Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Capri `78 (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/138793-ford-capri-78-a.html)

Xdriver 12-10-09 08:45

Re: Ford Capri `78

Sper sa nu se supere nimeni, dar si parerea mea este ca jantele alea nu se potrivesc deloc cu o masina retro.
Si inca o chestie.....la masina asta nu isi au locul pragurile alea din fibra de sticla.

mariuslazarina 12-10-09 19:37

Nu este nici o suparare Xdriver, de aia am pus masina aici, sa aflu si bune si rele.
Chiar ma bucura cand anumite persoane imi spun lucruri pe care eu nu le mai vad. Daca imi petrec tot timpul liber incercand sa mai fac ceva la masinuta mea si chiar daca nu am mai am nimic in cap in acel moment, macar o spal si ii dau cu ceara, eu am impresia ca ce e acolo de acolo ar trebui sa fie :D

Singurul lucru cu care nu am fost de acord a fost o exprimare, in rest nu vreau decat sa va multumesc pentru opinii.

Jantele au ajuns la mine printr-un noroc, al meu si ghinionul unui cunoscut, la bani prea putin sa le refuz.
Sincer le-am cumparat fara sa le stiu cum arata, a doua zi am primit un MMS cu o poza si la o saptamana le-am ridicat de la fratele meu care s-a ocupat de tranzactie, dar sincer la bani la care le-am luat eu sunt multumit, daca fac rost de bani poate le schimb. Acum ma aflu intens sub efectul crizei financiare si trebuie sa imi prioritizez nevoile si asta nu cred ca este o urgenta.

Xdriver, poate imi dai si mie niste detalii despre modul in care ti-ai confectionat eleronu...ca ma bate un gand:???:

Xdriver 12-10-09 20:10

4 Attachment(s)
Pun niste poze cu eleronul "in constructie" :) ca sa vezi care e miscarea ;)

capricosti 13-10-09 09:19

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Xdriver (Post 2711276)
Sper sa nu se supere nimeni, dar si parerea mea este ca jantele alea nu se potrivesc deloc cu o masina retro.
Si inca o chestie.....la masina asta nu isi au locul pragurile alea din fibra de sticla.

Salut, Xdriver, nici eu nu vreau sa te superi tu ca te contrazic cu jantele! Stiu ca te pricepi foarte bine la tuning, ai demonstrat-o cu Taunusul, (atat tu cat si Criss cu Taunus-ul din Arad ati facut minuni din masinile voastre -meritati respect si va admir), dar jantele care sunt pe Capri lui Marius sunt aproape identice cu cele pe 15' montate de Ford-din fabrica- pe modelele Capri mai dichisite, dupa 1984. E adevarat ca nu sunt un model foarte agreat la ora actuala, dar pot fi o solutie ok pana o sa fie bani pt altele...

capricosti 13-10-09 09:35

2 Attachment(s)
@ mariuslazarina,
daca te intereseaza sa schimbi jantele, si o sa vrei ceva classic, mai retro, am eu BBS 7 / 15, care au fost pe Capri meu. Necesita distantiere de 10 mm, si prezoanele de Capri trebuie inlocuite cu altele de Sierra, care sunt putin mai lungi. Exista posibilitatea sa le faci negre cum sunt pe Granada alaturata...

Silencer Power 13-10-09 10:31

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2714463)
Salut, Xdriver, nici eu nu vreau sa te superi tu ca te contrazic cu jantele! Stiu ca te pricepi foarte bine la tuning, ai demonstrat-o cu Taunusul, (atat tu cat si Criss cu Taunus-ul din Arad ati facut minuni din masinile voastre -meritati respect si va admir), dar jantele care sunt pe Capri lui Marius sunt aproape identice cu cele pe 15' montate de Ford-din fabrica- pe modelele Capri mai dichisite, dupa 1984. E adevarat ca nu sunt un model foarte agreat la ora actuala, dar pot fi o solutie ok pana o sa fie bani pt altele...

Si daca au pus ei inseamna ca se potrivesc? Nu uita ca in acea perioada incercau o simbioza intre retro si modern (al acelor vremuri).

Totodata, trebuie sa tii cont atat de toata gama de ornamente de pe acele modele, care ajuta integrarea jantelor in designul masinii, cat si de "mica" diferenta dintre cele doua modele de jante... compara.

ps: intamplator, chiar astazi am luat Cragar-urile de la curier :D

criss 13-10-09 10:57

Ce am facut eu la masina nu e un exemplu bun pt. o clasica ca sa-si pastreze valoarea.Cred ca oricand un Taunus reconditionat si adus intr-o stare asemanatoare cu aceea ca si cand a iesit din fabrica se va vinde cu mult mai bine ca si al meu.Pe mine nu ma intereseaza acest aspect, de aceea l-am facut pe placul meu.

Si un film care cred ca poate fi considerat etalon ;)

http://px5.sfstatic.com/thumbs/0000/85/24/635842.jpgWheeler+Dealers+-+S01E12+-+Ford+Capri+1.6+Laser

Silencer Power 13-10-09 12:09

Corect! - daca asa ti-ai dorit si exact asa a iesit

Dar decat sa tunezi anarhic o masina, din diverse motive (fonduri insuficiente, lipsa de inspiratie, lipsa pieselor, dar mai ales ca raspuns la necesitatea apasatoare de a repara ceva etc), mai bine, si "mai bine" nu trebuie privit ca un compromis, incerci sa o pastrezi cat mai stoc cu putinta si sigur o sa ai satisfactii enorme, mai ales de-a lungul procesului de restaturare, cat si la final.

capricosti 13-10-09 15:15

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 2714652)
Si daca au pus ei inseamna ca se potrivesc? Nu uita ca in acea perioada incercau o simbioza intre retro si modern (al acelor vremuri).

Totodata, trebuie sa tii cont atat de toata gama de ornamente de pe acele modele, care ajuta integrarea jantelor in designul masinii, cat si de "mica" diferenta dintre cele doua modele de jante... compara.

ps: intamplator, chiar astazi am luat Cragar-urile de la curier :D

Am spus ca-s ok pana o sa aibe bani pt altele.
Da, ornamentele lipsesc la ce am eu...
Unde pui poze cu Cragar-urile, ce ET au si pe cat sunt (13,14,15,16)?

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 2714896)
Corect! - daca asa ti-ai dorit si exact asa a iesit

Dar decat sa tunezi anarhic o masina, din diverse motive (fonduri insuficiente, lipsa de inspiratie, lipsa pieselor, dar mai ales ca raspuns la necesitatea apasatoare de a repara ceva etc), mai bine, si "mai bine" nu trebuie privit ca un compromis, incerci sa o pastrezi cat mai stoc cu putinta si sigur o sa ai satisfactii enorme, mai ales de-a lungul procesului de restaturare, cat si la final.

Corect ! - daca iti doresti ceva stoc, cu riscul de a avea o masina insipida. Crezi ca asta este mai faina decat multimea de Capri-uri modificate care sunt peste tot in lume ?
Inteleg sa mergi pe varianta stok cand este vorba de masini foarte rare, dar cand e vorba de Capri, Granada,Taunus, Manta, Sciroco, Fuego sau alte modele sport tocmai tuningul -de firma sau coustom- face masina mai interesanta.
Cum am mai spus de nenumarate ori, totul se rezuma la gust...

Quote:

Originally Posted by criss (Post 2714727)
Ce am facut eu la masina nu e un exemplu bun pt. o clasica ca sa-si pastreze valoarea.Cred ca oricand un Taunus reconditionat si adus intr-o stare asemanatoare cu aceea ca si cand a iesit din fabrica se va vinde cu mult mai bine ca si al meu.Pe mine nu ma intereseaza acest aspect, de aceea l-am facut pe placul meu.

Si eu merg pe aceasi principiu. Decat o vechitura autentica, mai bine o 'ciorba' fierbinte, adica hot-ciorba, hot adicatelea :D (evident ca nu ma refer la masina ta cand vorbesc de preparate culinare... "prietenii stiu de ce !" De ce e vorba... :D)

Silencer Power 13-10-09 16:14

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2715497)
Corect ! - daca iti doresti ceva stoc, cu riscul de a avea o masina insipida. Crezi ca asta este mai faina decat multimea de Capri-uri modificate care sunt peste tot in lume ?
Inteleg sa mergi pe varianta stok cand este vorba de masini foarte rare, dar cand e vorba de Capri, Granada,Taunus, Manta, Sciroco, Fuego sau alte modele sport tocmai tuningul -de firma sau coustom- face masina mai interesanta.
Cum am mai spus de nenumarate ori, totul se rezuma la gust...

Iarasi vorbim despre lucruri total diferite... nu stiu ce sa-ti fac sa intelegi ce scriu sau sa nu te mai prefaci ca nu intelegi.:D
Ca sa nu mai vb de masina "insipida" din poza, ce ar trebui sa argumenteze punctul tau de vedere. Ei bine, nu ai reusit.

Nu m-am referit la tuningul ok, ci la tuningul care nu e ok - am explicat foarte simplu ca sa ma intelegi din prima.

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2715497)
totul se rezuma la BUN-gust...

ps: nu pun poze (deocamdata), asa ca nici dimensiunile nu sunt prea relevante

capricosti 14-10-09 10:27

Quote:

Originally Posted by mariuslazarina (Post 2713215)
Chiar ma bucura cand anumite persoane imi spun lucruri pe care eu nu le mai vad.

Singurul lucru cu care nu am fost de acord a fost o exprimare, in rest nu vreau decat sa va multumesc pentru opinii.

Jantele au ajuns la mine printr-un noroc, al meu si ghinionul unui cunoscut, la bani prea putin sa le refuz.
Sincer le-am cumparat fara sa le stiu cum arata, a doua zi am primit un MMS cu o poza si la o saptamana le-am ridicat de la fratele meu care s-a ocupat de tranzactie, dar sincer la bani la care le-am luat eu sunt multumit, daca fac rost de bani poate le schimb. Acum ma aflu intens sub efectul crizei financiare si trebuie sa imi prioritizez nevoile si asta nu cred ca este o urgenta.

Sper ca nu te-ai suparat pt schimbul de replici dintre mine si Silencer Power, e ceva la ordinea zilei sa ne dam "palme" unul altuia pe unde ne intilnim (la figurat vorbind, sper sa nu se intample si la propriu cand o sa fim vreodata fata-in-fata :D:D:D)
Eu cred ca poti umbla cu rotile alea fara sa iti faci complexe de inferioritate; cum am zis deja: asa ceva s-a folosit cu mandrie pe Capri in urma cu vreo 25 de ani, si multi le folosesc si-n ziua de azi. Cauta pe net si o sa vezi multe Capri cu roti ca ale tale...
Iar in privinta tuning-ului, fii linistit, n-o sa poti multumi niciodata pe toata lumea, iar masina ta arata foarte bine si ok, ceea ce nu pot spune si de masina mea care arata intadevar mai scandalos, mai 'nasty', dar mie imi place asa :lol:

mariuslazarina 14-10-09 20:23

Multumesc pentru imbarbatari Costy:D
Sincer, asa cum am mai spus, mie imi plac comparativ cu jantele de tabla sunt sooper:D.
Imi place masca ta, sa-ti traiasca:lol:
Urmaresc topicul Capri Club cu ceva timp inainte sa imi iau masina si am avut ocazia sa "cunosc" anumite atitudini ale colegilor nostri.
Silencer este intradevar un perfectionist si sunt sigur ca indiferent de ce masina am vorbi (chiar si de a lui cand va fi gata), sunt sigur ca va gasi aspecte de care sa nu fie multumit si sper ca atunci sa aiba demnitatea sa le relateze :twisted:

Iulius Caesar 14-10-09 20:40

Deci eu raman la ideea ca masina asta e foarte frumoasa, se mai poate imbunatati...dar mie imi place foarte tare.
:shock::shock::shock:Complexat?!?! :shock::shock::shock:
asta chiar nu o inteleg, nu cred ca exista ceva la masina asta care sa te faca sa te simti complexat, poate doar mandru...eu as fi mandru sa am o asemenea masina.

capricosti 01-11-09 13:54

3 Attachment(s)
Mariuse, vorbeam cu ceva timp in urma de roti pe Capri; eu am reconditionat BBS-urile mele si le-am vopsit intrun mod foarte personal :D

Silencer Power 01-11-09 17:35

Arata bine! Le lasi pe astea (mai ales ca acum le-ai vopsit)?

ps: ai distantiere?

All times are GMT +2. The time now is 18:02.

- Copyright 2026 4Tuning