![]() |
Re: Ce benzina folosesti ?
98 sau 95 petrom
|
carrera 100 omv sau efix 95
|
95 sau 98 de la petrom sau OMV
|
efix de la rompetrol
|
Quote:
|
E bine de retinut. Cu cit benzina are cifra octanica mai mare(co) cu atit (la un motor preparat destul de mult) detonatiile apar mai tirziu de aceea folosind o benzina cu co ridicat poti impinge limitele motorului un pik mai mult si scoate cai mai multi.Cit despre calitatea benzinei e data de ( asa numitii detergenti de curatire supape , arderea...etc)+ co.Eu bag 1oo omv sau mol dar mai pun si aditiv nu ce se gaseste in comert masina fiind mai impinsa.
|
numai OMV carrera 100! ;)
|
Deoarece lucrez la depozitul de carburanti Rompetrol folosec Efix
|
Sunt masini care stiu sa recunoasca tipul de combustibil si sa il gestioneze corect (de obicei masinile sport sau cele performante) iar performantele masinii cresc (sau scad - in functie de combustibil). Sa bagi combustubil scump (performant) intr-o masina care nu il recunoaste e ca si cand ai da apa Evian unui copil care joaca fotbal pe maidan crezand ca v-a juca mai bine .... o demonstratie se poate gasi in manuale de tehnica/chimie sau in showuri auto televizate - Fifth Gear sau TopGear (masini testate - Clio 1.4 benzina, VW GTI si o Impreza WRX STI cu diferiti combustibili si un stand Dyno)
Ontopic - eu folosesc Tempo 95 de la Mol in ambele masini (in Ford mai bag si 98 ) |
de obicei ii bag premium 95 fara plumb dar ii dau cateodata un bonus de carrera 100 pleak k din teava
|
carrera 95, sau carrera 100 (in functie de buget)
|
OMV Carrera 100 (daca e vb de benzina f Pb)
OMV Alpin Diesel sau OMV Sprint Diesel (in functie de sezon ... pt dieseluri) |
omv premium diesel ,sau carrera 100
|
OMV Carrera 100
|
in alta ordine de idei. mi se pare mie sau omv carerra 100 se consum extrem de rpd ?:)
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:54. |
- Copyright 2026 4Tuning