Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Europene vs nemtesti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/39920-europene-vs-nemtesti.html)

crissti_d 06-05-07 19:59

Re: Europene vs nemtesti

de curand VAGanuntat ca renunta la motorizarile tdi si trec si ei la common-rail. si-au dat si ei seama de avantajele common-rail?
din pacate pt ei e putin cam tarziu. altii le fac deja de ceva timp si au ceva experienta in asta.
parerea mea e ca dc nu le iese din prima o sa piarda destul de mult pt ca ei pe tdi s`au bazat pana acum

Eagleee 06-05-07 21:19

Quote:

Originally Posted by crissti_d (Post 887639)
de curand VAGanuntat ca renunta la motorizarile tdi si trec si ei la common-rail. si-au dat si ei seama de avantajele common-rail?
din pacate pt ei e putin cam tarziu. altii le fac deja de ceva timp si au ceva experienta in asta.
parerea mea e ca dc nu le iese din prima o sa piarda destul de mult pt ca ei pe tdi s`au bazat pana acum

Nu e chear asa, fiindca nu la tdi renunta ci la PD, adica pompe duze, injectie directa cu pompe separate pentru fiecare cilindru aparte.
Si nu de accea renunta ca nu e buna iddea, ci ca e prea scumpa aparatul si desvoltarile la costat prea mult si vor coste si mai mult.

Sa nu uitam ca a iesit din prima FSI-ul, injectia directa cu benzina.

Korne 06-05-07 23:49

Common Rail a existat de mult la Volkswagen, numai ca nu stia lumea de el (a inceput cu 3,3TDI de pe modelul vechi de A8 ), mie personal imi pare rau ca vor sa renuntze la Pumpe-Düse... mi se pare cel mai reusit diesel... in afara de faptul ca e putin mai zgomotos...merita toti banii

Race 07-05-07 01:28

Quote:

BMW...are cele mai bune motoare in afara de japoneze
Sigur are ! De aia cam in orice comparatie,BMW-ul e masina sub-motorizata la supra-pret (cu dotari identice cu concurenta,ca se poate si mai ieftin daca vrei DSC in doua trepte dar casetofon in loc de CD-player :lol: ).

Quote:

Aston...dupa parerea mea este unica, are stil, e frumoasa, sportiva, eleganta(este singura), tot ce vrei de la un coupe
Interesanta optica pentru niste masini care daca n-ar purta sigla de Aston Martin nu s-ar vinde nici la jumatate de pret.Dar snobismul vinde...

Quote:

Rover...bmw a avut de 2 ori...coopera si cu honda...penibil firma asta, nu puteau sa faca macar o masina ca lumea
ZR 160 si ZS 180 au fost si sunt inca destul de bune.In special ZS-ul,pentru o masina atat de mare cu tractiune fata e foarte usoara si manevrabila.

Quote:

TVR-e ca si ferrari, mai bine zis maserati, calitatea...dar arate excelent
TVR NU e ca Ferrari,ci peste din multe puncte de vedere.Sunt masini sport pure,facute sa fie conduse nu aratate.In special vechile modele V8 (Cerbera 4.5 de 10 ani e inca cel mai rapid TVR in linie dreapta).

Interesant topic.Astept cu interes Bavaria vs Saxonia,apoi "aripa de vest" a fabricii X vs "aripa de est" :lol:

Nautilus 07-05-07 10:28

Quote:

Originally Posted by Race (Post 888201)
ZR 160 si ZS 180 au fost si sunt inca destul de bune.In special ZS-ul,pentru o masina atat de mare cu tractiune fata e foarte usoara si manevrabila.

Oare cine era contra masinilor usoare, manevrabile, FWD si cu motoare turate cu numai cateva zile in urma? ;)

~Nautilus

Race 08-05-07 19:27

Ma indoiesc sincer ca e cineva impotriva masinilor usoare.Sau manevrabile (in sensul adevarat al cuvantului,nu "e geniala,iti sa asa o senzatie la condus,parca simti ca esti una cu masina...doar ca e mai lenta pe curbe decat majoritatea concurentilor").
Nu e nimic in neregula cu masinile FWD daca au preturi corecte.Sunt proaste (si mai ieftin de produs),deci trebuie sa fie ieftine.Problema e cand se mai trezeste cate un director de marketing sa le vanda la preturi aberante.
V6-le ala de 177 CP nu e tocmai turat.Iar ideea era ca Rover sunt in stare sa faca masini destul de bune,nicidecum ca ar fi cele mai bune la clasa lor.

Eagleee 08-05-07 21:30

Cu aston...ai dreptate, snobism pur, ca si bentley si rolls (acuma)
Dar cu tot scobismul este o masina frimosa, ~puternica, si cu multe probleme de calitate...dar poate chear de asta ma tenteaza, daca urci in pprsche simt ca totul e exact acolo vrei tu, totul va functiona in urmatori...10-20-30 de ani 100%, e mare funn, dar totusi, poate prea multa precizie, pierede ceva ce nu pot sa specific(am si scris ca e dupa parerea mea!!!)

Despre TVR, este, noul propriater, rus, continua traditia. Dar cand am comparat cu ferrari si maserati era vorba de calitatea produsului, si nu ce repreinta. Cred ca este aproape unincat TVR-ul, fiindca mai nimeni nu face masini fara otrice electrnonica...este numai bun pentru Funn, sa joci cateva ore cu ea si sa pui inapoi in garaj.

Rover...au incercat si ei ceva, dar un lucru nu pot sa inteled, in anglia sunt cele mai bune si cele mai multe firme de tuning masini pentru curese, cum nu pot sa face macar o masina pentru strada in serie mare care se vinde...si sa fie buna in punc de vedere sportiv

Korne 09-05-07 16:26

1 Attachment(s)
eagle...sincer cred ca la rover nu s-a pus niciodata problema sportivitatii...doar exista MG... insa problema principala la Rover este calitatea... sa nu mai spun de preturi, la un Rover 75 al unui prieten, doar ornamentele cromate de pe masina costa 900 de euro... si era un 2.0CDT... foarte, foarte, foarte lenesh...uite si masina

Eagleee 09-05-07 21:13

Quote:

Originally Posted by Korne (Post 892715)
eagle...sincer cred ca la rover nu s-a pus niciodata problema sportivitatii...doar exista MG... insa problema principala la Rover este calitatea... sa nu mai spun de preturi, la un Rover 75 al unui prieten, doar ornamentele cromate de pe masina costa 900 de euro... si era un 2.0CDT... foarte, foarte, foarte lenesh...uite si masina

Motorul diezel asta de BMW...problema e ca e grea masina, era sa cumpar una de asta (mai bine zis pentru unchiul) dar pana la urma a iesit castigator un W210 200CDI...un pic mai booon.
Dar oricum, e micul jaguar...

Despre calitate mia bine sa nu vorbim...nu are rost.
Credema, seu ma uit la masina!

Korne 09-05-07 23:28

nici nu incerc sa vorbesc despre calitate:lol: insa treaba care e... e luxos vaporul... deci mie mi-a placut enorm de mult din punct de vedere al elegantei, si pot sa spun ca e si destul de confortabil... cand sta pe loc mi se pare chiar masina faina:lol::lol:

Eagleee 10-05-07 06:02

Nu tot asta spun!!! sau cumva nu intelegi?

Nautilus 10-05-07 10:03

Rover 75 incearca disperat sa arate a Bentley mai mic, la fel cum VAG incearca sa faca Passaturile sa para Mercedesuri. Efectul e ceva in genul unei hoaste in fusta mini si machiata strident :D

~Nautilus

aka-47 24-05-07 15:16

pai multe din masinile precizate mai sus sunt cumparate si fabricate de germania!
bugatti de exemplu e fabricat de vw si de ei este si developat, sau rover este al bmwului! eu zic ca sunt masini comparabile cu cele din germania dar cele mai bune masini europene sunt nemtesti!

Malos 24-05-07 15:37

daaa...si Dacia daca cumpara BMW inseamna ca BMW va fi fabricata deDacia...terminati cu parerile astea ca daca o marca apartine de alta inseamna ca este fabricata de aceasta..

THX-1 24-05-07 15:49

Quote:

Originally Posted by Malos (Post 917752)
daaa...si Dacia daca cumpara BMW inseamna ca BMW va fi fabricata deDacia...terminati cu parerile astea ca daca o marca apartine de alta inseamna ca este fabricata de aceasta..

Comparatia asta nu prea-si are rostul,de obicei firmele puternice cumpara firme mai slabe,deci logic ca tehnologia firmei care care investeste,va fi imprumutata si de cea "adoptata"!..exemple: Lamborghini are interiorul si tehnologia tipic audi;dacia logan dupa cum vezi are toate piesele renault,etc..si asa mai departe!Iar din moment ce firma este cumparata,ea se supune regulilor(marketing,proiectare,design,motoare,etc. )noului investitor!
Iar in cazul de fata....de nemtzi!;)

All times are GMT +2. The time now is 12:16.

- Copyright 2026 4Tuning