Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   golf 3 vs calibra (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145392-golf-3-vs-calibra.html)

Flow_Flexatu 10-03-10 20:52

Re: golf 3 vs calibra

nici nu ai ce sa compari,calibra e peste golf cu 5 clase...din toate punctele de vedere, care isi ia golf,il ia pt.consum.... is un pic rautacios :D dar am boala pe golf'uri :x

floryano_zmp 03-05-10 18:09

incomparabil,calibra va ramane in inima multora.

Klubbed 04-05-10 08:14

golf 3 vs calibra?incomparabil..dpmdv g3urile sunt printre cele mai urate masini, lipsa de imaginatie la design ma face din start sa uit de toate +urile golfului.

in schimb un golf 4......

lord_wader 05-05-10 20:03

Quote:

Originally Posted by 74axd (Post 3169304)
am avut o calibra de 150 cp luata cu 119000km si am tinut-o 2 ani ajungand cu ea la 190 000 km. in tot acest timp aparte un set de placute, ulei si filtre nu am bagat nimic. viteza max 240km/h. spatiu cat cuprinde in fata, in spate faptul ca stai intr-o pozitie coborata inti da senzatia de discomfort dar loc e. consum : medie 8l/100km cu mers la 160 pe unde se putea. am facut in schimb un drum italia-romania si am consumat 120l la 1900km mergand in conditiile normale de trafic(era prin mai)

Eu iti spun fara suparare, sa mai "tai" putin din topspeedul real, adica vreo 20km/h, iar referitor la consum....:-P sa mai adaugi ceva Litri acolo, 8L/100 cu varfuri de 160km/h e consum de logan 1.6, iar celalalt exemplu cu 120L/1900km e deja consum de logan 1.4 cu 6.3 media. Pai ca sa faci o medie de 6.3 teoretic ar trebui sa consumi 4 in afara :shock: si 8 in localitate ceea ce mi e cam imposibil sa cred la un motor de 2000cmc

ZaNe94 05-05-10 20:33

ciudatel topicul ca sunt clase diferite, eu unul cred ca as prefera golf, caci daca as avea bani sa intretin o calibra as avea si sa imi iau una mai noua. totusi ador si calibrele, dar prefer golfu.

tonu_adrian 05-05-10 20:50

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3336445)
Eu iti spun fara suparare, sa mai "tai" putin din topspeedul real, adica vreo 20km/h, iar referitor la consum....:-P sa mai adaugi ceva Litri acolo, 8L/100 cu varfuri de 160km/h e consum de logan 1.6, iar celalalt exemplu cu 120L/1900km e deja consum de logan 1.4 cu 6.3 media. Pai ca sa faci o medie de 6.3 teoretic ar trebui sa consumi 4 in afara :shock: si 8 in localitate ceea ce mi e cam imposibil sa cred la un motor de 2000cmc

2000 cmc 16 v ECOTEC 136 cai... am gpl,
barcea(tecuci)buzau ~ 250 km dus-intors >> 22 litri gaz+1 litru benzina :evil: in conditiile in care dupa focsani au fost varfuri de 180 km\h (daa pe gpl..si trece si de 200 kiar) deci se poate...conteaza sa mergi constant chiar daca ai viteza mare. Pe benzina, vara, am scos 7.3 mediu tecuci-galati la viteze intre 60-120 km/h. Motor in mintile lui + stilul de sofat conteaza f mult..in schimb nu sunt multumit iarna cand ajung la consumuri de 15% chiar si peste (gpl).

NU mai compara cu loganul...o fi motorul calibrei vechi dar oricum la tehnologie tot e peste dacia....

TzuTzu77 05-05-10 22:00

In comparatia asta nu cred ca isi au locul motoarele mici sau diesel de pe Golf, aia e deja alta mancare de peste.
Calibra e in primul rand masina de drum lung si drept. Nici o varianta nu e submotorizata, aerodinamica o avantajeaza la viteze mari (asta daca nu e tunata si fulgerata cu pluguri si uscatoare de rufe). Suspensia stock si dimensiunile nu sunt combinatia perfecta pentru drumuri intortocheate sau manevre bruste, dar cu o suspensie sport o mare parte din asta se rezolva.
Faptul ca imparteseste platforma tehnica cu Vectra e un avantaj mai ales cand vine vorba de piese de schimb. Mai are avantajul 4x4 la cele echipate cu asa ceva, ca nu e cel mai fiabil sistem e alta poveste. Nu e o masina super-sport, e un coupe bazat pe o berlina cu motoare care pt vremea lor erau erau cel putin la nivelul concurentei, daca nu usor peste.
Golf-ul are avantajul mai multor motorizari, plus diesel care ar fi fost aberant pe Calibra, un Golf de 1.4 nu are corespondent la Calibra, dar motoarele peste 100 de cai sunt comparabile, cu avantajul motorului turbo la Calibra.
Ca si comparatie este destul de relevanta, desi sunt doua caroserii diferite, motoarele sunt asemanatoare, consumul baniesc foarte putin diferit, pretul la piese la fel, mai ales ca acum sunt pe toate drumurile, iar preturile cam in aceeasi categorie.
Pana la urma e o decizie ce tine de preferinte legate mai mult de caroserie, confort si design, fiabilitatea la o masina de +10 ani e deja un joc de noroc.

74axd 05-05-10 22:00

eu momentan am un 318 is asa ca nu sunt un fan inrait opel dar v-am impartasit din experienta proprie . daca cineva nu crede nu are decat sa isi ia calibra sa probeze si apoi sa vorbeasca caci la teorie suntem tari toti. si mai e o treaba: sofer nu se naste nimeni, ci se educa...

lord_wader 07-05-10 09:42

Quote:

Originally Posted by tonu_adrian (Post 3336615)

NU mai compara cu loganul...o fi motorul calibrei vechi dar oricum la tehnologie tot e peste dacia....

Nu era o comparatie in adevaratul sens al cuvantului ci un exemplu, e clar ca nu se poate compara opel cu dacia, puteam alege orice masina de familie cu motor mic ca sa scot in evidenta faptul ca e cam "ciudat" cel putin spus, sa consume o calibra de 150Cp pe benzina care atinge varfuri de 160 cat consuma o masina de familie la mers normal.

m1nor 13-05-10 14:49

sunt 2 masini... destul de bune.. dar.. opelu este mult mai sportiv si mai jucaus decat un golf 3 si gti fiind.. binenteles opel calibra are si un consum pe masura.. fata de golf.. aici depinde de tine.. vrei adrenalina si ai buzunarul adanc.....ia'ti calibra esti mai bland.. si nu ai buzunarul adanc ia'ti golf3:)

manu07 21-08-10 20:40

depinde ce vrei de la masina: daca vrei o masina care sa intoarca cateva priviri pe drum, iei calibra si o pui umpic la punct (is niste masini super doar ca unele sunt modificate cu mult prost gust mai ales la romani) si te-ai scos, da tre sa scoti niste bani din buzunar pt benzina, din cate stiu cea mai slaba motorizare e de 2.0i 16v de 116 cai.daca vrei o masina obisnuita iti iei golf 3.

Dennis_TL 21-08-10 20:52

exista 1 tona de upgrade-uri si pentru golf si pentru calibra.
nu poti sa spui ca una este mai stabila ca alta tinand cont ca ambele sunt sh-uri cu multi km in ziua de azi iar suspensia ca atare mult fata de cum a fost din fabrica.
calibra cu let din fabrica este superior oricarei variante de golf dpdv al motorizarii strict.
singura mare problema ca sunt din clase diferite...deci aici apare subiectivismul .
dc vrei sa iti faci o masina care sa atraga priviri si sa fie foarte bine echipata poti faci fie din golf fie din calibra, repet, exista ORICE pentru aceste masini la preturi ok.
eu votez opel in cazul de fata ,strict pentru turbo din fabrica. dc ma gandesc si la consum s-ar putea sa votez un g3 tdi:evil:

golf3diesel 21-08-10 22:12

@Dennis TL subscriu la partea cu consumul la TDI :)
Calibra iei daca esti tanar,ai pretentii de sportivitate si de design si ai si ceva banuti de benzina :P (nu ca un G3 modificat ar arata rau..)

All times are GMT +2. The time now is 07:00.

- Copyright 2026 4Tuning