![]() |
Re: Volvo vs. Geely !
Quote:
|
Nu contest asta.
Dovada se vede de ani de zile de ex. la Mercedes cu minimasina A-Clas caru-ia īi trebuie ESP sa nu se rastoarne ca si un trabant e mai stabil ca A-Class :D Paralel, doar sti ce masini fac.;) |
Vorbesti de vechiul A-Klasse ca nou model e cat se poate de stabil!!! Uita-te pe youtube! Da vechiul model era praf de acord cu tine!
|
Quote:
|
problema este ca chinezii au cumparat un etalon in domeniul sigurantei si sa vedem ce va face cu el. si sunt 100% comvins ca vor incerca sa fabrice la ei diferite ansamble din interior de exemplu care nu necesita investitie mare pt fabricare si atunci sa vedem calitateaa volvo. cei de la tata nano am auzit/citit tot aici pe forum ca rover sau jag, una din cele 2 va fi inchisa ca nu reusesc sa supravietuiasca pe furtuna numita criza
si comparatia intre coreeni si chinezi nu`si are rostul, fiind la poli opusi in materie de automobilism |
Quote:
Eu nu vorbesc de cum se descurca anul asta pe criza eu vb ca nu au scazult calitativ deloc chiar din contra! |
Quote:
|
da, la land rover ma refeream. si uite chiar si tu ai dat solutia de care cam toti ne erefream ,poate involuntar. si te citez: "rebuie sa gaseasca o solutie sa scada costurile de productie" inclusiv daca ar fi sub patronaj romanu prin metoda asta crezi ca romanul nu ar incerca sa fabrice diferite piese aici si scade calitatea(sa zicem)
deci daca incep, sa produca indienii piese pt jaguar.... cam asta spune tot |
..oricum jaguar nu mai e jaguar de mult
|
Quote:
A si faza cu scazutul costurilor asta e valabila pentru toti producatorii nu doar chinezesti indieni sau germani! Toti trebuie sa scada preturile fiindca nu au de ales masinile lor nu se mai vand! Daia vezi acum seria 1 de la 16000 fara tva, A3 de la 16500 ca au facut in asa fel incat preturile sa coboare la un nivel accesibil! |
Quote:
|
pune`l pe nea ion vacarul sa faca prajituri. cam asa si cu marii astia constructori de masini care abia au scos capul de 2-3 ani sa faca masini
|
Quote:
|
Quote:
Uita-te la masini īn general. Toate sīnt pur si simplu sufocate de rahaturi electronice de care n-are nevoie nici dracu. Asta īncepe de la scaune īncalzite pīna la senzori de parcare īn bara din spate, dvd playere, LCD-uri si alte rahate. Acuma ai sa-mi spui ca multe sīnt utile. O fi ca sīnt dependent de gusturi, mentalitati, de la tara la tara, nu contest dar asta e. ADAC a facut o serie de statistici īn timp si au tras concluziile astea. Exista 2 solutii: 1 - Ori se ieftinesc masinile si īi baga toate rahaturile clientului pe gīt 2 - Ori se da optiunea de a alege dotarile necesare. Ok. Muti o sa-mi sara-n cap dar asi vrea sa īntreb, pe cei ce au fel de fal de ghidusii electronice īn masina, de cīte ori l-e folosesc? De cīte ori se folosesc oglinzile exterioare reglabile electric, scaunele electrice, scaunele īncalzite, senzori de greutate īn scaune si alte abureli din astea. Tīmpeniile se regleaza o data de posesor si eventual atunci cīnd mergi cu ea īn service si ti-o deregleaza vreun mecanic. °in rest nu atingi tīmpeniile astea dar de platit, platesti un adaos la pretul de cumparare īntr-e 500 si 2500 euro dependent de modelul masinii. sistemele audio montate īn masini sīnt un veritabil rahat de toata jena dar te rupe la buzunar īn obtiunea adaugata de la 500 EURO īn sus. Daca l-e compari cu sistemele audio din discounturi realizezi ca la SATURN sau MEDIA MARKT (MEDIA GALAXY) gasesti īncepīnd cu 75 EURO radiouri de masina cu MP3 / USB de calitate mult mai buna decīt rahaturile montate īn masina. Pīna si DACIA te jupoaie de bani pt un rahat de Radio cu CD / MP3 Blaupunkt. Īn paketul KLANG & KLIMA (AUDIO si CLIMA) la un Sandero Ambiance se taxeaza īn plus la obtiuni 2500 EURO dintr-e care numai besina aia de radio + difuzoare costa 500 EURO. De difuzoare nu mai vorbesc. Sīnt pioneer de cea mai proasta calitate. pīna si difuzoarele de aceleasi dimensiuni facute īn anii 80 la I.E.I. sīnt mai bune. Deci daca la DACIA Se aplica preturi din astea NESIMTIT DE EXORBITANTE nu mai vorbesc de BMW, Mercedes, Ford, Opel, Volvo etc. si cum am mai spus, clientul s-a cam saturat sa arunce bani pe fereastra. Cea mai mare nesimtire e la BMW. Astia vor īn optiuni 5000 (CINCI MII) de EURO pt. un rahat de navi cu radio īn timp ce acelasi gunoi īl iau de la Saturn cu 475 EURO si daca stau bine sa ma gīndesc, cel de pe BMW si cel de la Saturn fac exact acelasi rahat ca un TOMTOM de 74 de EURO. Nu mai vorbesc, pt. ce dracu īmi trebuie DVD Player + LCD īn masina? Cīnd conduc nu ma uit la TV. Pt. asta am timp acasa iar copii daca vor sa joace pot s-o faca cu PSP care-i mai ieftin decīt tīmpeniile astea montate fix īn masina care de ex. Mercedes mi le baga pe gīt vreau sau nu vreau. |
Quote:
Mai ziceai de sistemele audio nu stiu daca poti spune de cele de pe audi "bang&olufsen" sau de cele de pe bmw "harman kardon" ca sunt de toata jena. Clientii premium le vor vor aceste dotari vor astfel de sisteme audio vor dvd-uri in masina vor incalzire in scaune pentru ca au un nivel de trai care le permite sa se rasfete cu astfel de dotari! A ca sunt si marci precum Dacia care au in dotari cd-player de 500 de euro care el defapt e 3milioane da sunt de acord cu tine ca e japca! Dar nu te obliga nimeni si stii vorba aia prost e ala care da nu ala care cere! |
| All times are GMT +2. The time now is 02:53. |
- Copyright 2026 4Tuning