![]() |
Re: Benzina sau motorina?
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Alta ciudatenie, nu intaleg cum ai facut 525i pe 400m, cand pana la 100 km/h ar trebui sa aiba 2 secunde in fata ta |
Eu am votat benzina.
Greseala pe care o fac unii e comparatia diesel (turbo) cu benzina aspirata. Comparati aceeasi cilindree si acelasi mod de supraalimentare si mai vedem...adica diesl turbo cu benzina turbo.Inca ma gindesc de ce nu au aparut masini de F1 diesel...sau motociclete la nivel de GP... E normal ca dieselul sa aibe un cuplu mai mare prin natura constructiei insa are si alte rapoarte in cutie.Nu sint expert insa pot sa-mi dau seama daca cineva e obiectiv ori ba. Raspunsurile au fost date complet si corect pe prima pagina iar discutia a inceput de la o comparatie relativ corecta,masina cu putere aproximativ identica. |
Quote:
Iar legat de 525i-ul ala nu mananc rahat pe forumuri asa ca-mi place mie sa ma fac de ras.Stiu foarte bine ce poate un 2500 benzina,dar din cauza ca eu puteam pleca in treapta a 2-a de pe loc in demaraj cum nu pleca un 325TDS cu 1 treapta,a fost un avantaj. Mai tarziu,cand mi-am schimbat motorul,am aflat ca aveam si grup de benzinar (2000cmc) Ca o fi fost soferul mai putin experimentat,ca o fi ratat plecarea,asta nu am de unde sa stiu si nici nu ma intereseaza,nu m-am laudat vreodata cu vre-un diesel.Eu am spus ce a fost si pacat ca nu-l mai am sa-ti filmez ce plecare avea masina aia. Inca odata,scuze daca te-am jignit cu ceva,iar pt restul care mai posteaza,cititi fratilor mai din urma daca vreti sa va dati cu parerea. |
Ştiu că e uşor să ne pierdem cumpătul pe forum, şi eu o fac şi voi o faceţi, dar hai să depăşim momentul. Considerati-o ca o neînţelegere, poate unii nu au fost prea atenţi, poate alţii nu s-au exprimat corect şi complet, n-are importanţă, problema topicului e legată de diferenţele între motoarele pe benzină sau motorină, de plusurile şi de minusurile lor, hai să vorbim numai despre ele...
|
Am tot incercat sa revin,incerc din nou,si imi expun doar parerea,care poate fi confirmata de graficele atasate de bogdan. Un diesel,cu cat se tureaza mai mult peste punctul de cuplu maxim,cu atat pierde mai mult din putere si totodata din avant;asta pt ca puterea si cuplul lui sunt relativ la turatii mici,comparativ cu benzina,care cu cat se tureaza mai mult,cu atat castiga mai mult cuplu si putere. In general benzina are cuplul maxim si puterea aproape de capatul benzii maxime de turatie,iar 1000~2000rpm in plus turate pana la taierea benzinei,nu reprezinta asa de multa putere pierduta ca la un diesel. Si ca sa revin de unde am inceput,ca sa stie toata lumea de unde sa continuie, cineva postase ceva legat de doua masini,una benzina si una diesel,despre care spunea ca prin in treapta a doua,daca nu ma insel,aproape aceeasi viteza,negand sportivitatea benzinei. Mentionez ca ambele masini erau de capacitate si cai putere apropiate..daca imi aduc aminte bine,...k mi-e lene sa rasfoiesc in urma...
Quote:
Quote:
Graficele astea sunt ale unor masini modificate,eu,si toti de aici vorbim despre masini stoc. |
In grafice apar si variantele stock, oricum erau 2 grafice aleatori, uite 2 masini stock cu puteri asemanatoare :
http://www.rri.se/popup/performanceg...p?ChartsID=664 - 320i http://www.rri.se/popup/performanceg...hp?ChartsID=98 - 320d In ambele cazuri cuplul maxim vine undeva la 2000-3000 de ture dupa care scade, la benzina in schimb, pierderea de cuplu este compensata cu cresterea turatilor. |
Quote:
320i are cuplu 181/2=90,5 oricum se stie ca in trafic e bun diesel-ul, la liniutze e benzina... @aleks: pai asa e...sunt 44 pagini din care scoti maxim o pagina de informatii |
Quote:
demonstratie liniutze : 1- 328i vs 330d https://www.youtube.com/watch?v=pyFXJ1JWlF8 2- vectra C 150cp 305 NM vs.....dacia break STOCK!!!! Ras! https://www.youtube.com/watch?v=6lZcFY1RHW8 |
au invatat copiii sa puna pe iutub liniute ! ..vrei parerea mea? IRELEVANT! de ce? pentru ca poate soferul vectrai era un taran obosit care nu stia sa schimbe o viteza :)Cum frate sa faci cu breku vectra de 150 cp..never ever! pai ma tin eu cu junghiu meu ..cu vectra bine bine si nu cred sa ma fi depasit vreun break pana acu :)
|
Quote:
Partea a doua cu cine castiga la liniute, nu pot sa iti dau dreptate, sunt multe care influenteaza castigatorul dar revenind la benzina vs diesel, c-am ce pot aceleasi masini, amandoua 3.0L + 2 turbine : https://www.youtube.com/watch?v=uZIsc...eature=channel |
Quote:
La volanul Vectrei este intr-adevar un taran prost,dar si la break la fel :) Cert e k daca esti prost,esti facut d o taraba chiar de ai M6 |
cu toate ca eu am diesel prefer benzina pentru ca merge mai bine pentru tuning
|
Eu zic ca viitorul sunt motoarele pe benzina de cilindree mica, turbo. Ai cuplu de diesel si urca in ture ca benzinara + taxe mici + consum mai mic decat o benzinara aspirata de putere echivalenta. Cel mai bun exemplu sunt TSI-urile de la VW, am facut drive-test cu Golf VI 1.4 160CP si m-a impresionat.
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:28. |
- Copyright 2026 4Tuning