![]() |
Re: Audi Q7 V12 TDI - 500HP
Misto motoru, cifrele astea nu fac decat sa bucure toti dizelarii cu TDi-uri de 90 de cai...
Nu va mai luati de race pentru ca are dreptate: dieselurile in marea majoritate : adica alea de si le permite omu, nu monstrul asta, au bloc de fonta si de aceea sunt grele si dezechilibreaza masina. Ca exemplu, motorul de 3 litri diesel biturbo de la BMW este mai greu decat V8-ul de 4.5 litri, cu impact negativ asupra performantei demostrat la Top Gear... Ma bucur sa vad ca dieselul progreseaza, dar nu ma impresioneaza nimic la masina asta. Si americanii stiu sa faca motoare exagerat de mari din care scot puteri specifice mici, si se pare ca acelasi principiu se aplica si la diesel... Ideea e ca s-ar putea sa coste mai mult decat un Porsche Cayenne S si un Cayman la un loc, caz in care chiar ca nu-si justifica investitia... |
ai dreptate in privinta costurilor insa gresesti enorm la faza ca si americanii fac motoare monstru cu putere mica, un diesel v12 de 500 de cai mi se pare un scor frumos avand in vedere ca v12 benzina de la MB avea vreo 380cp pana au pus biturbo si au ajuns tot pe la 500 si putin parca, v12 actual la bmw are 445cp aspirat cu un biturbo nu sare de 550 (vezi 330i vs 335i...oricum exemplul asta este foarte speculativ)...la treaba cu greutatea motorului iar ai dreptate lucru de altfel cunoscut de toti...oricum sincer cred ca motorul e limitat electronic...iar sincer cea mai tare chestie este 5.5 suta frate la o magaoaie d-asta cu un v12 tdi asta mi se pare chiar o jmecherie
|
@zGb: pretul este pur speculativ...nu cred ca exista vreo informatie oficiala...oricum e o masina exclusivista si probabil se invarte peste 6 cifre.apropo ai spus ca un colaborator de-al tatalui tau avea un touareg W12.ce pret a avut? (eu zic ca se pot compara cele 2 modele dpdv a pretului,ma rog toaureg w12 nu se ma produce)
|
in legatura cu pretul....un q7 v8 e vreo 56.000cip ... daca v12 iese la peste 100.000cip nu cred ca vor face o afacere (si 100.000 e enorm cand te gandesti ca v8 e la juma de pret)...sau nu stiu ca exista f multi oameni cu bani! anyway nu stiu ce pret a avut W12 sport ala insa destul peste 100.000 fiind editie limitata...am auzit ca s-au facut putin pana intr-o mie sau ceva la genu!
|
uia fratzie...monstru pe 4 rotzi.....cu unu dinasta....sincer...pe bune...TE DOAREN POOLA!!! :))
|
Quote:
uite in poza de mai jos este un Daf CF75 motor de 9litri dizal 6 cilindri si are turbina GT4088 :D http://www.daf.com.au/files/FT%20CF75%20web.JPG din pozele care le-am vazut cu motorul V12 TDI turbinele sunt micutze :P erea pe aici pe undeva o toyota supra cu o turbina imensa parca GT28 dusa in 1500cp :) la ce motor are masina asta... este un motor care a castigat cursa de la Le Mans, eu zic ca nu este deloc scumpa ;) |
E frumos , elegant dar personal nu mi se pare atat de special pentru a merita sa arunci peste 100.000 pe el.
|
nai ce sa reprosezi la masina asta e rea de tot !!:peace:
|
draguta masina...dar tot porsche turbo s as alege....are un spate urat q7...
|
Mah...one hell of a diesel...Frumos ce pot sa zic?Si design...note 10
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:02. |
- Copyright 2026 4Tuning