Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Turbina pe Solenza (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/105874-turbina-solenza.html)

B-81-TAF 29-01-09 17:59

Re: Turbina pe Solenza

Quote:

Originally Posted by W0lverine (Post 2020321)
asa ca un motor daca suporta kompressor in mod cert va suporta si turbo vezi golf 2 g60 pe cere se poare monta si turbo pe interne stok la fel ca si mot de golf 2 1.8 16v pe care se poate monta turbo sau kompressor pe interne stok, deci.....

aberatii. nu e logic ca internele de G sa reziste la turbo? si cele de 16v la ce presiune crezi tu ca ar rezista?

Relu_GTT 29-01-09 21:06

1 Attachment(s)
Eu stiu ca motorul modificat de Elia e de 1,6

Calin_UKU 29-01-09 22:06

Quote:

Originally Posted by Relu_GTT (Post 2021674)
Eu stiu ca motorul modificat de Elia e de 1,6

exact asta am vrut sa zic si eu, am corectat postul.

KillerINC 23-03-09 22:22

stie cineva , as putea sa pun direct un motor de r19 1.8 16v pe solenza fara sa modific suportii de prindere ? adica sa vina fit pe fit ?

Bogyciu 27-03-09 10:16

Nu o sa iti vina la fix, arunca o privire la un motor de Reno 19 pe masina si la motorul tau pe masina... Ai sa intelegi (e vorba de suportul superior, cel din stanga)... Am inteles totusi ca se poate monta suportul acela (de la Clio 1,8 sau 2,0) dar nu stiu cum sta treaba cu restul (cel de la cutie, bieleta aia anti-roll sau cum draq io zice...) Pe Supernova (care e cam acelasi lucru cu Solenza) din cate am inteles s-ar fi pus un 1,6 de Logan, dar la Solenza nu am auzit de asa modificari... Daca vrei motor e bine sa gasesti masina intreaga(de preferat Clio 1,8 16v), asta pt ca iti vor mai trebui si restul mecanicii (frane, directie, cutie, suspensie) nu doar motorul... De preferat inainte sa te apuci de modificari sa ii faci ITP (e bine sa fie proaspat, va fi ultimul) si sa ai spor :D, iti va trebui... Nu stiu inca nimic (pt ca nu a stiut nimeni sa imi zica din cati am intrebat) ce se intampla cu ambreiajul si timoneria cutiei noi...

Acu asa, ca sfat, vinde masina cu cat poti sa iei pe ea (cred ca 3000-3500 iei) trage o fuga in Franta (sau cauta pe cineva acolo de incredere) pune mana pe un Clio 1,8 16v si ai masina cu care poti circula legal pe strada fara sa strangi din buci de cate ori vezi filtru Politie cu RAR (nu e vorba de talon, intraba un nenea politai cat e amenda si ce "complicatii" pot aparea din treaba asta - motor suspect ca fiind de pe masina furata...etc)... Sau daca vrei neaparat 19 poti gasi si in tara f bune la preturi acceptabile (e unu de vanzare pe Daciaclub/Renoclub)... Faci cum vrei, dar parerea mea e sa alegi "the easy way"... Numai bine si scuze moderatorilor de Off-topic...

KillerINC 27-03-09 10:26

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 2188010)
Nu o sa iti vina la fix, arunca o privire la un motor de Reno 19 pe masina si la motorul tau pe masina... Ai sa intelegi (e vorba de suportul superior, cel din stanga)... Am inteles totusi ca se poate monta suportul acela (de la Clio 1,8 sau 2,0) dar nu stiu cum sta treaba cu restul (cel de la cutie, bieleta aia anti-roll sau cum draq io zice...) Pe Supernova (care e cam acelasi lucru cu Solenza) din cate am inteles s-ar fi pus un 1,6 de Logan, dar la Solenza nu am auzit de asa modificari... Daca vrei motor e bine sa gasesti masina intreaga(de preferat Clio 1,8 16v), asta pt ca iti vor mai trebui si restul mecanicii (frane, directie, cutie, suspensie) nu doar motorul... De preferat inainte sa te apuci de modificari sa ii faci ITP (e bine sa fie proaspat, va fi ultimul) si sa ai spor :D, iti va trebui... Nu stiu inca nimic (pt ca nu a stiut nimeni sa imi zica din cati am intrebat) ce se intampla cu ambreiajul si timoneria cutiei noi...

Acu asa, ca sfat, vinde masina cu cat poti sa iei pe ea (cred ca 3000-3500 iei) trage o fuga in Franta (sau cauta pe cineva acolo de incredere) pune mana pe un Clio 1,8 16v si ai masina cu care poti circula legal pe strada fara sa strangi din buci de cate ori vezi filtru Politie cu RAR (nu e vorba de talon, intraba un nenea politai cat e amenda si ce "complicatii" pot aparea din treaba asta - motor suspect ca fiind de pe masina furata...etc)... Sau daca vrei neaparat 19 poti gasi si in tara f bune la preturi acceptabile (e unu de vanzare pe Daciaclub/Renoclub)... Faci cum vrei, dar parerea mea e sa alegi "the easy way"... Numai bine si scuze moderatorilor de Off-topic...

mersi de raspuns . ideea e ca vreau sa fac ceva pe solenza ce nu a mai fost facut . cei de la RAR au zis ca daca nu se aduce nici o modificare suportilor , chiar mi se omologheaza motorul pe talon . In plus de asta , nu are de ce sa fie suspect de a fi furat motorul , pentru ca o sa iau o masina din afara si o sa o dezmembrez ;) prefer sa aleg "the hard way" ... acum ramane de vazut

Bogyciu 27-03-09 10:30

Astept cu nerabdare sa vad rezultatele... Si inca ceva, nu cred ca ai sa obtii omologare pt motorul de 136 cai... Asta o stiu de la cineva care are omologat pe Nova motor de 1,8 8v 90 cai si a incercat cu 1,8 16v si a primit raspuns negativ (fara modificari suporti)... Inca odata spor, dar ai grija sa ai toate informatiile pt a trece in legalitate inca de la inceput, sa nu te trezesti apoi ca ai o super masina, cu care te poti plimba doar in gradina... Bafta!

KillerINC 27-03-09 10:35

tocmai de-asta incerc sa aflu cat ami multe informatii

-=X-Team=-82-MDN 18-11-09 11:45

Sal,
stiu ca e un topic vechi... dar ... ai mai facut ceva sau te`ai lasat in voia sortii ?

Alejandro 18-11-09 23:02

Vad ca nu raspunde nimeni - banuiesc ca se poate face ceva atat cu motorul de 1.4 cat si cu cel de 1.6
Problema sta in felu urmator - nu trebuie montata o turbina care sa depaseasca 0.6 bari; trebuie facut alt soft de la 0. Trebuie modificata galeria de evacuare si restu - ar trebui ajutorul unui mecanic. Am vorbit cu un mecanic dintr-un service autorizat Dacia si a spus ca motorul de 1.4 e calculat sa tina un cuplu de 250 NM si o putere de 150 de cai; iar cel de 1.6 rezista la 250 de cai (exemplu pe aspirat avem motorul de la francezi de la grupa A1 - unde un Logan de 1.6 16v defileaza pe ASPIRAT cu 231 de cai) .

crazyfornova 18-11-09 23:05

Caaat?? :))) cred ca te-a luat peste picior:)) ca sa nu ti-o zica in fata

Alejandro 18-11-09 23:07

crazyfornova - ce nu iti vine sa crezi? daca pe tine te amuza pe mine unul nu. Si limita de 250 de NM si 150 de cai e doar fiindca nu sunt internele din metal forjat. Iar faptu ca daca o duci la acei cai si tine 10.000 e bine. Chiar foarte bine zic eu. Nu cred ca e cazu sa ma iei la 11 metri.

crazyfornova 18-11-09 23:15

Nu te-am luat la 11metri..da sa nu ai incredere in mecanici niciodata...parerea mea...pt un 1,4 150e mult...acum depinde daca vine din fabrica cu acei 150cai e ok...da, daca "ii faci tu" nu vei scoate 150 nici mort..
Pt 1.4 in locul tau as cauta un clio1 sau 2 / 1,4cm3 16v (98cai) si i-as lua chiuloasa si mi-ar fi de ajuns.! bine..un soft,o admisie, ogalerie de evacuare mai mare, eliminam catalizatorul,intermediara..Axa sport+soft stagiul2..si ajunge pe la 115-120cai..:rolleyes2

Calin_UKU 18-11-09 23:25

nu va mai certati puneti mana si modificati....:))
joking

noyz 18-11-09 23:58

pkt voiam sa vad o turbina de diesel pusa pe benzinar :-" de fapt voiam sa vad paletzi topiti ;))

All times are GMT +2. The time now is 20:08.

- Copyright 2026 4Tuning