![]() |
Dupa parerea mea..BMW`u este BMW... Mercedes e Doar .. lux.. Undori.. :lol:
|
aleg noul M5
|
imi dau seama ca alegi BMW-ul pentru ca ai un turometru de M3 E46 la avatar, dar macar argumenteaza de ce il alegi :wink:
Comparatiile astea BMW - Mercedes nu prea mai au sens pentru ca fanii BMW vor zice ca BMW e mai tare, iar fanii Mercedes vor opta pentru Mercedes dar nimeni nu va demonstra ca una dintre ele e superioara. O masina nu ii definita de 0-100. Ar fi interesant sa gaseasca, careva, un circuit pe care au fost testate multe modele, preferabil BMW si Mercedes sa vedem cum s-au descurcat. Pentru moment exista circuitul de la Top Gear pe care au fost testate, iar M5 e superior CLS-ului. |
CLS e singuru Mercedes cu adevarat frumos.. dar prefer m5... si cred ca 0.2 secunde diferenta la acceleratie nu conteaza asa mult in alegerea pe care o faci ;)
|
Re:
Quote:
2. CLSul NU are franele de pe SLR, cele de pe SLR sunt din aliaj carbon-ceramic de ultima generatie, pe cand cele de pe CLS 55 AMG sunt metalice. 3. Eu sunt nebun probabil cand spun ca daca BMW= motorul anului ca perfomanta+ cutie SMG mai rapida decat pe Enzo + locuri in spate in care poti sa stai si daca ai peste 1.70m; atunci BMW e masina mai buna... Sunt de acord ca CLSul e extrem de realizat la exterior, dar o masina sport nu se judeca dupa aspect si nici dupa marimea shipcii de lemn scump din care este facut bordul! |
1 la mana am spus ca foloseste aceeasi tehnologie de franare ca si cea de pe SLR nu ca are franele de pe SLR .
2 la mana v8'ul de 5500 cm3 supraalimentat chiar imi surade mai mult decat aspiratul de la bmw care normal functioneaza utilizand doar 400 din cei 507 cai ,in plus AMg'ul suna mult mai bine .In ceea ce priveste indoielile englezilor de la Topgear despre fabricarea manuala a motoarelor AMG nu ma surprinde .Sunt conservatori ,si intotdeauna au criticat tot ce nu e pur britanic .Nu vezi ce ridica in slavi Aston Martin'u ala parca ar fi fabricat de NASA .Intradevar M5'u a scos timp mai bun pe circuitu de la TOPGEAR dar asta nu ma face sa'l aleg datorita design'ului . Infine,.. amandoua au plusurile si minusurile lor ,dar subiectiv aleg CLS'ul. |
Nu am inteles care sunt riterile exacte de comparatie.
E clar ca atunci cand vorbesti de sportivitate BMW e in avantaj si nici aici nu se dezminte, dar cu toate astea mercedes e cel care arunca toate armele in lupta BMW fiind rezervat. Mercedes are compressor ca sa tina pasul tehnologiei BMW. Din pdev al performantelor dinamice sunt apropiate, dar totusi cand e vorba de un drum cu situatii diferite BMW trece in fata clar. Am fost posesor de Mercedes si de Bmw am ramas la Bmw, pe care o consider mult mai buna si fiabila. Cls nu-mi place are un camp vizual prea ingust in special prin geamurile laterale care sunt stil retro foarte mici consider cls o struto-camila preferant oricand un e clase clasic cu acelasi motor, s-ul fiind prea mare pt optiunile mele. In plus este o conceptie aberanta sa faci la o limuzina un motor supraalimentat.Confortul dat de un motor aspirat e aftul. |
Re:
Quote:
Cum folosesc aceeasi tehnologie 2 sisteme de franare, unul cu discuri carbon-ceramice si etriere de titan si unu cu discuri ventilate de metal si etriere tot din metal (care nu e titan sigur)? Sunt aceeasi tehnologie pt ca sunt ambele discuri ventilate!?! Asa spun si eu ca noul M5 are aceeasi tehnologie de franare cu un Airbus A380, ca doar ambele au discuri... |
Re:
Quote:
|
Mercedes CLS \"ajutat putin de Brabus\" - modificarile aduse motorului fac posibile cifre incredibile: puterea maxima este de 730 CP la 5.100 rpm, cat despre cuplu valoarea sa maxima este de 1,320 Nm., dar este limitat la 1.100 Nm, disponibili insa de la 2.100 rpm, 0 – 100 km/h in 4.0 sec, 0 – 200 km/h in 10.5 sec, 0 – 300 km/h in 29.5 sec. dar daca raman ontopic tot CLSul il aleg.
|
Re: CLS55 vs M5
Din cate stiu eu in momentul de fata CLS nu are concurent pe piata.. deci nu prea are rost comparatia. Mai bine era intre M5 si E AMG.
|
aleg m5 ca ii se zice ca are motor de ferrari .si doar ca este o masinan sport cu 5 usi.dar mai bine un m6 pt. ca are diesing-ul mai frumos si e la fel ca m5-ul ca si motorizare
|
Tu pe ce lume traiesti, nu vreau sa stiu.
M5 are motor V10 facut de BMW, ca doara BMW poate sa isi faca motor nu e companie mica de supercar. Vezi undeva M6 in comparatie? Asa ma gandeam si eu. De unde tot apareti??? |
Quote:
Votat BMW , argumente s-au mai dat , mi-a placut ce a spus SEBASTIAN in legatura cu CLS-ul si tind sa ii dau dreptate |
discutabil, sebastian e fan bemve deci e total subiectiv :???:
later edit sau hai nu fan bemve, anti-mercedes ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 21:36. |
- Copyright 2026 4Tuning