![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
m-ai convins, vreau sa cumpar golf-ul tau, ce pret are?
|
Quote:
|
Sunt si cielo cu norma euro3.
On-topic: noul logan dci consum de 3.5% la 90km/h fara AC(3.7%-3.9% cu AC) si 2.9%-3% la 80km/h fara AC. in treapta a5a evident: https://www.youtube.com/watch?v=JHUGzy6_cRY (minutul 08:40) Eu zic ca e bine de tot mai ales ca acum injectia este Siemens. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vecra 3.0d consuma sigur mai mult si ca 2.0d-ul meu la 120km/h, doar daca nu are cumva niste cauciucri foarte dure si/sau e lasata tare pe burta. Functie de aerodinamica si cauciuce e posibil ca la 180 sa consume chiar mai putin ca 2.0d dar la viteze relativ mici e mai greu. Am traversat odata A1 cu 130km/h pe ceas (~127 real) de la Pitesti la Bucuresti cu un consum de fix 5.0 pe BC, BC-ul meu are eroare verificata de multe ori de 0.1-0.15l/100km la exterior. Recent am mers de la CT la Neptun si inapoi, tragand maxim de timp (dormea copilul in masina ) cu 80-90 afara cu a 5-a (din 6) si 60-70 in localitate cu un consum de ~4.2 :) Asta am incercat-o ca o curiozitate, nu imi bat joc de masina in halul asta si nici de mine :) |
Eu vad frecvent consum de 2-3% cand mi-e lene sa retrogradez si merg subturat. Asta se intampla rar si daca merg la viteza constanta, fara sa accelerez, dar imi incanta ochiul...100km/h -~4%, 130-~5%, cu AC putin peste, fara - putin sub. 1.6hdi 110 pe 307SW(aproape 1500kg goala). Asta e consum de diesel, dar am vazut si mai mic pe dci pe care se merge des subturat, consum mediu 4,7%. Motorul are acum peste 160000km fara reparatii, deci se poate...
|
La ralanti poate.
|
Quote:
|
Quote:
|
Zici tu ca nu se "subtiaza" uleiul. dar s-au facut diverse teste, nu mai stau sa caut unde am gasit si dupa maxim 5000km uleiurile astea banale(pana in 2milioane bidonul) ce le bagam noi sunt sirop de zmeura :D nu in sensul ca devin ca apa dar isi pierd vreo 40% din proprietatile initiale. Ca merg masinile si asa pana la 12-15.000 e alta treaba, restul e doar reclama.
|
Eu schimb la 15000 ca asa scrie la rabla mea in manual.
La altele scrie 30000 in carte dar alea am vazut ca zice lumea ca sunt mai rable.. Oricum, mi-a zis mie un nene ca daca nu mai consuma motorul ulei , inseamna ca nu mai are ulei in el. |
Eu am luat un e36 la care trebuia schimbat uleiul, nu l-m schimbat, am mai mers asa 1 an de zile (aproape 10 k km deci peste 20k km cu acelasi ulei) timp in care nu a scazut nivelul deloc, cel putin nu a ajuns pe minim. Si motorul are 277.000 km.
Asta asa, ca vad ca pe threadul asta bmw-urile consuma mai mult ulei decat benzina, zic unii.. |
Poate Vag-ul mananca ulei :) ...
Intre benzina + gpl si diesel + gpl ce alegeti ? Glumesc... Fiecare isi are folosul/rolul ei , la noi cel putin diesel e o loterie . Stai cu frica ca iti pica ceva , din cauza carburantului . Momentan am 83.000km din 2009 cu un logan 1.5 85cp fara probleme . Schimb filtrul de motorina la fiecare revizie (15.000km recomanda producatorul , masina fiind in garantie ) , dupa ce iese din garantie poate voi face la 10.000km revizia in regie proprie . Consumul mixt din martie pana acum este undeva la 4.4l/100km .Mers batraneste , uneori si forjat , rar folosesc ac pentru ca nu imi place (este suficient cat merge la munca). |
Eu nu stau cu frica sa nu-mi pice vreo ceva, doar mai am grija cand trec pe langa cladiri in paragina.
Si nici nu bag motorina de la pompa. Mai am si TDI care bea ulei, nu-i fiabil si da fum mult. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:37. |
- Copyright 2026 4Tuning