Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

Silencer Power 23-02-07 17:21

re: Club Ford Capri

Ce parere aveti de http://www.dogtuning.ro/ ... chiar tuneaza orice, stiti pe cineva care sa fi fost la ei?

johnny111 23-02-07 19:03

1 Attachment(s)
Mai facuram un pas: mecanica e gata(motor, evacuari de trecut RAR-ul, directie). Macar stiu ca "suna" ka lumea motorashul. Mecanicul zicea ca si merge corespunzator. Vedem noi ...;) Urmeaza radiatorul de "Veu" din aluminiu (daca-mi gasesc pila la Bistrita la fabrica), evacuari din inox, admisie, vopsit motorul, tinichigerie blablabla.
Poate ca odata si-odata tot termin si eu masina asta.:???:
Toti nervii de pana acum au meritat cand am auzit motorul. Si ce-i in film nu-i nimic pe langa ce se aude cand esti langa ea.

codrin44 23-02-07 19:37

suna bine bine...si arata la fel.
intreaba mecanicul ce a facut cu debitmetrele de aer...ca nu le vad.

johnny111 23-02-07 19:50

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 767437)
intreaba mecanicul ce a facut cu debitmetrele de aer...ca nu le vad.

Nu se vad din cauza furtunului de la lichidul de racire. Momentan furtunul ala are o pozitie anormala datorita faptului ca radiatorul e de la un motor in linie. Saptamana viitoare o sa-l schimb, dar nu m-am cramponat de radiator. Am vrut neaparat sa vad mashina asta mergand.

cv-03-btf 24-02-07 07:38

radiatoare din aluminiu se fac si la brasov undeva intre 500 ...700 lei

johnny111 24-02-07 09:24

Quote:

Originally Posted by cv-03-btf (Post 768083)
radiatoare din aluminiu se fac si la brasov undeva intre 500 ...700 lei

E bine de stiut ca si reper pretz. Oricum, pentru mine Bistrita e mai aproape si vreau sa-i fac un capac mai masiv sin aluminiu polishat.

johnny111 24-02-07 09:28

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 767159)
Ce parere aveti de http://www.dogtuning.ro/ ... chiar tuneaza orice, stiti pe cineva care sa fi fost la ei?

Eu le-am scris acum un an. Pareau profi baietii (pentru un profan ca mine). Stiu ca au preturi destul de piperate (ei spun ca insista pe calitate si astfel isi triaza clientii). Unii din zona spun ca fac lucruri ieftine cu piese slabe. Poate fi insa si invidia. Personal n-am vazut o masina lucrata de ei dar sunt curios. Aradenii ne-ar putea spune mai multe.

codrin44 24-02-07 10:08

din ce am vazut pe prezentarea site-ului si foto rezulta pasiune si pionerat in domeniu.
profesionalism inseamna aparatura de alezare,echilibrare biele arbori volante etc... adica sa ia un 2.8 sa-l duca in 3.5 si de 150 la 300 c.p.
in schimb e bine de stiut unde poti face o admisie.
ca pret ptr. o evacuare de V6 cu tot cu serpisori - inox -ma costa undeva la 700 euri prima strigare pe cand am luat serpii cu 300 si tobe laterale tot cu 200 ajungand la 500 euro un ansamblu realizat si calculat de profesionisti ford

cristi_radoi 24-02-07 17:02

aviz cunoscatorilor: s-ar potrivi scaunele fata de pe Bmw E 39 la capra? nu stiu nimic nici despre diferentele la marime, nici la sistemul de prindere...

codrin44 24-02-07 17:12

pe sistemul de prindere ai putea pune sinele tale dar pe latime.....s-ar putea sa nu ramana spatiu intre scaune. pana nu vezi nu stii

panaitescud 24-02-07 17:16

cred ca sunt ca,m late cele de bmw...nu uita de tunelul cardanului ;)

florin_cars 24-02-07 17:55

Quote:

Originally Posted by johnny111 (Post 767374)
Mai facuram un pas: mecanica e gata(motor, evacuari de trecut RAR-ul, directie). Macar stiu ca "suna" ka lumea motorashul. Mecanicul zicea ca si merge corespunzator. Vedem noi ...;) Urmeaza radiatorul de "Veu" din aluminiu (daca-mi gasesc pila la Bistrita la fabrica), evacuari din inox, admisie, vopsit motorul, tinichigerie blablabla.
Poate ca odata si-odata tot termin si eu masina asta.:???:
Toti nervii de pana acum au meritat cand am auzit motorul. Si ce-i in film nu-i nimic pe langa ce se aude cand esti langa ea.

te-ai interesat de omologarea motorului cum e, dk tot intentionezi sa treci prin RAR?
eu sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce sa fac...:(
taxe, acte, demersuri COST FINAL :sad:

suna chiar bine 2.4-le tau, in mare parte meritul e al filtrului sport ..evacuarile le-ai dus paralele pana in spate?:shock:
SOUNDS Nice ..cred k in final nu-mi mai bat capu' cu 2.8 si iau un 2.9 direct, pierd 5 CP..da' e mai nou macar si arata mai frumos sub capota cu admisia respectiva si dual-porturile alea :D:D

a fost complicata electrica? ai calc si altceva..ce ai mai facut la ea?

cosmineloo 24-02-07 19:14

Quote:

Originally Posted by cristi_radoi (Post 768861)
aviz cunoscatorilor: s-ar potrivi scaunele fata de pe Bmw E 39 la capra? nu stiu nimic nici despre diferentele la marime, nici la sistemul de prindere...

se face inventzie din platbanda. eu am pus de celica azi. si e ok. mai am scaunul din dreapta. nu ma pune sa explic cum dar nu e complicat. atentzie! e posibil sa ai nevoie de inaltzatoare in partea din spate. verifica intai pozitzia shezutului. daca e oea inclinat pe spate adio pozitzie confortabila. o sa te jeneze rau la pulpa. eu spre exemplu ma pus inaltzatoare de 4cm. dar doar in spate. podelele difera. asta e diferentza. succes!!!

johnny111 25-02-07 11:30

Quote:

Originally Posted by cristi_radoi (Post 768861)

Dp meu dv important este ca scaunele sa nu-ti fie prea late (intr-o parte ai pragurile care te pot impiedica sa lucrezi la comenzile scaunelor, in cealalta parte ai tunelul median si centurile de siguranta pe care tre' sa le poti fixa in podea). O alta problema de care tre' sa tii seama este inaltimea suportilor scaunelor: daca acesti suporti sunt prea inalti, cu ce vei mai adauga adaptarile pentru prinderea lor in podea te poti trezi ca stai la volanul masinii sport ca la volanul unui autobus, si sigur nu vrei asta.
Eu am fost norocos: mi-am gasit 2 scaune de Fiat Spider, care au prinderea in podea in 4 puncte in acelasi plan ( adaptarile de prindere se fac mult mai usor) si care au o latime putin mai mare decat cele de Capri. Oricum, se poate lucra la comenzile scaunelor fara sa ma jeneze pragurile.
Concluzie: Inainte de a bate palma pentru niste scaune cere-le sa le probezi pe masina. Vezi cat sunt de mari, cat de complicat este sa le faci prinderea si cat de sus iti pot urca. Spre exemplu, nu-ti recomand scaunele sport de Opel: in punctele din spate prinderea se face in plan oblic si daca vrei o adaptare ieftina iti vor fi prea inalte. Daca vrei sa tai, sa sudezi, sa reconstruiesti etc s-ar putea ca lucrearea sa te coste cat scaunele.

johnny111 25-02-07 13:02

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 768929)
te-ai interesat de omologarea motorului cum e, dk tot intentionezi sa treci prin RAR?
eu sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce sa fac...:(
taxe, acte, demersuri COST FINAL :sad:

suna chiar bine 2.4-le tau, in mare parte meritul e al filtrului sport ..evacuarile le-ai dus paralele pana in spate?:shock:
SOUNDS Nice ..cred k in final nu-mi mai bat capu' cu 2.8 si iau un 2.9 direct, pierd 5 CP..da' e mai nou macar si arata mai frumos sub capota cu admisia respectiva si dual-porturile alea :D:D

a fost complicata electrica? ai calc si altceva..ce ai mai facut la ea?

Omologare motor: am facut-o anul trecut la sfarsit. A fost cca 100E. Am inteles ca anul acesta procedurile de omologare au devenit mai complicate si mai scumpe. Nu stiu exact ce si cum. Mai bine te interesezi la cineva la RAR care se pricepe. Vezi ca si acolo sunt multi care doar iau salar si decat sa puna mana sa citeasca pentru a-ti putea da o informatie sau un sfat avizat iti zic "nu se poate, nu e voie".
Evacuari: acuma am o evacuare de motor de 2.0l, L4, probabil carburator, primita pomana de la cineva. Cred ca pe dinauntru sunt putrede toate. Vreau sa-mi fac evacuari separate pentru fiecare linie de cilindri, care sa respecte normele de zgomot dar care sa pastreze timbrul de V6.
Electrica: am luat de pe Scorpio-ul de pe care am scos si motorul tot ce ne-a trebuit ca si instalatie electrica (ECU, cabluri, relee, sigurante).

Mai jos, continuarea filmuletzului cu motorashul meu.

codrin44 25-02-07 15:31

eu tot nu-s lamurit cu debitmetrele. ele e doua si e imediat dupa filtru dupa care urmeaza clapetele de acceleratie.
la tine din clapete pleaca 2 furtune si intra direct in filtru...deci unde e debitmetrele? :?

johnny111 25-02-07 19:57

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 770330)
eu tot nu-s lamurit cu debitmetrele. ele e doua si e imediat dupa filtru dupa care urmeaza clapetele de acceleratie.
la tine din clapete pleaca 2 furtune si intra direct in filtru...deci unde e debitmetrele? :?

Hihi! Le-am lasat amanet pentru benzina!
Glumeam. Ti-am zis ca nu se vad de furtun.

johnny111 25-02-07 19:57

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 770330)

Hihi! Le-am lasat amanet pentru benzina!
Glumeam. Ti-am zis ca nu se vad de furtun. Da data viitoare cand ma duc la masina fac o poza pentru tine. Bine?

codrin44 26-02-07 07:24

o.k. :?

florin_cars 26-02-07 07:48

Quote:

Originally Posted by johnny111 (Post 770097)
Omologare motor: am facut-o anul trecut la sfarsit. A fost cca 100E.

pai anul trecut era motorul montat?.. cum ti l-au omologat?
stiu k verifica prinderea in suporti, apoi noxele..DUPA care iti dau aprobarea :(
acum intr-adevar sunt mai ciudate normele lor :x :sad: :cry: :cry: :cry:

P.S. suna fain la accelerare dar paleta aia face un zgomot de fond..au mama ei :oops: :evil:
P.S.2 la cat te-a ajuns mecanicu, suportii i-a confectionat motor/cutie? spune te rog ce a "lucrat" mecanicu mai exact si la cat a ajuns lucrarea(motor+cutie+electrica aferenta, mecanic, alte cele)?

johnny111 26-02-07 10:44

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 771454)
pai anul trecut era motorul montat?.. cum ti l-au omologat?
stiu k verifica prinderea in suporti, apoi noxele..DUPA care iti dau aprobarea :(
acum intr-adevar sunt mai ciudate normele lor :x :sad: :cry: :cry: :cry:

P.S. suna fain la accelerare dar paleta aia face un zgomot de fond..au mama ei :oops: :evil:
P.S.2 la cat te-a ajuns mecanicu, suportii i-a confectionat motor/cutie? spune te rog ce a "lucrat" mecanicu mai exact si la cat a ajuns lucrarea(motor+cutie+electrica aferenta, mecanic, alte cele)?

Anul trecut era montat, insa motorul nu mergea ff. bine. De la stat s-a cam imbacsit, si nici nu aveam un sistem OK de pompare a benzinei ( Codrin si Dascalu stiu ce si cum). Motorul l-au omologat ca noneuro. Dupa omologare i-am pus caseta de servodirectie si i-am facut o alimentare ka lumea de benzina. In ceea ce priveste directia originala, pot sa i-o pun inapoi in cateva ore, in caz de ceva.
Paleta nu face chiar asa mare zgomot dupa cum se aude pe film. Era cea mai apropiata sursa de zgomot de aparatul foto (paleta si filtrul de aer) si par ca uruie ca naiba. De fapt motorul este destul de silentios.
Ce a lucrat mecanicul:
1. Demontat motorul si matzaraiele de pe Scorpio.
2. Instalat motorul si caseta servo pe masina. Ca si traversa acum am o traversa adaptata de Sierra 2l DOHC cu caseta de directie cu tot. S-au pastrat bratele de prindere originale ale motorului, deoarece suportii de pe traversa de Sierra erau verticali (la Capri sunt oblici, la 60") si se pupau cu bratele de la motor. De asemenea, traversa se Sierra are la mijloc o curbura spre inainte mai accentuata decat la Capri. Asta ne-a permis sa montam motorul cat jos, fara a fi nevoiti sa-i modificam baia de ulei. Asa amplasarea motorului pe verticala este foarte buna, iar pe orizintala este dat cat mai in spate, catre panoul ignifug. Ar trebui sa-mi dea un raport bun de repartitie a maselor pe axe. Marea problema a fost cu adaptarea traversei de Sierra :construirea unei prinderi exacte si solide pe lonjeroane. Fiind folosita sudura, s-a pierdut mult timp: taiat-masurat-sudat-masurat-verificat-sudat..... Avanaj: am pastrat traversa si caseta de directie originale care sunt in f. buna stare. Astfel, oricand, cu eforturi minime pot aduce masina la starea originala.
3. Instalat cutia de viteze si modificat cardanul: Cutia este un MT75 din Al luata cu motorul de pe Scorpio, la care am folosit cardanul de Sierra (mai lung, si cred ca nici nu avea aceeasi prindere la diferential). A trebuit modificata prinderea cutiei pe masina. Pentru intersati: cutia incape la fix in tunel. Am preferat MT75 pentru ca teoretic e mai usoara decat T9 ( de care oricum nu am gasit una in stare buna).
4. Alimentarea cu benzina: initial am incercat sa folosim pompa originala de benzina de pe Scorpio. Nu avea insa o pozitie OK (pusa sub podea, langa prag, puteam s-o acat oricand de o bordura), asa incat am optat pentru sistemul de pompa ingropat in rezervor, de la Sierra: am decupat din capacul de rezervor de Sierra partea in care venea montat ansamblul pompei cu senzorul de nivel care a venit sudat in zona cea mai inalta a rezervorului de Capri. In el vine prins ansamblul pompei. O problema ar putea fi distanta de la sorb pana la fundul rezervorului: la ochi, cred ca dupa ce mi se aprinde becul rosu imi mai raman in rezervor cel putin 10l de benzna. Ca si pompa am luat un reper folosit la motoarele de Opel de 2.5, 2.6 si 3.0 l, 6 cilindri. Baga presiune suficienta: la testarea pompei, alimentata din borcan (cum e de fapt si in filmuletz) jetul de benzina scuipata pe retur "batea" la vre-o 6 metri.:D
Buget: 350E motor, electrica, cutie de viteze
100E traversa+ caseta servo
100E bujii, ulei, antigel, pompa benzina
330E manopera.
Asta e!:oops:
Una peste alta, sunt multumit de ce mi-a iesit si consider ca banii au meritat. Tinand cont ca nu am fantezii de genul sonorizare de nu'sh cate sute de E...
Cand va fi gata va fi o masina frumoasa, dar normala, fara prea mari modificari.
Saptamana asta sper sa pun si un filmuletz cu o plecare de pe loc. Va fi un pic cam riscant, cu gumele coapte (4 buc. la 100Ron) si cu jantele prinse doar in cate 2 prezoane, dar cred ca tot n-o sa ma pot abtine sa n-o testez.

Silencer Power 26-02-07 13:56

1 Attachment(s)
Citind despre adaptarea motorului de Scorpio al lui Johnny (felicitari... chiar suna misto) am ajuns la partea cu cutia de viteze, si dintr-o data m-am intrebat daca oare cutia pe care o am eu pentru 2.8 este buna...

In aceasta idee m-am uitat pe catalogul de prezentare al celor de la oldcars.de atat pentru Capri, cat si pentru Granada, unde am sesizat ceva interesat, la Capri cutia in cauza este dat ca potrivindu-se pentru 2.8 si 3.0, iar la Granada este de la 2.0 pana la 3.0... oare de ce?

Ca sa sintetizez, credeti ca as putea gasi o cutie mai buna pentru 2.8-ul carburatie recent achizitionat?

codrin44 26-02-07 17:42

ce ai tu e un T9, model anterior MT75. ii pui capac de V6 si merge pe 2.0 2.3 2.6 2.8. tine cam 200 C.p. si cei de la burton power au folosit-o ptr. a crea o cutie de viteze secventiala... deci, eu il consider un model bun, mai ales ca am quickshift si eu si gabi si stiu smenu sa adaptam schimbatorul original intr-un quickshift.

mt75 a venit pe motoare mai noi in special pe 2.4 si 2.9

johnny111 26-02-07 18:03

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 772436)
ce ai tu e un T9, model anterior MT75. ii pui capac de V6 si merge pe 2.0 2.3 2.6 2.8. tine cam 200 C.p. si cei de la burton power au folosit-o ptr. a crea o cutie de viteze secventiala... deci, eu il consider un model bun, mai ales ca am quickshift si eu si gabi si stiu smenu sa adaptam schimbatorul original intr-un quickshift.

Da' nu potzi face un shmen sa ma fericesti si pe mine cu un quickshift pentru MT75? La asta march-arrier-u' vine intr-a 6-a cu ridicarea boltului de siguranta (care la mine vine desfintat, ca-mi tre' maciuca de schimbator din lemn, ca si volanul. N-as da atata caruta de bani la Burtoni.;) . Mai bine dau la preteni.

codrin44 26-02-07 23:01

cand dai prin Bacau, adu manivela cu tine ca gasim noi o solutie.... la tine maneta vine cumva prin spate,nu deasupra,nu?

johnny111 27-02-07 08:25

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 773105)
cand dai prin Bacau, adu manivela cu tine ca gasim noi o solutie.... la tine maneta vine cumva prin spate,nu deasupra,nu?

iezact. Vine prinsa-n spate cu niste brate prelungitoare pe cutie. Eu oricum le-am scurtat, ca altfel imi iesea schimbatorul de viteze pe la frana de mana. Avem eu ceva idei de quickshift, dat n-am avut timp sa ma "joc".

Silencer Power 27-02-07 11:40

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 772436)

Multumesc pentru lamurire... m-am hotarat, raman la cutia asta, chiar daca e in 4. Totusi, cum se adapteaza schimbatorul intr-un quickshift, de unde cumpar cele necesare?

Si inca o intrebare:)... In canalele de racire de langa cilindri am calamina cat cuprinde, unele canale au depuneri pana sus si nu stiu cum sa scot eficient aceasta calamina care pare atat de solidificata incat nu stiu daca cedeaza fara o "lupta" serioasa. Aveti vreo idee?

cristi_radoi 27-02-07 16:20

ieri am scos capra de la doctor si i-am dat o talpa pina la ploiesti si inapoi. frumos, dar la intoarcere, chiar in aglomeratia de la intrare in bucuresti, motorul meu murea, si l-am tinut turat cativa km buni pina la un loc mai dosit. dupa suflat in jiglorul de relanti a mers, dar am repetat operatia de 2 ori, chestie care m-a trimis la rezervor. l-am gasit in portbagaj, in spatele banchetei, in pozitie verticala... acolo trebuie sa stea?!? n-as prea crede! pina sa curat motorul stiti vreo substanta, aditiv ceva, care sa linisteasca mizeriile din rezervor? (cred ca rezervorul asta nu a mai vazut benzina de mai bine de un an, cel dinainte l-a folosit aproape exclusiv pe GPL)
nu am cablu de kilometraj, nu stiu cu ce viteza merg, nu pot sa ii fac consumul... ceva care sa se potrivesca???
n-are nici centuri de siguranta, nici roata de rezerva* si desi nu imi place,cred ca duminica plec cu ea la cluj asa!!!
citesc post-urile voastre, parte din ele sunt strict tehnice si dupa ce imi trece durerea de cap de la ele, inteleg totusi ca se poate si o servodirectie, si un quick-shifting ...plus alti bazdabaci electronici!!! nu mai vreau om de stiinta, cand o sa cresc mare o sa ma fac mecanic de motoare!!!

* la pneu de 195/60/15 ce janta imi trebuie? ce latime? 6,5 - 7?
** ajuta sa ii pun ceva duralube/STP/Slick etc sau e frectie la picior de lemn cu bani aruncati degeaba?

codrin44 27-02-07 20:32

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 773512)
Multumesc pentru lamurire... m-am hotarat, raman la cutia asta, chiar daca e in 4. Totusi, cum se adapteaza schimbatorul intr-un quickshift, de unde cumpar cele necesare?

la modelul T9 se desface o saiba si se ridica bila aia in sus. sub bila se pune o teava care imbraca schimbatorul. teava are inaltimea de1,5cm si este crestata pe inaltime ptr. a putea fi introdusa pe skimbator. skimbatorul are o flansa prin care vine prins de cutie. se fabrica o piesa de forma flansei dar cu inaltimea de 1,5 cm si se prinde sub flansa, pe cutie, cu suruburi mai lungi cu 1,5 cm.

principiul este al parghiei..daca bila ar fi pe mijloc distanta cursei din partea superioara(la mana) ar fi egala cu cea din partea inferioara(furca ce intra in cutie). deci..bila mai jos, cursa mai lunga la mana...bila mai sus,cursa mai scurta la mana.
nu o poti inalta mai mult de 1,8 cm ptr. ca se scurteaza distanta cursei de la 1-a la a 2-a dar se va micsora si distanta intre 1-a si a 3-a si poti gresi urat de tot, chiar sa intre marsarier in loc de 1-a. vezi foto :)) poza doi e cu un quick original de pe burtonpower
la celelalte modele de cutii,trebuie ridicat in sus pe skimbator punctul de sprijin al "parghei"
poate iese calamina la sablare dar tre sa scoti apoi tot nisipul din motor

l< cristi> la mk1 rezervorul e acolo unde l-ai "gasit" tu, in a pozitia respectiva :D

johnny111 27-02-07 21:50

Quote:

Originally Posted by cristi_radoi (Post 773989)
ieri am scos capra de la doctor si i-am dat o talpa pina la ploiesti si inapoi. frumos, dar la intoarcere, chiar in aglomeratia de la intrare in bucuresti, motorul meu murea, si l-am tinut turat cativa km buni pina la un loc mai dosit. dupa suflat in jiglorul de relanti a mers, dar am repetat operatia de 2 ori, chestie care m-a trimis la rezervor. l-am gasit in portbagaj, in spatele banchetei, in pozitie verticala... acolo trebuie sa stea?!? n-as prea crede! pina sa curat motorul stiti vreo substanta, aditiv ceva, care sa linisteasca mizeriile din rezervor? (cred ca rezervorul asta nu a mai vazut benzina de mai bine de un an, cel dinainte l-a folosit aproape exclusiv pe GPL)
nu am cablu de kilometraj, nu stiu cu ce viteza merg, nu pot sa ii fac consumul... ceva care sa se potrivesca???
n-are nici centuri de siguranta, nici roata de rezerva* si desi nu imi place,cred ca duminica plec cu ea la cluj asa!!!
citesc post-urile voastre, parte din ele sunt strict tehnice si dupa ce imi trece durerea de cap de la ele, inteleg totusi ca se poate si o servodirectie, si un quick-shifting ...plus alti bazdabaci electronici!!! nu mai vreau om de stiinta, cand o sa cresc mare o sa ma fac mecanic de motoare!!!

* la pneu de 195/60/15 ce janta imi trebuie? ce latime? 6,5 - 7?
** ajuta sa ii pun ceva duralube/STP/Slick etc sau e frectie la picior de lemn cu bani aruncati degeaba?

Salut!
Daca vii la Cluj duminica te astept intr-o vizita. Iti dau numarul de telefon pe PM. Mai povestim, mai schimbam impresii...
Rezervorul: o metoda destul de primitiva dar si eficienta: desfaci rezervorul, pui niste lanturi mai usurele si-l limpezesti de mai multe ori cu benzina. Pe urma pui pe furtunul de alimentare un filtru de benzina de Dacia. Costa 1,5 lei. Poti sa-ti iei si de rezerva pe drum, in caz ca se colmateaza.
Posturile noastre nu sunt chiar atat de tehnice. Fii sigur ca nimeni nu s-a nascut invatat. Eu inainte de a-mi lua capra stiam doar sa bag benzina si atunci cand ridicam capota stiam unde se pune solutia de parbriz. Lucrurile sunt mai simple decat par si se invata pe parcurs.
Pneuri: la ce vrei tu se potrivesc jante cu latime de la 6 inch la 7. Cele mai potrivite pentru dimensiunea ta de anvelope sunt jantele de 6,5 inch.
DP meu DV aditivii sunt cam "frectzie". De preferat o benzina buna.

codrin44 02-03-07 16:34

ajutor! ce pompa de servo(tulumba aia mare) merge pe capri sau daca ati gasit undeva , de care si unde?
si ce e mai grav, am pierdut suportii pe care venea prinsa servo de caroserie. are cineva in plus sau macar niste dimensiuni si unghiurile la care sunt indoite?
voi fi profund si vesnic recunoscator si mai si platesc.
va rog, ajutati-ma(e un strigat disperat)!!!1

cv-03-btf 02-03-07 18:34

1 Attachment(s)
uite cam ce am improvizat eu.... tulumba e de la un ford...??!!! iar suportul de pe o pompa de dacia... cu o precizare lasati suruburile in suport asa cum sunt... eu le-am modificat ( asa cum se vede in poza) si pompa mea e acum rasucita.....

florin_cars 03-03-07 01:56

cu 80 lei iti pot da o tulumba + pompa + rezervor lichid de Sierra.

Daca se potriveste..vezi ce zice Gabi..lui parca nu-i intra de chiulasa Cosworth-ului..dar la un V6 normal, cred k merge :wink:
dk trebuie o dau jos de pe masina si ti-o trimit cu tot cu surubele..si ce mai "pika" :oops: de la ea

florin_cars 03-03-07 02:52

niste filme cu Capre...k demult nu v-am mai delectat cu asa ceva..seria CAPRA s-a dus demult..am uitat de ea :(

Reclama 1981 Ford Capri 2.8i Injection
https://www.youtube.com/watch?v=UBwTG...elated&search=

Ford Capri 2.8i engine swap(2 niebuni schimba un motor :oops: )
https://www.youtube.com/watch?v=DcYhm...elated&search=

Ford capri rallye car spain(sa-mi bag bula ce merge nebunu...ce aproape a fost de gard :oops: )
https://www.youtube.com/watch?v=ExP3WVQ3E5w

johnny111 03-03-07 13:31

3 Attachment(s)
No, am mai facut un pas catre finalizatea masinii: am mutat-o de la mecanic la tinichigiu.
Codrin, mai jos ai poze cu debitmetrul si avansul. La modelul asta de motor debitmetrul nu e langa airbox, ci la intrarea in EFI. Asta permite adaptarea foarte facila a unei admisii directe de aer.

johnny111 03-03-07 13:38

3 Attachment(s)
Alte poze cu alt Capri. E masina lui Jaguar211 de la Satu Mare. Sper sa nu se supere, dar nu m-am putut abtine:D. Masina in foarte buna stare, intretinuta si folosita zilnic. Cinste proprietarului!

cv-03-btf 03-03-07 18:11

1 Attachment(s)
Muhaaaa.....Sunt Acum C A P R A R..!!!!! . Mai Luat Un Caprii.. Ciuda Voua.. Fac Stana... PENTRU CINE INTREABA...

codrin44 03-03-07 18:34

felicitari, asta tre sa aiba omu la casa lui, 2 capre si alte cele

johnny111 03-03-07 22:51

Quote:

Originally Posted by cv-03-btf (Post 779262)
Muhaaaa.....Sunt Acum C A P R A R..!!!!! . Mai Luat Un Caprii.. Ciuda Voua.. Fac Stana... PENTRU CINE INTREABA...

Hihihi! Bravo. Numa' ai grija sa nu te scoata nevasta afara din casa cu tot cu capre. Macar ai unde dormi.

panaitescud 03-03-07 23:12

Quote:

Originally Posted by johnny111 (Post 779645)
Hihihi! Bravo. Numa' ai grija sa nu te scoata nevasta afara din casa cu tot cu capre. Macar ai unde dormi.

nici eu nu sunt prea departe......cred ca nu sunt singurul..:cry:

All times are GMT +2. The time now is 08:22.

- Copyright 2026 4Tuning