipseste o bucativa, fara de care tija iese din suport.

Si ce are sticker-ul cu daewooclub? :) Mie unul mi se pare ok...

RD-Woo 21-08-09 09:50

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2574252)
Si ce are sticker-ul cu daewooclub?...

Este vb de ......... intre cluburi/forumuri..
nu prea tine sa pui un stiker al unui club (concurent) la vedere pe alt forum...

Rob3rt_espero 21-08-09 09:53

Daca tot tine neaparat sa-si pastreze sticker-ul mai bine incerca sa il puna unde au fost reflectorizantele, oricum eu nu le vad nici un rost...Dar fiecare face ce vrea cu masina lui !

ing3r 21-08-09 14:31

1.F multa lume pune poze pe anumite forumuri cu stickere de 4tunning... Nu a zis nimeni nimic! Plus ca asta e o dovada ca respectivul face parte si din clubul/forumul acela. Acum ca sa pun poze cu semnalizarile sau cu spatele masinii trebuie sa dau jos stickerul si pe urma sa il pun la loc? Fiecare cu ce-l doare. Si stickerul ala nu l-am pus ca sa impodobesc masina ca pe un brad de Craciun, ala are un scop acolo, nu stau sa detaliez acum!
2. Porcariile alea de reflectorizante , repet, am incercat sa le dau in totalitate jos de multe ori! NU AM REUSIT! Cine citeste si mai in spate cu cateva pagini nu mai face astfel de afirmatii...Nici mie nu imi place cum da, insa o sa o rezolv si pe asta!
3. Antena o sa o pun, insa ii lipseste o bucatica , cum a spus si banzay, iese tija fara ea, de tot!

Rob3rt_espero 21-08-09 17:50

Dar nu este vorba ca de ce ai pus poze cu daewooforum sau club ce scrie acolo pe acest site...eu nu ma refeream la asta !!! Eu mi-am spus o parere sau sfat daca tu vrei sa o iei ca pe un repros nu ai decat, si ma mai repet o data poate o sa fiu inteles...De ce nu dai jos scrisul ala mare de pe triple si iti faci unul mai mic (alta marime) cat sa acoperi zona unde au fost reflectorizantele !!!
La asta m-am referit...spor la treaba !

ing3r 22-08-09 01:32

Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 2575549)
Eu mi-am spus o parere sau sfat daca tu vrei sa o iei ca pe un repros nu ai decat

Ce am scris in prima parte a postului meu de mai sus era pt RD-Woo, vizavi de ce a zis el...Nu avea nici o legatura cu ce ai scris tu ;).
De autocolantul cu daewooclub nu ma leg, il las acolo, eu l-am pus special ca sa se faca remarcat, in trafic mai ales...De aia am spus ca e pus cu un scop acolo.Ma rog...
Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 2575549)
spor la treaba !

Mersi, si tie la fel...

Zilele astea am avut posibilitatea sa imi iau o punte spate cu discuri de vectra A, insa am zis "pas" ...Nu sunt inca hotarat , sa ma interesez si de manopera si dupa aia ma gandesc inca o data...Voi ce ziceti?

RD-Woo 22-08-09 16:54

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2576426)
Ce am scris in prima parte a postului meu de mai sus era pt RD-Woo, vizavi de ce a zis el...

Daca a deranjat remarca mea.. cer scuze..
nu am facut decat sa raspund unei intrebari din partea ta..
insa daca n-ai inteles-o.. asta e..

ing3r 23-08-09 00:05

Quote:

banzay Si ce are sticker-ul cu daewooclub? :) Mie unul mi se pare ok...
Eu nu am pus nici o intrebare...Nu m-a deranjat deloc remarca ta, intr-un fel asa e ...insa nu mi se pare absolut nici o problema sa pun poze cu sticker de pe alt forum/club , mai ales ca toata lumea stie de ambele forumuri si sunt foarte apreciate. Totusi nu sunt forumuri concurente ca sa fie o problema acest lucru...
Salutari RD-Woo !!!

ing3r 12-09-09 01:25

Zilele trecute mi-a facut figuri ambreiajul, ramanea blocat la jumatatea cursei, nu mai intra in viteza, etc...Schimbat azi cilindru ambreiaj + furtunas cilindru ambreiaj => Masina merge mult mai ok acum, mai ales la schimbarea vitezelor...Nu mai da usor in nas cand schimb viteza, cum facea inainte (impresie dupa aprox. 10 5-6 km parcursi), insa parca ambreiajul cupleaza mai sus, nu la jumatea cursei cum se intampla inainte...

Robert_MNW 12-09-09 10:02

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2632334)
(impresie dupa aprox. 10 5-6 km parcursi), ...

:lol: Pana la urma cati km ai facut?!

ing3r 12-09-09 13:07

Scz, am gresit eu, prima oara scrisesem 10 km , pe urma am sters ca mi-am dat seama ca nu facusem atat, ci doar 5-6, dar am uitat sa sterg :P.Ms de corectare :P

^^Splash^^ 13-09-09 19:27

cat te-a costat cilindrul de ambreiaj + furtun ? nou sau sh ?

ing3r 14-09-09 01:50

Cilindrul ambreiaj: 59,5 ron
Furtun cilindru ambreiaj : 38,5 ron
Piesele noi, originale GM daca nu ma insel :D. Merg de la Cielo...

Rob3rt_espero 15-09-09 19:15

Cielo din cate stiu nu are asa ceva, este pe cablu ambreiajul.
Poate ma insel...

nt98adu 15-09-09 19:17

Te inseli;)

ing3r 16-09-09 23:01

Pe cablu e la Matiz!
Mi-am pus alte cauciucuri, cu 50 talon...Poze soon...

Rob3rt_espero 17-09-09 16:40

Incearca sa o mai cobori de spate, sta foarte ridicata si strica toata forma masinii...

ing3r 18-09-09 03:08

6 Attachment(s)
De coborat nu stiu daca pot sa o mai cobor, nu mai are inaltatoare de cateva luni si observ ca arcurile nu prea s-au mai lasat ...Poate un pic cel de pe stanga-spate.
Masina are acum alte cauciucuri, 195/50/15, toate 4. Se simte un pic disconfortul talonului mai mic al cauciucului, insa ma obisnuiesc si , in acelasi timp, imi place cum da pe masina. I-am mai cumparat si o masina de polishat + polish + Bio Carpet + perie, deci in curand va fi curata si pe interior, si la exterior!!! Astept doar o zi mai libera sa ma apuc de lucru .Atasez cateva poze cu masina incaltata ... Sper sa pun poze curand cu masina polishata :D
Si mai vreau sa imi iau un set de tweetere pt ca ale mele s-au ars cred...Pozeee

Geo_ZGA 18-09-09 10:36

Cateva mici "lipsuri", la prima vedere... fa ceva cu semnalele fata, s-au ingalbenit urat... pune semnalele de pe aripi si antena... si rezolva rugina de la aripile spate.

ing3r 18-09-09 13:14

Ms Geo de sugestii, crede-ma ca le am in vedere, insa:
1.semnalele fata le-am cumparat noi si s-au ingalbenit, si sunt pe dinauntru mi se pare...Nu prea am ce sa le fac.
2.lucas-urile o sa le pun, am in torpedou, insa tre sa dau jos aripa cel mai probabil ca am incercat sa umplu pe la roata (contra-aripa) si nu e suficient loc, pt ca au ramas firele pe partea cealalata de aripa :(. Antena se va rezolva curand, nu o pot pune acum, ii lipseste ceva, o pun degeaba :)).
3.la partea cu rugina stiu, dar inca sunt in dubii daca sa ma apuc de ea sau nu, mai ales ca nu prea am timp mai deloc. Multi m-au sfatuit sa rezolv rugina, insa e destul de mult de munca si cere timp :(.
4.(de la mine) o sa incerc sa inlatur de tot si urmele alea de la abtipildele pe spate .

Geo_ZGA 18-09-09 13:35

Nu am mai zis nimic de punctul 4, ca a fost deja discutia asta :) Rugina aia mai necesita si bani... stiu cum e. Am pus problema asta fiindca ai zis tu de polish... ideal ar fi sa rezolvi rugina, zgarieturi etc... revopsit unde e nevoie si abia dupa aceea dat un polish peste tot.
La lucasuri poate reusesti sa tragi firele cu o sarma, ceva, prin gaura. Sa nu mai fie nevoie sa dai aripile jos...
Semnalele inseamna ca sunt "de srl" si intr-adevar, nu prea cred ca ai ce sa le faci. Decat sa cauti la dezmembrari unele originale si sa le inlocuiesti. Daca tot o sa te apuci de semnale, desfa-le geamul si scoate bulbul ala galben, ca se vede urat.

ing3r 19-09-09 01:23

Crede-ma ca am incercat mai multe posibilitati cu lucasurile, dar nu prea ai cum sa le scoti cu nimic, sunt destul de departe ca sa le poti apuca cu ceva...Cine a tras de lucas a tras bine, s-a rupt nasol :(.
Semnalele sunt intr-adevar de SRL, insa la momentul cand le-am luat nu am stiut, vroiam sa o inlocuiesc pe cea sparta. Oricum am vazut la multe Espero problema asta, chiar si cu semnalele originale de pe masina.
Cu rugina nu stiu inca ce sa fac. De fapt nu stiu ce sa fac cu vopseaua masinii...Sa o vopsesc, sa nu..:( Nu stiu daca merita sa mai investesc in ea asa multi bani, pt o treaba buna. Ma mai gandesc , sa vad si ce bani o sa am si poate ii dau o vopsea mai incolo...

nt98adu 19-09-09 07:44

Poti face reparatia doar local si nu costa foarte mult. Scule necesare: flex, perie de sarma rotativa, bormasina, grund, 1 cutie chit, 1 spray spritz chit, hartie abraziva de 180, 120 si 600, banda pentru vopsit/izolat si una bucata spray alb. Fiind doar marginea aripii spate, va fi insesizabila diferenta de culoare. Mai bine asa decat sa stai cu rugina acolo. Vine si iarna, iar in primavara posibil sa gasesti gauri acolo.

Spor la treaba.

andi_cimpean 19-09-09 13:25

Quote:

Originally Posted by nt98adu (Post 2651478)
Poti face reparatia doar local si nu costa foarte mult. Scule necesare: flex, perie de sarma rotativa, bormasina, grund, 1 cutie chit, 1 spray spritz chit, hartie abraziva de 180, 120 si 600, banda pentru vopsit/izolat si una bucata spray alb. Fiind doar marginea aripii spate, va fi insesizabila diferenta de culoare. Mai bine asa decat sa stai cu rugina acolo. Vine si iarna, iar in primavara posibil sa gasesti gauri acolo.

Spor la treaba.

si in plus are vopseaua alba, care evident tine cu el :)

^^Splash^^ 19-09-09 18:45

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2649825)
Ms Geo de sugestii, crede-ma ca le am in vedere, insa:
1.semnalele fata le-am cumparat noi si s-au ingalbenit, si sunt pe dinauntru mi se pare...Nu prea am ce sa le fac.
.

acelasi lucru l-am patit si eu. s-a spart un semnal ,am cumparat altele noi stanga - dreapta si la nici macar 1 an de cand le am s-au ingalbenit mai rau ca alea vechi .acum imi pare rau ca nu am intrebat cat costa cele originale :) dar asta este.din greseli invatam

ing3r 25-09-09 01:38

Ieri am lucrat ceva pe la masina...
Curatat tapiteria+mocheta cu BioCarpet, insa doar spatele, nu s-a putut si partea din fata ca se intunecase :D. De ce...cu ajutorul lui Banzay (de fapt eu l-am ajutat mai mult pe el) am demontat tot corpul clapetei de acceleratie + curatat + scos si curatat IAC + dat cu vaselina pe arcul de la clapeta acceleratie si cu ulei pe la camasa cablului => Pedala de acceleratie e mult mai tare acum, se misca mult mai bine la urcarea in ture si la relanti e un pic mai stabila (IAC-ul a mai fost curatat in service acum cateva luni, era destul de curatel)...Bineinteles, astea urmate de un reset ECM+idle learn.
Am primit deja niste piese pe care trebuie sa le montez/inlocuiesc (tunning + reparatii) , urmeaza mici schimbari la masina...Timp sa am :(. Cu ocazia asta o sa testez si noul pistol de lipit al lui Banzay, pe care tre' sa il cinstesc cu o apa minerala la sticla de sticla pt tot ajutorul acordat!
O problema totusi este ca mi s-a bulit filetul de la butucul fata-stanga, unul din prezoane nu mai strange deloc si inca unul tine, insa mai greu...Trebuie neaparat sa fac ceva cu asta, ca merg in 3 prezoane acum, ca la Dacie :)). Daca schimb butucul , obligat schimb si rulment. Daca nu, trebuie refacut filetul pe dinauntru la butuc. O sa vad, cu timpul stau destul de prost :((
Am mai facut cate ceva pe parcurs zilele trecute, insa nu am mai scris aici, unele nu le mai tin minte :P.
Revin, eventual cu poze ...va iesi ceva dragut, zic eu :D

banzay 25-09-09 07:32

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2667286)
Bre banzay-ule, mersi bre de ajutor ieri, la demontat si montat + curatat si reparat! Asta ca sa stie lumea ca masina se simte mai bine dupa ce pui tu mana pe ea !!! :)) :)) :)) (ce fel a sunat :P)

Vezi, cum ma apropii eu de masina, cum ramane in 3 prezoane la roata stanga-fatza ;) Bre a venit si oglinda mea? :) Si...erai dator cu niste poze dintr-o seara!? Poate le pui daca ai timp pe topicul meu :D Si ce vrei tu sa iti rezolv la geamuri se rezolva cu vechiul pistol nu cu asta nou :) Asta nou face altceva :) BORDURI !!!

ing3r 01-10-09 02:31

8 Attachment(s)
Duminica dimineata ,cand ma indreptam spre munca, un destept cu un microbuz s-a gandit ca arata prea bine masina cu jantele astea pe ea si ce a zis: "Ia sa intru eu in asta, sa il pun pe drumuri ca si asa are prea mult timp liber, sa umble pe la politie, asigurari, etc..." si in timp ce eu viram stanga in sens-giratoriu el m-a acrosat in roata din dreapta-fata. Conducea un microbuz Mercedez-Benz Vario (mai vechi) , cu prezoanele mai iesite un pic din roata...Si mi-a facut varza janta. Nu cred ca se mai poate face nimic la ea. Am asigurarea lui, am fost la Asirom, s-a facut constatarea si urmeaza sa imi duc masina la service.
Pagube: Bara fata sparta, contraaripa roata dreapta-fata rupta, oglinda facuta praf (se mai tine doar in cablaj) , ansamblu roata dreapta-fata praf, zgarieturi si locuri in care portiera si aripa dreapta fata sunt indoite. La el, s-a spart capacul de la roata cu care a intrat in mine, in rest nimic. Poate o zgarietura mica, in rest nimic !!!

Pt cei din CT mai ales: nu stiu ce service sa aleg aici in CT, oscilez intre Autoklass si Raver, de Arrow nici sa nu aud. Eu vroiam la Andromeda insa nu sunt pe lista de service-uri agreate de societatea de asigurari. Atasez si cateva poze facute cu aparatul meu inainte de constatare (pozele erau facute pt mine sa le am, pt orice eventualitate...).

mike-fullspeed 01-10-09 08:03

Ce prezoane lungi a avut, exagerate... pacat de janta asta, dar cred ca mai poti sa mergi asa cu ea, nu??? usa si aripa vrei sa le vopsesti???

ing3r 01-10-09 23:29

Da, a avut prezoanele lungi si iesite in afara. Un Vario din ala mare :(. Cu janta da, pot sa merg, chiar f bine, nu prea se simte diferenta, ciudat. Sper sa o rezolv cumva, nu vreau sa renunt la janta asa usor :(. Despre usa si aripa, d, vreau sa le vopsesc.Si sa imi inlocuiasca spoilerul fata si oglinda. Si cateva retusuri pe ici pe colo...Imi pare rau ca nu am bani acum sa o vopsesc pe toata, ma oftic. Ii mai dadeam aluia care vopsea la ea cateva milioane si ma rezolvam...Asta e acum...Marti cred ca o duc la service. Vedem ce iese

mike-fullspeed 02-10-09 19:04

Eu te-as sfatuii sa o polisezi, ca daca o vopsesti o sa se cunoasca diferenta de noanta... Iti spun asta pentru ca vad ca se poate si ca nu e indoita si nici vopseaua sarita....

All times are GMT +2. The time now is 08:11.

- Copyright 2026 4Tuning