![]() |
Re: evacuare goala.. mai multi cai putere..?
Quote:
1. daca renunta la ambele tobe nu numai ca pierde din cuplu , dar nici acea putere existenta nu o mai are . 2. motorul nu-i va mai sta la relantiu si va mai merge lin 3. s-a dus si consumul , tinand cont de faptul ca motorul nu mai merge in parametrii lui 4. gazele oricat de "direct flow" trebuie sa iasa , au nevoie sa aiba o minima rezistenta la evacuare care tine si mersul motorului lin si amortizeaza si burst-urile motorului . 5. zgomotul va fi ca al unui trabant , nicidecum al unei masini cu evacuare modificata sport . Suntem pe aici sa ne ajutam intre noi , nu sa facem misto unul de altul si sa ne luam la suturi . Daca tu ai alte idei cauta site-uri specializate ! |
Quote:
|
Am citit posturile respective , dar e adevarat ca , cu ajutorul schemei logice dezvoltate pe teoria relativitatii motoarelor termice nu am ajuns sa citesc acele posturi . Eu am citit postul tau si daca-l citesti si tu inca o data poate ajungi si tu la o alta concluzie .
|
Re:
Quote:
imagineazatio 80 cu a 2 cu OPEL CORSA motor de 999 cm3 !!! |
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Quote:
am maia vut un corsa de 1000cc care lua cu a 2 80 ! PROBA la ce ora vrei GUME DE IARNA SI O GALMA PE UN CAUCIUC !!! TURATIE CRED CA IN 6000 PE ACOLO !!! |
bah astia cu 138789147891237891243 cu a 2 a, ori nu ati cundus in viata voastra o masina cu cutie lunga ori nu ati mers niciodat cu masini in 4 trepte etc.... cu conteaza cat ii dai cu a 2 a pt ca totul depinde de trepte. cum zicea cineva mai sus, daca ii dai 100 cu a 2 a si prinde max 160 tot aia e inseamna ca e o masina praf o masina buna zic eu e facuta cu 1 2 3 scurte pt acceleratie puternica si 4 5 cu trepte lungi
|
scurt si la obiect...
Motor de 1085 cmc vw Cp/RPM 40/5300 (cel putin asa scrie in cartea lui, dar se zice ca ar fi mai multi stock), aprindere clasica, carburatie - se adauga o cutie de polo gt de 5+1 intrebarea mea: creste ceva putere daca adaug filtru sport , serpisori , scot intermediara, pun toba spor, evacuarea cap-coada inox (o singura iesire)si putin mai larga? Adica, e o crestere semnificativa? se merita in raport cu consumul? inteleg ca daca va fi mai mare evacuarea va creste si consumul, nu stiu cu cat, mai mare de 10% ? p.s. sper ca nu voi fi luat la misto sper ca cei care imi raspundeti veti merge pe ideea "Cel care întreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu întreaba ramane prost pentru totdeauna" |
cu o evacuare completa bine gandita, adica nu exagerat diametrul tevii si serpi profi, castigi cam 10-12% din puterea motorului, sa zic eu. Poate o sa fiu contrazis, dar e un exemplu general... difera de la masina la masina.
Nu renunta la toba intermediara, vei pierde cuplu in turatii mai joase, adica exact plaja de turatii care o folosesti zi de zi, in circulatie. Pune tobe sport, direct-flow. Cu filtrul de aer, daca il faci in asa fel incat sa traga aer rece si modifici traseul de admisie sa fie cat mai direct si cu cat mai putin coturi, nu ai de pierdut. Dar nici nu-ti imagina ca vei avea N-spe cp. Doar un raspuns mai bun la acceleratie in ture mari. Mie nu mi-a crescut consumul, sau cel putin nu sesizabil, cu filtru sport in carcasa si evacuare cap-coada sport. Daca pastrezi acelasi stil de condus, ai putea avea sansa sa scazi consumul. Totusi pleci de la o putere foarte mica... 40 cp... gandeste-te daca merita investitia in motorul asta. p.s: foloseste piese de calitate, nu tobe de 100 lei si filtre de 50... |
Quote:
ideea e ca nu vreau sa fac Ferrari din el ci doar o masinuta sprintena, care sa raspunde imediat la un sprint sau cand am nevoie sa "fug" putin. Nu sunt adeptul tuningului extra...ci doar sa fie motor clasic, putin "gadilat". Multumesc inca o data ;) |
Salut all m-ar interesa si pe mine ce inseamna "serpishori" si apropo eu am un opel astra f cu motor de 1.4 injectie, nu aveam catalizator si un mecanic m-a sfatuit sa ii pun 1 consum mai mic si 2 fara catalizator se poate arde "centralina" si 3 nu imi trecea la inspectia tehnica. Cu este mai bine:D
|
"serpi" e denumirea pt galeria de evacuare sport. E calculata si facuta pt o evacuare mai rapida a gazelor.
Masina ta e vre-un euro? Adica a avut catalizator din fabrica? daca nu, nu ai de ce sa-i pui. Si daca da, iar nu prea ai de ce sa-ti faci mari probleme... 1. nu difera consumul, nu ai o a 2a sonda lambda dupa catalizator care sa citeasca gazele "filtrate"; 2. nu am auzit pana acum sa se arda ceva in lipsa catalizatorului; 3. la ITP e cu dus si intors... daca e prost reglat sau foarte uzat motorul, si cu catalizator se poate sa pici testul de noxe... si fara el, un motor bun, il poate trece. Noxele nu tin exclusiv de prezenta catalizatorului... ci si de calitatea amestecului si a gazelor arse care ies din motor. Intre noi fie vorba, ITP-ul se poate trece si cu mici "atentii". Eu am renuntat la un catalizator, din 2, si voi incerca sa fac un test de noxe inainte de ITP. Chiar sunt curios cum ies. Testul asta il poti face si tu la orice service care are statie ITP, ca sa vezi cum iti ies noxele. |
sal, poate sa-mi spuna cineva daca se potrivesc serpisorii de bmw e36 318 is pe e30 318i din 91??? daca da ar trebuii sa pastrez sonda lambda, si sa elimin katalizatorul?????va rog astept un ras k vine timpul sa scot cabrioletul de la hibernat. multumesc.
|
poi uite cum sta treaba , masina pe care o cumparasem de la un prieten care la randul lui o cumparase de la "unu" avea un motor stock de 1,6 GT si nu ii trebuia catalizator dar masina a fost dusa la un service pentru schimbarea curelei de distributie si nu mai stiu ce si am inteles de la fostii proprietari ca au puso gresit si motorul s-a stricat si l-au inlocuit cu unul de 1,4 injectie si poate asta necesita un catalizator si nu ai pusese si am duso la un mecanic sa imi treaca inspectia tehnica si cand sa o treaca dupa cateva incercari la gaze nu trecea. Atunci omul fiind mecanic sa mai faca si un ban a zis ca motorul care il am necesita catalizator. Eu din experienta ma cam inaduseam de la gaze cand o bagam in garaj , hainele imi miroseau si am decis sa pun catalizator si am observat ca si consumul sa redus cam cu 1l%.
Centralina cica este calc motorului. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:41. |
- Copyright 2026 4Tuning