Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Totul despre anvelope (https://forum.4tuning.ro/692-anvelope.html)
-   -   O intrebare simpla: cauciuc nou vs. second-hand (https://forum.4tuning.ro/692-anvelope/334408-intrebare-simpla-cauciuc-vs-second-hand.html)

valyd1971 22-04-13 12:46

Re: O intrebare simpla: cauciuc nou vs. second-hand

Daca lao janta se poate renunta in favoarea uneia mai frumoase, la anvelope in general nimeni nu renunta decat atunci cand nu mai sunt bune de utilizat !:D

damy71 23-04-13 18:02

Intodeauna anvelopa noua ! De cele mai multe ori vei constata ca anvelopa second-hand are mai mult de 5 ani...sau e mai veche si de cat masina pe care o ai! :-)

Julianron 26-04-13 11:18

Salut. Oare merita cumparat acest cauciuc?? Mulțumesc.

rover_cabrio 11-05-13 15:57

ma uit pe acest POST si aproape jumatate din cei de aici au votat ca isi cumpara anvelope noi ...

nu MULTI ...foarte MULTI dupe acest forum detinem masini low cost ...chiar foarte low cost si peste 50% votati ca va luati anvelope NOI ?? aveti HABAR cat costa un 225.45.r17 Runflat marca de Iarna ? DAR un 205.50.r17 ? dar un 215.55.r16 ???

o sa va spun eu :) costa in unele cazuri mai urate cat jumatate din masina si in altele 25% :)

preferabil ar fi sa raspunda corect toti aici ...pentru ca stim ca foarte multi utilizatori nu aveti permis si nici 18 ani impliniti pe acest forum dar sa mai vorbim si de 105Y ce inseamna numai are rost !

rover_cabrio 11-05-13 15:58

daca ar fi sa ma iau dupe ce ati votat aici asta ar insemna ca PESTE 50% din racerii de noapte care ne strangem vineri seara sa avem anvelope NOI sau ca NOI nu ? ca doar le-am cumparat noi ! dar daca arunci un ochi prin parcare surpriza Opinci peste Opinci :)

valyd1971 13-05-13 08:04

Quote:

Originally Posted by rover_cabrio (Post 5467163)
daca ar fi sa ma iau dupe ce ati votat aici asta ar insemna ca PESTE 50% din racerii de noapte care ne strangem vineri seara sa avem anvelope NOI sau ca NOI nu ? ca doar le-am cumparat noi ! dar daca arunci un ochi prin parcare surpriza Opinci peste Opinci :)

Exact asta am spus si eu: cei mai multi merg cu anvelopele pana le fac opinci !
Noroc cu cei de afara ca le schimba....asa gasesc si romanii anvelope second-hand....

jnagy 22-05-13 08:42

Cauciucuri noi, deoarece nu pot sa verific cu ochiul liber daca structura anvelopei second hand a fost afectata. Chiar daca pot sa verific grosimea benzii de rulare, s-ar putea sa aiba o uzura neuniforma, ce ar duce la instabilitate.
In orice caz mai bine o anvelopa noname, dar noua, decat o anvelopa premium de 5ani.

eMH 22-05-13 08:51

Da, dar o anvelopa no name noua e la pretul unei anvelope premium de 2-3 ani in stare foarte buna, daca stii unde sa cauti. Si iti garantez eu ca intotdeauna cele premium vechi de 2-3 ani si cu ceva carne pe ele sunt mai bune decat cele no name noi!

jnagy 22-05-13 08:53

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5478138)
Da, dar o anvelopa no name noua e la pretul unei anvelope premium de 2-3 ani in stare foarte buna, daca stii unde sa cauti. Si iti garantez eu ca intotdeauna cele premium vechi de 2-3 ani si cu ceva carne pe ele sunt mai bune decat cele no name noi!

Ai dreptate, daca stii unde sa cauti :) Tu de obicei de unde le ei?

eMH 22-05-13 09:27

Din Prahova, de la o firma care se ocupa cu procurarea cauciucurilor la mana a doua.

Oricum, s-au inmultit cei cu cauciucuri sh ca ciupercile dupa ploaie. :rolleyes2

autobil.ro 29-05-13 00:57

Anvelope noi binenteles:D nu se merita riscul sa pui anvelope second hand ,

eMH 29-05-13 06:10

Pai spune si ce masina ai si de care anvelope pui!
Ca nu e intotdeauna relevant daca sunt noi sau vechi.

phaeton 29-05-13 09:09

205 55 r16
Initial am avut Matador, noi din fabrica.
Cele mai proaste gume cu care am mers vreodata.
Dupa asta Kumho noi, erau foarte dure, nesatisfacatoare.
Am luat ulterior Continental premiumcontact 2, vechi de 4 ani, cu ceva guma pe ele. Am mers o vara, bune anvelope, mai bune decat Kumho noi.

Acum am luat Continental Premiumcontact 5, noi, parca 320 bucata. Au fost pe primul loc in 2012 in topul Adac.
Sunt multumit de ele, dar pe viitor am sa incerc Toyo cred, sau trec la dimensiunea urmatoare

eMH 29-05-13 09:28

Deci sa inteleg ca esti mai satisfacut de anvelopele SH decat de anvelopele noi?

Wow, nu imi vine sa cred. Probabil din cauza ca e importanta marca lor, contrar a ceea ce crede marea majoritate a multimii. :rolleyes2

phaeton 29-05-13 09:44

Bineinteles, in cazul ala anvelopele sh au fost mai bune fata de cele noi.
Asta daca intradevar ai nevoie de anvelope bune. Pentru un batran sau o femeie care merge doar in oras cu 40km sau foarte incet in afara, aceasta comparatie este irelevanta. Nu discutam de riscul unei explozii sau mai stiu eu ce.
Oricum cine-i cioban si n are treaba cu covrigul, o bubuie cu orice anvelope, nu face diferenta intre ele.

All times are GMT +2. The time now is 11:53.

- Copyright 2026 4Tuning