Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   creste consumul cu cip? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/31631-creste-consumul-cip.html)

stylemann86 27-05-08 22:02

Re: creste consumul cu cip?

Am si eu un 316 1900cm3 105Cp. Cam cat se castiga cu un cip 10% maxim? Si inca ceva daca tot suntem la capitolul "cum facem rost de mai multi cai putere?" Am inteles ca singura diferenta intre un 316 si un 318 e o axa cu came, ceva de genul.. Stie cineva sa imi spuna daca e compatibila sa o iau de pe un 318 si implicit sa mai castig acei cai ce ii are in plus un 318?

ceky 28-05-08 12:29

Maxim 10% insa se poate si mai putin !
Am facut dar nu se simte mare lucru mai ales ca si masina este foarte grea comaparativ cu puterea dezvoltata, doar daca esti unul ca isi cunoaste bine masina vei simti ceva diferenta !
Cu respect,
Ceky

Nautilus 28-05-08 12:38

De regula cresteri de putere de 10% sau mai mult la un motor aspirat se pot obtine numai din soft (avans, benzina, raspunsul acceleratiei etc) daca motorul a fost setat foarte "moale" din fabrica, pentru a se incadra in normele de poluare sau din alte motive.

Dupa cum aflam chiar de pe site-ul Dimsport, la motorul Mercedes M112 de 160kW (C / CLK / G / ML / S/ SL / SLK 320) se castiga doar 10kW adica 6.25% :) sunt curios daca M112.941 (E320) de 165kW se poate modifica (chip sau soft) si daca e vreun castig sesizabil

~Nautilus

ceky 28-05-08 18:22

Salut ! da se poate face dar nu e spectacol .... :) insa se simte mai ales pe accel partiale si pe ture mici si medii !In turatie mare mai greu pt ca oricum masina are power !
Cu respect,
Ceky

Nautilus 03-06-08 17:03

N-are :) nu da impresia ca ar avea "nerv" in ciuda puterii nominale si a cuplului. Ori sunt de vina rapoartele cutiei de viteze, ori curba de putere... la drum intins accelereaza impresionant, dar la demaraj nu face mare branza. Si nu, nu e greutatea de vina, e doar cu putin mai grea ca un Golf V R32 cu 5 usi (pe care eu de altfel il consider varza, cu tot regretul)

Exista componente aftermarket pentru M112? in primul rand evacuare, eventual cu serpi?

~Nautilus

Hexer 04-06-08 12:44

Se poate face minuni la un aspirat, dar nu din electronica, de acolo poate poti da un feeling ca este mai puternica masina. Cum a spus @Nautilus, raspunsula la acceleratie este destul de mare, asta ca sa nu trebue sa injecteze prea multa benzina. La masinile mai noi vedeti in general un buton de "sport", cum apasati parca masina este mai salbatica si ar avea cu 20 de cai mai mult...asta se numeste placebo. Iti fa un feeling ca este mai puternica prin reducerea timpului de respuns si umplerea cu benzina motorul, eventual mai modifica si harta de aprindere pentru mai multa "putere".

In schimb, cu ce puteti castiga cai seriosi este axa cu came, daca faceti o fulie reglabila si ajustati ca si cum ar fi pe un motor sport (un crossflow mai mare) cam la 260-265 grade, asta o sa fie sensibil + evacuare pe masura si un chip facut dupa toate astea...alta viata.
Am vazut golf 3 GT la cera era pus VEMS (stand alone) fara nici o modificare a avut cu 15 cai mu mult (penibil) insa avea o reactie de nu vinea sa cred...parca ar fi castigat 50 de cai. Aici e diferenta.

CRISTICRISTUTU 06-06-08 17:57

la motor de 1,6 16 valve 107 cp un cip cati cai miar aduce si o evacuare sport ?

ceky 06-06-08 18:18

Cu 10% din cit are masina la cuplu si putere , chiar se simte !In plus se modifica si limitarea de turatie !
Avem dealer local asa ca gasesti info pe site !
Cu respect,
Ceky

AE86GT 09-06-08 22:31

la un motor de 1,6 16 valve TwinCam 91 KW cat creste puterea un chip?

ceky 10-06-08 10:55

La fel cu orice motor aspirat max 10% din puterea initiala !
Cu respect,
Ceky

All times are GMT +2. The time now is 15:04.

- Copyright 2026 4Tuning