Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General : SEAT vs RENAULT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145194-general-seat-vs-renault.html)

dolb 12-11-09 21:39

Re: General : SEAT vs RENAULT

Design - Seat
Confort - Seat
Fiabilitate - Seat
Motorizari - Seat
Performante - Renault

Overall , ca si masina de oras as prefera Seat, dar cand vine vorba de performante ( ca pana la urma la asta se rezuma totul. " cine pe cine bate la fundulet ), nu pot decat sa aleg Renault. Seat nu o sa fie niciodata o marca ce va iesi din tipare! Si Seat si Skoda, sunt niste marci ca sa mai bage niste banuti la vw in buzunarele.
Renault a facut ceva furori in F1, si face multe furori pe strazi cu modelele sport la clio si megane.

_anaconda_ 12-11-09 21:45

Design-ul e chestie total subiectiva deci nu se incadreaza. DIn punctul meu de vedere Seat stau slabut de tot la design. Confort ? Despre ce modele vorbesti ? In afara de Exeo cu care nu am avut nicio tangenta Seat nu prea are un model care ar trebui sa se remarce prin confort, Renault mai are cate un sedan confortabil, incepand de la Megane, Laguna, Velsatis.

dolb 12-11-09 21:49

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2802680)
Design-ul e chestie total subiectiva deci nu se incadreaza. DIn punctul meu de vedere Seat stau slabut de tot la design. Confort ? Despre ce modele vorbesti ? In afara de Exeo cu care nu am avut nicio tangenta Seat nu prea are un model care ar trebui sa se remarce prin confort, Renault mai are cate un sedan confortabil, incepand de la Megane, Laguna, Velsatis.

ma...ai mers tu cu seat si cu renault 500 km ( fiecare ) sa zici de comfort ?

_anaconda_ 12-11-09 21:52

Nu, nu am mers nici cu Seat nici cu Renault. Imi vine greu sa cred ca as fi putut rula cu sediul sau cu brand-ul in sine. In schimb am mers cu Seat Leon (ultimele 2 generatii), cu un monovolum d'ala neatragator (nu stiu cum se numeste fiindca chiar nu ma intereseaza), am mers si cu Laguna si cu Megane, de Velsatis doar am auzit de bine. In afara de Exeo care e bazat pe A4 nu vad niciun model la Seat care ar trebui sa fie sau care este confortabil (in adevaratul sens al cuvantului). Daca la tine un Golf sau un Leon reprezinta masini confortabile...sunt curios unde se incadreaza un Citroen C6.

Sa inteleg ca 500 km e standard-ul ? Data viitoare lasa generalizarile in pace, vorbeste de anumite modele cand spui ca X e mai confortabil ca Y.

dolb 12-11-09 22:04

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2802708)
Nu, nu am mers nici cu Seat nici cu Renault. Imi vine greu sa cred ca as fi putut rula cu sediul sau cu brand-ul in sine. In schimb am mers cu Seat Leon (ultimele 2 generatii), cu un monovolum d'ala neatragator (nu stiu cum se numeste fiindca chiar nu ma intereseaza), am mers si cu Laguna si cu Megane, de Velsatis doar am auzit de bine. In afara de Exeo care e bazat pe A4 nu vad niciun model la Seat care ar trebui sa fie sau care este confortabil (in adevaratul sens al cuvantului). Daca la tine un Golf sau un Leon reprezinta masini confortabile...sunt curios unde se incadreaza un Citroen C6.

Sa inteleg ca 500 km e standard-ul ? Data viitoare lasa generalizarile in pace, vorbeste de anumite modele cand spui ca X e mai confortabil ca Y.

in primu rand lasa mistourile.
in al doilea rand chiar tu ai zis ca mai ai un pic si iti iei permisu :) deci..cum ai mers cu ultimele 2 generatii?
Noi vorbim aici de comfort la condus, nu ca pasager!
500km nu e un standard, insa e un kilometraj bun pe care se pot face comparatii! ex: dupa 500 de km intr-un seat leon nu te dor picioarele sau oasele, dar dupa 500 intr-un megane, te dor ( e doar un exemplu ca sa intelegi despre ce vorbesc... desigur ca te dor in amandoua, insa conteaza cum te simti tu mai bine ). Comfort inseamna si butonase si cat de usor se ajung la comenzile principale, cat de bine simti pedalele, cum te asezi in scaun, cum se regleaza volanul si scaunul, la cata distanta esti de tavan, cum vezi bordu in fata. Asta desigur, de pe scaunul soferului :)

PS: cu placere! cu ocazia asta o sa apuci sa cunosti masinile mai bine! asta desigur , daca faci macar 50 de km pe zi.

_anaconda_ 12-11-09 22:08

Asta nu o stiam, ca trebuie sa CONDUCI masina ca sa iti dai seama ca e confortabila. De fapt nu prea cunosc masini in care e mai confortabil sa conduci decat sa fii pasager. EU ma refeream ca pasager NU ca sofer. Cat de bine si logic sunt amplasate butoanele se incadreaza la ergonomie.

Asta cu "noi vorbim de blabla" probabil vroiai sa zici ca tu vorbesti, nu imi amintesc sa fi citit pe thread-ul asta ca se discuta din postura de SOFER.

Da, chiar eu am zis ca mai am putin sa iau permisul :D. Mai exact saptamana viitoare am examen, stiu ca esti alaturi de mine si ca imi tii pumnii, iti multumesc :lol:.

MariuSs_AGP 12-11-09 23:09

vanzarea sh nu are nici o legatura cu valoarea masinii cand e noua :P....pretul unei masini SH e direct proportionat cu pretul pieselor....deci o masina a caror piese vor fi scumpe....va fi ieftina. aka ford....renault. etc.

ionut_cluj 13-11-09 00:45

Conform cunostintelor mele, confortul era punctul forte al francezilor. Ma uit la Renault si vad Laguna 3, VelSatis, Avantime, Grand Espace...

fe_billy92 13-11-09 07:56

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2802693)
ma...ai mers tu cu seat si cu renault 500 km ( fiecare ) sa zici de comfort ?

Noi aici vorbim de toata gama........nu cred ca seat se apropie la confort si design de renault. In afara de Leon si Exeo(care este copiat) restul modelelor nu prea au nici o treaba.....

dolb 13-11-09 08:05

da, si eu tot asa .. vorbesc de toata gama! am avut megane sedan, la condus era un mic chin , ca pasager daca puneam mana langa geam ( pt ca nu iti poti odihni mana langa maner ), ma zgaria o stofa foarte foarte aspra:|

kakaliciu 13-11-09 10:36

Mie nu mi se pare fair deloc comparatia asta.Pai cate modele are Renault si cate modele are Seat??Ce istorie are Renault si ce istorie are Seat?
Nu am condus niciodata un renault Sunt fana VAG si posesoare de seat leon.Nu spun ca seat e mai bun decat renault, stiu doar ca nu as fi ales altceva, la design nu se compara renault cu seat nici in visele lui cele mai frumoase(si aici ma refer la leon 1p pt ca il cunosc foarte bine).

fe_billy92 13-11-09 11:43

Quote:

Originally Posted by kakaliciu (Post 2803648)
Mie nu mi se pare fair deloc comparatia asta.Pai cate modele are Renault si cate modele are Seat??Ce istorie are Renault si ce istorie are Seat?
Nu am condus niciodata un renault Sunt fana VAG si posesoare de seat leon.Nu spun ca seat e mai bun decat renault, stiu doar ca nu as fi ales altceva, la design nu se compara renault cu seat nici in visele lui cele mai frumoase(si aici ma refer la leon 1p pt ca il cunosc foarte bine).

Ai perfecta dreptate. Eu sunt posesor de Renault Megane, am prieteni cu Seat, sunt membru in Clubseat.eu :rolleyes2 Am condus cam 5-8 modele din am2. Leon`ul 1p este reusit la design, si exeo pt ca este luat dupa a4. In rest? Ce are Seat la design si dc Renault nu poate visa? Eu cred ca e invers. La Renault sunt mult mai putine si probleme la imbinari (interioare si exterioare) Sincer sa fiu, daca ar fi sa imi ales 2 masini din aceasta gama mi-as alege:
1. Renault Laguna Coupe - pentru confort, fiabilitate si design
2. Seat Leon 1p Cupra -pentru design, sportivitate si putere

_anaconda_ 13-11-09 14:11

Quote:

Nu stiu ce ai vrut sa spui exact in prima fraza dar la capitolul istorie / modele, Renault sta mult mai bine ca Seat. In afara de prima generatie de Leon nu vad un Seat sa se remarce prin design. La Renault sunt mai multe masini interesante, deci la partea cu visele s-ar putea sa ai dreptate, daca visele lui = visele Seat :lol:.

MariuSs_AGP 13-11-09 18:13

Quote:

Nu mai conteaza ce istorie are ce istorie nu are :)) Este pe aceeasi lungime de unda pe piata. Sunt masini comparate de toata lumea sunt rivali direct la apraope toate capitolele si ca raport calitate/pret si ca performante. De aia le si comparam. Majoritatea a ales renault pentru ca impresionat mai mult si a avut si mai multe modele cu care sa impresioneze. Seat inca nu a avut la fel de mult timp dar a avut suficient. Iar ca sa te convingi de punctele forte de la renault, cauta pe youtube "renault ballet" sa imi zici o parere si cauta si renault crash. Am vazut coliziune face2face cu un reno espace vs un mini suv. Si nu imi venea sa cred ce era acolo. Singura masina care ma impresionaze la faze de genu era smart fortwo. Dar si proiectantii de la renault au avut cativa asi. Seat e facut mai mult de vanzare in masa....sa se vanda,nu si-au batut prea mult capul...in schimb la renault au fost mai atenti la detalii.

Sunt foarte de acord cu pozitia la megane ca e cam trista...dar e acceptabila. Iar plasticele si imbinarile sunt din cauza ca sunt facute in turcia...cum am mai zis. Modelele frantzuzesti sunt mult mai smechere. Renault scoate masini usoare si totusi stabile si sigure. Consumuri mici si performante dezavantajoase pentru competitie.

b01uxd 13-11-09 18:43

nu stiu cum e renaultu pt romania da seatu fabricat pt romania e o bataie de joc....sper sa ma insel dar seatu meu mia lasat o impresie foarte slaba despre marca. ca design leonul 1m si exeo imi plac, cu toate ca exeo e un a4, ceea ce nu e rau pt ca a4 arata bine. la renault singura masina care imi place e laguna in 2 usi si asta doar la exterior... si in leatura cu f1 wtcc nfs carbon etc.....e cineva posesor de masina f1 sau wtcc sau wrc? aici vorbim de ce folosim, cel putin asa consider eu

All times are GMT +2. The time now is 01:14.

- Copyright 2026 4Tuning