Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Lada vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/40713-lada-vs-dacia.html)

SDrg 30-04-09 11:32

Re: Lada vs Dacia

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2277811)
de unde stii tu asta? in 89 aveai 9 ani!!!

aveam 10 ani, nu ca ar fi mare diferenta, si lada de 8 ani. cred ca la 10 ani, poti vedea "cine se misca" mai bine pe sosea, cine poate cara mai mult, cine e mai spatioasa, mai poti auzi niste opinii pertinente si mai ales, puteai vedea lipsa de alternativa auto in Romania. erau lada, dacia, trabant, niste fiaturi, si cam atat.

lord_wader 06-05-09 09:24

Re: Lada vs Dacia

Quote:

Originally Posted by SDrg (Post 2278293)
aveam 10 ani, nu ca ar fi mare diferenta, si lada de 8 ani. cred ca la 10 ani, poti vedea "cine se misca" mai bine pe sosea, cine poate cara mai mult, cine e mai spatioasa, mai poti auzi niste opinii pertinente si mai ales, puteai vedea lipsa de alternativa auto in Romania. erau lada, dacia, trabant, niste fiaturi, si cam atat.

asta cam asa era.nu aveai alta alternativa si lada era oarecum dorita de multi care voiau o masina "mai buna".dar daca era piata deschisa sigur nu mai doreau romanii lada. eu oricum as fi preferat lada samara,se gaseau destul de des imediat dupa revolutie,era "mai sportiva" si putin mai "capabila" motorul si cutia destul de bune.era cat pe ce sa am in familie una dupa "revolutie"

Alejandro 06-05-09 15:07

Re: Lada vs. Dacia

tata a avut o Lada; pot sa afirm cu mana dreapta pe inima ca am crescut in parcare cu ea; cele mai mari probleme le avea cu carburatorul, care se tot infunda din cauza calitatii proaste a benzinei. erau o gramada care incercau sa dovedeasca ca dacia era mai buna, dar tata ii rezolva diplomat si foarte simplu, la iesire din resita e un deal de 400 metri (in linie dreapta - resitenii stiu despre ce e vorba), unde ii provoca, ii lasa inainte si le faceam eu cu mana papa prin luneta; se astupau. ideea era ca dacia trebuia sa retrogradeze din tr4 in tr3 ca sa mai urce, iar lada mergea ca fleoberul la deal in tr4. era o masina usoara, aproape de o tona;

modelul 2107; an nu mai tin minte, motor de 1500, carburator in bicorp, cred ca undeva la 72 de cai avea daca nu ma insel.
s-a carat cu ea tata 200.000 si ceva de mii de kilometrii, in conditiile in care a cumparat-o de la un roman pocait (care frecventa imediat dupa revolutie germania) la 150.000 km sau putin peste; ma scuzati daca o fi vreo cifra gresita, dar na nu poti sa ai precizie medicala in aste chestii. daca ar fi sa merg pe consum as alege dacia, dar pt acei 2 litri-3 chiar care ii consuma lada, si mai ai si tractiunea spate; e usor sa gasesti o portiune cu nisip sa nu afectezi gumele prea tare :)) VIVA LADA & DACIA

lord_wader 07-05-09 11:39

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2294190)
tata a avut o Lada; pot sa afirm cu mana dreapta pe inima ca am crescut in parcare cu ea; cele mai mari probleme le avea cu carburatorul, care se tot infunda din cauza calitatii proaste a benzinei. erau o gramada care incercau sa dovedeasca ca dacia era mai buna, dar tata ii rezolva diplomat si foarte simplu, la iesire din resita e un deal de 400 metri (in linie dreapta - resitenii stiu despre ce e vorba), unde ii provoca, ii lasa inainte si le faceam eu cu mana papa prin luneta; se astupau. ideea era ca dacia trebuia sa retrogradeze din tr4 in tr3 ca sa mai urce, iar lada mergea ca fleoberul la deal in tr4. era o masina usoara, aproape de o tona;

modelul 2107; an nu mai tin minte, motor de 1500, carburator in bicorp, cred ca undeva la 72 de cai avea daca nu ma insel.
s-a carat cu ea tata 200.000 si ceva de mii de kilometrii, in conditiile in care a cumparat-o de la un roman pocait (care frecventa imediat dupa revolutie germania) la 150.000 km sau putin peste; ma scuzati daca o fi vreo cifra gresita, dar na nu poti sa ai precizie medicala in aste chestii. daca ar fi sa merg pe consum as alege dacia, dar pt acei 2 litri-3 chiar care ii consuma lada, si mai ai si tractiunea spate; e usor sa gasesti o portiune cu nisip sa nu afectezi gumele prea tare :)) VIVA LADA & DACIA

cred ca imediat dupa "revolutie" cea mai buna alegere dintre cele 2 era sa iti iei oltcit care era net superior ambelor :D, acceleratie,design,viteza

bolidu' 07-05-09 12:07

pe partea dee calitate as alegea lada..piesele tin mai mult decat la o dacie dar pe partea de confort ,design as alege dacia.
am mers cu ambele masinii ambele in 4 tr....ce mi-a placut la Lada a fost demarajul pana la 100 care este superior daciei 1300 4 tr dar dupa 100 deja nu mai vrea,motorul face un zgomot infenal,pe cand dacia demareaza mai greu ca lada dar viteza maxima este superioara Ladei.inca un aspect pozitiv al ladei au fost franele,dar pozitia de condus care iti oboseste foarte mult piciorul drept si designul ma fac sa votez pt Dacia!:D

Alejandro 07-05-09 18:28

"Bolidu" se pare ca nu stii despre ce vorbesc, tata pe lada avea scaune scoica, originale de la Lada. Daca ai nimerit o Lada cu scaune mici ca cele de dacie a fost problema ta, dar in nici un caz nu aveau cum scaunele de Dacie sa fie mai bune decat cele Rusesti; in alta ordine de idei n-avea cum Dacia sa aiba viteza maxima mai mare, pt ca Lada avea cutia cu rapoartele mai lungi, motoru mai mare, tu cred ca erai frustrat

DarkJEDI 07-05-09 22:14

lada tinde sa nu fie asa de aerodinamica si te cam chinuiai sa prinzi 145-150 asta daca aveai noroc, dar de confort nu prea ai ce zice. era destul de bine.

Alejandro 07-05-09 22:57

DarkJEDI, lasa tu aerodinamica, ca nici Dacia nu era vreo splendoare; tata mergea cu Lada cu 100 la ora, echivalentul a unei viteze de 70-80 in Dacia 1310. Trage concluzia

DarkJEDI 08-05-09 21:22

am avut si eu lada stai linistit.

Alejandro 08-05-09 22:14

cred ca nu stii diferenta atuncea... ce motor ai avut pe Lada? daca ai avut un motor de 1.3 e pistol cu apa... dar daca ai avut de 1.5 n-are cum sa fie mai slab decat cel de dacie care e motor de 1.3

DarkJEDI 08-05-09 22:29

nu stiu ce ai inteles ,dar nu am zis ca e mai slab. aveam motor de 1.5.

Alejandro 08-05-09 23:45

pai ai zis ca Dacia este mai tare decat Lada la viteza maxima.

dj_mmz 22-05-09 08:38

Am citit posturile voastre si vreau sa va spun si parerea mea.
Daca luam pentru comparatie o lada 1500 si o dacia 1300 fabricate in 1980 eu zic ca exista diferente majore intalnite la lada : carburator dublu corp, ambreiaj hidraulic, servo frana, termocupla + vent, stropitor parbriz electric etc. In privinta fiabilitatii parerea mea (conducator de lada 1500 aprox 15 ani) este ca odata pusa la punct cu pise de origine (Rusia nu Bugaria) nu mai intampini probleme. in privinta daciilor am condus destule la servici dar parerea mea este ca daca ne raportam la anul respectiv eu zic ca lada e mai rapida. astept si parerile voastre.

P.S. Cu lada 1500 fab 1980 4 tr am atins 160km/h fara eforturi

UNLORD 22-05-09 13:10

Lada era mult mai robusta si mai bine construita decat Dacia si mult mai trainica. Ca dovada ca tiganii seminomazi preferau Lada.

dj_mmz 22-05-09 13:13

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2342476)
Lada era mult mai robusta si mai bine construita decat Dacia si mult mai trainica. Ca dovada ca tiganii seminomazi preferau Lada.

Stiu, am vazut si eu GADJO DILO, dragut film

All times are GMT +2. The time now is 18:34.

- Copyright 2026 4Tuning