Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bursa serviciilor AUTO (https://forum.4tuning.ro/102-bursa-serviciilor-auto.html)
-   -   [Oferta]Super oferta!!! - APLICARE PROFESIONISTA DE FOLIE AUTO (https://forum.4tuning.ro/102-bursa-serviciilor-auto/19772-oferta-super-oferta-aplicare-profesionista-folie-auto.html)

studio54 15-12-06 23:06

Re: [Oferta]Aplicare folii auto LLUMAR (SUA)-certificate RAR,garantie 5ANI

Quote:

Originally Posted by clubbed (Post 657529)
@studio54 :Salut. In primul rand EXPERT DETAILING este o societate autorizata R.A.R. sa aplice folii omologate. Pe geamurile laterale fata folia se aplica EXCLUSIV PE RASPUNDEREA CLIENTULUI!

Eu inteleg ce zici tu dar, asa e si la droguri, nu te obliga nimeni sa te droghezi, de aceea sunt pedepsiti atat consumatorii, cat mai ales dealerii ;). Deci fa analogia, la o alta scara binenteles. RAR-ul in teorie ar trebui sa nu permita firmelor autorizate de ei, sa aplice folie pe fatza, de vreme CE NU ESTE LEGAL. E un paradox pe care nu il inteleg. Nu ma intelege gresit nu am nimic cu tine, eu vreau sa imi pun pe laterale fatza de mor, dar asa ca idee...

J.D 16-12-06 00:29

Folia de pe fata de pe VW e fumuriu deschis sau mediu?

EDIT: acum am vazut ca e cea mai deschisa...poti sa mai pui cateva poze cu folia asta mai deschisa?

X-Ray-Eyes 16-12-06 11:43

Quote:

Originally Posted by clubbed (Post 657525)
@ncs _balauru : voi posta in curand si o poza cu certificatul de conformitate R.A.R.

Inca il mai asteptam ...
Si o intrebare ... inainte de aplicarea foliilor pe geamuri , se lipeste vreun " timbru " ca sa vada militia ca e omologata ? Sau poate ne explici cum se procedeaza daca dai peste vreun "nit" care iti bate cu degetul in geam si vrea talonul...

SpeedeR 16-12-06 17:26

iti pune timbrul d rar p laterale :p
si certificatu d la rar il am si eu k am pus alaltaieri si e ok..
asa k, Andrei daca vrei sa iti pui go ahead :p

clubbed 18-12-06 16:12

@J.D : Folia de pe fata la VW PASSAT este nuanta deschisa de fumuriu..dupa ce mai fac si alte poze o sa le postez aici...sau de ce nu daca doresti s-o vezi..ne putem intalni mai bine la unul din centre sa discutam mai pe larg si sa probezi pe geamurile tale nuantele de folie pe care le avem ;)

@X-Ray-Eyes : Da,dupa cum a zis si SpeedeR ,se lipeste intre geam si folie un timbru "Certficat R.A.R." si un sticker pe care scrie tipul foliei aplicate- SOL LUMMAR ,gradul ei de transparenta,firma care a aplicat-o precum si numerele de contact ale acesteia.

clubbed 18-12-06 16:13

1 Attachment(s)
Certificatul de Conformitate R.A.R.

Scuze pentru calitatea slaba a pozei..dar e facuta cu telefonul.. si nu prea se intelege mare lucru...:(

X-Ray-Eyes 18-12-06 17:30

Quote:

Originally Posted by clubbed (Post 665859)
@X-Ray-Eyes : Da,dupa cum a zis si SpeedeR ,se lipeste intre geam si folie un timbru "Certficat R.A.R." si un sticker pe care scrie tipul foliei aplicate- SOL LUMMAR ,gradul ei de transparenta,firma care a aplicat-o precum si numerele de contact ale acesteia.

Pai si daca fac rost de 5 timbre ( 2 ptr fata , 2 ptr spate si 1 ptr luneta ) , un "Certficat R.A.R." in alb pe care il completez eu cu datele mele si 2 suluri de folie de bazar inseamna ca pot sa imi pun folie "omologata" cu 250.000 lei vechi ( adica cat costa tuburile de folie )???

clubbed 18-12-06 17:52

Asta era motivul pentru care doreai sa postez o poza si cu certificatul R.A.R.?!

Oricum noi avem o baza de date cu toate masinile care vin la noi in care sunt specificate mai multe informatii : data,nr inmatriculare,nr sasiu,nr.tel proprietar,adresa,servicii efectuate,etc...deci nu prea ai cum sa ne "prostesti" daca la asta te gandeai tu...

Daca insa doresti sa incerci...succes in continuare...o faci pe riscul tau..fals,uz de fals, si nu in ultimul rand o sa ai o folie de o calitate inferioara...(se decoloreaza in timp,apar bule de aer,se cojeste,sa nu mai zic de vizibilitatea FOARTE proasta din interior in exterior - ceea ce este exact invers la foliile autorizate-vorbind aici despre cele LLumar- la acestea ai vizibilitatea foarte buna din interior in exterior chiar si prin nuanta cea mai inchisa de fumuriu(5%),din exterior in interior avand insa vizibilitate aproape 0)te incanta la inceput ca e ieftina si pe urma incep sa apara probelemele...
Poti sa-l intreabi si pe SpeedeR ce calitate "excelenta" avea folia lui de pe lateralele fata cumparata din targ...tocmai a venit acum cateva zile sa si-o schimbe cu una LLumar nuanta mai deschisa...

Si in general..ca un sfat..intreaba mai bine si pe altii care si-au pus folie autorizata/neautorizata (ca sa nu zici ca parerea mea este subiectiva;) te informezi..vezi avantajele si dezavantajele la fiecare in parte si la sfarsit te hotarasti..pana la urma sunt banii tai...alegerea ta ;)

Bafta!

PYT 18-12-06 19:53

cat ma costa pt un clio bicorp cea mai inchisa folie legala pe lateral spate si luneta? pret cu tva, tot tacamul, in ron pls

clubbed 18-12-06 20:42

Cea mai inchisa nuanta de folie pentru masina ta costa 640 RON.Cu certificat de calitate,certificat de conformitate R.A.R.,garantie 5 ani + o Adresa Oficiala din partea Politiei Rutiere care atesta legalitatea foliilor si ca acestea sunt montate de o societate autorizata.

X-Ray-Eyes 19-12-06 02:33

Quote:

Originally Posted by clubbed (Post 666029)
Asta era motivul pentru care doreai sa postez o poza si cu certificatul R.A.R.?!

Nu ... ptr ca nu cred ca avea rezolutia de care aveam nevoie ( minim 100 dpi).
Am vrut sa vad daca seamana cu cea pe care o am eu ...

De fals si uz de fals ... ma abtin ... nu cred ca certificatul ala este un document oficial ...
Baza de date ... doar nu sta gaborul sa iti verifice nr de inmatriculare ( cand te opreste) la firma cutarica daca ti-ai pus folia la ei ... ca ar fi chiar culmea ...
Nu vreau sa va fac antireclama ... ca nu ar fi buna folia sau mai stiu eu ce ... dar am vrut sa va demonstrez ca se poate pune folie de calitate ( 3M , care se poate comanda din multe locuri ) la preturi mult mai mici , cu oameni priceputi ... fara bule , cute sau mai stiu eu ce ...

J.D 19-12-06 11:24

Quote:

Originally Posted by clubbed (Post 665859)
@J.D : Folia de pe fata la VW PASSAT este nuanta deschisa de fumuriu..dupa ce mai fac si alte poze o sa le postez aici...sau de ce nu daca doresti s-o vezi..ne putem intalni mai bine la unul din centre sa discutam mai pe larg si sa probezi pe geamurile tale nuantele de folie pe care le avem ;)

Si mai bine. Ai PM.

clubbed 19-12-06 16:12

Prietene,nu te supara nu te obliga nimeni sa cumperi/sa nu cumperi....nu-ti convine cumperi din alta parte...dar tu am impresia ca vrei altceva,iar in plus fiind si moderator am pretentia de la tine ca, cunosti anumite reguli de bun simt...

Cu siguranta nu ti-as fi facut o poza la o calitate superioara la certificatul acela...daca tu ai impresia ca stampilele si toate semnaturile alea sunt puse la misto acolo doar de "ochii politistului" asta e problema ta,dar in realitate nu e deloc asa..
Se vede clar ca nu prea stii cum sta treaba din moment ce sustii ca tu cumperi folie 3M cu 250.000 din bazar ("folie de calitate")...
lucrurile de calitate nu se gasesc chiar asa pe toate drumurile la colt de strada si nu sunt chiar atat de ieftine,iar daca ai un lucru de o calitate foarte buna si un meserias prost pregatit iarasi nu rezolvi nimic.Daca esti adept al foliei de 250.000 pe care ti-o montezi in spatele blocului (care este un spatiu total neadecvat..pentru o aplicare profesionista a foliei iti trebuie un spatiu ferit de vant,ploaie,praf si asa mai departe..) ti-am mai spus ca esti liber sa alegi ce vrei si ce te aranjeaza cel mai bine...
asa ca mai bine abtine-te sa postezi aiurea pe topicul asta...daca nu cumva chiar ai vreo nelamurire sau vreo curiozitate legate de serviciile oferite de aceasta firma!

Quote:

Originally Posted by X-Ray-Eyes (Post 666744)
Nu ... ptr ca nu cred ca avea rezolutia de care aveam nevoie ( minim 100 dpi).
Am vrut sa vad daca seamana cu cea pe care o am eu ...

De fals si uz de fals ... ma abtin ... nu cred ca certificatul ala este un document oficial ...
Baza de date ... doar nu sta gaborul sa iti verifice nr de inmatriculare ( cand te opreste) la firma cutarica daca ti-ai pus folia la ei ... ca ar fi chiar culmea ...
Nu vreau sa va fac antireclama ... ca nu ar fi buna folia sau mai stiu eu ce ... dar am vrut sa va demonstrez ca se poate pune folie de calitate ( 3M , care se poate comanda din multe locuri ) la preturi mult mai mici , cu oameni priceputi ... fara bule , cute sau mai stiu eu ce ...

clubbed 19-12-06 16:13

@J.D : Acum am observat..ti-am raspuns la PM! ;)

clubbed 19-12-06 16:19

ATASEZ MAI JOS SI UN FAQ AL FOLIILOR AUTORIZATE :

Folii auto: intrebari frecvente

Cat dureaza sa aplic folie auto pe geamuri?

Pe o masina de marime obisnuita, aplicarea foliei poate dura 2-3 sau 4 ore, in functie de numarul de geamuri. Foliile se aplica dintr-o bucata si nu este neaparat nevoie sa se demonteze panourile usilor (actiune riscanta si care consuma timp).

Am auzit de la cunostinte ca au avut probleme cu politia din cauza foliei de pe geamuri. Este legala aplicarea de folii auto?

Aplicarea de folii auto este perfect legala. La centrele noastre primesti un Certificat de Conformitate RAR si o Adresa oficiala din partea Brigazii de Politie Rutiera in care se specifica in mod expres ca foliile sunt autorizate si admise in trafic. Totusi, inca mai exista politisti care fac abuzuri in trafic. Experienta, recunoasterea de care se bucura marca noastra si consilierii nostri te vor ajuta in astfel de experiente extreme – tot mai putine in ultima vreme. In peste cinci ani, de cand prestam acest serviciu, nici unul dintre clientii nostri nu a suferit consecintele unui eventual abuz.

Cum dovedesc ca folia de pe masina mea este pusa de un centru acreditat si indeplineste conditiile cerute de lege?

Prin Certificatul de Garantie si prin insemnele care se pun intre folie si geam, de obicei, pe unul dintre geamurile laterale.

Am auzit ca aplicati folie si pe vopsea sau faruri. Este aceeasi cu cea de geam?

Aceasta este o folie speciala care se numeste Exterior Car Film si este total diferita de foliile solare sau de securizare. Se pune pe faruri (farurile din plastic nu se mai matuiesc iar cele din sticla nu se mai sparg), pe prima patrime a capotei, a aripilor, pe spoilere, pe praguri, pe oglinzile laterale vopsite in culoarea masinii, la causul manerelor usilor, in spatele rotilor si oriunde suprafata vopselei este mai solicitata de actiunea criblurii, a bitumului, a vopselei de marcaje si a insectelor. Folia aplicata pe vopsea o protejeaza de zgarieturi brutale si de ciupiturile de criblura, este o protectie mai mult decat eficienta, dar reduce, putin, din stralucirea lacului si este vizibila de la o distanta mai mica de 1,5 m.

Aplicati folie si pe parbrizul masinii?

Nicaieri in lume nu se aplica folie pe parbrizul masinii, nici pe exteriorul, nici pe interiorul acestuia.

Exista vreo posibilitate sa aplic folie securizata pe geamurile masinii mele?

Desigur! Noi chiar recomandam acest tip de folie pentru a preveni furtul bunurilor aflate in interiorul masinii. Uneori, de indata ce ai parasit masina, chiar si pentru cateva minute, acest fapt este remarcat imediat de catre indivizi antrenati in acest scop. Folosind forta, aceste persoane vor distruge unul din geamurile masinii tale si vor fura tot ce ai lasat pe bancheta. Dar daca ti-ai aplicat pe geamurile laterale folia EXPERT DETAILING, poti sa stai linistit in privinta acestui tip de hoti. De indata ce hotul incearca sa distruga geamul lateral al masinii tale (acestia nu incearca niciodata sa patrunda prin parbriz sau prin luneta), realizeaza ca sticla ramane intacta si nu poate fi zdrobita. Acest lucru produce cel mai adesea o mare confuzie hotului care, in noua din zece astfel de cazuri, va fugi, in loc sa riste sa fie prins din cauza incercarilor repetate de a trece de bariera foliei securizate EXPERT DETAILING.

Ce culori de folie sunt disponibile?

Pe stoc avem intotdeauna trei nuante de fumuriu (mediu, inchis si foarte inchis) si o folie de securizare acromatica (fara culoare). La comanda, putem aduce si nuante de albastru, verde, rosu, argintiu.

Am voie sa aplic folie foarte inchisa pe geamurile masinii mele?

Pe geamurile laterale spate si pe luneta poti sa aplici folie oricat de inchisa. Sunt autorizate si nu ai nici un fel de probleme cu Politia sau cu RAR-ul. Nu la fel se intampla si cu geamurile laterale fata. Pentru aceste geamuri RAR nu autorizeaza decat o anumita nuanta, care este atat de deschisa incat, practic, nu coloreaza geamul de loc. De aceea, daca doresti sa aplici folie autorizata pe laterale fata, iti recomandam foliile antiefractie care te protejeaza in mod real la stopuri, benzinarie, etc.

Pot sa aplic folie reflectorizanta pe geamurile masinii mele?

Cele mai multe tari nu accepta acest tip de folie din cauza faptului ca reflexia este atat de puternica incat ii poate orbi pentru un moment pe soferii din jurul tau. Au existat cateva accidente grave a caror cauza directa a fost acest tip de folie, aplicat pe masini. Compania noastra nu este de acord cu aplicarea acestui tip de folie si le cere tuturor distribuitorilor sa nu accepte aplicarea de folie reflectorizanta pe masini.

Dupa ceva timp am observat bule pe suprafata filmului, care se maresc din ce in ce mai mult. Ce e in neregula cu folia?

Cauza cea mai probabila a acestor bule este adezivul care nu a prins destul de bine. Din experienta noastra, majoritatea clientilor care s-au confruntat cu aceasta problema au cumparat folie produsa in Taiwan, China, India, Israel etc. pentru care se foloseste un polyester ieftin care determina intr-un timp scurt probleme. .

Dupa ceva timp, folia si-a schimbat culoarea dintr-un gri atragator intr-un rosiatic urat. Ce s-a intamplat?

Probabil ai cumparat o folie care, fie contine un colorant de proasta calitate, fie nu ofera o protectie eficienta impotriva razelor UV, sau are chiar ambele defecte. EXPERT DETAILING foloseste folii de cea mai buna calitate, obtinute prin folosirea metalului pur (tehnologia de sputerizare care foloseste nichel-crom, titan, bronz, etc). Datorita faptului ca se foloseste un metal pur pentru “a colora” folia, putem garanta ca nu vor aparea fenomene de decolorare sau schimbare a culorii.

Filmul auto se va zgaria din cauza ridicarilor si coborarilor repetate ale geamurilor?

EXPERT DETAILING foloseste doar folie care contine un strat dublu, durabil si rezistent la zgarieturi, folosit pentru a proteja suprafata foliei. Daca folosesti geamul in mod normal, ridicandu-l si coborandu-l fara alte manevre bruste, foliile noastre vor avea o durabilitate indelungata. Suntem atat de increzatori, incat oferim una dintre cele mai convenabile garantii din aceasta industrie!

Pot sa dau jos folia auto?

Acest lucru este posibil, iar recomandarea noastra este sa te adresezi unuia dintre centrele noastre, care va executa acest serviciu in conditii de siguranta.

Pot sa aplic singur folia pe geamurile masinii mele?

Daca nu ai experienta in domeniu cu siguranta nu vei reusi sa faci acest lucru intr-un mod corespunzator. Se stie ca un aplicator de folie auto are nevoie de cel putin doi ani de experienta, pentru a fi capabil sa aplice folia rapid si profesionist.

De ce apare o diferenta de pret atat de mare intre diversele tipuri de folie auto?

Motivele principale sunt doua:

In cazul foliilor, falsurile se deosebesc de originale abia dupa 3-5 luni, cand incep sa-si schimbe culoarea, sa faca “flori”, etc., iar cumparatorul nu mai are prea multe de facut. De aceea este foarte important ca foliile sa fie autorizate de catre RAR, pentru ca acestia executa o serie de determinari si incercari in procesul de certificare/autorizare care garanteaza ca foliile sunt originale si fac ceea ce promit.

Printre aplicatorii autorizati exista firme care promit garantie pentru o perioada indelungata de timp dar care dispar in cateva luni. O folie de buna calitate, garantata pentru o perioada lunga de timp, de catre o companie care are deja un renume in acest domeniu nu este, probabil, ieftina dar va va oferi numai motive de satisfactie. EXPERT DETAILING si-a facut un renume din respectarea riguroasa a obligatiilor asumate.

All times are GMT +2. The time now is 16:06.

- Copyright 2026 4Tuning