![]() |
Re: PPI Audi R8
In fond a-l limita pe celalalt inseamna a recunoaste din start ca nu poti mai mult.
|
daca-l leg pe Ronaldino la picioare si il pun portar il rup!!! deci asta nu poate sa insemne decat ca eu sunt printre cei mai buni jucatori de fotbal din lume! YEEEEEEEEEY!!! Inghesuiti-va la autografe si poze cu mine la scara blocului dupa 4pm maine si poimaine pana nu ma semneaza vre-un club din Anglia sau Italia (in Spania nu-mi place)
|
Ca sa nu mai zica cei de la reprezentanta PBR ca filtrele de aer sport strica motorul.
|
Quote:
|
Quote:
In WRC o asfel de reglementare si-ar avea rostul....DAR TOT CA SI-N LEMANS ....CARE E PE TERMEN DEFINIT....VEZI CA IN 2010 SE REFORMEAZA REGLEMENTARILE Eu sunt multumit de imboldul dat dezvoltarii tehnologiilor alternative sau a celor existente dar mai rentabile pe termen lung....poate pe viitor se va incerca prin aceste mijloace promovarea tehnologiilor hibride sau pe combustibili alternativi.... In ce consta faza cu Autounion-ul....iar esti off target...(prezent-am spiritul de pionerat pe care-l aveau pe atunci cei ce ii stim acum ca Audi....cu adevarat impins la limite..... Ma asteptam sa ai o gandire mai "coapta" la anii tai (37) nu sa te axezi pe o pista pe care o consideri tu veridica si sa o repeti de......naiba stie cate posturi.....asta e tot ce ai facut .....ca un adolescent incorigibil....de citit ai citit ce am expus...dar de inteles..........Hai sanatate si numai bine, ca in ce priveste dezbaterea de opinii m-am lamurit........... |
LeMans se preteaza cel mai bine dezvoltarii unor tehnologii ce se pot aplica si in Industria Auto intr-un timp relativ decent.....pe cand F1....in afara de anumite hypercar-uri nu se mai beneficiaza de breakthrough-ul tehnologic decat dupa mult timp ...Intr-o situatie similara LeMans s-ar putea regasii si WRC pe viitor...
Asa cum ziceam presiunile facute de FIA prin LeMans au facut ca 2 giganti auto sa abordeze metoda pe care o promovau ..si sunt zvonuri ca si alte concernuri cocheteaza cu idea de a inscrie masini similare |
Quote:
Ce scop ar avea legarea lui Rony la picioare???:)) Bun pct de vedere....FELICITARI...:confused2 |
Felicitari.Esti un campion al sofismelor.Repet si eu si de inca 1000 de ori daca trebuie: e treaba lor ce incearca sa promoveze (de-aia n-am eu pulover pe gat), pot promova si masinile pe curent electric si in LM si in WRC si in F1...egal.Singura obiectie pe care o am e ca nu vad care e motivul de lauda care i se aduce R10-ului ca a castigat LM-ul asa cum a facut-o.Sa fie sanatosi ca promoveaza dieselul, la fel si daca promoveaza masini hibride.M-am referit doar la faptul ca nivelul sau de competitivitate e foarte limitat, ii trebuie deci reguli si reglemantari pentru a face fata.Atat astept sa recunosti.In rest, faptul ca ei sunt multumiti de imboldul dat dezvoltarii tehnologiilor alternative, precum spui, ca tu la fel, esti multumit, e treaba lor si a ta.Foarte bine fac.A spune ca asta e trendul poate fi corect, fie ca e spus de tine, fie de ei.A pretinde insa ca motoarele diesel tind sa ajunga benzinarele in motorsport e bullshit ( cam asta e replica acestor promotori " R10 TDI castiga LM invingand motoarele pe benzina").Pe naiba.
@Oricum vad ca cel care nu zice ca tine nu este capabil sa poarte o dezbatere de opinii, nici la intrebari nu raspunzi.In alta ordine de idei astept joia dupa pasti cand o intra dieselul in WRC. |
Aa si apropo, ce are promovarea dieselului in LM cu promovarea tehnologiilor alternative?S-a descoperit motorina ne-petroliera?Or fi americanii poate cea mai poluanta natie daca zici, dar de cand a benzina mai poluanta decat motorina?
@ Ronaldino ala cu picioarele legate si pus in poarta e motorul ala benzinar de acolo din competitie.Iar ala care trage la poarta, minimizandu-i sansele alui legat ca sa poata face ceva e taman dieselul, care asa precum se lauda ala care trage la poarta ca poate inscrie usor acum, asa e laudat si R10-le ca a putut castiga.Sigur ai inteles, dar te faci ca nu. |
Quote:
Ai impresia cumva ca nu stiu care este carburantul superior ca performante dintre cele doua ??? Si sa vezi de unde si aprecierea mea pentru audi cu R10....au fost primi care s-au adaptat (aici nu e dilema cu "oul si gaina"....se stie clar ca INTAI au fost noile relgementari....apoi interesul pt diesel a celor de la Audi...(cauta pe net daca ai dubii)...de aici si admiratia mea pt ei si pt masina in sine.......ca de ,masina nu se compara cu echivalentul ei pe benzina....trebuie sa fi irational sa nu intelegi asta....chiar postul meu precedent in cadrul caruia faceam comparatia dintre cele 2 derivate ale petrolului explica DE CE un propulsor pe benzina are superioritate.... "faptul ca ei sunt multumiti de imboldul dat dezvoltarii tehnologiilor alternative, precum spui, ca tu la fel, esti multumit, e treaba lor si a ta.Foarte bine fac." -e tot ce ma interesa....si tot ce conteaza....pana in 2010 A pretinde insa ca motoarele diesel tind sa ajunga benzinarele in motorsport e bullshit ( cam asta e replica acestor promotori " R10 TDI castiga LM invingand motoarele pe benzina")-bullshit ...corect se numeste propaganda.... ca nu mai este promovare de mult....si de asta e nevoie....ca Peugeot....sau alti constructori auto ce au pe segementul industrial dieseluri sa urmeze trendul...... Apropo....cei mai mari consumatori de resurse energetice americanii nu cred ca nu folosesc dieselul ca este mai poluant ...asta ar fi chiar buna.....ci sunt doar....ignoranti... |
Quote:
@Acuma de ce ideea e ca as crede ca nu Audi s-a adaptat, ci mai degraba ei au grabit lucrurile:pina una alta sunt singura echipa de uzina de acolo si e destul de normal sa aiba mai multa influenta.Intr-un fel trage numele de Audi si in alt fel Intersport Racing sau Autocon Motorsport si asa e in orice domeniu al sportului cu motor, una e BP-Ford sau Citroen Total si alta e o echipa privata, fie si Kronos, o anonima pina a calcat Loeb pe acolo si pe chestia asta au beneficiat de suport full de la echipa de uzina Citroen.Pe chestia asta e si usor de ghicit ca Audi dispun de incomparabil mai multi bani pentru dezvoltare (asta apropo si de faptul ca Audi a dominat si cu benzinara Le Mans-ul).Deci pina la urma in prezent nici nu prea e o concurenta asa puternica pe acolo, putine echipe de constructori pe sezon.Ar fi cu mai multe echipe de uzina.Din sursele pe care le-am gasit, apropo de ce spun, am dedus ca pe chestia asta nici progrese nu prea s-au inregistrat.Adica in 1967 de exemplu Ford GT40 realizeaza un total de 5200km (3250 mile) http://www.geocities.com/MotorCity/D...403/lemans.htm in timp ce in 2007 R10 a totalizat 5187km...la diferenta de 40 de ani....pare cam neconvingator.Asta daca sursa citata de mine este cea mai corecta. |
Quote:
|
Restrictii da, s-au impus in F1, dar masinile au progresat (nu ca si cum ar fi facut-o fara restrictii, normal)....aerodinamica, control, managementul electronicii.Dovada timpii pe tur in Formula 1 au scazut, recordurile cam toate sunt recente, facute in ultimii ani.Ma refeream insa la altceva, la faptul ca neavand concurenta reala si progresele (asa in conditii de restrictie) se plafoneaza mult mai repede.Cand esti printre foarte putinii care au buget urias fata de majoritatea echipelor si ai deci posibilitatea sa fii lejer cu un pas inaintea lor, nu mai esti fortat sa progresezi.Intr-un cadru cu concurenta puternica masina trebuie imbunatatita continuu, mereu si pe parcursul unui sezon, altfel nu tii pasul.Nu stiu care a fost recordul pe tur in F1 la Monte Carlo atunci cand masinile treceau de 1000cp, oricum mai slab decat cel de acum (cel stabilit in ultimii ani).In Brazilia de exemplu recordul a fost stabilit in 2004, ~ 1.11.4, cand masinile aveau deja mult sub 1000cp (BMW-ul avea cel mai puternic motor, in jur de 900cp), iar anul trecut pole-ul a fost de ~ 1.11.9, masina avand cu inca vreo 80-100cp mai putin.Diferentele sunt deci mai mici si vorbim de ani mai putini diferenta, deci se poate, dincoace nu prea a fost cazul (dar da, de acord, fara restrictii oricum ar fi fost progrese, solutiile ar fi fost mult mai la indemana, nici nu cereau prea multa ingeniozitate).Ok, Le Mans pe de alta parte e axat pe anduranta, nu neaparat pe viteza si recorduri pe tur, dar...Eu zic ca daca vor fi si aici preponderent echipe de uzina se va cunoaste.
|
"Adica in 1967 de exemplu Ford GT40 realizeaza un total de 5200km (3250 mile) http://www.geocities.com/MotorCity/D...403/lemans.htm in timp ce in 2007 R10 a totalizat 5187km...la diferenta de 40 de ani....pare cam neconvingator.Asta daca sursa citata de mine este cea mai corecta."
Aproape de adevar oricum....in fapt recodul e detinut de legendarul Porsche 917 ce dezvolta 1580 de cai putere....o masina a caror performante graiesc de la sine....capodopera totala...Recordul este de 5335 Km iar pe acelasi tip de circuit....pt ca straniu sau nu LeMans a avut si alte configuratii (acum vb de cel de 13469 metri) GT40-ul a reusit 5232 de km... Cu restrictiile actuale si diferita expunere a traseului de concurs (peste fosta Dreapta Mulsanne ce reprezenta o linie dreapta considerabila s-au pus sicane pt....zic ei....a creste spectaculozitatea)circuitul este mai solicitant si nu la fel de ....rapid...in configuratia prezenta (varianta de 13650 metri) in plus cai putere s-au diminuat considerabil si astfel recodul din 71 nu este considerat a fi oficial :-?.Astfel cel din 2006 de 5187 de metri este cel considerat oficial... Apropo motoru de 12 in linie de doar 4.5 litri din specificatiile celor de la porsche putea scoate peste bariera de 2000 de cai (cam asta face un propulsor pe benzina descatusat :) ) ".Eu zic ca daca vor fi si aici preponderent echipe de uzina se va cunoaste." Cam asta se preconizeaza....o lupta caineasca intre Audi -Peugeot si aparent viitoare echipe de uzina (se vehiculeaza ca si Renault vor sa inscrie un diesel dar si alte nume mari....oricum nu cred ca porsche sa treaca pe motorina pentru ca sunt o firma care-si respecta traditia si renumele-chiar daca au scos si ei o bomba de marketing prin introducerea in gama lor si un SUV chiar daca foarte sportiv....aveau nevoie de bani....adusi cu preponderenta de Cayenne) Oricum si in LeMans evolutia este evidenta precum in exemplele din F1 date de tine.....performante asemanatoare intre Porsche 962 C ( cea mai mare viteza atinsa vreodata la Le Mans 405 km/h , cu un 6 in linie de 3000 cm3 ce scotea tot peste mie) si R10 diesel de acum....(chiar daca limitat ca si potential si inferior unei replici pe benzina de acum) |
Quote:
America nu mai e de ani si ani de zile cea mai poluanta zona din lume. China si India au economii enorme acuma, si ghici ce, ii doare fix in **** de poluare. Stiai tu, mare educat european, de exemplu ca in jur de 40% din poluarea oraselor de pe coasta de vest a americii si canadei VINE DIN CHINA??????????? Canada (unde sunt eu, nu in america cum automat ai crezut tu, deci cine e ignorantul aici??), tara care a semnat Kioto, nu a facut absolut nimica ca sa-si reduca emisiile. Emisiile aici AU CRESCUT! De ce? Pentru ca noi nu emitem decat 2% din toata poluare lumii, si ca sa ajungem la nivelele zise de Kioto pana in 2012, ar trebui sa inchidem majoritatea industriilor, si sa nu se mai mearga cu masina de loc... Dupa Kioto, noi ar trebui sa ne distrugem complet industria si nivelul de viata, DOAR CA SA REDUCEM UN SFERT DE PROCENT DIN CANTITATEA TOTALA DE POLUTIE! Deci, dupa Kioto, dezastrul asta economic merita, desi daca realizat, am polua 1.75% din poluare globala... WOW!! kioto, foarte destept! sa continui, nu te apuca sa dai reply inca. America, care de la inceput a fost contra Kioto, in aceeasi perioada de cand Canada a semnat Kioto a reusit sa reduca aproape un sfert (nu mai stiu exact cifra, dar e semnificativa) din poluare, fara sa impuna nici o regula industriei! Marketul a raspuns singur la presiunile impuse, nu a fost nevoie de comunism, taxe stupide care doar umfla bugetul statului, si alte tampenii... De ce nu vrea America sa semneze Kioto, si de ce alte state ca Canada nu vor sa-si respecte promisiunea. Omit partea cu sistemul de trading de credite, care e tampenia mileniului si care nu face decat sa-i imbogateasca pe aia care fac tranzactiile, si trec direct la partea cu clima.... Care e ideea la Kioto? Tarile dezvoltate sunt de vina pentru cresterea temperaturii globale, deci trebuie sa le penalizam ca sa-i fortam sa-si reduca emisiile... Tarile ne-dezvoltate sau in dezvoltare, pe ele le lasam sa emita ca porcii, chipurile ca sa ne prinda din urma, si chipurile fiindca nu e corect sa nu le dam si lor o sansa....Si ce se intampla? Numai China si India polueaza atat de mult, incat toate reducerile de CO2 din europa din ultimii ani, sunt complet negate! Misto nu, voi va rupeti cu taxe, platiti $2 pe litru de benzina si taxe de prima inmatriculare de va usuca, iar aia se lafaie zi de zi si-i doare-n cur de restul lumii, ca industria lor creste tot mai mult... Ce vrea America, Canada si Australia (printre altii)? Vor ca TOATA LUMEA, sa aiba standarde similare de emisii, si sa aiba aceleasi reguli. Simpla mutare a poluarii din europa si america in asia si africa nu rezolva nimic... De asemenea, sectiuni intregi din planul Kioto nu fac decat rau... In Africa de exemplu... Dupa astia, fiecare negru deabia cazut din bananier ar trebui sa aiba coliba lui cu panouri solare pe acoperis.... Nu-i lasa sa-si faca o centrala de curent pe carbuni ca chipurile polueaza prea mult... Misto ideea, dar complet tampita si impracticabila... Industria ca sa se dezvolte, are nevoie de mai mult decat un panou solar pe acoperis! Oamenii aia sunt saraci lipiti, de unde naiba sa aiba panouri solare cand n-au nici apa si mancare!!! Si chiar daca le-am da noi panouri solare, ce naiba sa faca cu ele?? Cum am zis, pentru industrie adevarata, e nevoie de cantitati uriase de energie, si solutiile oferite de astia cu clima nu o sa faca decat sa adauge la problemele cronice ale africii... Alte chestii de cultura generala: -gazul metan contribuie MULT mai mult la efectul de sera decat CO2-ul.... TOATE MASINILE DIN TOATA LUMEA, nu produc la fel de multa poluare, cat produc vaciile si porcii din lume cand se caca sau se basesc!! Deci daca CHIAR intereseaza pe cineva cu adevarat sa reduca efectul de sera, atunci ar trebui sa impuna niste reguli foarte dure la animalele de consum uman!!! Deabia astept sa-i vina lu unu ideea sa taxese animalele, sa faca un sistem de credite intre ferme, si alte idiotenii care nu fac decat sa-i faca pe o mana de oameni ultra bogati, si pe restul doar ii seaca de bani! WOOOOOT, ce bine e sa nu fi American :rolleyes2:lol: -marte si celelalte planete au fost masurate, si si ele au o crestere in temperatura, aproape identic proportionala cu pamantul... ce curios, or fi orase intregi de extraterestrii chiar in coltul nostru de sistem solar care polueaza-n draci si noi inca nu i-am vazut.... :rolleyes2 Nu cumva intensitatea soarelui o avea ceva de facut aici nu? Nu normal, numai CO2-ul e devina ( ca alte gaze de sera nu exista :rolleyes2)... Si nici sa nu vorbim de ciclurile prin care trece planeta.... Nu zic ca unele zone nu se incalzesc acuma, doar ca motivul e cat se poate de dubios, daca iei in consideratie NUMAI CO2-ul -unde e IPCC-ul? ciudat cum intai nivelul oceanelor urma sa creasca cu peste 10 metrii si sa inunde jumate din glob, si dupa, incet incet, au tot schimbat datele, si acuma se vorbeste de un centimetru doi! De ce sunt atatia membrii IPCC care si-au retras numele si si-au schimbat parerea complet asupra cauzelor incalzirii globale? Va amintiti uraganul Katrina? Dupa geniile astea, ala trebuia sa fie doar inceputul, unui nou val de uragane care va fi din ce in ce mai puternic si mai fioros, si care e cauzat de incalzirea globala... Si? Si nu s-a intamplat nimic in aproape 3 ani, si acuma majoritatea celor cu clima, sunt de accord ca incalzirea nu are nici un efect vizibil asupra fortei uraganelor.... -Al Gore, marele pionier al planetei, consuma de 20 de ori mai multa energie in vila lui decat o familie normala, dar ne zice noua sa punem becuri noi si alte tampenii... Al Gore zice ca trebuie sa conducem si sa zburam cat mai putin, dar taranu nu merge decat cu avioane particulare, si consuma de sute de ori mai multa energie decat daca ar merge cu masina, sau MACAR cu zboruri normale care cara zeci-sute de pasageri... Dar Al Gore are o scuza! Dupa cum zice el, el e CO2 neutru! De ce? Pentru ca investeste in credite verzi normal! Dar unde investeste? Ahhh, investeste in compania lui personala, care vinde credite la altii... Omu face o TONA de bani dupa chestia asta, polueaza de-i sar capacele, si lumea-l linge-n cur si-i ridica slave la cer! Si ce contribuie el? Ooo, un mic procentaj din banii care-i strange, ca trebuie si bani de administrare a firmei nu, se duce la a planta pomi, sau alte "proiecte ecologice"....... Si filmul lui, nici sa nu mai vorbim, argumentele lui au fost ciuruite la sange, si dovedite ca a fi pline de prostii si complet inutile stiintei... Mie mi-a ajuns sa scriu atata... Nu va opreste nimeni sa va informati singuri de pe internet si din alte surse despre cate lucruri au fost dovedite false sau exagerate, sau pur si simplu datele au fost dovedite eronate... Pe scurt, ignoranti sunt doar aia care cred ca daca cineva le-a zis ca lucrurile sunt intr-un fel, le cred automat fara prea multa gandire. Deci Prestige, cand o sa ai niste argumente la ceea ce am zis, atunci sa te trezesti sa faci pe altii ignoranti! Tu inca nu pricepi ca americanii nu mai sunt de mult cosul de fum al lumii, deci e clar ca la capitolul asta esti nul. Dar e ok, tu stii ca toti americanii sunt niste tampiti fara cap, si toti care vorbesc engleza sunt automat americani :rolleyes2 nu stiu cum as putea argumenta impotriva logicii tale |
| All times are GMT +2. The time now is 18:55. |
- Copyright 2026 4Tuning