![]() |
Re: Probleme cu slaba performantza a luminilor de drum(faruri)?...Atentie la solutii
intrebare?daca la opelu meu schimb farurile originale cu din alea cu geam clar cu faza scurta cu lupa si cu aia mare separat,se observa vreo diferenta fata de astea stok.mentionez ca la astea care le am nu e coapta oglinda
|
Re: Probleme cu slaba performantza a luminilor de drum(faruri)?...Atentie la solutii
Da,in primul rand la faza scurta...reversul vine tot pe faza scurta...niste lenticulare dereglate pot deranja pana la orbire participantii si mai mult decat atat,niste lenticulare reglate prost,te lasa in bezna totala fata de farurile standard cu oglinda si sticla dispersoare,ce chiar daca sunt dereglate,mai lasa cate-o "raza" si spre partea carosabila,avand o rata de imprastiere mult mai mare:)
|
Quote:
|
e incredibil ca taranii umbla noaptea cu carutele si nici macar nu sunt in stare sa investeasca intr-un led pilpiitor de bicicleta. Si daca-i faci praf incluzind propria masina si sanatate mai si se revolta...
|
ce becuri imi recomandati?:D mi-am schimbat farurile stok cu niste faruri cu angel si lupa pt faza scurta dar farurile astea noi au o lumina cam chioara spre deosebire de cele originale asa ca as dori sa schimb becurile dar nustiu ce becuri sa iau ma gandeam sa achizitionez o instalatie xenon dar aici intervine o mica problema daca pun xenoane pe faza scurta nu se mai vad angelurile:oops: asa ca voi ce becuri imi recomandati sau sa las designul si sa imi iau xenoane? masina este un clio symbol
|
Quote:
Totusi cea mai comoda si logica solutie era sa testezi comparativ ambele tipuri de far inainte sa te arunci pe "vitalul" angel-eyes .... Inteleg sa vrei un design mai modern...insa NU sacrificand cu buna-stiinta functionalitatea si mai ales la ceva atat de important pentru siguranta in trafic...nu numai a ta ! |
Quote:
|
cumpara xenoane sau OSRAM seilverstar. Daca ai lentile atunci eu zivmai bine xenoane.
|
pun si eu o intrebare, caz concret: am cielo, farurile sunt cu sticla striata. se stie clar de toti posesorii de cielo ca lumina farurilor stock este f proasta. varianta ar fi farurile cu sticla clara, dar sunt prost facute. merita sa pun un kit xenon (nu bi-xenon) pe farurile mele fara sticla clara, auto-leveling si lupa? se imbunatateste vizibilitatea? deranjez colegii de trafic? dupa montaj, normal ca vor fi reglate in service... dar ma refer la dispersia luminii, daca va fi ok sau daca va deranja pe altii.
|
ce kit de xenon imi recomandati(marca) si ce temp.a culorii sa iau de 6000k sau 8000k? eu intelesesm ca cele de 6000k sunt lafel ca "lumina zilei" ?
|
Repet ce am scris aici pentru edificarea distinsului public :)
Am instalat becuri Philips cu putin timp in urma: - H1 Vision Plus 55W -> faza lunga Leon - H3 Premium 55W -> proiectoare Leon. Nu aveau Vision Plus pe H3, se pare ca nu se fabrica - H7 Vision Plus 55W -> faza lunga Mercedes-Benz 320 4Matic. Pe faza scurta are xenon de fabrica Nu m-au tentat becurile Blue Vision, costau putin mai mult dar s-a spus aici ca au o durata de viata scurta si ca lumina alb-albastra nu e potrivita pentru vremea rea (atunci cand ai mai multa nevoie de faza lunga si proiectoare). Xtreme Power costau cu 50% mai mult in varianta H7 si nu existau in H1 si H3 Concluzii: - diferenta dintre Vision Plus si un bec H1 de serie (Tungsram, Krawehl, GE etc) e vizibila, chiar si ziua. Luminozitatea promisa, cu 50% mai buna, e credibila, atat pentru Vision Plus cat si pentru proiectoare - lumina pe care o dau ambele variante e un alb-galbui, nu e deloc suparator pentru ochi. E o mare diferenta intre alb-albastrul xenonului si albul-galbui al becurilor Philips dar pe autostrada noaptea nu cred ca sta nimeni sa critice - becurile H7 Vision Plus dau impresia ca bat cu 200m mai departe, nu cu 20. Semnele de circulatie si numerele de inmatriculare sunt vizibile la mare distanta. Daca te uiti in lumina lor de aproape nu realizezi de ce sunt in stare, ai impresia ca de-abia lumineaza (ceea ce inseamna ca n-ar trebui sa orbeasca...) Pe faza scurta am lasat becurile stock, H7 de 55W, n-am vrut sa risc sa fiu amendat cu niste Vision PLus sau Xtreme Power. Daca nu exista H7 clasice mono-filament de 60 sau 65 W, incercam cu niste Vision Plus Designul farului de Leon I are un punct slab: "rama" care vine in fata oglinzii, intre oglinda si geamul exterior al farului, e plastic negru, ceea ce inseamna ca singura suprafata reflectorizanta e oglinda. La Octavia, Golf IV, Passat etc rama e argintie-cromata... cred ca ar trebui incercat si cu rama de Leon la un atelier care "cromeaza" plasticul (asa cum se face la dusuri) sau macar aplicata pe ea o vopsea argintie sau un autocolant Xenon n-as pune niciodata fara motorasul de reglaj (auto-levelling), nici macar daca le primesc cadou :D in plus n-am luat spalatorul de faruri optional si nici nu intentionez, fiindca mananca din spatiul rezervat fluxului de aer pentru intercooler Daca va orbeste cineva cu lumina alb-albastra sunt 90% convins ca n-are xenon ci "imitatii de xenon", becuri chinezesti de 80/100 W cu lumina alb-albastra. (Philips scrie sa vada tot poporu' pe site-ul lor ca becurile de 80W sunt strict pentru raliuri si alte competitii pe timp intunecos, nu sunt legale pentru strada) ~Nautilus |
Re: Probleme cu slaba performantza a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la soluti
eu stiam ca nu-i legal sa pui becuri mai puternice decit cele din fabrica, cum au mai spus si altii, iar xenon la fel e ilegal sa pui pe far fara geam clar, lupa, sistem spalare si autoleveling, ca-i orbesti pe altii, chit ca pe tine te face fericita achizitia. solutia ar fi schimbarea farului cu totul. asa este xenonsrl?
|
Re: Probleme cu slaba performantza a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la soluti
la mine e cu dus intors.
am o japoneza joasa si datorita acestui lucru la drum lung si nu numai ma cam orbesc toti aproape si din pacate sunt nevoit sa ii orbesc si eu pentru ca masina fiind mai joasa eu trebuie sa ridic farurile putin mai sus ca sa vad si eu ceva. avea farurile de fabrica cu sticla striata si bec tip h4 si am trecut la niste faruri aftermarket cu sticla clara si lupa. tip de bec H1 pe faza scurta, H7 pe cea lunga si e cu totul si cu totul alta viata.se vede intr-un mare fel. in curand voi monta si o instalatie de xenon pentru ca sa fie totul ca la carte. |
ca sa dau si o parere... am montat bi-xenon pe cielo, cu tot cu farurile striate si fara auto-nivelare si in nici un caz cu lupa. se vede foarte bine si pana acum nu am primit decat 2 flashuri :lol: eram in rampa si in demaraj, deci botul masinii ridicat... in rest, fara probleme.
|
e delicata treaba,io merg mult noaptea si nu mai imi ajunge lumina....oscilez intre a schimba oglinzile sau a pune vreun jeg de kit bixenon,ca alta varianta nu vad....sau chiar varianta nr 3-sa pun 2 proiectoare sub bara(trebuie studiata legislatzia,unde ma aflu eu)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:38. |
- Copyright 2026 4Tuning