Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Peugeot 308 vs. VW Golf V (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/86512-peugeot-308-vs-vw-golf.html)

dolb 08-08-08 20:43

Re: Peugeot 308 vs Golf V

si 4000 rpm ti se pare mult? in fine.. nu neg .. 308-ul este o masina f buna! care de-abia a intrat pe piata dar ti-am zis in unele modele/cazuri nu se ridica la standardele golfului 5! si o sa iti arat vreodata la vreo intalnire NSL sau ceva de genul..daca vii si tu .. sa vezi cum sta masinuta in curbe..cum urca in ture ..etc!

Sindrom 08-08-08 21:00

tocmai din motivu asta am si turat-o la 4000 sa vad daca FAP-ul chiar este ce se spune. si nu scoapte fum negru.
chiar m-ai facut curios si sigur o sa ne vedem candva....cat mai devreme.

nos2techno 08-08-08 22:15

Voi incepe cu o satira:

Stiti care e diferenta intre Peugeot si o masina germana?

exact aceeasi diferenta care e intre o frantuzoaica si o nemtoaica. Nemtoaica poate corespunde mai bine din punct de vedere tehnic , dar tot cu frantuzoaica te-ai culca mai mult ca e mai pasionala si mai sexi.

Sau incercati o comparatie intre Gilda si Emanuelle spre exemplu, cum suna, voi pe care ati alege-o?
sau daca vreti intre Ramstein si Alizee.
Sau diferenta dintre Nivea si Chanel...
Sau diferenta dintre berea germana nr.1 din lume cu heliu si vinul de Bordeaux
Sau diferenta dintre imaginatia lui Victor Hugo si ineptiile lui Goethe.
Sau diferenta dintre Saint-Tropes si Auschwitz.
Si lista poate continua...

Nemtii au inventat Panzerul si Holocaustul, pe cand francezii au inventat "menage a trois" si Moulin Rouge.

CONCLUZIILE TRAGETI-LE VOI !!!

Acum fiind aproape ontopic:

1. Referitor la fiabilitate, Peugeot este cea mai germana dintre toate marcile frantuzesti. Este construit in NV Frantei, aproape de Germania (la Sochaux).
2. Referitor la piata americana, nu veti vedea niciodata masini frantuzesti acolo, din principiu. Nu numai Peugeot, dar si Renault, si Citroen. S-au certat de la Statuia Libertatii.
3. Referitor la faptul ca Peugeot-urile sau Vag-urile zdrangane pe strazile noastre din incheieturi, sa stiti ca piata din Romania reprezinta sub 5 % din valoarea de piata a ambelor marci, adica restul masinilor, merg pe strazi ca lumea, nu ca la noi. Daca vreti fiabilitate pe strazile noastre, luati-va TAB (se fabrica la Moreni).
4. Referitor la design, Peugeot castiga de ani buni premii in acest sens. La Vw, din pacate, designerii sunt cam stagiari.
5. Parerea mea este ca VW are o parere atat de buna in Romania datorita faptului ca 70% din sh-urile aduse de afara sunt din Germania. Este vorba si de modul de exploatare...neamtul face schimbul de ulei cand trebuie, nu ca italianul sau francezul, cand isi aduce aminte.

Acum strict ontopic:

la cele doua motorizari prezentate, clar Peugeot este mai bun...putere mai mare, taxe mai mici, cilindree mai mica, si posibilitate de a ajunge cu un diesel de 1.6 la 136 de cai...ceea ce VAG-ul nu va concepe niciodata. Sa nu mai socotim faptul ca e si mult mai "ozone friendly":lol:

Offtopic din nou:

Cati de aici stiu oare ca 206 intrece la vanzari si Golf IV si Golf V la un loc?
Asa ca rog sa ma lase in pace toti panzerii cu ideile lor ca ii trimit sa revada "Taxi 1"

Sindrom 08-08-08 22:19

sssssssssssssssst asta nu se pune:))

dolb 08-08-08 22:57

1.6 cu 136 de cai? nu ti se pare putin? sigur nu ai vrut sa zici 500 cmc cu 893 cp? ce dracului doar suntem inculti si stim sa comentam..asa's romanii ..inventivi si comentatori

nos2techno 09-08-08 08:29

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1686670)
1.6 cu 136 de cai? nu ti se pare putin? sigur nu ai vrut sa zici 500 cmc cu 893 cp? ce dracului doar suntem inculti si stim sa comentam..asa's romanii ..inventivi si comentatori

M-am referit la motorul de 1.6 Hdi de la Peugeot 308, care in urma unui chiptuning poate fi dus la 136 de Cp. Deocamdata, Vw nu are un motor de asa cilindree care sa poata dezvolta asa putere (ma refer la diesel, si numai la un chip tuning, nu sa tai tobele, sa-i pui filtre, etc.).
Inainte sa faci pe altii inculti, mai bine te uiti la afirmatiile tale...
Panzerule!!!

dolb 09-08-08 10:16

pai dar noi vorbim de masini noi noute stock! nu vorbim de tunareala..ca daca e sa o luam asa .. e golf 4 la 900 de cp... va ajunge vreun peugeot la asemenea putere vreodata?

79BYG 09-08-08 11:01

Quote:

Originally Posted by nos2techno (Post 1686613)
Voi incepe cu o satira:

Stiti care e diferenta intre Peugeot si o masina germana?

exact aceeasi diferenta care e intre o frantuzoaica si o nemtoaica. Nemtoaica poate corespunde mai bine din punct de vedere tehnic , dar tot cu frantuzoaica te-ai culca mai mult ca e mai pasionala si mai sexi.

Sau incercati o comparatie intre Gilda si Emanuelle spre exemplu, cum suna, voi pe care ati alege-o?
sau daca vreti intre Ramstein si Alizee.
Sau diferenta dintre Nivea si Chanel...
Sau diferenta dintre berea germana nr.1 din lume cu heliu si vinul de Bordeaux
Sau diferenta dintre imaginatia lui Victor Hugo si ineptiile lui Goethe.
Sau diferenta dintre Saint-Tropes si Auschwitz.
Si lista poate continua...

Nemtii au inventat Panzerul si Holocaustul, pe cand francezii au inventat "menage a trois" si Moulin Rouge.

CONCLUZIILE TRAGETI-LE VOI !!!

Acum fiind aproape ontopic:

1. Referitor la fiabilitate, Peugeot este cea mai germana dintre toate marcile frantuzesti. Este construit in NV Frantei, aproape de Germania (la Sochaux).
2. Referitor la piata americana, nu veti vedea niciodata masini frantuzesti acolo, din principiu. Nu numai Peugeot, dar si Renault, si Citroen. S-au certat de la Statuia Libertatii.
3. Referitor la faptul ca Peugeot-urile sau Vag-urile zdrangane pe strazile noastre din incheieturi, sa stiti ca piata din Romania reprezinta sub 5 % din valoarea de piata a ambelor marci, adica restul masinilor, merg pe strazi ca lumea, nu ca la noi. Daca vreti fiabilitate pe strazile noastre, luati-va TAB (se fabrica la Moreni).
4. Referitor la design, Peugeot castiga de ani buni premii in acest sens. La Vw, din pacate, designerii sunt cam stagiari.
5. Parerea mea este ca VW are o parere atat de buna in Romania datorita faptului ca 70% din sh-urile aduse de afara sunt din Germania. Este vorba si de modul de exploatare...neamtul face schimbul de ulei cand trebuie, nu ca italianul sau francezul, cand isi aduce aminte.

Acum strict ontopic:

la cele doua motorizari prezentate, clar Peugeot este mai bun...putere mai mare, taxe mai mici, cilindree mai mica, si posibilitate de a ajunge cu un diesel de 1.6 la 136 de cai...ceea ce VAG-ul nu va concepe niciodata. Sa nu mai socotim faptul ca e si mult mai "ozone friendly":lol:

Offtopic din nou:

Cati de aici stiu oare ca 206 intrece la vanzari si Golf IV si Golf V la un loc?
Asa ca rog sa ma lase in pace toti panzerii cu ideile lor ca ii trimit sa revada "Taxi 1"

pune-ti un carlig la nas ca vorbesti pe el .... VW 1.4 - 170 bhp ... ai uitat de el .. pejo 1.6 - 136 bhp ...fssssssssssssss .......fssssssssssssssss

dolb 09-08-08 11:04

79byg.. omul se referea strict la motoarele diesel! insa oricum sa zicem ca ar fi acel 1.6 care poate fi saltat la 136 iar acel 2.0 sa fie saltat la 150-160 maxim.. insa la vw se depasesc cifrele astea cu o lejeritate imensa! nu are rost sa intram in polemica sportivitatii/tuningului ca se stie clar..vw castiga detasat!

Sindrom 09-08-08 11:10

dolb acum stii ca vb despre o necunoscuta in cazul peugeot, pentru ca lumea nu se baga la tuning catre motoarele frantuze,pentru ca in primult rand este mai scump, iar la noi in afara de chip tuning si cate ceva pe ici pe colo nu cred ca exista.

Pugralph 09-08-08 11:38

Bine atunci ne referim la un 308 RC-Z cati cai putere are motorul de 1.6 pe benzina ia sa aud?218 cai putere stock!!!Asa ca si francezii daca is pun mintea la contributie pot face ceva!

dolb 09-08-08 11:42

Quote:

Originally Posted by nos2techno (Post 1687011)
M-am referit la motorul de 1.6 Hdi de la Peugeot 308, care in urma unui chiptuning poate fi dus la 136 de Cp. Deocamdata, Vw nu are un motor de asa cilindree care sa poata dezvolta asa putere (ma refer la diesel, si numai la un chip tuning, nu sa tai tobele, sa-i pui filtre, etc.).
Inainte sa faci pe altii inculti, mai bine te uiti la afirmatiile tale...
Panzerule!!!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1687103)
pai dar noi vorbim de masini noi noute stock! nu vorbim de tunareala..ca daca e sa o luam asa .. e golf 4 la 900 de cp... va ajunge vreun peugeot la asemenea putere vreodata?

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1687171)
dolb acum stii ca vb despre o necunoscuta in cazul peugeot, pentru ca lumea nu se baga la tuning catre motoarele frantuze,pentru ca in primult rand este mai scump, iar la noi in afara de chip tuning si cate ceva pe ici pe colo nu cred ca exista.

eu ce tot morman aici! .. nu are rost sa ne intrecem in afirmatii 308 tuning vs g5 tuning pt ca stii si tu cine castiga din start fara prea mari probleme!

cristi_407 09-08-08 11:49

Deci...Peugeotul la motoare pe benzina sta prost, si aici ma refer la motoare turbo puternicie..Tot ce e aparut cu turbo pe benzina in ultimii doi ani e 70% bmw.. La motoare diesel este renumit..Range Rover are 2.7 HDi de peugeot, volvo are motorul de 2.0 diesel tot de pe peugeot, Jaguar la fel, si daca nu ma insel si Ford are imprumutat diesel-ul..

ExtasY_A 10-08-08 00:08

bai baieti voi nu aveti prieteni cu peugeot?!
desi este silentioasa te sparge la costul intretinerii in special a pieselor
deci nu cred ca se poate face comparatie intre golf v si peugeot (poate doar din punct de vedere al aspectului- unde peugeot castiga detasat)

O zi Buna!

Sindrom 10-08-08 00:26

Quote:

Originally Posted by ExtasY_A (Post 1688184)
bai baieti voi nu aveti prieteni cu peugeot?!
desi este silentioasa te sparge la costul intretinerii in special a pieselor
deci nu cred ca se poate face comparatie intre golf v si peugeot (poate doar din punct de vedere al aspectului- unde peugeot castiga detasat)

O zi Buna!

TU ESTI BEAT???? zi-mi si mie ce piese schimb, in afara de consumabile, eu la 50 de mii de km cu un peugeot??? da la 100 de mii ??? si cu un golf ce schimbi, ia zi si mie, sau niste preturi de la golf stii??? de peugeot numai vb

All times are GMT +2. The time now is 15:11.

- Copyright 2026 4Tuning