Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FILME - MOVIES - MASINI - CURSE - DRIFTURI - BURNOUT - RECLAME - etc. (https://forum.4tuning.ro/26-filme-movies-masini-curse-drifturi-burnout-reclame-etc.html)
-   -   Dodge Challenger SRT8 Twin-Supercharged si 1000 CP (https://forum.4tuning.ro/26-filme-movies-masini-curse-drifturi-burnout-reclame-etc/103259-dodge-challenger-srt8-twin-supercharged-1000-cp.html)

AudioClass 08-01-09 23:36

Re: Dodge Challenger SRT8 Twin-Supercharged si 1000 CP

Quote:

Originally Posted by ZaXXaZ (Post 1964159)
masinile de peste 1000 CP cu turbina suna mai bine decat cele cu compresor(cazul de fata) la ralanti

Ce treaba are compresorul.....cu instabilitatea ralantiului unui motor....totul este din axul cu came modificat pt. deschideri de durata mai lunga ale supapelor.
Daca nu aveti cunostinte.....nu va exprimati in zadar.
Nu cred ca am vazut mai mult de 3-4 posturi in care sa fie explicat....sau inteles bine acest aspect....al ralantiului "balbait"

adi-b-14-zhj 08-01-09 23:44

am stat la stop odata in zona dristor si langa mine un dodge modelu challenger , era ff magnific , ma inebunit , iar cand a plecat , credetima si 425 de cai suna ff frumos e o bruta masina asta o ador

shadowro 09-01-09 07:20

cat de prosti pot fi unii sa spuna ca motorul ala se aude prost sau se aude urat.
nu stiti sa apreciati ce e frumos si nu stiti sa apreciati puterea adevarata.
potisa pui tu 10 000 de tobe ca nu o sa se auda asa in veci.

ZaXXaZ 09-01-09 10:02

Quote:

Originally Posted by shadowro (Post 1967180)
cat de prosti pot fi unii sa spuna ca motorul ala se aude prost sau se aude urat.
nu stiti sa apreciati ce e frumos si nu stiti sa apreciati puterea adevarata.
potisa pui tu 10 000 de tobe ca nu o sa se auda asa in veci.

prietene,nu a spus nimeni ca se aude urat...cand e turat,in schimb la ralanti se aude ca o piatra intr-o galeata.
e diferenta atat de sunet cat si de performanta intre metodele de supra-alimentare.
https://www.youtube.com/watch?v=yBEeo...DA3D2&index=22
viperul din imagini e turbo(ca sa auzi diferenta):chillpill

ZaXXaZ 09-01-09 10:31

am vazut ca majoritatea sustin faptul ca muscle car-urile americane sunt slabe in viraje(in comparatie cu sportivele europene)si nu-i contrazic...dar voi chiar credeti ca in curbe serioase la viteze mari e vreo diferenta intre challenger-ul de fata si un veyron...aproape nici una-ARATURA scrie pe ambele(asta ca exemplu pt. ca nu e valabila comparatia,srt8-ul fiind facut mai mult pt. sfertul de mila)

Mustang 09-01-09 16:41

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 1966927)
Ce treaba are compresorul.....cu instabilitatea ralantiului unui motor....totul este din axul cu came modificat pt. deschideri de durata mai lunga ale supapelor.
Daca nu aveti cunostinte.....nu va exprimati in zadar.
Nu cred ca am vazut mai mult de 3-4 posturi in care sa fie explicat....sau inteles bine acest aspect....al ralantiului "balbait"

Pai... fix 3 posturi sunt in care se explica de ce e ralantiul "balbait"... Am impresia ca lumea care a comentat aiurea, nu tine cont si de mecanica aici...
Sau poate nu stiu cum face un motor cu axa cu came modificata in ralanti:
Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 1961607)
Orice v8 american, cu supercharger si ax cu came modificat, suna in felul asta, e tipic acest sunet.....bine...asta doar pana calci acceleratia...

Quote:

Originally Posted by dan_eclipse4g63t (Post 1961704)
ORICE MASINA CU MODIFICARI MAJORE ASA SE AUDE DIN CAUZA CA AU AXE CU CAME CU UN GRAD FOARTE MARE 280 S-AU CHIAR 296 ,CA SA DESCHIDA CAT MAI MULT SUPAPELE PENTRU O EVACUAREA GAZELOR S-AU INTRARE A AERULUI CAT MAI RAPIDA SI UN DEBIT CAT MAI MARE SI DE AICI UN RELANTY MAI INSTABIL.ORICUM SUNETUL ESTE O NEBUNIE,INSPIRA FORTA BRUTA.:D:D

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 1964381)
In caz ca nu stiai: masinile americane au ralanti-ul (stock) pe la 500 de RPM iar masina nu are niciun pic de "tremur". Daca are axa cu came modificata, ti s-ar parea anormal sa faca urat la ralantiul de 500 de ture?

----------------------------------------------------------------------
Quote:

Originally Posted by allexutzzu (Post 1966802)
zici ca merge in 3 pistoane...asa se aude motoru :)) iar despre acceleratia pe 400m...hmz, eu zic ca e cam mult 9 sec...din moment ce un subaru impreza de vreo 650 de cai e capabil de 11-11,5 sec, asta ar trebui sa scoata 7-8...per total e ok!

1. Aceeasi idee si la tine: cititi cu atentie si explicatiile pentru care merge in "3 pistoane"...
2. Subaru Impreza e masina cu tractiune integrala...
Asta "mica" e doar cu tractiune spate... De aici se poate explica si de ce are "numai" 9 secunde pe sfertul de mila.

ZaXXaZ 09-01-09 23:31

poate ca m-am inselat in unele privinte dar ca sa nu vorbesc total aiurea viperul din filmulet https://www.youtube.com/watch?v=yBEeo6l3a6s are printre altele axul cu came modificat si tot suna mai bine la ralanti...probabil diferenta consta in reglajul ralantiului...

AudioClass 10-01-09 08:31

Quote:

Originally Posted by ZaXXaZ (Post 1969344)
poate ca m-am inselat in unele privinte dar ca sa nu vorbesc total aiurea viperul din filmulet https://www.youtube.com/watch?v=yBEeo6l3a6s are printre altele axul cu came modificat si tot suna mai bine la ralanti...probabil diferenta consta in reglajul ralantiului...

Poate diferenta consta ...in faptul....ca viperul are 10 cilindri...si nu 8...iar apoi...ralantiul e mult mai ridicat....cel putin asha aud eu.

Toyota Supra TT 11-01-09 09:02

cum sa nu va placa sunetu ... il ador mi se ridica paru cand o aud ... asa suna un muscle adevarat

All times are GMT +2. The time now is 18:05.

- Copyright 2026 4Tuning