![]() |
Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale
Preşedintele Benzinarilor Particulari aruncă bomba: «Benzina o să ajungă 7 lei litrul!»
http://www.libertatea.ro/stire/prese...ul-317875.html |
la Craiova pe 30 a fost un exces de zel sau de abuz,cum vreti voi
militienii au inconjurat practic benzinaria cu masinile impreuna cu jandarmii si dpir-ul si au inceput sa ne legitimeze la intimidare.am fost ferm convins c-o sa se lase cu amenzi fiindca de fiecare data cand eram intr-o parcare si venea politia sa ne legitimeze ne flutura legea 61 pe la urechi cum nu-i convine unui militian ceva,poc legea 61 a doua oara cand ne-am intalnit sa mergem sa alimentam,pe 7 a venit iar politia in parcare la Billa unde ne-am strans si dupa noi la peco-uri dar de data asta au fost cumintei ca era presa de fata...n-au mai marait nimic asteptam sa apara amenzile ca sa dea drumu avocatu la ...ce face el acolo |
dupa data de 14 cand o sa fie boicot la nivel national, si problema s-a ridicat destul.
trebuie incetata orice fel de miscare, nu mai trebuie iesit, trebuie doar ca fiecare in parte sa NU alimenteze de la AIA :) si gata. se cheama, boicot destept. toti care considerati c-o sa schimbati ceva claxonand tipand urland hotii si etc, va inselati, amarnic. singurul target care poate sa schimbe ceva este PROFITUL companiei, in rest. frectie la picior de lemn. ai afectat profitul,ai mare sanse de castig. |
trebuie alimentat cat mai putin spre deloc de la orice fel de benzinarie(poate doar rafo ca ar fi romaneasca) ,doar prin scaderea consumului se mai poate micsora pretul benzinei,fiindca de consumat si cu 4 lei si cu 5 lei tot o sa alimenteze prostii(pardon,romanii)...
|
|
si consiliul concurentei se pare ca e mana in mana cu ei,din moment ce spune ca nu gaseste nereguli...
|
Quote:
Up ;) Mai bine aţi lua īn considerare cele spuse mai sus de Santos ;) |
Quote:
Si federatia FORT a transportatorilor prin vocea Dl-ui Augistin Hagiu mi-a confirmat boicotarea grupului OMV-PETROM |
Este cineva din craiova sa imi dea un numar de telefon...am sunat la antena 3 stiind de abuzul din data de 30 si dansii sunt interesati sa preia stirea insa vor sa vorbeasca cu cineva implicat astept pm
|
In ani trecuti singura benzina adusa de afara era cea de la MOL restul era produsa in Romania indiferent ca era Omv Lukoil Agip Rompetrol aceasi benzina doar in diverse nuante de culori deci trebuie boicotate toate.Dupa ce ca e scumpa este si de calitate mediocra fata de benzina de afara!!
Nu se va intampla nimic pana macar jumatate din clienti aici punand la un loc mari transportatori de marfa si calatori taximetristi si restul populatie nu va alimenta deloc (degeaba nu alimentezi 3 zile cand te duci si iti faci plinul cu o zi inainte asta este egal cu zero) de la nici o benzinarie indiferent de brand pentru ca toate sunt intr-un cartel Lasati comoditatea la o parte si circulati cu transportul in comun sau metroul macar o saptamana!! |
Quote:
|
Quote:
Protestele sunt doar un mod de a atrage atentia intr-un fel si suntem toti constienti ca in tara asta de 2 lei nu se va intampla nimic doar cu atat!!De aia am spus trebuie constietizata cat mai multa lume sa nu alimenteze cel putin o saptamana este un mic pas inainte |
in toate cartile de economie e regula de aur
cind e criza trebuie sa scazi preturile la noi este total invers de ce ? aceasta intrebare mi sa adresat in timpul emisiunii la care am fost prezent ca invitat acum 2 zile raspunsul l-am primit ieri de la directorul consiliului concurentei "HOTUL NE PRINS NEGUSTOR CINSTIT " asa ca fratilor am impresia ca ori ce vom face nu vom realiza nimic pina nu schimbam pe cei care ne conduc chiar daca ies 10 nebuni si isi dau foc in sediile omw si petrom degeaba daca nu suntem uniti la greci ii minca mama dracului daca faceau asa din grecia dupa emisiune imi zicea reprezentantul pe moldova" untrr " ca in spania cin au facut protest transportatorii ca au scumpit carburantii au blocat tot si a vrut 1 sa treaca sa livreze a mers 100m si iau dat foc la tir aia frate nu se uita nu uitati de cei din grecia ca au blocat toate vamile transportatori si fermieri toti LA NOI comoditatea e in flore dupa cum puteti vedea si la consiliul concurentei e josnic sa iesi in fata unui popor infometat si sa zici "HOTU NE PRINS NEGUSTOR CINSTIT " FRATILOR NU VEDETI CA ISI BAT JOC DE NOI CA DE ULTIMII SCLAVI ? PARCA SUNTEM SCLAVI PE PLANTATIILE LOR AVEM PINA SI COPII COPII COPIILOR NOSTRI INDATORATI PENTRU CA EI SA TRAIASCA IN LUX STAM SI STAM SI ASTEPTAM POATE O FI MAI BINE PENTRU CEI CARE ASTEAPTA ASTEPTARE PLACUTA IN CONTINUARE VREO 100 DE ANI DE ACUM INCOLO NU MAI ALIMENTAM DE LA GRUPUL OMW PETROM DAR CEILANTI CE FACEM CU EI ??????? |
Quote:
Deci, ei trebuie să simtă primii cum stă treaba. (Īmpreună cu aceia care se aprovizionează de la rafinăriile lor.) ~Nautilus |
ne alimentand de la Omv-Petrom normal ca o sa scada preturile dupa ce au scazut preturile incepem sa nu mai alimentam de la Lukoil si asa o sa scada si ei preturile , apoi Incepem sa nu mai alimentam de la Agip si uite asa o sa scada si ei preturile.... Sau eventual cumparam BioDisel de la Caracal si cu asta basta:)
|
Quote:
Sa facem si o iesire mergem la cumparaturi in ruse...mai ieftin ca la noi,mergem si la un restaurant ceva ne simtim bine...si luam niste tricouri cu i love bulgaria si pe ele motive...10% impozit pe profit...fara taxa de prima inmatriculare...impozit auto decent...benzina ieftina...fara imprumut fmi...430 km de autostrada intr-o tara jumate cat a noastra...etc etc Cine ar fi interesat caci sunt ceva cheltuieli |
Totusi sa nu exageram cu I love Bulgaria si d-astea... problema care ne deranjeaza AICI este pretul combustibilului...nu cred ca are rost sa`i umflam in *** pe bulgari
|
Quote:
|
Quote:
DACA nu ar fi BULGARIA nu teai mai duce un SEJUR pe 150 euro ALL INCLUSIVE sa stai acolo distractie si mancare din BELSUG ...teai duce la CONSTANTA 1 zi la plaja !!! |
Quote:
Sa nu uitam la aderarea in U E Bulgaria a fost in urma noastra si de ceva timp ne-a depasit si distanta se leargeste zi de zi....un mesaj vrem politicieni Bulgari...UN SEMNAL DE ALARMA...astia se sesizeaza doar daca iesim in strada nu vedeti....sunt apolitici asindiclisti...nu suntem organizati...si asta le da cosmaruri...au iesit 70.000 de oameni ai sindicatelor si guvernul nu a intervenit in vreun fel...chiar daca ne a aburit ne-a invatat ca numai iesind in strada societatea civila se intampla ceva vor biciul deasupra capului nca altfel nu fac nimic |
Quote:
Nu esti singurul care se uita la Mircea Badea. Nu ma intelege gresit, nu sunt impotriva lui Mircea Badea, dar macar sa vii cu argumente proprii, nu cu reproduceri ale altor oameni. Ai fost la vreun boicot? Eu da, si mi-a placut atmosfera. |
1 Attachment(s)
Uitati aici o statistica frumosa:
|
cei din Bucuresti probabil va amintit foarte bine ce nebunie a fost pe 1.12.2007 cand s-a aprins bradul in piata unirii,nu aveai cum sa te misti stanga - dreapta,acum de ce nu am putea fi la fel ? a zis cineva ca nu se mai maresc taxele dak se strange multa lume ? s-a dat ceva gratis atunci ???
acum cand vrem sa facem ceva spre binele nostru...ciuciu..toti tac !!!!!!! Legat de problema lui dani chiar nu se gaseste nimeni care sa ne reprezinte la tv ??? nu e nimeni capabil ? sau e nevoie sa facem preselectii ? ( eu unu nu sunt capabil sa fac asa ceva) trebuie sa aiba cineva curajul sa incerce macar.timpul trece si nu mi se pare ca e in favoarea noastra, sa profitam cat timp sunt toti cu ochii asupra noastra ( astazi am fost in real cotroceni sa schimb cativa lei in maruntis. O doamna de la casa m-a spus ca stie pt ce ii vreau, pt protestul la benzinarii, de asemnea si cativa clienti care erau dupa mine la coada. Nimeni nu mi-a spus ca sunt nu va avea efect sau ca ne chinuim degeaba, ba din contra m-au incurajat "foarte bine faceti, asa le trebuie" sa numai zic ca mi-a dat monedele moca, nu a mai vrut bani la schimb ( si aici nu ma refer la valoarea banilor ci la dorinta doamnei de a ne ajuta ) cu cat ne apropiem mai mult de ziua de vineri cu atat sunt mai nerabdator si increzator in sansele noastre ( poate si din cauza ca sunt liber :))...glumeam )_ inainte sa faca si ceilalti fi tu un exemplu pentru ei !!! |
Quote:
mda ....era FULL nu aveai loc era lumea si pe scari la metrou tin minte !!! |
Quote:
|
Traim intr-o tara de hoti si de corupti bagati cu mainile pana la cot in buzunarele noastre.
Sa marit TVA, sa redus numarul de bugetari, s-au redus salariile bugetarilor, s-au redus pensiile si bani la buget tot nu sunt. Nu sunt fonduri pentru invatamant, nu sunt fonduri pentru sanatate, nu sunt fonduri pentru autostrazi nu se gasesc fonduri pentru nimic in tara asta. Da avem fonduri pentru cazarea parlamentarilor la 4 stele, avem fonduri pentru 30.000 de revolutionari, pentru masinile de lux ale statului pentru asta se gasesc fonduri. Au ajuns porcii astia sa infometeze si sa aduca populatia la disperare doar pentru ca ei si tot neamul lor sa traiasca in lux. Nu conteaza ce studii ai sau ce sti sa faci conteaza doar cine e tata,mama,matusa sau unchiu in tara asta. Ce ne ofera noua(tinerilor) tara asta? Nici nepotii nostrii nu vor termina de platit datoriile pe care le-au facut porcii astia in 21 de ani. ORICE SECTOR ECONOMIC AL TARII ASTEIA DACA STAM SA-L ANALIZAM NU ESTE CUM TREBUIE. Suntem furati legal exploatarea barilului in Romania costa 20 $ si noi ajungem sa platim la pompa 243? OMV SI PETROM cu ajutorul celor din PZD reusesc asta , chiar in momentul asta pe spinarea noastra |
Un baril(159LITRII) de petrol produs in Romania de OMV si PETROM costa 20$, iar noi ajungem sa platim 243 $.. daca esti nemultumit de pretul combustibilului evita alimentarea de la OMV,PETROM pentru a le diminua profitul.. O zi buna din partea protestatarilor cu simt civic
ACESTA ESTE MESAJUL PE CARE EU IL TRIMIT CELOR DIN LISTA MEA DE MESSENGER SI FACEBOOK |
astia de la OMW.....si nu numai au inceput sa scada Preturile...deci este un lucru Bun...
|
Quote:
|
Unde au scăzut? La un OMV şi un Petrom care sunt aproape de mine sunt exact ca pe 1 ianuarie.
Singura veste bună ar fi că le este cu adevărat frică, iar pentru romāni frica e unul din puţinele lucruri care īi fac să se mişte. Ceaşcă şi Gheorghiu-Dej ştiau asta prea bine :D ~Nautilus |
M-am pregatit pentru maine! Nu uitati sa alimentati cat mai putin! daca se poate sub 1 leu e perfect! Putem daca nu stam suficient la pompa sa ne bagam din nou la rand si sa mai bagam de inca 20-30 bani, sa fie cat mai multe bonuri!
Eu o sa platesc cu cardul de cateva ori! (eu nu pierd nimic, dar pe ei am inteles ca-i costa cam 50 bani/tranzactie!) La un bon de 20-30 bani ei pierd!!! |
Quote:
|
Quote:
Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011: - acciza este de 467 EUR / tona - taxa de drum este de 125 EUR / tona - taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona. Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize) Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR Totalul este de 1205.28 EUR/tona Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON) Producatorul incaseaza 370 EUR/tona Statul incaseaza 835.28 EUR/tona ASA CA OAMENI BUNI REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC,,,,DA MAI DEPARTE DACA ESTI ROMAN |
Quote:
|
|
Quote:
|
Re: Faza cu blocatul unei benzinarii nu merge...
Quote:
|
Va intreb ceva, tineti minte acum 2 luni cum Petrom a vandut la anumite ore si in anumite benzinarii combustibil la juma de pret? A dat faliment cumva?
|
Quote:
|
Deprecierea cu 46% a monedei nationale compenseaza o parte din scaderea cu 73% a pretului barilului de petrol astfel incat in lei, barilul s-a ieftinit doar cu 60% (132 lei vs 332 lei). Aplicand aceasta scadere procentului de 65% din pretul benzinei cat reprezinta importurile, ajungem la un pret de 2.45 ron/litru. La acest pret trebuie sa adaugam atat cei 18 bani cat reprezinta accizele si trecerea la euro 5, cat si cresterea costurilor de exploatare a Petrom anul trecut (12% din 35% cat am presupus ca reprezinta productia proprie) ceea ce duce pretul final la 2.75 ron/litru, cu 15% mai mic decat cel actual.
Trebuie sa repet faptul ca pretul de 2.75 lei/litru este unul mare pentru ca Petrom nu importa 65% din ce vinde ci 25% insa pe noi ne intereseaza in primul rand pretul mediu al pietei iar din acest punct de vedere, calculul este unul corect. Spre comparatie, in SUA, la mijlocul anului trecut pretul maxim al unui galon de benzina era de $4.4 iar acum acelasi galon costa $2, de unde rezulta o scadere de 54%. Deci la altii se poate. Peste tot in lume, companiile petroliereĀ inregistreaza profituri uriase iar in aceste conditiiĀ Petrom nu are de ce sa faca exceptie, insa mi se pare o lipsa de bun simt sa motivezi toate cresterile de pret prin evolutia preturilor la nivel international iar cand vine vorba de scadere, sa spui ca nu poti reduceĀ pretul pentru ca intre timp au crescut costurile sau s-a depreciat dolarul. UN MIC ARTICOL GASIT |
| All times are GMT +2. The time now is 02:54. |
- Copyright 2026 4Tuning