Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Swap de la 4 cilindri, la 6 cilindri (proceduri, acte) (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/192779-swap-4-cilindri-6-cilindri-proceduri-acte.html)

BMnWA 11-10-10 19:49

Re: Swap de la 4 cilindri, la 6 cilindri (proceduri, acte)

un 2.0 nu consuma mai mult decat un 1.6 decat in regim de forja,daca mergi frumos si nu dai linii toata ziua masina nu are de ce sa consume. Iar in exterior la fel,cred ca daca incerci sa te tii dupa un 2.0 cu un 1.6 pe langa ca te chinui ca pe Targu Ocna,nu te bucuri nici de un consum mai mic la 1.6,poate chiar mai mare. Am avut si 1.6 si 2.0 si nu exista comparatie iar la consum...diferentele sunt insesizabile.Eventual un 1.6 consuma mai putin pentru ca nu te atrage nimica sa faci o miscare sau sa dai o inferioara,fata de un 2.0 care cere asta mereu.

abby3325 11-10-10 20:59

Bubule .. stiu ce spui .. 2.0 e ideal pt. caroseria de E36, insa din cauza taxelor nesimtite (in cazul omologarii) abandonez ideea (desi motorul costa tot atat), si raman la 1.8is, e destul de ok si mai ales fiabil.

BMnWA, da, ai dreptate, consumul la 2.0 e ca la 1.6, poate o idee mai micut, la drum in mers frumos, plus cand te gandesti ca la acelasi consum ai puterea respectiva .. uhh .. suna bine :)

Si acum revenind la motor .. nu, nu-l mai las pe asta de 1.6 .. m-am suparat pe el :) Oricum, sunt ceva chestii ce nu-mi plac la el .. plus ca m-am dus cu un prieten ce are M43 (1.6) .. si diferenta e imensa (eu avand M40-ul) ..
A trebuit sa vopsesc toata masina, ca asa a fost faza, cum se spune, s-au dus banutii de motor pe. vopsit .. dar nu-i nimic .. strangem altii :) Momentan nu mai investesc in partea estetica .. Un motor 1.8is, o suspensie reglabila .. si pe urma mai vedem ;)

mastersync 11-10-10 23:46

e ok si 18is`ul ...doar ca n`are durata de viata a unui 2.0 s`a mai discutata asta . 4 pistoane trag cu dintii sa scoata 140 cai , in schimb 6 pistoane , se joaca la 150 cai ...e ca si cum ar fi un atletic sa scoata un km in 5 minute , pe langa un gras de 120 kg :))))))) ma intelegeti voi

burnout_bmw 12-10-10 13:24

Quote:

Originally Posted by mastersync (Post 3720628)
e ok si 18is`ul ...doar ca n`are durata de viata a unui 2.0 s`a mai discutata asta . 4 pistoane trag cu dintii sa scoata 140 cai , in schimb 6 pistoane , se joaca la 150 cai ...e ca si cum ar fi un atletic sa scoata un km in 5 minute , pe langa un gras de 120 kg :))))))) ma intelegeti voi

Am impresia ca tu te plictisesti si mai scri asa pe forum ce ai auzit tu la coltu strazii, nu am nimic cu tine doar ca debitezi niste prostii cat casa...

abby3325- sa nu iti para rau ca pui 1.8 is si nu 2.0, cum ti-am mai spus intr-un alt post, 2.0 in afara de sunetul de 6 cil nu are nimic in plus fata de 1.8 is, iar consumul la 2.0 este identic cel de 2.5, daca nu crezi o sa scanez intr-o zi pagina cu consumul dat de producator pt fiecare motor......iar referitor la diferenta de cp si cuplu la 2.0 fata de 1.8is se cam anuleaza prin greutatea mai mare a motorului.
Gaseste un 1.8is M44 si nu o sa-ti para rau...

Provenzano 12-10-10 16:07

Quote:

Originally Posted by burnout_bmw (Post 3721587)
Am impresia ca tu te plictisesti si mai scri asa pe forum ce ai auzit tu la coltu strazii, nu am nimic cu tine doar ca debitezi niste prostii cat casa...

abby3325- sa nu iti para rau ca pui 1.8 is si nu 2.0, cum ti-am mai spus intr-un alt post, 2.0 in afara de sunetul de 6 cil nu are nimic in plus fata de 1.8 is, iar consumul la 2.0 este identic cel de 2.5, daca nu crezi o sa scanez intr-o zi pagina cu consumul dat de producator pt fiecare motor......iar referitor la diferenta de cp si cuplu la 2.0 fata de 1.8is se cam anuleaza prin greutatea mai mare a motorului.

Corect. Eu am 1.8 is si sunt foarte multumit de el.Si de consum de asemenea.Am doar Kitul KN la el si pot spune ca bat lejer 2.0.
Recomand 1.8 is.

BMnWA 12-10-10 17:17

Quote:

Originally Posted by burnout_bmw (Post 3721587)

nu are nimica in plus decat 2 cilindri 8 valve,10 cai, 15nm si 200cm3 iar rezultatul este 1 secunda la 100km/h. Kg in plus ? cate 20 ? poate ai rezervorul mai plin si deja se anuleaza si diferenta de greutate,plus ca un motor mai mare in 6 merge si mai relaxat cu greutate. Consumul sa fie 15 la mers ok prin oras la un 320i ? chiar nu cred,am avut 2 si m-a uimit ce decent consuma raportat la forja/consum. 15 imi ia un 2.5 , dar un 2.0 nu prea se apropie de un consum de 2.5.

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 3721851)
Corect. Eu am 1.8 is si sunt foarte multumit de el.Si de consum de asemenea.Am doar Kitul KN la el si pot spune ca bat lejer 2.0.
Recomand 1.8 is.

Daca tie iti da cartea 10 secunde si la 2.0 ii da 9 secunde ma gandesc si eu... ce woodoo magic face kitul ala incat tu nu doar ca esti egal cu el la 9 secunde,il mai si bati? si eu am kit kn pe 2.5 dar nu bat 3.0 sau 2.8.

Provenzano 12-10-10 17:20

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3721978)
nu are nimica in plus decat 2 cilindri 8 valve,10 cai, 15nm si 200cm3 iar rezultatul este 1 secunda la 100km/h. Kg in plus ? cate 20 ? poate ai rezervorul mai plin si deja se anuleaza si diferenta de greutate,plus ca un motor mai mare in 6 merge si mai relaxat cu greutate. Consumul sa fie 15 la mers ok prin oras la un 320i ? chiar nu cred,am avut 2 si m-a uimit ce decent consuma raportat la forja/consum. 15 imi ia un 2.5 , dar un 2.0 nu prea se apropie de un consum de 2.5.

Daca tie iti da cartea 10 secunde si la 2.0 ii da 9 secunde ma gandesc si eu... ce woodoo magic face kitul ala incat tu nu doar ca esti egal cu el la 9 secunde,il mai si bati? si eu am kit kn pe 2.5 dar nu bat 3.0 sau 2.8.

stii tu.....conteaza si cat de bun este motorul...greutatea motorului..cine conduce masina....etc....Puteai sa te gandesti la asta inainte sa scrii...

BMnWA 12-10-10 17:28

pai vorbim de potentialul motorului , 2.0 si 1.8is nu de soferii lesinati cu care dai tu linii.. evident puteai sa gandesti si tu inainte.. daca tu pui ceva trandafir la volanului unui 320i care merge in 5 pistoane woow super 1.8is rupe tot. Am un 320i coupe fara nici cea mai mica modificare,daca treci prin zona te poti lamuri si singur ca nu ai sa prinzi nici un avans,in fata la un 320i cu motor bun si sofer nemilos. (ce greutate ? diferenta de 20 kg ? :)))

Provenzano 12-10-10 17:44

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3722003)
pai vorbim de potentialul motorului , 2.0 si 1.8is nu de soferii lesinati cu care dai tu linii.. evident puteai sa gandesti si tu inainte.. daca tu pui ceva trandafir la volanului unui 320i care merge in 5 pistoane woow super 1.8is rupe tot. Am un 320i coupe fara nici cea mai mica modificare,daca treci prin zona te poti lamuri si singur ca nu ai sa prinzi nici un avans,in fata la un 320i cu motor bun si sofer nemilos. (ce greutate ? diferenta de 20 kg ? :)))

esti prea mic sa intelegi unele lucruri.

BMnWA 12-10-10 17:58

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 3722040)
esti prea mic sa intelegi unele lucruri.

lamureste-ma atunci ca nu ma deranjeaza daca ma insel,cu toate ca nu prea vad unde . Scrie-mi pm sau vorbim pe mess sa imi explici si mie acele lucruri. Uite id-ul - beztprice.

mastersync 12-10-10 21:55

haideti sa va iau altfel ..... ati avut vreodata 2.0 ca sa vorbiti ? cum voi tineti acum cu 18is`uri ca poate doar pe astea le cunoasteti , asa si noi , cei cu 2.0 suntem foarte multumiti de ele si le recomandam cu caldura ...
daca vroiam sa pacalesc omu sa`si puna un 2.0 de la mine , sa`l pacalesc la bani , sau sa`i fi dat un motor de dacie intro carcasa de motor de bmw de 2.0 ziceam .....dar fratilor ...nu va treziti sa trageti concluzii , cum ca as posta eu din plictiseala . am dat un sfat , o recomandare cu caldura !!!! nu are ce sa regrete daca`si pune nici 1.8is , nici 2.0 ...sunt avantaje si dezavantaje din ambele parti ... ce faci tu acum e ca si cum ai spune nu`i asculta pe astia cu 2.0 ca sunt niste prosti , iar motoarele lor sunt la fel de proaste , numai ca o spui pe ocolite ... eu m`am legat de posturile tale vreodata ? sau de motorul tau ? fii baiat serios ... si de treaba ...si vino cu un sfat bun , si`o vorba calda nu cu jigniri si etc...

Provenzano 12-10-10 22:08

ai mare dreptate si cel de 1.8 is si cel de 2.0 sunt niste motoare destul de bune si fiabile.acum depinde de fiecare, ce vrea.....sa isi ia...stii cum e cu gustul....fiecare are parerea lui.

Eu unul sunt la al 17 lea BMW si sunt Mandru de marca Asta:)

burnout_bmw 31-10-10 09:57

4 Attachment(s)
Sa revin cu niste date oficiale din care sa trageti singuri concluziile....

abby3325 31-10-10 11:54

This is useful ! Good post ;)

sirbennimiles 08-11-10 22:49

deci, in calitate de posesor de 318is, nu pot sa zic decat ca is-ul se incadreaza cel mai bine la capitolul putere/consum, deci la 140 cp si undeva sub 11 consum, eu zic ca e ok, pe cand un 320 manca in timisoara lejer peste 13. cum spunea cineva is = putere de 6 cilindri si consum de 4. in fine mam dat cu cateva 320 prin timisoara, si de la unul singur am luat bataie la diferenta de o aripa. si sa nu uitam ce are 318is de fabrica nu are 320, adica interne forjate si serpisori. sincer daca as schimba is-ul nu las schimba pe 320, minim 325.

All times are GMT +2. The time now is 13:35.

- Copyright 2026 4Tuning