![]() |
Re: chip tuning 1.8 t
eu acum vasuzem pagina 4 :))) deja scriam postul referitor la ce ati scris pe pagina trecuta :))
daca tot vorbim aici (poate nu doar calimero stie ceva de 1.8T, mai stiu cativa useri, cum ar fi bbm, tentean,zyx,fusco...etc etc) care se pricep destul de bine si care suntem toti interesati de topicul asta. de asta exista forum ;) eu tot nu am inteles de ce trebuie robinete de sifon cand poti face ceva mult mai safe cu soft. electronic ! suntem in 2007, nu in 1974..... bbm ule, cand iti pui robinete dupa volan, sa ma anunti si pe mine sa imi fac cont pe ebay.. tentean sau CZR cate robinete au? :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
dar sper sa se fi inteles ideea si sa nu ajunga oamnii sa plinga dupa motoarele topite |
Un motor nou nu este mai complex decat motorul din '70, numai ca este optimalizat prin electronica si design (exceptie cele geometrie variabila la supape).
Sa nu aveti impresia ca aceste motoare sunt asa de compexe, smechre sau ceva de gen. Apropo de topit motorul, daca amestecul e bogat nu ai cum (in conditii normale), numai daca o faci prea sarac. La motoarele turbo de multe ori amestcul la turatie maxima si solicitare maxima depaseste 11-12, cate o data e sub 10 (idealul e 14,7), asta pe o parte ca sa raceasca camera de ardere, pe de alta sa nu apare detonatii si inca multe factori. |
Quote:
bafta cu modificarile PS: vezi ca amestecul ideal la motoare turbo benzina nu e 14.7 !! mai lasa netul, mergi la scoala aia de inginerie, etc |
Quote:
Ascult! |
Quote:
sper ca nu am uitat sa ti spun nimic, bafta cu modificatul masinilor |
Eventual respuns in PM... sau este secret ???
Sau inca crezi ca sunt o clona a lui Sebastian ? |
Quote:
sunt o gramada de jucarii pe piata care deja fac exact ce fac aceste chip tuning-uri, gen SAFC... cu aia iti modifici in sus si in jos timpul injectoarelor... iti pui un ceas care sa masoare amestecul de aer/benzina, si pui o rezistenta pe sensorul de presiune din galeria de admisie sa pacalesti calculatorul... depinde de ce rezistenta pui, si cata benzina bagi, poti sa obtii aceleasi castiguri, si poti sa te joci cu schimbarile cat vrei tu... si daca vinzi masina, o intorci la stoc, iti iei jucariile, si le pui pe urmatoarea.... daca e nevoie de benzina mai multa, sunt regulatoare de presiune si injectoare mai mari, si daca chiar ai nevoie, piggy-back computers, care modifica datele care ajung la calculator, si te lasa sa modifici si mai mult... dupa mine, chestia cu chiptuning e ceva simplu daca vrei niste rezultate rapide vara bataie de cap... daca chiar te dai TUNER, atunci citesti pe forumurile din strainatate si inveti sa-ti faci singur! |
Quote:
|
Quote:
chiptuning e pentru incepatori, si daca nu vrei sa modifici mult... daca vrei sa continui sa tot modifici, iti iei jucariile necesare ca sa-ti modifici tu motorul pe masura ce adaugi modificari, ca sa fie mereu optimizat . pe continentul unde stau asta a devenit "norma", dar in fine, cica noi nu stim absolut nimic despre masini ;) |
amice..esti dus rau de tot..citeste toate cele 5 pagini si dupa ai te trezesti sa postezi !!!!! vezi ce a zis bbm, eu, altii... buan dimineata !!!
|
Quote:
deci tot ce poate sa-ti faca e sa-ti umble la aceste valori... am avut si un calculator resoftat la o masina aspirata, si idea lui principala era sa avanseze scateia si sa compenseze cu benzina, si sa corecteze zonele din harti unde initial se vroia economie de benzina, cu valori care sa dea mai multa putere... la turbo e doar mai complicat din punctul ca scanteia trebuie data si inainte, DAR SI inapoi, pentru cand esti in boost si pentru cand nu, dar altfel tot cam aceeasi chestie e... a, si amestecul de aer/benzina o sa fie altfel la turbo... dar altfel nu prea ai ce sa-i dai calculatorului, si doar devi limitat de celelalte piese de la motor, sau turbina in sine ajunge la maxim.... |
Quote:
nu am probleme cu calculatoare noi, dar la baza hexer are dreptate si el... aceste "ajutoare" mecanice pot fi foarte bune, mai ales regulatoarele de presiune de benzina... imi pare rau, dar daca nu esti de acord macar cu asta, eu iti spun de acum ca mai ai de studiat... cand treci de anumite nivele de putere, nu poti fara ele... si la standalone iti recomanda regulatoare in loc de injectoare gigantice.... |
| All times are GMT +2. The time now is 09:19. |
- Copyright 2026 4Tuning