![]() |
Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
mda..hotii astia de guvernanti..si hotu de Tariceanu (Citronel)...ei au zis ca scad taxa asta oleak si lumea tace, dar de fapt tot e mai mare decat in vara. Si ei au zis ca o sa o scada fata de aia din vara, da' de unde atata!=))...Hotie pe fata...merita impuscati
|
Quote:
|
si atunci ce ce o sa se dovedeasca masina a avut prima oara nr provizorii pe la jumatea lui septembrie la Arad........
|
diseara la ora 21:00 e videochat despre taxa auto.. pe Pro Tv..(cred ca pe site)
|
poate zic si despre ce acte trebuie,sa dovedeasca,ca masina a intrat in tara inainte de 15 dec. dar dupa parerea mea cred ca,cu cartea Verde a masinii si cu autorizatia de nr provizorii care sa fie dinainte de 15dec. se rezolva..
|
Cine are idee unde unde pot sa calculez si eu noua taxa....
|
mda .. neau zapacit cu taxa lor ...
|
Asta o sa fie interesant cum demonstrezi ca ai adus masina inainte de 15 dec.,eu mi-am achizitionat-o in Noiembrie din Timisoara si am doar contractul de vanzare cumparare cu cel care mi-a vandut-o,nu mi-am scos nici nr.rosii,nimik,oare o sa fie de-ajuns acest contract,dar de exemplu unu care are un parc auto de vreo 50 masini care le-a cumparat inainte de 15 dec.,cum o sa dovedeasca,ca doar nu si-a scos nr.rosii pt toate masinile.
|
Eu mi-am cumparat masina din 09-2007 din bulgaria,si am luat-o inmatriculata pe bulgaria.Detin contract de vanzare-cumparare,exista posibilitatea sa platesc taxa veche?Nu am avut scoase nici un set de nr rosii pentru ca masina a mers asa cu numere de bulgari
|
un alt articol
[url]http://stirileprotv.ro/stiri/economie/noua-taxa-auto-stirileprotv-ro-iti-spun-ce-si-cum.html[ |
foarte amuzant secretarul asta de la chat.. este oficial, s-a publicat in monitorul oficial taxa.. 20 de zile, sa tabaram..
|
Care sunt actele doveditoare ca masina este in tara inainte de 15 decembrie ???
|
nu merg facute programari la RAR ... ce caterinca
am autenticitatea expirat =)) |
Quote:
Ps: sa nu ma injurati daca am gresit , asa stiu eu ! LE: Am cautat pe net si nu scrie niciunde ca trebuie sa prezinti si certificatul de autenticitate cand platesti taxa de poluare dar ai nevoie de el cand duci dosarul la politie pentru numere ! |
ai greptate, la politie o sa-mi trebuiasca, dupa ce platesc taxa.
mi-a raspuns la intrebare (marfa), eu am fost Cristy si am pus intrebarea: "de ce la noi costa 1500 taxa de inmatriculare si in Bulgaria doar 600" si ne-a facut hoti, ca tradam tara si ca nu suntem nationalisti :)) |
Acolo a spus ca poti dovedi cu o dovada de plata din tara unde ai cumparat masina, dar nu cu acel contract de vanzare-cumparare, pai eu din germania in afara de contract unde scrie ca am cumparat masina nu am nicio dovada de plata sau altceva ?? Cum vine asta ??
|
sunt valabile si numere rosii ca dovada , deci a zis 3 situatii :
1. act de plata in strainatate , nu contract ( despre ce act e vorba ???? ) 2. act de pe tir , daca a fost adusa pe trailer 3. numere rosii luate inainte de 15 decembrie |
si cu numerele rosi cum demonstrezi, ca autorizatile provizori dinainte de 15 dec nu le mai am, le-am aruncat, sunt 2 luni de atunci. Pot sa scot o alta dovada ?
Presimt ca multi nu o sa poata demonstra lucru asta... |
copie de la politie? cred ca exista o evidenta la ei
pai a spus ca ordonanta a intrat in viguare incepand din aceasta seara , data limita pentru depunerea actelor , 11 martie |
Am gasit ceva interesant pe site-ul monitorului oficial, poate este de ajutor :)
http://www.monitoruloficial.ro/0103.pdf Inteleg prin asta ca s-a publicat deja si putem sa ne prezentam cu acele acte la finante sa demonstram provenienta masinii pana in 15 decembrie. |
pasii vin cam in felul urmator:
1- se face RAR-ul cu Autenticitatea (norma de poluare este trecuta in cartea masinii eliberate de RAR; 2- traducere acte (talon,caretea masinii,contractul de vanzare-cump); 3- se complecteaza cerere tip la administratia financiara si se depune impreuna cu copia dupa un act tradus tradus si copie dupa cartea masinii eliberate de RAR; 4- dupa 2 zile se merge iar la administratie si se plateste taxa 5- se merge la Politie pt. inmatriculare. *in 20 de zile trebuie depus dosarul ...... pe urma restul pot fi facute si la vara. ;) **sper sa fie corect si de ajutor (sunt pasii urmati de un prieten care si-a inscris masina pe 11 decembrie ) |
taxa in sine o platesti dupa rar , ca e nevoie de carte in limba romana pe care sa scrie euro , tocmai a spus ca , contractul din germania nu se ia in considerare ci o dovada de plata , si restul nu se pot face oricand ci in decurs de 90 zile incepand de azi
|
pai si cea mai buna dovada ramane Autorizatia de circulatie provizorie ...
in cartea masinii in dreapta sus la cumparator scrie si data la care ai cumparat masina... normal dupa traducerea cartii si a restul actelor trebuie depus dosarul... si merge RAR-ul facut si pe urma .... zic si eu :sad: sa-i f** ca nu mai intelegi nimic:cry: |
Quote:
|
Quote:
|
nu stiu ce intelegeti voi dar eu inteleg clar ca NU poti face dovada cu autorizatia provizorie din Romania ci cu cea din TARA DE PROVENIENTA a autovehiculului
|
intelegi foarte gresit
|
Sa zicem ca, contractul de vanzare-cumparare de germania nu se ia in considerare pentruca poti sa-l faci oricand, dar la traducerea de la contractul de vanzare cumparare pe spatele traduceri apare stampila cu biroul notarial si cu data la care a fost facuta traducerea (ceea ce cred eu ca stampila unui notar nu o mai poti falsifica) in cazul meu 21-10-08.
Atunci aceasta traducere nu poate fi folosita ca dovada ? |
Quote:
|
sa scrie cineva pasii care trebuie urmati pt inmatricularea unei masini aduse inainte de 15 dec ....multam !
|
daca eu inteleg gresit citeste aici:
http://www.monitoruloficial.ro/0103.pdf scrie negru pe alb numai actele astea se accepta ca fiind dovada ca masina a intrat inainte de 15 dec in tara |
Quote:
greseala mea |
Asa e , ai dreptate . Acum am vazut ce scrie . Asta inseamna ca e de c***t fiindca nici eu nu pot demonstra .Am doar actele de la numerele provizorii din tara. Dar am si radierea pentru export . Poate e folositoare aia
|
radierea di tara de unde ai luat masina e ok asta se accepta ca dovada scrie la art. III aliniatul 'b'
|
Pai odata ce masina este adusa in tara si in tara au fost scoase numere provizori, nu inseamna ca masina a fost radiata din tara de provenenta ? ca altfel nu-ti dadea numere provizori aici din cate stiu, asa este ? Si de unde stiu daca masina a fost radiata din tara de provenienta ?
|
Oricum mi se pare o tampenie mare sa nu accepti ca dovada numerele provizorii din PROPRIA TARA :))
|
iar la art. III aliniatul "c" este vb de numerele rosii luate din tara de provenienta asta cred ca are cam totata lumea
|
explicati-mi va rog pentru ce e cota de reducere ?
spre exemplu, am un mercedes din 97, 10 euro pe cmc. adica 2500 euro taxa. cota de reducere ar fi 79%. asta inseamna ca platesc 79% din 2500 euro ? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:47. |
- Copyright 2026 4Tuning