![]() |
\"Micile\" amanunte fac montajele \"mari\". :wink:
|
Stie cineva de unde pot sa cumpar maine dimineatza ( Sambata ) un difuzor JBL GTO1502D ??? In Bucuresti .
Multumesc :) . |
Da .. am gasit azi un difuzor GTO1502D , l-am luat .. am ajuns acasa .. l-am montat si .... suna unpic aiurea .. l-am pus pe un generator de ton de 60 Hz si am dat cu o statie MAC .... cat de cat .. scoatea ceva .. dar .. parca se misca prea mult si se auzea prea incet .... asta mi se pare ciudat . L-am pus si pe o statie Camco Vortex .. de 850 W RMS x 2 .. ( statie de concert ) pe acelas generator de ton cu aceasi frecventa , am observat ca .. daca trec de 200 W RMS ... cred ca iese fum din difuzor .. cu totu ca pe el scrie 300 W RMS :) cam pe la 150 pot sa zic ca se aude binishor .. ( puterea este masurata pe o sinusoida de 60 Hz ) . Parca .. nu stiu cum sa zic .. are un sunet anormal .. sunt ciudat rau de tot fata de alte woofere .... cand dau drumu la Eminence ala... imi cad farfuriile din bucatarie ( asta tot la 60 Hz si la o putere de 80 W RMS ) .. cand dau cu JBL la aceasi frecventa dar la o putere de 150 - 160 w .. se misca in draci difuzor dar ...... nu se aude bassu cum ar trebui sa se auda .. are cineva idei ??
|
In primul rind,cutia ta are 56 litri,corect ?
In compresie,difuzorul tau are nevoie de numai 42 litri !!. Asta e UNUL din motivele pentru care nu suna cum trebuie.Intii se alege difuzorul dupa care se face cutia pentru ACEL difuzor. |
Da .. este facuta pentru alte difuzore .. dar .. daca cutia este mai mare .. nu ar fi trebuit sa raspunda mai bine la o frecventa mai joasa ??
|
Cu cit e mai mare se apropie de free-air...
|
Compari randamentul unui difuzor profesional cu sensibilitate si caracteristici net superioare in incinta bas reflex cu un difuzor de calitate medie (ca sa nu fiu rau) in incinta sealed? Hmmm... Pt fiecare 3 db castig ai nevoie de putere dubla. Calculand sensibilitatea Eminence-ului si castigul pe incinta, vrei sa vezi cate JBL-uri de genul asta in sealed iti trebuie sa-l egaleze?
Comparatia se face in spatiul pt care este destinat difuzorul. Adica in masina. Subwooferele auto sunt gandite sa faca presiune mare in spatii mici, spre deosebire de cele home-use sau pro care sunt gandite sa faca presiune fie in spatii medii, fie in spatii mari sau afara. Deci.... tot nu are relevanta comparatia. Daca se spune ca incinta sealed permite marje de eroare la litraj nu inseamna ca poti sa o faci cat dulapul. Cum ti-a spus si Saxo, daca cresti prea mult litrajul difuzorul poate sa ajunga sa mearga (ca si) in free air. Nu e cazul tau. Oricum. Ti-ai facut o incinta sealed. Adica ai vrut un sunet de calitate. Da-i niste percutie la rece.... putin jazz cu linie ritmata... chestii de genu. Nu semnal sinusoidal. Ca pt asta iti faceai bas-reflex CALCULAT cu difuzoare bune. :wink: PS: Teoretic e simplu. Practic nu e teoretic. :lol: |
Am terminat incinta .. acum se aude bine .. dupa niste modificari :)
Mai este o problema .. mare ... un gasesc un alternator pt cielo .. de .. minim 90 amp .. ? Ceva model de opel .. eu stiu .. sau unu sa-l modific ...... ?? A mai facut cineva asa ceva ? |
1 Attachment(s)
.........................
|
Vezi la un service,numai un electricial poate sa vada cum e prinderea si partea de regulator.Nu cred sa fie foarte greu daca dai peste un meserias bun.
|
Am mai avansat cu lucrarea ceva si a venit momentul sa montez cutia cu difurile de bass in porbagaj .. am avut o mare surpiza ...... cutia intra la mm .... exact cum trebuie .. dar am omis un lucru ...... numai ramane loc pentru magnetul boxelor care o sa fie puse in placa din spate .... , intre tabla si statiile de amplificare de sus .. este mai putin de 1 cm cred ....
Boxele cum se prind in placa aia? Pe deasupra am vazut ca este mocheta ceva .. si dedesupt cred ca e tabla ... mai exact ce se decupeaza? ( La cielo ) Are cineva poze cu niste ovale de 6x9 montate pe un cielo ? Ma refer privite din porbagaj .. sa vad cum vine magnetu .. cam cat iese ... Mentionez ca o sa pun niste JBLuri din power series .. alea .. 958 mi se pare ... cele mai puternice ovale de la jbl ( power ) .. si nu stiu cum sa le prind ..... tiand cont ca nici loc de magnetu numai am..... Ma gandeam sa fac niste distantiere din pal ( adica sa fac un contur al difuzorului din pal pe care sa-l acoper cu mocheta si sa inalt unpic locul unde vine difuzorul ... are cineva o idee mai buna in privinta asta ? in afara de modificarea incintei de bass sau repozitionarea amplificatoarelor ... |
2 Attachment(s)
poze
|
O intrebare.. Cum se aude?? :D
|
Asta nu stiu inca ... o sa aflu cat de curand , in casa se aud beton .. in masina .. nu le-am dat inca drumu , le-am pus odata sa vad daca incap .. ca aveam niste dubii .....
|
Acum ia zi si noua unde tii acel cielo? nu de alta dar avem treaba pe la portbagaj :D :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:48. |
- Copyright 2026 4Tuning