![]() |
Re: Noi vs Politia ; Politia vs Noi
Quote:
|
astazi am vazut si eu prin podu ros. un logan alb, cu parasolar negru, foliat, numere de is. radar pe ele, toate cele. nu cred ca e gae-ul cu nr schimbate, ci o alta masina.
|
NAV are la numar parca.
|
Oare acest nou radar prinde si hirtoapele facute de diverse firme si regii si neasfaltate sau "asfaltate" cu bucati de granit sau prundis? Dar marcajele facute aiurea, oare le prinde?
|
Din pacate nu. Si nici daca le spui. Acum ceva vreme, la semaforul de la Palas (mai jos de pizzeria domneasca), pe banda din dreapta era o bucata de asfalt decupata. Noaptea, ~60 la ora, unde s-o mai evit? poc-poc, politia rutiera era in statia de autobuz de la sala sporturilor. m-am certat cu ei ca nu semnalizeaza, etc bla bla, si m-au expediat in cele din urma doar cand m-au amenintat ca ma amendeaza ca stau in statia de autobuz. cam atat pot ei.
|
Quote:
Alt exemplu: "parca ma cunostia" - parca ma cunostea e corect. "o zis ca daca nu le dau actele ma leaga acolo pe loc da cum m-am certat oleaca cu ei o plecat mi-o luat nr de la masina..se poate intampla ceva? cand au venit ei eu aproape intram in scara.si nici nu sau prezentat si au inceput sa tipe si sa vb cu 2peu - "Au zis", ""au plecat", "tupeu" si modul de exprimare,lasa de dorit. Si, iti dai seama ce zmeu ai fost, te-au lasat in pace,ca doar tu esti Jockers,cel de la jocurile de rumy sau eu mai stiu ce. Si stiu de frica ta. Suna-ti postasul si spune-i ca astepti un Proces Verbal de la Politia Rutiera Iasi. Dar sa nu uiti ca va veni exact in paisprezecea zi de la data evenimentului. Nu ai fi primul si nici ultimul smecher cu 2 lei in buzunar ce se trezeste cu o amenda acasa, "din senin" dupa gandirea proprie. Si sa nu uiti sa inveti sa scrii o contestatie a Procesului Verbal si cauta-ti si un avocat ce sa te reprezinte,sa nu te faci de ras in fata judecatoarei atunci cand ii vei explica ca ai umilit "doi pokemoni de la rutiera". Si pana atunci,drumuri bune si intinse la maxim! P.S. Am acasa toate manualele de Limba si Literatura Romana,pe care le-ai studiat in cei doisprezece ani de scoala, daca ! Inclusiv ABECEDARUL!!! P.S. Am acasa si numeroase culegeri de gramatica si indrumatoare de gramatica ce te pot ajuta! P.S. Daca nu ai timp sa le rasfoiesti, in timp ce stai pe Facebook si salivezi la femeile altora cu mana in buzunare si iubita ta se plimba cu BMW-urile altora trage un ochi pe www.limba-romana.net "Succese maxime" Cu toata stima si respectul cuvenit altora,nu tie CRyS` |
Quote:
|
Jockers, nu stii sa scrii, uite alt exemplu de greseala, mai exact cacafonie.
Quote:
Quote:
|
Quote:
Acestea sunt: - "odata" trebuia folosit "o data". - "ca curu" trebuia "ca curu' " sau "ca curul" (scuze de limbaj, vreau doar sa corectez, nu obisnuiesc sa scriu/vorbesc asa) - "Mda" se foloseste in vorbire, in cercurile de prieteni, si mai putin atunci cand te exprimi in spatiul public, cum ar fi pe un blog/forum/site/ etc. Eu stiam de cacofonie nu "cacafonie". 2. "Semantura" lui e de tot rasul. Spune totul despre el. |
Quote:
|
Mihai, nu chiar, ca sa se evite o cacofonie se utilizeaza cuvinte precum "astfel, intrucat, precum etc" iar cat despre cuvantul "cacafonie" era o ironie, defapt totul era o ironie. :)
|
Quote:
Quote:
|
eu va propun sa va faceti un topic de limba romana, ca altii mai doresc sa citeasca posturi scrise la obiect.
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:06. |
- Copyright 2026 4Tuning