![]() |
Re: Când au început circuitele în România?
6 Attachment(s)
Ia sa va dea moshu' ceva interesant ce construiesc acum....si oricum e primul in Romania cum a fost si triciclul din 2000... REVERSE TRIKE motorizare 50 cmc kit Pollini sau mai mare 600 cmc honda kawasaki suzuki !!! cel mic se inmatriculeaza la primarie si nu ai nevoie de permis de conducere ....nu ai voie pe autostrazi decat pe drumuri laturalnice...e aproape gata, mai am instalatia electrica de definitivat cu semnalizari stop pe frana si pozitii si va voi da film cu el pe sosea...gabarit : 210 cm lungime, 142 cm ecartament fatza, la greutate iam batut pe aia de la Piaggio :D 70 Kg. Am mers pe ideea lui Andre Citroen cu shapca lui De Gaulle cum se numea Citroen 2 cv...VREAU O MASINA IEFTINA SA POATA TRANSPORTA 2 TZARANI CU 2 SACI DE CARTOFI CU UN CONSUM MINIM DE BENZINA....si a iesit masina cu vanzarea mondiala locul 2 dupa Ford T :))
|
Quote:
118 – Wilhelm Kulpinski, Romania, GT 88 http://forums.autosport.com/lofivers...60164-500.html http://www.ussr-autosport.ru/images/...8kulpinski.jpg |
Domnule Bibiri, cand sa inceput prima data participarea Romaniei la Cupa Paci si Prieteniei ? ce an a fost?
|
Quote:
|
Mai am o intrebare, masina din aceasta foto ce tip era, GT ?? cand a fost construita ? unde ? de cine ? si ce motorizare era ? si de unde provine denumirea de GT ?
trebuie sa raspund unor prieteni si nu stiu exact ce sa le zic :-) Stiu ca la Resita ati avut motorizare Lada, dar nu stiu de cat ? 1300ccm? 1986 Riga CPF 112 – Corneliu Biribi, Romania, car unknown http://www.ussr-autosport.ru/images/...e112biribi.jpg |
Quote:
asta e masina pe care a mers moshu' la CPP si facuta integral de mine si pe banii mei in 1983-1984 prima cursa '84 magaura Buzaului locul 2 coasta si Circuit Galati locul 1 :D...clubul mia dat motorul de Lada 1300 si niste fiare pe acolo, oricum finantzare satisfacatoare :) motorizare Lada, axa cu came grupa A pe care am dat atunci in 1986 3000 de lei 2 salarii plus restul de tunning la chiulasa facuta de moshu' in 3 luni de zile...RECORD :D...asta e care mia vanduto clubul la iasi cand am avut eu probleme cred se stiu si nu mie rusine de asta nu am fost membru de partid...parnaie 3 ani la Arad 1986 pt ca am avut curaj sal bag in p...a masii pe prim secretarul de partid pe sector 6 Bucuresti , fostul aviator Launeanu.... poza e este facuta in 1986 la CPP Riga motorizare Lada 1300 Gr. A si la volan e chiar moshu' greutate 420 kg, slaba pt masinile facute de fabrica ale rusilor si ddristilor Metalex,Estonia ...etc dar care a obtinut la Hungaroring la cantar electronic pe 4 roti locul 1 pentru cea mai echilibrata masina din concurs....mau intrebat aia cum am reusit performantza...leam zis ca din bomfaier si sudura :)) |
Buna seara domnul Cornel
Mai exista cumva prin actele dumneavoastra proiectul dupa care ati facut masina si ce piese ati folosit? Aveti idee cat ar costa in acest moment reconstruirea ei? |
Quote:
treci pe la mine sa ne vedem si daca vrei sa te dai cu un Easter sunt cel mai aproape care poate sa te indrume spre o masina forte :) |
uite-te la linkul asta si ai sa vezi cum poti face azi cu kawasaki, motor de motocicleta lucrat un pic 180 CP la greutate minima https://www.youtube.com/watch?v=0vD3ij8-f1E
|
si sati mai dau un link sa vezi ce faceau batranii pe vremuri...daca iti place Pink Floyd https://www.youtube.com/watch?v=0wtiN...eature=related
|
Quote:
Acum sant in negociere cu ceva fotografi cehi si rusi, astept sa imi trimita niste imagini cu pilotii romani de la CPP... si mai am de lucru la o baza de date cu rezultatele si participarile romanilor la CPP, cand o definitivez o sa o postez... intrebare ??? ... toata lumea vorbeste de Grigoras, si de masinile lui, dar nu am auzit pe nimeni vb de Dinu Silviu, iar dupa evidentele din acele vremuri ce le-am gasit pe site-uri rusesti, nemtesti, poloneze, el a avut o prezenta constanta si rezultate foarte bune in CPP, la fel si Victor Nicoara, iar la Formula Easter mai e un pilot Dorian Igescu , eu il stiu de la Resita de pe circuit 1988, avea nr de licenta #116 ce stiti despre el? Ma credeti ca eu am aflat despre Cornel Bibiri mai multe de pe siteuri straine decat de pe cele romanesti ? asa este :twisted: ....problema e ca trebuie sa scoatem pozele vechi din dulapuri, ziare si reviste si sa le asternem aici pe toate, ca intr-un Muzeu .... sa vada si nepotii pilotilor ce bunici bravi au avut :-) |
Daca ii intrebi pe tinerii de acum , care se cred si "reisari" , de Grigoras , Mazilu , Nicoara , Iancovici , Balint , Peteanu , Necula , Hirschvogel , Kulpinski , Bibiri si multi altii , precum si de masinile facute pe munca si banii lor , se uita la tine ca la a noua minune a lumii . Daca le mai spui si ca in Romania nainte de '89 chiar se facea motorsport la toate nivelele si cu participari externe , unde chiar se obtineau rezultate bune in ciuda faptului ca ceilalti participanti avea ualta sustinere materiala , iarasi iti vor spune " du-te frate si plimba ursu'......Cu ce se dadeau ? Cu Daciile alea obosite ? " Nu are sens sa le spui ca Hora si cei care mai participa acum cu monoposturi sunt de fapt urmasii Easter-elor care , pentru noi contemporanii lor , erau "masini de formula 1 romanesti"......Nu trebuie sa te mai mire faptul ca de multi piloti de-ai nostri afli de pe site-uri din strainatate unde chiar se tine cont de sportul cu motor "old school". Nu vreau sa vorbesc cu pacat insa ma doare cand ma uit la WRC , F1 , WTCC , IRC si alte competitii auto accesibile acum si nu avem nici un reprezentant . Toti care ne-au reprezentat s-au lasat pagubasi din varii motive : sponsori , material competitional slab si nici nu au mai incercat....dar nici piloti nu mai avem cum am avut odata.....Pacat....poate ca sponsorizare s-ar gasi , material de competitie asijderi asa ca nu ma pot intreba decat : ce s-a intamplat cu "incapatanarea" romaneasca de a razbi acolo unde altii nu dau sanse ? Oare sunt singurul care vrea un pilot sau un echipaj romanesc "afara" pe circuite sau probe speciale ? Nu cred......
|
Quote:
|
Ce s-a intamplat totusi la Oradea ? Eu am retinut doar franturi de la cei care au fost acolo...inclusiv de la unchiul meu......a fost vorba de un acrosaj intre Preoteasa si un alt pilot ? Sau ce s-a intamplat de fapt ?
|
1 Attachment(s)
Quote:
Citeste asta, dar nu as vrea sa mai lungim discutia cu acest subiect, hai sa vb de lucrurile faine din acest sport..... |
| All times are GMT +2. The time now is 19:50. |
- Copyright 2026 4Tuning