![]() |
Re: Filtru aer cielo
Intre 1.5 DOHC(16v) si 1.5 OHC (8v) diferenta este de ~10 cai , puterea fiind data de numarul valvelor...
Caii nu se scot asa usor, daca vrei,cand ai drum prin Bucuresti lasi pe aici un mesaj , ne intalnim , si ii masuram la un semafor. |
spre surpinderea ta, NU SE POTRIVESC la orice cielo. Espero 1.5 este dohc, iar cielo au fost majoritatea sohc... ori pui si chiulasa de dohc, ori nu poti sa pui pistoanele. de pe espero dohc pe cielo dohc, da, se potrivesc... dar castigul in mod sigur nu va fi de 10cp, tinand cont ca diferenta intre cele doua motoare (espero si cielo) este de 4cp.
ceea ce ai auzit tu, se refera la faptul ca pistoanele de pe nexia (dohc) au o "umflatura" pe cap, ce da o comprimare si automat mai multa putere. posibil ca si cele de pe espero dohc sa fie la fel, dar nu pot sa spun sigur. si sincer, decat sa inlocuiesc chiulasa si pistoanele, mai bine o planez pe cea existenta si cu ocazia asta lustruiesc si galeriile ;) |
bai tinerilor cine v-a dat voua lectii de mecanica? ca mie mi s-a scarbit de ea si veniti voi cu argumente aiurea.
o intrebare scurta si cine stie raspunsul este cu adevarat priceput: in ce consta diferenta intre o chiulasa ohc si una dohc. astept rapuns. iar pt cunostintele lui Geo_ZGA, diferenta intre cielo si espero , ambele de 1,5, este de vreo 15cp pt ca cielo ohc are 75cp iar espero dohc 1,5 are 90cp grea limba romana... te rog sa scrii corect ca sa nu fiu nevoit sa-ti sterg posturile nota: este offtopic discutia, dar e constructiva... mai mult sau mai putin. |
"Tinere".... renunta la atitudinea asta, ca nu o sa faci nimi cu ea. Daca preferi sa fie toata lumea de acord cu tine si toti sa te linga in c*r, atunci nu ai nimerit unde trebuie.
eu ma refeream la dohc-ul de pe cielo, fiindca pe chiulasa de sohc nu poti pune pistoane de dohc... dohc cielo - 90cp; dohc espero - 94cp. oare diferenta o fi ca ohc are o singura axa cu came, pe cand dohc doua?! :lol: daca esti asa scarbit de ce mai raspunzi? nu te provoaca nimeni la cearta, dar nici sa fiu de acord cu tot ce spui tu, daca eu stiu altfel... e un forum, se discuta... nu unilateral. |
Mha baieti nu mai bine reveniti voi la subiect?! ...... Filtru de aer cielo....nu pistoane, nu chiuloase si mai stiu eu ce. Sper sa nu va suparati dar parca una din reguli era:....fara offtopic....
|
Da sefu'... am inteles :) discutia a degenerat un pic, dar am considerat ca e constructiva.
si ca sa fiu si on-topic: dupa montarea filtrului panel, mare lucru nu s-a simtit. totusi, in ture mari urca mult mai bine, mai liniar si o idee mai rapid :) totusi, am auzit multe pareri avizate (cu care as cam fi de acord), ca fara o evacuare buna, admisia nu isi face treaba cum trebuie. tin sa precizez, unii stiti altii nu, ca ambele cutii rezonatoare au fost anulate, a fost tras un burlan din bara fata pana la cutia filtrului, prins cu colier... acum am doua prize de aer de unde trage admisia: cea originala si cea din bara, de unde vine aer mai rece. furtunul de gaze carter anulat cu un dop, vacuumul lasat la locul lui pe furtunul de admisie, iar pe gazele carter pus un alt furtun lung, pana aproape sub masina, impreuna cu un filtru breather. |
Geo arunca si tu niste poze cu noua priza de aer ca stii ca ma intereseaza sa-i gasesc si eu un alt traseu....mai eficient.
|
Imi cer scuze daca am vorbit mul prost si fara rost!
|
1 Attachment(s)
pe acest topic nu s`a mai scris de mult... dar vreau sa va intreb de uned pot achizitiona acest mini filtru din poza ... si care ar fi avantajul lui? orice parere e binevenita... si daca a montat cineva pe cielo?
|
Acel "mini filtru" este un breather si are rolul de a filtra gazele carter. Eu zic ca este un lucru util sa anulezi furtunul de gaze carter de pe admisie, fiindca sunt gaze arse cu vapori de ulei, fierbinti, care nu fac bine admisiei.
Eu am montat pe masina, in prima instanta a fost montat in aceeasi pozitie ca si in poza pusa de tine, dar nu e bine deloc... toate gazele carter intra in interiorul masinii. Am tras un furtun mai lung pana sub masina, undeva sub caseta de directie, poate putin mai inspre spate... si acolo am pus breather-ul. Filtru breather gasesti la orice magazin de "tuning". Eu am luat din targ unul Yed, recunosc ca nu m-a interesat ceva de foarte buna calitate... dar isi face treaba, in sensul ca nu arunca vapori de ulei pe sub masina. Si mai recunosc ca de mai bine de un an nu l-am curatat :lol: |
ms pt info. geo ... asta e chestia ca la Dacie sa tragi furtun din capacul garniturii sub masina... deci ai tras un furtun iar in partea dinspre spatele masinii ai pus si breather-ul... ok dar care este avantajul breatherului ? se simte vreo diferenta ? la mine functioneaza perfect masina si nu am breather! salut
|
Quote:
Quote:
|
daca fac treaba asta ma ajuta la ceva? defapt ajuta masina la ceva... exista un avantaj si un dezvantaj?
|
Gazele carter sunt gaze arse din motor... in teorie, sunt recirculate in admisie pt consum si pt incalzirea aerului. In practica, eu nu am simtit nici o crestere sau scadere de consum dupa ce l-am anulat. Ca dezavantaje: aerul din admisie trebuie sa fie cat mai rece, iar gazele carter sunt calde... deci nu sunt bune; pe langa asta, gazele carter au vapori de ulei, care se depun in interiorul admisiei in timp. Poti desface furtunul de admisie de la corpul clapetei de acceleratie si ai sa vezi ca, daca masina e mai veche, sunt depuneri pe interior... si normal ca orice depunere de mizerie si ulei nu face bine.
Eu nu vad nici un dezavantaj prin anularea furtunului de gaze carter de la admisie. La Dacie se facea chestia asta cand incepea sa consume ulei, aruncandu-ul in admisie. La Cielo nu prea e cazul, mai ales daca motorul e in stare buna, dar oricum gazele alea contin vapori de ulei fierbinti. |
total de acord cu tine... la dacie mai era si treaba ca infunda jiglere... stateai cu suflatu in ele... bun ... deci o sa ma ocup de treaba asta acum ca m`ai documentat geo... in rest toate bune... daca mai apar nelamuriri sa sti ca nu o sa ezit sa pun intrebari. salutari!
cum fac sa intru si eu in club DAEWOO sau CIELO RUNERS ca vad ca esti moderator! |
| All times are GMT +2. The time now is 00:44. |
- Copyright 2026 4Tuning