Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club ESPERO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/92327-club-espero.html)

johnsonxxl 24-01-10 13:32

Re: Club ESPERO

Quote:

Originally Posted by m1nor (Post 3008840)
baieti spuneti'mi si mie de unde fac rost de un body kit pt masina...am gasit in polonia dar pe comanda.. stiti ceva se fac si la noi :)

cauta cu atentie pe google..e un magazin..silariami sau ceva de genu..stiu ca intrebasem eu de body kit.. ;)

m1nor 24-01-10 15:28

am gasit.. mss john !

mike-fullspeed 24-01-10 20:46

S-a pus gagiu pe tuning :D

johnsonxxl 24-01-10 20:53

bine ar fi.. ;)

Robert_MNW 24-01-10 22:24

Parerea mea ca posesor de Matiz :-)...la Espero merg doar jante mari, suspensie si folii si iese masina de senzatie.Sunt cateva facute frumos pe forum pentru inspiratie dar se pare ca spiritul nfs-ului e mai puternic:lol:

johnsonxxl 24-01-10 22:44

mda..fiecare face ce vrea...e mult de comentat pe subiectul asta..

banzay 24-01-10 22:48

Amen to that! Da, asa e, e o masina mai 'de clasa' espero, nu da bine orice kit, mai ales cele sport... Si cu jantele avut mare grija, ca daca sunt exagerat de mari, sau un model ciudat, va arata a tractoras :) NDY avea niste jante frumoase de tot, brock b1 parca. Eleronul ala gen M, arcuri+amortizoare si gata masina :)

ing3r 25-01-10 02:41

Ala era senzatie...Sa nu il uitam nici pe concitadinul nostru, GNT, care a facut o masina de senzatie si care e apreciata de pasionatii de masini din toata tara! Banzay, ai uitat sa zici de motor...poate cea mai importanta parte din tuning :D

87-bob 25-01-10 08:16

salutare,mai baieti daca tot spunem asa ca ne iubim masinile astia care le iubim nu aia care vor sa le vanda si apoi zic ca le modifica,cand facem si noi o intalnire anul asta?asa cum sunt ele(masinile)unele modificate,altele nu...zic si io,voi ce ziceti?
johnson@:mai demult intrebai pe undeva daca poti schimba nuca schimbatorului?eu am schimbat o si am ceva gen NDY daca o mai stii si intra in viteza fara probleme si fara sistemul ala;)

mike-fullspeed 25-01-10 09:09

Poate ne intalnim la vara la mare... la soare.... :D

sex99 25-01-10 15:14

salut baieti :( tot cu rugamintea aia sunt nu gasesc nicicaieri calculator de espero pt cutie automata :( va rog daca aveti pe cineva sau stiti ca dezmbembreaza espero ceva sa sun de 2 sapt caut si nici un espero automat de 1.8 la dezmembrat :(

sex99 25-01-10 17:27

gata am gasit calculator acum din cate am inteles ca trebuie sterse cumva erorile din calc ca sa nu mai le dea ? daca e va rog care stiti in bucuresti mai aproape de miliatari un servis daewoo sau un nr de tel va rog imi sta turata prin 2 mii si cand ii dau sprit da se inece din cate am vazut pe forum ori ar fi senzorul yak ori senzorul de acceleratie ca imi sta power si conducta aia aprinsa va rog :D ca sunt disperat sa fac si eu masina

ing3r 25-01-10 17:37

Lasa si tu codul piesei aici si poate asa te putem ajuta mai usor...Sunt mai multi care vand calculatoare de Espero, insa trebuie in primul rand sa stii ce cauti, mai ales daca nu e din orasul tau.
P.S.: Pai si ce fel de erori are calc in el? Alea se sterg numai pe tester, si testere Scan-100 au doar service-urile autorizate daewoo in general...In cati bani ai gasit sa il iei?

sex99 25-01-10 17:39

am gasit mane calc acum ma int un servis bun sa mi zica ce are de sta turata rau are daia ma int un servis care are progamul de espero sa vada pe calc ce erori ii da

Rob3rt_espero 25-01-10 17:46

Quote:

Originally Posted by sex99 (Post 3013988)
am gasit mane calc acum ma int un servis bun sa mi zica ce are de sta turata rau are daia ma int un servis care are progamul de espero sa vada pe calc ce erori ii da

Este un service in militari care repara Daewoo, am spus-o si cu cateva pagini mai in spate, service-ul se numeste GRAND GARAGE si se afla pe strada: Valea cascadelor, cauta pe google si sigur ii gasesti...sunt sigur ca ii va da de cap masinii tale.

ing3r 25-01-10 17:46

Pai iti sta turata pt ca sta martorul aprins de "check engine". E normal sa iti stea turata in jur de 2000 turatii...Poti doar sa scoti senzorul de la filtrul de aer, sa vezi ca se aprinde "check engine" in bord si sta turata la 1800-2000 rpm. Deci problema ta e sa afli de ce sta martorul aprins in bord, posibil ar fi si un senzor care nu e bagata mufa bine sau chestii de genul asta...Ar fi bine daca ar fi doar asta !

ALEX_BZN 25-01-10 17:54

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 3014025)
Pai iti sta turata pt ca sta martorul aprins de "check engine". E normal sa iti stea turata in jur de 2000 turatii...Poti doar sa scoti senzorul de la filtrul de aer, sa vezi ca se aprinde "check engine" in bord si sta turata la 1800-2000 rpm. Deci problema ta e sa afli de ce sta martorul aprins in bord, posibil ar fi si un senzor care nu e bagata mufa bine sau chestii de genul asta...Ar fi bine daca ar fi doar asta !

mie la cielo imi statea turata si mi se aprindea check-ul de la senzoru de turatie(se gaseste pe cutia de viteza unde intra cablul de chilometraj si e in jur de 60-70 lei)..mi-a dat pe tester ca e de la el si am rezolvat-o....deci daca iti sta turata e mai mult ca sigur de la senzoru de turatie(il mai gasesti in cartile de specialitate ca senzor de deplasare sau senzor de viteza)..oricum cand il comanzi la magazin ii zici ca e pe cutie si intra cablu de chilometraj in el).
daca iti sta doar check-ul aprins fara sa se tureze poate fi de la injector,debitmetru sau alta problema tehnica a motorului ori catalizator)

Rob3rt_espero 25-01-10 17:55

Quote:

Originally Posted by ALEX_BZN (Post 3014069)
mie la cielo imi statea turata si mi se aprindea check-ul de la senzoru de turatie(se gaseste pe cutia de viteza unde intra cablul de chilometraj si e in jur de 60-70 lei)..mi-a dat pe tester ca e de la el si am rezolvat-o....deci daca iti sta turata e mai mult ca sigur de la senzoru de turatie(il mai gasesti in cartile de specialitate ca senzor de deplasare sau senzor de viteza)..oricum cand il comanzi la magazin ii zici ca e pe cutie si intra cablu de chilometraj in el).
daca iti sta doar check-ul aprins fara sa se tureze poate fi de la injector,debitmetru sau alta problema tehnica a motorului ori catalizator)

El avand cutie automata cred ca este alta mancare de peste acolo....

sex99 25-01-10 17:55

de la catalizaor ciuciu :D lam dat jos si am spart tot din el :D la asta mam gandit prima data :D si asa vream un sunet mai cool :))

Rob3rt_espero 25-01-10 18:04

@87-BOB, ca te interesai de un Body-kit pt masina ta, am gasit aici pe site niste baieti care fac modificari din fibra si vroiam sa-mi fac eu si ma ducea undeva pana in 10 mil (prelungire la bara fata si spate si praguri), ceva obisnuit nu iesit din comun...dar pe langa kitul asta trebuie sa intre obligatoriu niste jante si o suspensie cel putin...

@Ing3r....am vazut ca ai avut probleme cu cilindrul de la ambreiaj, ce simptome avea masina, cum se comporta ?

ing3r 25-01-10 18:29

Nu mai intra in viteza, iar pedala ramanea pe la jumate apasata, sa zic asa...practic ramai fara ambreiaj, si ar trebui sa si pierzi lichid din vasul de ambreiaj daca ai probleme cu cilindrul ala.

^^Splash^^ 25-01-10 18:48

Mare belea si cu ambreiajele astea .
Pe mine nu ma lasa deloc in pace .
Prima data am vrut sa plec intr-o dimineata cu masina, ambreiaj nema :) pedala moarta = Pompa de ambreiaj
A doua oara ,cand sa plec de pe loc caraia ingrozitor parca era un stol de ciori,dupa ce am completat cu lichid borcanasul (care se injumatatise inexplicabil) am facut 2-3 pedale pana a intrat in viteza = Cilindrul de ambreiaj
Si a treia care inca nu a fost rezolvata , are cateodata o trepidatie masina la plecarea de pe loc de zici ca se rupe ( presupun ca e o problema pe la discul de ambreiaj) ,dar cum bani nu sunt ca de ..e criza ,trebuie sa mai astepte

Rob3rt_espero 25-01-10 18:51

Quote:

Originally Posted by ^^Splash^^ (Post 3014331)
Mare belea si cu ambreiajele astea .
Pe mine nu ma lasa deloc in pace .
Prima data am vrut sa plec intr-o dimineata cu masina, ambreiaj nema :) pedala moarta = Pompa de ambreiaj
A doua oara ,cand sa plec de pe loc caraia ingrozitor parca era un stol de ciori,dupa ce am completat cu lichid borcanasul (care se injumatatise inexplicabil) am facut 2-3 pedale pana a intrat in viteza = Cilindrul de ambreiaj
Si a treia care inca nu a fost rezolvata , are cateodata o trepidatie masina la plecarea de pe loc de zici ca se rupe ( presupun ca e o problema pe la discul de ambreiaj) ,dar cum bani nu sunt ca de ..e criza ,trebuie sa mai astepte

Problema cu trepidatia o am si eu, foarte ciudat ca nu face tot timpul si ce e si mai ciudat ca ambreiajul este schimbat de curand !
Am sa ma duc in service la cei care l-au montat dar nu prea stau bine cu timpul.Nu imi pot da seama de la ce sa fie...

^^Splash^^ 25-01-10 18:56

Nici la mine nu face mereu .Are ea perioadele ei . Daca ajungi la service sa imi zici si mie care era problema te rog.

Rob3rt_espero 25-01-10 18:59

Quote:

Originally Posted by ^^Splash^^ (Post 3014378)
Nici la mine nu face mereu .Are ea perioadele ei . Daca ajungi la service sa imi zici si mie care era problema te rog.

Da, trebuie ....e naspa ca e service de stat si au program de femei gravide...de la 8:30 la 16:30 si sambata si duminica liber...si nu vreau sa ma duc in alta parte decat la ei ca daca au facut ceva nasol pe acolo sa ma cert cu ei.
M-am interesat de manopera , ar fi cam 3 mil ca nu trebuie data cutia de viteze jos...si ambreiajul cam tot in banii astia il cumperi kit complet pe Luk sau Sachs.

^^Splash^^ 25-01-10 21:13

ehee .deci cam 600 ron in mare :) asa ca sa mai astepte ca nu "e" bani :)) . mersi de informatii

mike-fullspeed 25-01-10 21:35

Eu recomand Valeo pentru ambreiaj! 220 lei tot kitu', adica placa, disc, rulment si levier! nu e scump si eu zic ca e bun.... Din ala am eu pe masina!

ALEX_BZN 25-01-10 22:00

si eu am avut probleme cu cilindrul si pompa si am schimbat kitu de ambreiaj degeaba...dupa calcari repetate ale pedalei de ambreiaj la semafor incepea sa patineze..eu am zis ca e discu dus si ca patineaza cand se incinde..am luat un kit nou valeo si cand l-am demontat pe cel vechi surpriza(era uzat la jumate)..l-am pus pe cel nou si tot facea..apoi am luat pistonasu care impinge furca(cel de la motor) si treaba s-a mai imbunatatit dar tot facea si apoi i-am luat si pompa de ambreiaj si furtunu si le-am schimbat si pe alea si a mers fara probleme.din ce era acolo a mai ramas conducata metalica si borcanasu de lichid.daca vrei sa schimbi pompa de ambreiaj se gaseste sub borcanu de apa..il dai jos si are 2 piulite de prindere de 12 sau 13 parca....bagi mana sub bord pe interior si scoti boltu care leaga pedaua de tija pompei si iese usor..nu e nevoie sa te duci la mecanic.

87-bob 26-01-10 08:06

Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 3014120)
@87-BOB, ca te interesai de un Body-kit pt masina ta, am gasit aici pe site niste baieti care fac modificari din fibra si vroiam sa-mi fac eu si ma ducea undeva pana in 10 mil (prelungire la bara fata si spate si praguri), ceva obisnuit nu iesit din comun...dar pe langa kitul asta trebuie sa intre obligatoriu niste jante si o suspensie cel putin...

@Ing3r....am vazut ca ai avut probleme cu cilindrul de la ambreiaj, ce simptome avea masina, cum se comporta ?

pai robert eu am vazut acolo ca o vinzi,ii mai faci body?:rolleyes2si m am interesat dar prima data vreau sa mi fac masca asa ca a ta si farurile negre pe interior dar prima si prima data vreau niste faruri ca ale mele s au matuit...am treaba multa cu ea...as fi vrut sa iau de la NDY astea dar m am trezit dupa 15ani:D
care ati schimbat tampoanele de la motor?cam cat costa daca stiti asa?

Rob3rt_espero 26-01-10 16:40

Quote:

Originally Posted by 87-bob (Post 3015965)
pai robert eu am vazut acolo ca o vinzi,ii mai faci body?:rolleyes2si m am interesat dar prima data vreau sa mi fac masca asa ca a ta si farurile negre pe interior dar prima si prima data vreau niste faruri ca ale mele s au matuit...am treaba multa cu ea...as fi vrut sa iau de la NDY astea dar m am trezit dupa 15ani:D
care ati schimbat tampoanele de la motor?cam cat costa daca stiti asa?

In principiu as vrea sa o vand, dar sa vedem...daca nu imi iau banii care mi-am propus pe ea nu o mai dau, si asa pierd o groaza ! As vrea sa imi iau un Vectra B facelift model sport ca mai mult de atat nu am bani. Si daca nu se va vinde o voi pastra pana o duc la fiare vechi si o aranjez frumos pt mine si gata. Este o masina buna, n-am probleme cu ea doar ca m-am cam plictisit de ea, as vrea ceva mai nou.

johnsonxxl 26-01-10 17:22

fratilor..am avut o surpriza azi cand am coborat la masina..a incercat cineva sa''imprumute'' oglinda dreapta..si a spart-o..care stie cum se schimba?ca am luat alta noua :D

Sonny™ 26-01-10 17:30

numai belele pe capu tau ce naiba se intampla.../?

mike-fullspeed 26-01-10 17:37

Quote:

Originally Posted by johnsonxxl (Post 3017663)
fratilor..am avut o surpriza azi cand am coborat la masina..a incercat cineva sa''imprumute'' oglinda dreapta..si a spart-o..care stie cum se schimba?ca am luat alta noua :D

E pe interior plasticul acela negru in dreptul oglinzii... il dai jos i acolo sunt suruburile! sa ai bafta... "norocosule" :D ;)

johnsonxxl 26-01-10 17:38

deci tre sa dau toata oglinda jos?

mike-fullspeed 26-01-10 18:00

aaa... am crezut ca trebuie sa o schimbi pe toata... Daca nu trebuie sa dai cumva jos geamul(oglinda) si plasticul e prins cu 2-3 suruburi e jos in sus.... Sper ca m-am facut inteles :D

johnsonxxl 26-01-10 18:04

...am inteles in mare;) ms..am sa incerc maine :D

ALEX_BZN 26-01-10 22:18

Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 3017518)
In principiu as vrea sa o vand, dar sa vedem...daca nu imi iau banii care mi-am propus pe ea nu o mai dau, si asa pierd o groaza ! As vrea sa imi iau un Vectra B facelift model sport ca mai mult de atat nu am bani. Si daca nu se va vinde o voi pastra pana o duc la fiare vechi si o aranjez frumos pt mine si gata. Este o masina buna, n-am probleme cu ea doar ca m-am cam plictisit de ea, as vrea ceva mai nou.

te plictisesti de ea ca nu pui mereu cate ceva nou...de ex eu la 3 luni mai adaug ceva,o janta,o suspensie,o folie,o toba ,o grila....etc si mereu masina are ceva nou si o face mai deosebita,....daca o lasi stock e normal sa te plictisesti ca mergi cu aceeasi masina zi de zi fara sa ii adaugi ceva cu care sa te mandresti.ia apuca-te tu usor usor...si o sa vezi ca in 1-2 ani se schimba radical masina..incetul cu incetul adaugi cate ceva(in functie de monetar ca e criza) si masina o sa iasa in timp deosebita.

johnsonxxl 26-01-10 22:39

aa..deci..sa nu fac vreo boacana..scoat geamu de oglinda cu o surubelnita ceva?si geamu nou intra asa prin apasare?nu am inteles ce rol au suruburile alea 3...de care ai pomenit mike

ing3r 26-01-10 23:15

Deci geamul de la oglinda iese prin tragere cu mana libera. Sa ai grija sa nu apesi prea tare pe geam ca il spargi, cum am facut eu :)). Si cum il scoti asa il bagi, adica usor ;).

L.E.: O suspensie sport unde gasesc si eu (nu noua), eventual de pe astra F, kadett E, vectra A sau calibra ? Si ma mai intereseaza plansa bord, macarale+motorase fata , aveti idee cam cat ar costa toate astea la dezmembrari?

johnsonxxl 26-01-10 23:53

aha..deci nu demontez oglinda..adica toata carcasa..ms mult.. ;)

All times are GMT +2. The time now is 11:14.

- Copyright 2026 4Tuning