Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

SEBASTIAN 31-08-11 16:28

Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Foarte frumos!

valentin.nemtanu 31-08-11 20:40

1 Attachment(s)
Nu-i de topic, dar vreau si eu sa fiu in " grila " cu Road:D:D:D

1986 - raliu al masinilor de epoca la Galati, ocazionat de comemorarea a 80 de ani de la startul dat din Galati pentru george Valentin Bibescu in 1906.
Asa cum v-am prezentat masina in care a fost impuscat Armand Calinescu, intr-o postare anterioara, aici prezentam o masina ce a aprtinut Regelui Mihai , cu nr 27 de concurs. Era momentul startului dat de d-l Gherasim Stefan, de la care am procurat si aflat aceste noutati.

valentin.nemtanu 31-08-11 20:45

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4557233)
Nu-i de topic, dar vreau si eu sa fiu in " grila " cu Road:D:D:D

1986 - raliu al masinilor de epoca la Galati, ocazionat de comemorarea a 80 de ani de la startul dat din Galati pentru george Valentin Bibescu in 1906.
Asa cum v-am prezentat masina in care a fost impuscat Armand Calinescu, intr-o postare anterioara, aici prezentam o masina ce a aprtinut Regelui Mihai , cu nr 27 de concurs. Era momentul startului dat de d-l Gherasim Stefan, de la care am procurat si aflat aceste noutati.

Ati mai vazut Citroen-ul undeva ?

ROAD EMPIRE 31-08-11 22:30

5 Attachment(s)
Din pacate foarte multe din aceste masini au disparut.:sad:

Daca tot suntem la cursele acestor frumuseti, atunci inca cateva poze in completare:

- Startul Raliului Dunarii din 1984, cu o parada de antebelice.

cornel1955 01-09-11 09:46

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4557238)
Ati mai vazut Citroen-ul undeva ?

da lam vazut in germania in 2005 la un roman la nuremberg...sper sa nu fi fost copie...pozele de mai sus ne vor incanta ochii si peste 1000 de ani(sper sa nu traiesc atat sa devin faraon)...modelul urmator care a iesit in timpull celui deal 2 lea razbel mondial ...la avut tatal meu..eu eram mic...1960....a fost prima masina cu tractiune fatza motor de 1997 cmc si consum 7%...stabilitate extraordinara pe drum si o suspensie de invidiat...era folosita de Rezistenta franceza si de Wehrmacht deopotriva pt urmariri...usile se deschideau spre spate...pe vremea aia firma Citroen facea reclama modeluilui respectiv si dadea un premiu substantial celui care reuseste sa o rastoarne...nu a reusit nimeni :lol: ...o sa caut poze in albumul de familie sa scanez cu aceasta masina de exceptie

HoricutzWSR 01-09-11 10:51

Un Citroen Traction Avant de culoare bleu-marin exista si intr-un sat de langa Oradea :D il tot vedeam din tren cand mergeam spre Cluj :D

valentin.nemtanu 01-09-11 11:02

Quote:

Originally Posted by HoricutzWSR (Post 4558269)
Un Citroen Traction Avant de culoare bleu-marin exista si intr-un sat de langa Oradea :D il tot vedeam din tren cand mergeam spre Cluj :D

Si a " derapat " spre vest ??:D
vb aceea : VINDEM TOT !

ROAD EMPIRE 01-09-11 11:35

5 Attachment(s)
1. George Ghica pe un Buick 1927
2.Leon Leonida - 1911
3.Ladislau Hartmann pe un Maseratti V8Ri intr-o cursa la Cluj in 1935.
4. Verso la ilustrata nr.3
5. Meniul automobilistilor la Capsa in 1913

HoricutzWSR 01-09-11 12:58

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4558293)
Si a " derapat " spre vest ??:D
vb aceea : VINDEM TOT !

din cate stiu masina e inca aici, si functionala :D

cornel1955 01-09-11 18:55

Quote:

Originally Posted by HoricutzWSR (Post 4558556)
din cate stiu masina e inca aici, si functionala :D

eu stiu ce am vazut la Furth nord de Nuremberg....sa fie o copie sau ne vindem si adevaratele valori ???

cornel1955 01-09-11 19:05

Quote:

Originally Posted by HoricutzWSR (Post 4558269)

daca exista ....face si bani multi dar este de o valoare (ca masina de epoca) inestimabila ...bagai mielului un mail sau telefon si spunei ce comoara are in curte...aia este o masina sa dormi cu ea in casa sau in pat :))...sanatate si ms de info !!! foarte interesant ca mai exista asa ceva in romania....scuze de off-topic dar vesti din astea bune tre sa le bagam si aici :D

ROAD EMPIRE 01-09-11 19:10

1 Attachment(s)
Hai sa va arat o poza tare ! Chiar daca e din rally 8) mai exact Grecia 1986 prin amabilitatea lui Lucian Filip.

Cred ca il recunoasteti pe ....pe....pe..... Mitica Rusanescu (primul din dreapta). :D

celelalte poze aici pe topicul de raliuri:

https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...ml#post4559163

cornel1955 01-09-11 19:15

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4559167)
Hai sa va arat o poza tare ! Chiar daca e din rally 8) mai exact Grecia 1986 prin amabilitatea lui Lucian Filip.

Cred ca il recunoasteti pe ....pe....pe..... Mitica Rusanescu (primul din dreapta). :D

celelalte poze aici pe topicul de raliuri:

https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...ml#post4559163

bai Road esti de belea cum dracu gasesti poze care nici Nea Mitica nu se recunoaste ....heheheheeeee !!! numai barbosi si mustaciosi ca mine din timpuri apuse dar foarte frumoase si pline de amintiri placute...ai o nota 10 din cauza mea :)

ROAD EMPIRE 02-09-11 08:11

Vali hai odata cu pozele alea, ce iti mai place sa tii lumea in tensiune ! :-P:-)

ROAD EMPIRE 02-09-11 15:06

5 Attachment(s)
1. Baneasa - 1994 Viteza pe Circuit
2. Edu Stan - slalom paralel `92
3. Edu Stan - Lancia Delta Evolutione
4. Titi Aur - debut 1986 pe o Dacia
5. Titi Aur - "coasta" la Resita

ROAD EMPIRE 03-09-11 11:14

1 Attachment(s)
Alexandru Racovita in cursa de la Monte Carlo 1927 pe un automobil Steyr tip XII, care la finalul ei a reusit exceptionala performanta de a se clasa pe locul IV in clasamentul general.

valentin.nemtanu 04-09-11 20:24

2 Attachment(s)
1981 - la primul circuit de viteza organizat de d-l Stefan Gherasim, cu puternica sa dorinta ca fiecare eveniment sa fi fost marcat si de inedit, :D a convins-o pe galateanca Jeni Fotache sa participe cu automobilul familei. astazi ne spune ca a fost prima femeie automobilist a orasului de la Dunare.
Apoi si sotul, Constantin Fotache a format un echipaj care a participat in campionatul national de raliuri. Dar si dansul ne-a promis cateva poze pentru forumisti .

SEBASTIAN 04-09-11 20:37

1301 adica un 1300 cu imbunatatiri peste 1300L

cornel1955 05-09-11 09:14

Amintiri frumoase Vali dar din pacate numai noi stim cum se faceau cursele odinioara ce eforturi personale...fara "SPONSORI" ...Marin Tiganu' a fost si este un "creier" al curselor...cu ele sa nascut pt ele a avut vocatie si vointza...pt cursele din romania nu cred ca are egal intre cei care mai suntem in viatza...sa speram ca sportul auto romanesc nu va muri...mai am totusi sperantze de mai bine pt viitorul destul de intunecos care ne asteapta avand in vedere ca cei care ar trebui sa se ocupe de treaba asta o freaca la rece si isi iau banii...ATAC LA FRAS DIRECT SI FARA MENAJAMENTE (sa nu va puna dracu sa ma taiati )...replica nu poate exista decat cu probe si martori ca la politie...peste tot in EU exista programe de sponsorizare pt cei care vor sa faca ceva in domeniul autosport...la noi nu...este tot fostul sistem comunist (copiii lor) ei isi iau banii si tinerii care vor sa alerge isi fac masini pe banii personali...urat si dezgustator cu atat mai mult ca sunt "legi" din partea unor fosti alergatori de valoare care nu stiu cum au ajuns sa comande sportul auto in romania dar mai ales nu intzeleg cum un sportiv cu rezultate nu poate (sau nu vrea) sa intzeleaga ce se petrece in romania cu acest sport....si iar se va taia postul ....hai sa facem o noua federatie auto cu oameni noi si cu SPONSORIZARE PT ALA CARE ISI RUPE GATUL (sau NU) PE COASTA SAU CIRCUIT....SA SCHIMBAM CEVA IN ROMANIA PT SPORTUL AUTO...FAC APEL AICI DACA NU MA TAIE MIEII BEHHHEEEE....SI LA OMUL DE INIMA LARGA CARE SE NUMESTE DUMITRU RUSANESCU....NU MAI IMI TAIATI POSTURILE POATE AVETI SI UN PIC DE RESPECT PT FOSTII PILOTI CARE SAU REVAZUT IN CAMPIONATELE EUROPENE....SI FATA DE FOSTI SI ACTUALI ARBITRII SI PILOTI ACTIVI....SI FATA DE FOSTI SEFI DE FEDERATIE ADEVARATA DE AUTOMOBILISM...DACA SI POSTUL ASTA VA FI TAIAT INSEAMNA CA NU MAI E DE FACUT NIMIC IN ROMANIA ....DE CAT DE OAMENI DE VALOARE...AICI SE VA FACE PASUL PT VALORI ADEVARATE IN ACEST SPORT....GREETINGS ALL !!!

ROAD EMPIRE 05-09-11 09:46

6 Attachment(s)
Sa ne traiesti, Nea Marine !:-)

john17 06-09-11 08:52

1 Attachment(s)
Daca tot ma zaresc intr-una din pozele de mai sus pun si eu una de cand Nea Marin a primit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Sinaia - iulie 2011, cu ocazia etapei de coasta. Sa ne traiasca!

valentin.nemtanu 06-09-11 09:40

Pentru cei care nu il cunosc, care nu au stat in preajma sa, doresc sa mentionez ca in afara faptului ca Nea Marin Dumitrescu - Tziganu si-a dedicat o viata intreaga automobilismului, viata langa el e dificila.
In primul rand nu-i sta limba-n gura un moment, comenteaza, borboroseste, sfatuie dar si critica, si ce e cel mai enervant :
- e ca are dreptate 100 % cand sta cu gura pe careva !:D:D:D
Din vasta sa experienta dar si din puternicul simt al observatiei si al premeditarii oricarei erori, oricarei activitati facute de mantuiala, ce ar duce implicit la abandon sau alte pagube, el, e totdeauna cu observatia, cu corectia. :shock:
Dar e placut si e de-al nostru, ca fara erori sau mici greseli nu s-ar face clasamentele, si totul ar fi altfel. :D Si altul din aceeasi categorie de guralivi cu dreptate e Lucien Hora.
Asta e varsta, experienta , dar si flerul nativ al celor talentati in domeniu.

ROAD EMPIRE 06-09-11 11:26

5 Attachment(s)
1. Iorgu Ghika - Record de viteza in costa la Feleac - 1927 - Bugatti 37A ,Cluj

2.Iorgu Ghika - 1927- Cluj, Bugatti 37A si al sau proprietar si totodata invingator in competitiile automobilistice.

3. Iorgu Ghika - Acelasi Bugatti prezent la Brooklands - Cursa Marelui-Premiu

4. Le Mans 1928 , Chrysler "72 Six" , Romania, fratii Ghika, locul 4

5. Le Mans 1928, Chrysler nr. 7

n anul 1928 , pe 16 si 17 iunie s-a desfasurat una din cursele cele mai grele,una din cursele ce nu inscrie printre competitori decat pilotii profesionisti cei mai incercati si a caror experienta tine de antrenamentul permanent.
1928, Cursa Le Mans de 24 de ore.

Din totalul de 50 de echipaje inscrise, au luat startul 33.
Lupta a fost crancena.
Din 33 echpaje care au luat startul , dupa 6 ore de la start au ramas in cursa 32 de echipaje.
Dupa 12 ore de la start , au rams in cursa 26 de echipaje.
Dupa 18 ore, au rams in cursa 22 de echipaje.
Dupa 24 de ore au rams in cursa 17 echipaje.

24 de ore,cu o medie de 110.507 km/h. Performanta excelenta , echipajul Iorgu Ghika si fratele sau Matei Ghika , ocupa locul 4.
Uzinele Chrysler i-a ales pe cei doi frati din Romania pentru unul din Chrysler-urile 72 Six , participante in competitie.
Chrysler-ul 72 Six, de la Le Mans 1928 cu numarul de concurs 7 ,Romania.
Cel cu numarul de concurs 8 , Franta si a ocupat locul 3.
Exista o replica care ocupa un loc de cinste, in nu mai stiu ce muzeu din lume, a Chrysler-ului cu nr. 8 de la Le Mans 1928.
Locul 4 intr-o asemenea competitie dificila este extraordinar.

...si un filmulet exceptional !

<iframe width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/ihjVmQFgrCY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

sursa: pro-bike.ro

Rusanescu 10-09-11 12:41

Ce ziceţi de maestru Ken?
https://www.youtube.com/watch?v=btViX...layer_embedded

Gabi 10-09-11 14:22

Maestrul Ken are parte de sponsorizari BABANE si de un PR bun. Daca era asa maestru, ar fi trebuit, teoretic, sa demonstreze ceva prin WRC, in afara de faptul ca stie sa buseasca masinile pe banda rulanta. :)

ROAD EMPIRE 10-09-11 15:25

1 Attachment(s)
Sunt de acord cu tine Gabi !

...pana una alta poza :-)

ROAD EMPIRE 10-09-11 19:07

update !(vechea adresa nu mai e valabila)

aici este noua adresa :-)

<iframe width="560" height="345" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/lFmZVVg2s3M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Rusanescu 10-09-11 20:20

Quote:

Originally Posted by Gabi (Post 4577132)
Maestrul Ken are parte de sponsorizari BABANE si de un PR bun. Daca era asa maestru, ar fi trebuit, teoretic, sa demonstreze ceva prin WRC, in afara de faptul ca stie sa buseasca masinile pe banda rulanta. :)

Dar nici cei din WRC nu pot face aşa ceva. Ce face el e altceva decāt pilotajul īn WRC.

Rusanescu 10-09-11 20:21

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4577568)
update !(vechea adresa nu mai e valabila)

aici este noua adresa :-)

<iframe width="560" height="345" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/lFmZVVg2s3M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mulţumim, ROAD EMPIRE!

bobby_gsi2 10-09-11 20:45

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4577686)
Dar nici cei din WRC nu pot face aşa ceva. Ce face el e altceva decāt pilotajul īn WRC.

Sa fim seriosi...pe langa ce a enumerat gabi mai sus... se vede clar ca montaju` face minuni. Totul sta in montaj. De ce in onboard-uri e numai in treapta 1 si 2? Un pilot de wrc chiar si pe unele tronsoane cu o asemenea masina ajungea mai sus de treapta 2. Publicitatea face multe...el e cunoscut doar prin nebunia de la saritori si cam atat. vede saritoarea, da blana si spera sa faca mult spectacol ca probabil sponsorii lui asta vor... rezultate ioc.
Pun pariu ca un pilot din wrc.....ar face mult mai multe. Ce face el...sa zicem ca facem intr0un mediu cat de cat controlat. sa nu uitam de derapaju` lui Marko Martin din raliul Angliei parca sau Tara Galilor...ceva de genu` unde a pus focusu` de-a latu cu peste 50 de m inainte de viraj. E si video pe youtube insa nu l-am cautat acum. A recunoscut si el a a fost o eroare de pilotaj...insa omu` a stiut sa o "tina".
Le: avem si noi cazuri.....uitati-va la superspeciale la Daurette sau la Banciu.... fac spectacol cu masini cu cateva "trepte" mai jos decat jucaria asta mica a lui Ken

BH 59 FIF 10-09-11 20:45

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4577207)
Sunt de acord cu tine Gabi !

...pana una alta poza :-)

Superba Dacia lui Mazilu. Nu stiu ce performante avea dar arata impresionant.

ROAD EMPIRE 11-09-11 20:38

1 Attachment(s)
George Grigorescu si Ovidiu Mazilu .

LAV77 12-09-11 07:32

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4576960)

Avem si noi potentiali "artisti" in gymkhana:

https://www.youtube.com/watch?v=NoAVy...ayer_embedded#!

https://www.youtube.com/watch?v=WCiII...layer_embedded

scuze de off-topic

Rusanescu 12-09-11 10:42

Originally Posted by Rusanescu
Ce ziceţi de maestru Ken?

Īntrebarea mea nu a vrut să pună īn poziţie neplăcută talentele din Romānia.
Şi eu īl apreciez pe dl. V. PORCIŞTEANU, ca şi pe Titi AUR, şi mulţi alţii dintre piloţii noştrii. Sigur că bogaţii Romāniei se "īngrămădesc" să dea bani pentru fotbal şi nu gāndesc că atāt kartingul cāt şi automobilismul sportiv educă şi pregătesc tehnic pe copii şi pe cei tineri.

ROAD EMPIRE 13-09-11 09:22

1 Attachment(s)
Resita 1987 - Andronic - Tutuianu - Mazilu

Rusanescu 13-09-11 11:47

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4582424)
Resita 1987 - Andronic - Tutuianu - Mazilu

Da, frumos, mai obişnuiam să oferim şi o cunună de lauri........

zbvz 18-09-11 00:53

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4579384)
George Grigorescu si Ovidiu Mazilu .

Cred ca se uita si ei mirati de fetele de hipioti pe care le aveau la vremea aia.....lol Grigorescu si Mazilu......lol ce fete aveau:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Grigorescu cu ochelarii de tocilar si Mazilu cu ceasu fara limbi ....lol

AnduRace 18-09-11 05:10

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 4577716)
Sa fim seriosi...pe langa ce a enumerat gabi mai sus... se vede clar ca montaju` face minuni. Totul sta in montaj. De ce in onboard-uri e numai in treapta 1 si 2? Un pilot de wrc chiar si pe unele tronsoane cu o asemenea masina ajungea mai sus de treapta 2. Publicitatea face multe...el e cunoscut doar prin nebunia de la saritori si cam atat. vede saritoarea, da blana si spera sa faca mult spectacol ca probabil sponsorii lui asta vor... rezultate ioc.
Pun pariu ca un pilot din wrc.....ar face mult mai multe. Ce face el...sa zicem ca facem intr0un mediu cat de cat controlat. sa nu uitam de derapaju` lui Marko Martin din raliul Angliei parca sau Tara Galilor...ceva de genu` unde a pus focusu` de-a latu cu peste 50 de m inainte de viraj. E si video pe youtube insa nu l-am cautat acum. A recunoscut si el a a fost o eroare de pilotaj...insa omu` a stiut sa o "tina".
Le: avem si noi cazuri.....uitati-va la superspeciale la Daurette sau la Banciu.... fac spectacol cu masini cu cateva "trepte" mai jos decat jucaria asta mica a lui Ken

Te inseli un pic, un pilot de WRC sau oricare pilot de raliu, circuit si alte cele, sunt antrenati sa mearga curat, pentru timp si mai putin la spectacol, in schimb Ken Block, pentru asta se antreneaza, pentru spectacol. E normal ca in WRC sa aibe ezitari cand ajunge in treptele 4-5, nu este obisnuit cu asa viteze, in schimb un pilot adevarat merge "la limita". Si da, toata chestia e din montajul filmului... cu bani faci ce vrei, inclusiv ceea ce face Ken Block, cu talent si ambitie...poti ajunge mai sus de atat! (evident...iti trebuie si bani pe langa talentul tau)

zbvz 24-09-11 00:33

este blocat forumul pentru neplata......

ROAD EMPIRE 24-09-11 15:01

care forum ? care neplata ?!:???:

All times are GMT +2. The time now is 04:24.

- Copyright 2026 4Tuning