![]() |
Re: Sfat masina SH 4-5000 EUR
1 Attachment(s)
Quote:
Este adevarat ca un diesel are consum mai mic decat un benzinar, dar la fel ca la cele pe benzina si la cele pe motorina pot apare probleme care sa duca la un consum mai mare. Cauta pe Gogal ;) discutii pe tema : 'probleme consum diesel', sau 'consum mare diesel' ... Golful tau e normal sa fie lent pt ca motorizarea de 1,4 e prea mica pt masa (greutatea) masinii. La fel stau lucrurile si la Opel, Ford, etc. Daca benzinarul tau e lent nu inseamna ca toate motoarele pe benzina sunt asa. Vezi mai jos un tabel din Cartea Ford Focus editie 2002. Se poate vedea ca 1,4 ajunge mai greu la 100 km/h (14,1 s) , pe cand 1,6-le este foarte aproape de 1,8 (10,3 s respectiv 10,2 s) si la aprox o secunda de 2,0 (9,2 s). Uita-te ca si la Ford este la fel ca la VW dieselurile desi au cuplu mult mai mare nu sunt mai rapide. Nu insemana ca daca cineva are masina 1,6 benzina trebuie sa faca raliuri, dar nu este adevarat ca e puturoasa si plangi la volan cand vrei sa faci o dapasire.... |
Quote:
In lumea reala lucrurile sunt insa diferite. Daca as sta in Bucuresti sigur te-as cauta. Ai putea vedea ca un benzinar de 100cp sanatos e surprinzator de apropiat-poate in unele cazuri chiar peste- batmobilul tau cu toate ca ai cativa cai in plus si masina ceva mai noua (2008 ) decat A3-ul meu (2001). Fiecare cioara isi vede puiul cel mai frumos :D si mai bine ma opresc cu discutia despre provocari benzina vs diesel pana nu ajung penibil ca tine :D)))))))))))))))) |
Am zis eu ca daca are cu 100 Nm mai mult cuplu, inseamna ca automat este mai rapida?
Si ca tot ziceti de alex.panciu ca este diesel fanboy...poate ca este putin, dar macar se ofera sa isi probeze afirmatiile pe sosea, si nu doar pe forum...lucru ce il intalnesti destul de rar pe site-ul acesta ;) Despre motorul dp scenic de care m-a intrebat colegul mai sus. Scenic II 1.5 dci 80hp...de aia am zis ca "trage de rupe"...ca e motor mic, cu cai putini, dar totusi trage bine pentru cifrele sale |
In locul tau as merge pe 1.4TSI 122 sau 160 pe un golf sau asa , da nu cred ca te incadrezi in buget. Si ford focus 1.6 e ok. Daca ai lua sub 2007 ai avea mai mult de unde sa alegi si mai ok.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
302v8 nu te mai agita degeaba ca faci spume cu fordu tau, alex nu te mai agita ca nu ajungi la nici un rezultat .daca nu stie cu cine vorbeste si cate masini tiau trecut prin mana ,e greu sa inteleaga.:lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:18. |
- Copyright 2026 4Tuning