Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Volkswagen GTI W12 concept (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/41457-volkswagen-gti-w12-concept.html)

MerlinSpitfire 27-05-07 12:50

Re: Volkswagen GTI W12 concept

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 920020)
6 in line are 6 mantetoane, V6 are 3 manetoane, cu 2 biele articulate pe fiecare manton. Si nu e o impresie, stiu sigur! Dar e off topic.
Masina asta e facuta ca sa dea peste nas lui Clio V6, insa nu cred ca va fi produs (chiar si in serie mica).

Acest detaliu nu-l stiam si chiar daca este off-topic aceasta informatie este binevenita. Multumesc pt. informatie. Lamureste-ma te rog daca arborele cotit de la V6 este mai scurt decat cel de la 6 in linie. Daca tu consideri ca discutia este off-topic posteaza te rog pe privat. Eu consider ca argumentele aduse de tine sunt interesante si utile pt.toti de pe forum.

_anaconda_ 29-05-07 00:02

hmm....super cifre insa e putin cam mult pt aerodinamica de golf...cred ca nu are cine stie ce stabilitate pe circuit cu cata electronica pot sa puna cei din VAG pe el........oricum Volkswagen...Audi 4ever....

Bogdan_mb 29-05-07 00:28

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 922933)
hmm....super cifre insa e putin cam mult pt aerodinamica de golf...cred ca nu are cine stie ce stabilitate pe circuit cu cata electronica pot sa puna cei din VAG pe el........oricum Volkswagen...Audi 4ever....

Sincer , ce rost are acest post inutil ?

_anaconda_ 29-05-07 01:01

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 922986)
Sincer , ce rost are acest post inutil ?

U ai ce ai...Nush ce vezi u inutil in post???????Am zis ca masina are performante insa pe circuit nu se poate scoate prea mult dintr-o aerodinamica de golf 5......daca ai alta parere.....poate te-a deranjat partea cu VAG 4ever???e vina mea ca imi plac cei mai buni?:P

Bogdan_mb 29-05-07 01:24

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 923040)
U ai ce ai...Nush ce vezi u inutil in post???????Am zis ca masina are performante insa pe circuit nu se poate scoate prea mult dintr-o aerodinamica de golf 5......daca ai alta parere.....poate te-a deranjat partea cu VAG 4ever???e vina mea ca imi plac cei mai buni?:P

ai testat-o pe circuit de zici ca nu are performante sau cum ? uite aici un G4 R32 care nu are nici pe aproape atati cai cat gti-ul din cauza sa te lamuresti putin. https://www.youtube.com/watch?v=SrCYX...elated&search=

zGb 29-05-07 04:44

OT : pacat ca nu stim ce putere are r32u si daca are controler de haldex dar pare destul de slab fata de un r32 turbo/biturbo macar stage 1 de 450cp...oricum sunt prea linistiti ambii soferi

Dealerdej 30-05-07 20:44

masina asta e o bomba pe patru roti,la 650 de cai numa aia poate fi ;)

einstein1984 31-05-07 16:20

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 920812)
Acest detaliu nu-l stiam si chiar daca este off-topic aceasta informatie este binevenita. Multumesc pt. informatie. Lamureste-ma te rog daca arborele cotit de la V6 este mai scurt decat cel de la 6 in linie. Daca tu consideri ca discutia este off-topic posteaza te rog pe privat. Eu consider ca argumentele aduse de tine sunt interesante si utile pt.toti de pe forum.

Arborele de V6 are 3 manetoane ("coturi ale arborelui cotit" daca preferi, ca si cel de matiz), cu 2 biele articulate pe fiecare maneton (bielele pt fi articlate si una pe alta la anumite solutii). Arborele de 6 in linie are 6 manetoane (ca cel de V12) si ar fi teoretic de 2 ori mai lung decat cel de V6. Cel de VR6 e undeva intre cele 2 ca lungime (distanta longitudinala intre 2 axe de cilindru la VR6 de VW e 65 de mm, la un L6 e lejer 100-120 mm ).
Pentru functionarea motorului la turatii mari nu conteaza asa mult lungimea arborelui cotit, cat echilibrarea mecanismului motor si ordinea aprinderilor.

MerlinSpitfire 03-06-07 18:50

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 927322)
Arborele de V6 are 3 manetoane ("coturi ale arborelui cotit" daca preferi, ca si cel de matiz), cu 2 biele articulate pe fiecare maneton (bielele pt fi articlate si una pe alta la anumite solutii). Arborele de 6 in linie are 6 manetoane (ca cel de V12) si ar fi teoretic de 2 ori mai lung decat cel de V6. Cel de VR6 e undeva intre cele 2 ca lungime (distanta longitudinala intre 2 axe de cilindru la VR6 de VW e 65 de mm, la un L6 e lejer 100-120 mm ).
Pentru functionarea motorului la turatii mari nu conteaza asa mult lungimea arborelui cotit, cat echilibrarea mecanismului motor si ordinea aprinderilor.

E clar . Merci pt informatie .

mareo 11-06-07 18:20

in sfarsit un golf care te lasa masca , cel mai frumos dupa parerea mea

gavrila 17-06-07 02:59

concept....trist....trist....:|

CJ-01-WOB 18-06-07 00:29

un mic UPDATE :

*latimea cauciucurilor : 11.5x119 cu 295 (spate)
*widebody - cu 160 mm /spate
*geamuri spate concave
*fiecare panel al masinii e diferit fata de mk5 original in afara de capota si faruri (ca si design)
*plafon de carbon

Masina este un SHow car , prezentata la intalnirea fanilor VW din Austria (worthesee) la sfarsitul lunii mai.
Aerodinamica masinii sporeste racirea motorului.
A fost construita pt a demonstra tunerilor ca platforma mk5 este capabila de performante ridicate si este un tribut tuturor iubitorilor de GTi care au facut din aceasta masina o LEGENDA.

http://i7.tinypic.com/4tth2fa.jpg

ROSSI 46 20-06-07 18:11

http://blog.worldcarfans.com/index.c...-concept-video

un filmuletz destul de tare...

iZOTOPE 23-06-07 11:42

1 Attachment(s)
aici este acel concept w12, arata spectaculos.

car despre motoarele in w, pot spune ca dezvolta un cuplu foarte mare si constant intr-o anumita marja de rotatii/min, a se vedea dyno-ul veyronului, care are acelasi motor in w doar cu cativa cilindrii in plus si un surplus de turbine, respecti w16 si 4 turbine.

CJ-01-WOB 23-06-07 12:17

Masina despre care se vorbeste in threadul asta se numeste W12-650
ce ai atasat tu este alt model!

All times are GMT +2. The time now is 02:23.

- Copyright 2026 4Tuning