![]() |
Re: masina noua vs masina uzata
cred ca ai foarte mare dreptate aici 300zxtt... deja in tarile din europa si nu numai se practica urmatorul lucru: autoturismul este cumparat de client si dupa expirarea garantiei este vandut in vederea achizitionarii altuia nou(pe scurt metoda leasing)... nu prea se mai practica mentinerea unui autoturism pentru mai mult de ~3-4-5 ani... doar cei pasionati sau lipsiti de fonduri mai tin un autoturism pentru mai mult de cativa ani... acest lucru este totusi bun, fiindca autoturismele noi sunt totusi mai fiabile in majoritate decat cele mai vechi (in general, exceptii sunt foarte multe totusi)...
|
Quote:
|
Quote:
si eu prefer masina noua mai simplutza in locul uneia second si cu fitze;) |
Si eu prefer o masina noua mai simpluta ... dar cand vine vb de comparatia de genu: Astra GTC 2007 0 km, 1800 140hp, cu optiuni de genu: jante 18, piele, clima, navi, xenon ... etc si un BMW 320ci din 2004 cu 26,000 de km ... cu aceleasi optiuni ... ambele la acelasi pret ... parca nu mai e asa atragatoare masina noua
|
Parerea mea MASINA NOUA este cea mai buna!!!:D:D nu se compara niciodata cu cea SH!!;)
|
Eu eram adeptul masinilor SH dar ma tot uit acum pe mobile.de si nu inteleg o chestie, un golf V din 2004 cu 30.000-100.000 km e de la 11.500 euro in sus. Pe pagina 2 deja ajung la 12.500-13.000 euro. Vorbesc de varianta cu motor de 1.4 si 75 cai Trendline deci cea mai ieftina. Noua e 14.000 euro (toat texele incluse, cu 2 usi) , deci nu prea se merita ca taxa de inmatriculare + drum = aprox. 1000 euro deci platesti masina cu o vechime de 3 ani cat una noua ?? Cam aiurea. Acelasi lucru se aplica si la seria 3 de exemplu... si la altele. Intr-adevar masinile din 2001-2003 sunt mai ieftine dar deja 6 ani vechime inseamna ceva... + ca sunt euro 3 si taxa mi se pare enorma, mai ales la un motor de 2 l :( Cu banii de taxa pe un euro 3 din 2002 mai bine iei aceeasi masina din 2004 ca are euro 4 si ajungi la acelasi pret...
|
cam asta e si ideea introducerii taxei... pentru ca oamenii sa fie incurajati sa achizitioneze autoturisme noi... oricum personal mi se pare absurd sa incurajezi acest lucru prin niste valori de taxe imense, dar........
|
Nu vrem masini noi !!!! :-)
|
Quote:
|
Quote:
|
Este un subiect ciudat. O masina noua este cea care este ultimul model. Asta inseamna Astra 2007, Golf Mk5 2007 etc.....nu an fabricatie 2005....asta a fost acum 2 ani....e vorba de acum luata direct din fabrica. ASTA INSEAMNA MASINA NOUA. Masina second hand este si un Golf Mk5 model 2006 pe care l-a avut un neamntz cateva saptamani si l-a aruncat in Romania.
Motivele pt care achizitionarea unei masini NOI este o prostie. In primul rand apare noul model...2007 si tu te duci si arunci 15000E pe masina (suma fictiva). Uitati-va cat de brusc se va deprecia acea masina...vede-ti cat va valora in 6 luni de zile. Si fata de modelul 2005 nu are prea multe in plus (doar daca nu este o forma noua). Deci 2007 se depreciaza cu 10-15% cand masina fabricata 2005 numai 5-10% (exemplu...cand a aparut noul m5 pretul era de $240k iar dupa 6 luni scazuse la $210k de la acelasi dealer si ei in primele 3 luni de abia faceau fatza cu stocul...prea multe comenzi. Acum este 170).... Costurile de intretinere sunt aceleasi, asigurarea e mai mare pt 2007. Deci acum intreb...Ce castigi? Si este mai nasol cand dai carutza aia de bani (cati dintre voi au 15k pe acasa de care nu aveti nevoie) si vezi ca de abia se misca (cu tot consumul ei bun)....UNDE ESTE AVANTAJUL? Nu inseamna ca daca ai masina inceata esti demn de batjocura...pt poate stai mai mult prin orash si nu ai nevoie de acceleratie dar ce este mai trist este ca vezi pe cate unul cu un rahat tdi "nou" 2004 care se crede regele soselei (uitati-va in jur si spune-ti ca nu este asa). |
Quote:
ma refer nu ca o faci tu in spatele blocului, cu unchiul mecanic..., ce o intretinere la reprezentanta cu piese originale. Ti-ai facut o idee??? apropo loganul are 0km iar calibra in cel mai fericit caz are ~100,000km daca nu si mai mult!!! nu sunt chiar un novice in masini, am avut destule masini ca sami fac o idee despre ele, am avut masini la care tu poate doar visai. |
Quote:
daca o iei pt tine o tii cel putin 1-2ani iar o masina in germania poate face in 6luni si 50.000km fara prea mari eforturi |
eu unu mi-as lua o masina uzata....cu bani mai putini as avea mai multe optiuni pe ea..eventual un motor mai puternic...si mi-ar ramane si bani sa o fac a mea.....de ex mai degraba mi-as lua un vectra a de prin 93-94 full...cu motor 1,6 monopunct....consuma putin, arata bine, piese de schimb destul de ieftine..decat un logan care tre sa dai o carca de bani sa ai si tu un amarat de abs care la restu e standard in ziua de azi
|
daca sunt bani prefer masina noua!!!!:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:42. |
- Copyright 2026 4Tuning