Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Performante maxime pentru o Solenza (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/45056-performante-maxime-solenza.html)

Evoluti0n 01-06-08 15:27

Re: Performante maxime pt o Solenza

mai copii va rog terminati cu fazele de genu 1-a merge pana la 50 , 60 , 70, a 2-a la fel si tot asa ca nu lucrul asta conteaza....conteaza cum ajungi la 100 si mai departe.

Tu ai ajuns cu solenta la 200 cu alte gume cu talon mai mic eventual ca asa am patit si eu de la 65 am trecut la 50 si cand am avut loc sa ii dau mi-a aratat pe bord 200km/h cu motor de 1.4 cu admisie sport,evacuare sport si chipuit ceea ce era de asteptat pt ca senzorul ala nu iti mai citeste bine miscarea.

Nu zice nimeni ca nu poti sa ajungi cu o solenta in 8 secunde la 100 dar trebuie sa faci modificari majore, usurezi masina, volanta, umbli pe la raportu de compresie din motor, roti mai mici, un ambreaj sport is fel si fel de minuni care poti sa le faci la un motor aspirat ca sa scoti toata zama din el fara sa fie supra alimentat.
Dar ca sa ajungi acolo iti trebuie mult de munca...totul este posibil si sunt curios poate baiatu ala chiar a umblat pe la motor si atunci numai e de ras.

Cristi Xp dupa ce imi termin eu masina te astept cu motorul meu de caruta 1.4 la 400 m si care pierde isi da foc la masina.

Dodo_998 01-06-08 15:31

ti-am mai zis sa citesti mai bine si la urma sa vorbesti.. am spus ca cu 1.6 16v nu am incercat, dar am zis ca nu am sanse in fata lui... filmuletul cu 190 l-am pus ca sa vedeti ca nu e nici ca voi 150 sau cat spuneati voi.. si vezi ca era pe sosea, nu pe dino si nici in panta.. si nu stiu daca conteaza ca sunt copil sau nu.. unii pusti la 18-19 ani sunt mai talentati ca unii de 40.. si dupa cate vad, tu esti batran rau .. ai 21 de ani.. dar asta e.. multi dintre posesorii de logan cred ca au vreun avion in poarta.. cand va vad pe sosea suferiti de voi de nu mai puteti.. crede-ma ca nu as da solenza mea cum e ea alergata pe nici un logan fie el cum o fii...

Dodo_998 01-06-08 15:33

Quote:

Originally Posted by Evoluti0n (Post 1564999)
mai copii va rog terminati cu fazele de genu 1-a merge pana la 50 , 60 , 70, a 2-a la fel si tot asa ca nu lucrul asta conteaza....conteaza cum ajungi la 100 si mai departe.

Tu ai ajuns cu solenta la 200 cu alte gume cu talon mai mic eventual ca asa am patit si eu de la 65 am trecut la 50 si cand am avut loc sa ii dau mi-a aratat pe bord 200km/h cu motor de 1.4 cu admisie sport,evacuare sport si chipuit ceea ce era de asteptat pt ca senzorul ala nu iti mai citeste bine miscarea.

Nu zice nimeni ca nu poti sa ajungi cu o solenta in 8 secunde la 100 dar trebuie sa faci modificari majore, usurezi masina, volanta, umbli pe la raportu de compresie din motor, roti mai mici, un ambreaj sport is fel si fel de minuni care poti sa le faci la un motor aspirat ca sa scoti toata zama din el fara sa fie supra alimentat.
Dar ca sa ajungi acolo iti trebuie mult de munca...totul este posibil si sunt curios poate baiatu ala chiar a umblat pe la motor si atunci numai e de ras.

Cristi Xp dupa ce imi termin eu masina te astept cu motorul meu de caruta 1.4 la 400 m si care pierde isi da foc la masina.

nu boss, aveam gume normale.. 165/13.. si cand am spus ce viteze am luat cu treptele 1,2,3 am spus asa informativ..

Evoluti0n 01-06-08 15:34

eu sunt foarte curios cum ar merge un motor de 1.4 pus pe o cutie de disel chiar daca este cam imposibil de pus.

Cristi_XP 01-06-08 18:30

evolution,asa de curiozitate cat scoti pe 400 m,timp...ca tre sa stii ca te-ai dat la liniute...
Si ca sa fie clara treaba,eu zic ca o solenza stock face un 1.4 mpi stock...deci prima data tre sa te dai cu solenza...dup`aia daca treci...vii sa ne dam

virtualmansorin 01-06-08 19:10

https://www.youtube.com/watch?v=w9RiJEJpAQo
https://www.youtube.com/watch?v=mcFTctC6i30
https://www.youtube.com/watch?v=hUiALzxT0VI
sa nu mai ziceti ca loganul nu se tureaza

Evoluti0n 01-06-08 21:23

daca bine tin eu minte am scos 17 sec calculat fara timpul de reactie

E f adevarat ca o solenta stock face un logan stock dar problema aici ii ca eu nu sunt stock deci testul cade dar nici o problema dupa ce imi termin masina ma dau si cu 1.6 si cu cel de 16 v si cu solenta si cu golf 4 de 110 cp ca sunt foarte curios sa vad pana unde imi urca masina.

virtualmansorin 01-06-08 21:32

abia astept sa te dai cu mine ai la dispozitie 2 masini trocaric 1.6 8 v si golf 1.8 8 v nici unun mai mult de 93 de cai

rosca_MAD 02-06-08 00:46

Cristi_XP nu inteleg de ce te tot agiti atata,ai contrazici u pe toti. TU NU Ai SOLENZA,AI LOGAN ASA CA NU VAD ROSTU COMENTARIILOR SI PROVOCARILOR TALE INUTILE.....
In afara de posturi inutile nimic legat de subiect, idei,sugestii exemple=zeroo
loganul 1.4 mpi este ff slab la motor,fara modificari interne considerabile nu este bun de liniute..PREA GREU..este mai bun motorul de 1.6 in aman2 variantele...
Am avut si un logan tunat considerabil, si am ales solenza deoarece mi se pare ca este o baza mai stabila pentru tuning...
Nu v-a mai certati aiurea...faza gen Eu te intrec, ba nuu eu te intrec pe tine astept provocari...rostul topicului este unul tehnic pt discutii/proiecte/sugestii...

Cristi_XP 02-06-08 04:19

Quote:

Originally Posted by Evoluti0n (Post 1565511)
daca bine tin eu minte am scos 17 sec calculat fara timpul de reactie

E f adevarat ca o solenta stock face un logan stock dar problema aici ii ca eu nu sunt stock deci testul cade dar nici o problema dupa ce imi termin masina ma dau si cu 1.6 si cu cel de 16 v si cu solenta si cu golf 4 de 110 cp ca sunt foarte curios sa vad pana unde imi urca masina.

frate...din toba sport si filtru de aer scoti exact undeva pe la 1-2 cp .M-am dat odata cu unu ,cu un calculator softat,galeria toata borla,si filtru de aer sport,si i-am dat un autobuz.M-am urcat eu in masina lui,acelasi rezultat...asa ca pe hartie or fi ...Degeaba tiganii cu filtre si tobe,daca vrei sa faci ceva serios,fa serprisori,ia cativa mm din chiulasa,schimba cutia cu una cu rapoarte scurte...si atunci mi-o fi frica sa ma dau cu tine,pana atunci...si io si sorin te asteptam.Poate ne vedem la oradea,cine are idee ce masini participa la grupa B ?

Evoluti0n 02-06-08 09:52

Quote:

Originally Posted by rosca_MAD (Post 1565862)
Cristi_XP nu inteleg de ce te tot agiti atata,ai contrazici u pe toti. TU NU Ai SOLENZA,AI LOGAN ASA CA NU VAD ROSTU COMENTARIILOR SI PROVOCARILOR TALE INUTILE.....
In afara de posturi inutile nimic legat de subiect, idei,sugestii exemple=zeroo
loganul 1.4 mpi este ff slab la motor,fara modificari interne considerabile nu este bun de liniute..PREA GREU..este mai bun motorul de 1.6 in aman2 variantele...
Am avut si un logan tunat considerabil, si am ales solenza deoarece mi se pare ca este o baza mai stabila pentru tuning...
Nu v-a mai certati aiurea...faza gen Eu te intrec, ba nuu eu te intrec pe tine astept provocari...rostul topicului este unul tehnic pt discutii/proiecte/sugestii...

singura diferenta dintre 1.4 si 1.6 o fac supapele in rest nimic...

rosca_MAD 02-06-08 12:54

singura diferenta dintre 1.4 si 1.6 o fac supapele in rest nimic...

oare chiar nici o diferenta? eu zic ca este...am si experimentat 1.4 resoftat (80 hp) VS logan 1.6( 90hp) si m-a batut!! nu erau chair 400m dar dupa vreo 100 si cva se departa de mine...soferi echilibrati!! in schimb cu solenza resoftata tot in jur de 80 hp eram paralel cu el...

Evoluti0n 02-06-08 15:15

eu vorbesc aici de parte mecanica nu de resoftari, remapari , flashtuning sau cum io mai zice

daca schimbi supapele la 1.4 cu cele de 1.6 ai in mod normal 90 cp

bobby_gsi2 02-06-08 15:31

Ce simplu "cresc" caii astia. Dupa cunostiintele mele de "geografie"....1,4 are 75 de cai.....deci in urma schimbarii supapelor castigi 15 cai.......frumos :)

Cristi_XP 02-06-08 15:53

de fapt..singura diferenta intre 1.4 si 1.6 is jantele ...din aliaj...alea dau 15 cp

All times are GMT +2. The time now is 22:22.

- Copyright 2026 4Tuning