![]() |
Re: Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumen
[QUOTE=david_makaidj;2279004]tin cu tine si eu am testat logan si in curba nu am stiut de ce dracu sa duce spre sant NU CONTEAZA....
dupa cum am spus si mai sus, principalul factor in buna sau proasta functionare a masinii este CEL CARE O EXPLOATEAZA. nu ma dau vreun schumacher, dar am intrat in curba cu un logan (1,4 75 HP, fara ABS sau alte dotari de siguranta) cu 70 km/h, pe langa tramvai si nu s-a abatut saraca masinuta deloc de la traiectorie. daca e asa cum spui tu, ar fi trebuit ori sa-i fac praf p aia de pe trotuar ori sa ma integrez in tramvai.....macar daca aveam bilet:lol: asa ca hai sa nu ne luam dupa toata idioteniile de teste care le vedem pe la televizor, adevaratul test este pe strada!!!! |
Re: Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumen
Quote:
da-mi macar un argument pentru care mi-as lua un BMW 318is, care consuma in jur de 20%, in care s-a basit un neamt nesimtit timp de 10 ani, cum bine spunea cineva mai sus, in care sa bag bani in permanenta, care sa ma preg cu spaguta de fiecare data cand ma duc la itp, rar s.a.m.d. care sa stau cu grija ca maine poate mai cade ceva si sa mai si platesc cateva mii de euro taxa de prima inmatriculare. are cineva impresia ca daca iti iei o masina din germania este cu mult mai buna decat alea din bulgaria???are cineva impresia ca nemtii nu omoara masinile si dupa dau tzepe la copiii care vor neaparat bmw???are cineva impresia ca la nemti nu exista samsari????daca da, imi pare rau pentru voi, dar ar trebui sa va treziti la realitate si sa nu mai vedeti germania aia din anii 91-92 cand daca scapai si te duceai acolo erai Dumnezeu pe pamant.daca mai veneai si cu vreo masinuta de acolo erai idolul femeilor. imi pare rau daca am suparat pe cineva, dar asta e parerea mea sincera in calitate de sofer, in calitate de om care a condus cateva masini in putinii dar agitatii ani de permis, in calitate de om care in fiecare zi are de-a face cu destule masini...de la trabant pana la bentley........ numai bine tuturor |
calculand rapotul putere/kg ar trebui ca un logan 1.6 (105cp/aprox 1000kg) sa fie mai rapid decat masina mea (150cp/aprox 1650 kg), dar de ce nu se tine niciun astfel de logan de mine pe drum ?? :lol:
raportul cai putere si greutate nu e tocmai proportional, influentand in mare masura si alti factori la o masina.. |
posesor de mitsubishi colt , 109cp si 1047kg.
raport cp/kg 0.104106. masini apropiate ca performanta ar fi : logan 1.6 16v vw passat 1.9 131cp subaru impreza 2.0 150cp vw caravelle 2.5 tdi 170cp mai puternice toyota rav4 2.2 170cp pe undeva e o urma de adevar vis a vis de raportul cp/kg dar bineanteles conteaza transmisia anvelope samd |
"are cineva impresia ca nemtii nu omoara masinile si dupa dau tzepe la copiii care vor neaparat bmw???"
Aici ai chiar foarte mare dreptate , pentru "baietzasii" care dau 6000 de oiro pe bemvv decapotabil , astra bertone , ce daca are 100k km , nu conteaza , ceea ce conteaza e ca e decapotabila si foarte multe pitipoance care pun botu' (vezi dorobanti)!!! Dacia Logan are un foarte mare plus : este masina care te poate duce de la punctul A la punctul B in tara asta de r***t , pe orice drum , pe orice vreme ( parerea mea ) !!! Am si eu raport : 0.1503 :D !!! |
eu zic ca masina de 6000 de euro din germania...luata de un posesor neamt nu alta nationalitate si nu dintr-un parc ci din fata casei nu se compara cu loganu..bn da nu-ti iei bmw de 6000 ca are 200 de mii de km...da un opel vectra, un ford mondeo, un a3, un golf 4, si mai pot enumara...sigur e mai capabila decat loganul, sunteti cam frustrati mai baieti ca altii au masini mai ieftine ca voi si agata mai multe femei din cauza masinii, gen aia care se oftica ca ea a dat 40 de mii pe bmw si altii dau 20 de mii si au masina ca a ei...si sa puna taxa cat mai mare sa nu-si mai aduca bmw;)...
|
Quote:
eu cred ca scuterul tau abia incepe sa traga la 140 , si se plafoneaza pe la 230. pentru restu fanilor logan , nu am nimic cu voi, doar nu mai mergeti cu porumbaru pe banda a II-a...... |
Quote:
Nu prietene,140 prinde. Prindea ~110 cand avea motorul de 49. Intereseaza-te si taci in... din gura daca nu stii. Daca tu nu ai vazut SR Di-tech in viata ta e problema ta. Mergi cu unul,si dupa aia apuca-te de comentat ! |
Quote:
110 mile subacvatice da? |
Prietene,du-te si mergi pe un scuter chinezesc,ca la altceva vad ca nu te ridici. Vezi ca esti foarte off-topic. Daca vrei sa vorbim,da-mi un PM. Stii ce e ala,nu ?
Si ca tot veni vorba,mai Robot Boy,vezi ca nu exista mile subacvatice,se cheama mile nautice. Sau daca vrei poti sa masori in noduri. Da'...iti trebuie inteligenta ca sa gandesti atata,nu gluma. Mai ai tu pana acolo,ai rabdare,intai sa ajunga romanii pe Marte,si dupa aia poate o sa reusesti sa gandesti. |
Quote:
|
Quote:
http://www.realitatea.net/video_7596...eo_509196.html |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Din ce spui tu înţeleg că pot să-mi iau şi eu o limuzină S-classe din 2000 (sau altă maşină concepută în Germania, că de, e nemţească dom'le.. maşina nemţească e miezu') sub 10000 de euro, practic ruptă în două, nu contează că din banii ăia pot lua un Logan nou cu garanţie, făcut pentru străzile terci ale României, cu costuri de întreţinere relativ reduse... dar am Merţan bo$$. Să moară dujmanii dă invidie. Nu vă bagă nimeni pe gât Loganu', bineînţeles că există alte alternative în banii ăia, poate chiar mai bune, ideea e să nu ne întindem mai mult decât ne permitem ca apoi să ne plângem pe internet că de ce costă atât piesa x, de ce consumă atât, cum pun gpl etc. Gândiţi practic, domnilor. Practic. M-aţi făcut şi mai mândru de Ligheanul meu. Când văd comparaţii cu atâtea maşini străine creşte inima-n mine, zău. Nu m-am mai simţit atât de amuzat de când a apărut filmul acela cu Logan MCV vs. RS6 Avant. Să vedeţi acolo post-uri.. Repet, gândiţi practic. Mii de scuze pentru offtopic. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:33. |
- Copyright 2026 4Tuning