Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Sandero cu motor de 1,2 litri pe benzină, īn curānd şi īn Romānia (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/107336-sandero-motor-1-2-litri-benzina-curand-romania.html)

razzwan 04-02-09 10:05

Re: Sandero cu motor de 1,2 litri pe benzină, īn curānd şi īn Romānia

solutia de criza nu se rezolva doar pe piata auto....

mario79 04-02-09 15:37

eu cred ca varianta asta de 1.2 va consuma prin oras max. 6,5l/ 100 km, sau poate chiar mai putin, sa vad cat va fi pretu si crek o sa-mi cumpar sigur una, decat sa-mi iau vreo rabla de prin 2000 si ceva din afara la pretu asta mai bine imi iau un sandero nou, macar stiu ca e nou si are si garantie.:evil::!::idea:

dogy_10 04-02-09 19:15

vere poti visa la consumu ala in oras.....eu am pe clio 3 motorizarea asta si ea 7,2 mediu......cand conduce soramea, cand conduc eu am avut consum si de 8,5.....asa ca de consumat consuma destul,mai ales daca mergi tare cu ea, e o motorizare pt femei sau persoane care nu trag de motor

adrian78bmw 04-02-09 19:20

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 2037808)
vere poti visa la consumu ala in oras.....eu am pe clio 3 motorizarea asta si ea 7,2 mediu......cand conduce soramea, cand conduc eu am avut consum si de 8,5.....asa ca de consumat consuma destul,mai ales daca mergi tare cu ea, e o motorizare pt femei sau persoane care nu trag de motor

de femei sau de oameni fara virusu vitezei..e cam subdimensionat ptr sandero pentru twingo e bun..

addicted2trance 04-02-09 19:42

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2035237)
La niste masini de drive-test am vazut si 1.6-le, deci sigur e si ala, dar aici se vb de 1.2 :)

1.6 da, dar cel cu 8v, eu ziceam de 16v :)

Spark 08-02-09 16:04

daca un motor de 1.2 s-a pus is pe astra
nu vad care ar fi problema cu acesta sa fie pus pe sandero.

razvany 08-02-09 18:37

Cea mai tare ..motorizare, 1.2
Acum trebuia si extrem , de exemplu un motor de 2000.. adica facem un motor de 1.2(de parca l-am face noi) francezu.., nu poate sa faca si o echipare cu motorizare mai mare

dogy_10 08-02-09 19:35

nu e vb ca nu se poate, problema e daca se vinde, ca nu e greu sa adapteze un 2.0 de 140 de cai doar ca nu va cumpara nimeni, pta ca consuma prea mult

Mustang 08-02-09 19:58

Am renuntat sa incerc sa conving lumea ca 1.2 este motorizare pentru oras si ca Dacia nu vrea sa isi faca masini de fuga!

Evil Yuri 08-02-09 20:09

E bine ca Dacia pune numai motorizari de *** pe Logan si Sandero, astfel incat frigiderele astea sa nu fuga. Deh, au doar 75 de cai.
In schimb, un Golf sau Astra cu 75 de cai fuge de rupe pamantu' ! Oh really ??? Mai uitati-va bai baieti si in ofertele altor producatori, care au si ei motoare mici, si ca putere si ca cilindree. Exista Golf de la 1.4 (nu vorbim de TFSI) pana la GTI. Din pacate doar GTI exista in NFS...
Pana si BMW are motoare de 100 de cai (si o flegma). Si e producator care atunci cand ii pronunti numele te gandesti la masini sportive. Da, sportive cat un Logan 1.6 16V. Dar nu produce ca asa i s-a sculat lui, ci produce pentru ca exista cerere.

In NFS e cerere doar de HEMI si TFSI.

NWZeu 08-02-09 22:57

Ciudata solutie, daca motoare 1.4 8v aveau pe stoc si le-au folosit pe majoritatea modelelor incepand cu SuperNova - un motor destul de fiabil, in stoc si ieftin - alegerea 1.2ul pare o alegere bizara deoarece e un motor de conceptie mai noua, mai complicat decat 1.4ul si mai scump ..... asadar, unde e castigul Renault (ca Dacia nu castiga nimic .... nationalismul s-a dus odata cu acceptarea conditiilor puse de francezi ..... nu de noi :( ).

adrian78bmw 09-02-09 16:14

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2049592)
Ciudata solutie, daca motoare 1.4 8v aveau pe stoc si le-au folosit pe majoritatea modelelor incepand cu SuperNova - un motor destul de fiabil, in stoc si ieftin - alegerea 1.2ul pare o alegere bizara deoarece e un motor de conceptie mai noua, mai complicat decat 1.4ul si mai scump ..... asadar, unde e castigul Renault (ca Dacia nu castiga nimic .... nationalismul s-a dus odata cu acceptarea conditiilor puse de francezi ..... nu de noi :( ).

din cate am inteles eu odata cu lansarea motorului de 1.2 pretul la logan ar scadea cu 500 de euro

parca de la 1 sept 2009 toate masinile noi vor trebui sa indeplineasca norma euro 4 si poate modificarea 1.4 8v era prea scumpa si motoru de 1.4 16v ridica pretul masinii ..asta e cea mai simpla rezolvare au pus motoru de 1.2 costul de productie e mai ieftin pentru ca e folosit pe mai multe modele

NWZeu 09-02-09 16:29

Tocmai de aia devine ciudat, tehnologie mai scumpa pusa pe o masina al carui pret va scadea ....
Un raspuns ar fi normele euro ce vor intra in viguare si la noi, probabil batranul EJ7 care la baza a fost euro 2 nu le va mai respecta indiferent de artificiile care l-au dus pana la euro 4 (parca).
PS: in comparatie cu un motor proiectat nativ Euro4 .... diferentele sunt uriase.

cipri4n 19-02-09 13:35

pt o masina de 1093 kg cum este sandero motorul de 1.2 este potrivit mai ales ca din pct meu de vedere este un motor care se adreseaza persoanelor care circula mult prin oras. cu siguranta ca la un condus sportiv ar putea scoate consum mai mare decat 1.4 8v dar cine isi ia masina cu motor de 1.2 si nu cred ca vrea sa conduca sportiv, vrea doar sa ajunga din pct A in pct B in siguranta si cu un consum mic. spunea cnv ma inapoi ca ar trebui sa puna si motorul de 1.5 dci pe sandero si sunt deacord. n-am condus logan cu motorul asta in schimb am condus clio symbol si mi-a placut, trage binisor si consumul e bun.
ca o paranteza, am facut cu un prieten comparatie la consum intre logan 1.4 8v si fabia sa de 1.4 16v 101 cp si diferenta a fost destul de mare, cu aceeasi cantitate de benzina eu am mers mult mai mult, ceea ce m-a surprins oarecum. ma asteptam la consum mai mare dar nici chiar asa...

p@r@ 24-02-09 16:03

cea mai mare gresela e sa iti cumperi logan nu cont ce model e si ce motorizare e tto de *** ramane si mai ales cand te urci in el zici dreaq ca ai 2 perne sub cur adik mai pe romaneste zici ca stai in caruta >:P>:P>:P

All times are GMT +2. The time now is 18:45.

- Copyright 2026 4Tuning