Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

dolb 04-12-09 18:29

Re: Benzina sau motorina ?

nu imi iau diesel ca e mai putin poluant sau ca imi pasa de mediu ( imi cam pasa de mediu dar nici in halu asta ). Imi iau diesel numai daca masina e pentru uz personal, adica servici, curse lungi, etc. Benzinar mi-as lua doar ca masina de weekend sau masina cu care sa ma joc .

BMnWA 04-12-09 18:37

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2861973)
nu imi iau diesel ca e mai putin poluant sau ca imi pasa de mediu ( imi cam pasa de mediu dar nici in halu asta ). Imi iau diesel numai daca masina e pentru uz personal, adica servici, curse lungi, etc. Benzinar mi-as lua doar ca masina de weekend sau masina cu care sa ma joc .

hai sa o luam altfel.. orice iubitor de diesel si orice iubitor de benzina si-ar lua diesel sau benzina daca masina ar avea un pret corect si ar merita. Astea sunt contraziceri de curtea scolii. Cand pretul corect isi spune cuvantul , vorbele sunt vorbe si faptele sunt fapte. Sa vezi toti iubitorii de diesel cum ar fi tot cu 1.8T si 1.6 16v daca le-ar gasi la un pret atractiv sau ceva castana, la fel si cum benzinarii s-ar da cu un TD-HD-I daca ar gasi ceva mocaciune. In final tot la bani si la pretul corect se reduce totul.

Blue Shark 04-12-09 21:56

Quote:

Originally Posted by Champion (Post 2859499)
Nici eu nu inteleg de ce si-ar lua si isi iau multi limuzine diesel, eu consider ca daca ai bani de o limuzina nu te intereseaza consumul si ti-l permiti.Diesel cum am mai zis mi-as lua doar pt o masina mica sau medie de oras cu care sa merg in fiecare zi, si sa prind toate semafoarele posibile, si asta pt consum atat :) in rest aleg benzina.

Eu ii inteleg si pe ei. Oamenii cu bani circula foarte mult. Multi dintre ei fac peste cinci mii de kilometri intr-o luna. La o diferenta de consum de 2-3 litri, inseamna o economisire de peste 100 litri de combustibil. La oamenii de afaceri le place sa spuna: "am economisit 100 euro".

dolb 04-12-09 23:45

Quote:

Originally Posted by Blue Shark (Post 2862615)
Eu ii inteleg si pe ei. Oamenii cu bani circula foarte mult. Multi dintre ei fac peste cinci mii de kilometri intr-o luna. La o diferenta de consum de 2-3 litri, inseamna o economisire de peste 100 litri de combustibil. La oamenii de afaceri le place sa spuna: "am economisit 100 euro".

pentru copiii din ziua de azi : om de afaceri = om care sparge bani ca nu-i pasa !

GTR 05-12-09 12:00

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2862966)
pentru copiii din ziua de azi : om de afaceri = om care sparge bani ca nu-i pasa !

Cred ca glumesti, nu?

johhny 05-12-09 21:18

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2862966)

asta e tocmai opusul succesului unui om de afaceri. Nu orice om de afaceri este ca becali sau tiriac...

dolb 05-12-09 21:22

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2865157)
asta e tocmai opusul succesului unui om de afaceri. Nu orice om de afaceri este ca becali sau tiriac...

exact! asta incerc si eu sa scot in evidenta! ca unii oameni de afaceri nu arunca cu banii aiurea pe combustibil! nu vad ce e asa blasfemie sa ai un a8 diesel, un s diesel etc.

KAY_ 05-12-09 21:42

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2865157)

Tiriac are cea mai frumoasa colectie de masini din tara , este un pasionat , nu il asocia cu Becali

lrazvani 06-12-09 11:07

Poate nu ati vazut toti filmuletu asta :
https://www.youtube.com/watch?v=4tN6LrcBuVw

BMnWA 07-12-09 00:12

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 2866110)
Poate nu ati vazut toti filmuletu asta :
https://www.youtube.com/watch?v=4tN6LrcBuVw

si ce e de vazut in filmulet ?

KAY_ 07-12-09 00:24

Este exact ce vor 300zxtt si altii sa va explice de ceva timp pe aici .

P.S. Tre sa stii un pic de engleza sa intelegi ce zice ala acolo ;)

BMnWA 07-12-09 08:59

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2868126)

ps THC-TBC trebuia cumva sa inteleg cat de multumit era omul de un 535d ? ca mie nu mi s-a parut ca a zis ala nimica nou din tot ce s-a povestit pe aici.

300zxtt 07-12-09 23:33

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2868126)

E grele cu unii care-s obisnuiti cu epave antice diesel si au impresia ca si astea noi sunt tot la fel de zgomotoase si puturoase ...

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2868471)
ps THC-TBC trebuia cumva sa inteleg cat de multumit era omul de un 535d ? ca mie nu mi s-a parut ca a zis ala nimica nou din tot ce s-a povestit pe aici.

Daca ai incerca sa mergi si tu intr-un model mai nou de 2000 iti vei schimba parerea despre motorizarea mac. Dar cum ,cam toti cunoscatorii de pe aici isi dau aere de ingineri auto dar nu stiu cu ce se mananca asa ceva si isi dau cu parerea fara o baza reala...e de la sine inteles.

sageata 07-12-09 23:55

mie imi place benzina ca e mai buna la gust decat motorina. hac! motorina e mai amara si te zgaraie la limba, hac! benzina e mai acrisoara, asa si iti sangereaza gingiile, e mai cool. hac!

BMnWA 08-12-09 00:32

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2871181)
E grele cu unii care-s obisnuiti cu epave antice diesel si au impresia ca si astea noi sunt tot la fel de zgomotoase si puturoase ...

Daca ai incerca sa mergi si tu intr-un model mai nou de 2000 iti vei schimba parerea despre motorizarea mac. Dar cum ,cam toti cunoscatorii de pe aici isi dau aere de ingineri auto dar nu stiu cu ce se mananca asa ceva si isi dau cu parerea fara o baza reala...e de la sine inteles.

intamplator am pe langa casa un 530d din 2001 cu soft si stiu ce inseamna 224 cai pe un motor diesel cu aproape 500nm pe o cutie manuala. Dar mai mult m-a impresionat un 320i ce l-am avut recent care tragea in nebunie.

KAY_ 08-12-09 00:40

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 2871227)
mie imi place benzina ca e mai buna la gust decat motorina. hac! motorina e mai amara si te zgaraie la limba, hac! benzina e mai acrisoara, asa si iti sangereaza gingiile, e mai cool. hac!

Da , ai dreaq parca numai e ca inainte pura , baga in ea tot felu de aditivi :D

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2871268)
intamplator am pe langa casa un 530d din 2001 cu soft si stiu ce inseamna 224 cai pe un motor diesel cu aproape 500nm pe o cutie manuala. Dar mai mult m-a impresionat un 320i ce l-am avut recent care tragea in nebunie.

Wow ur going wild :lol:

Eu zic sa numai fumezi prostii ce contin THC ca nu ti prieste :D

GTR 08-12-09 05:10

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2871268)

Cred ca exagerezi si nu putin, ce sa te impresioneze la un 320 i comparativ cu 530~224CP, poate feeling-ul de benzina ca in rest ....

300zxtt 08-12-09 08:22

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2871344)
Cred ca exagerezi si nu putin, ce sa te impresioneze la un 320 i comparativ cu 530~224CP, poate feeling-ul de benzina ca in rest ....

Nu stiu de ce-ti mai bati capul, pt unii 150cp de picicuta sunt mai puternici si trag mai bine decat 224cp si 500nm. Ca doar sunt de pisicuta.Doamne......

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2871275)
Eu zic sa numai fumezi prostii ce contin THC ca nu ti prieste :D

Eu zic macar sa incerce sa stea in dreapta nu sa si conduca , apoi mai vedem. Mai era pe aici un jeremy clarkson care nici nu avea permis dar condusese peste jumatate din modelele existent pe piata ....

BMnWA 08-12-09 08:56

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2871344)

Da,feelingul.Sunetul tobelor si al motorului pe benzina nu sunt deloc la fel cu un diesel pentru ca nu ai nici feeling de pe urma sunetului e si silentios si nici nu raspunde instant la acceleratie ca o benzina.

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2871494)
Nu stiu de ce-ti mai bati capul, pt unii 150cp de picicuta sunt mai puternici si trag mai bine decat 224cp si 500nm. Ca doar sunt de pisicuta.Doamne......
mosule eu am zis ca am 530d,nu am zis ca am condus de la cineva una sau alta. Le am amandoua,am fost cu amandoua asta e concluzia mea.Poate masina avea ceva modificari si mergea foarte bine puteau sa fie cai de ursulet de pisica sau de orice nu vad legatura. Imi zici de pisicuta de parca am zis ca am 316d cu soft la 105 cai. Aia 224 cai nu imi dau atata senzatie cat ala de 2000 , chiar daca merge mai tare trageam mai mult spre 320i.

Eu zic macar sa incerce sa stea in dreapta nu sa si conduca , apoi mai vedem. Mai era pe aici un jeremy clarkson care nici nu avea permis dar condusese peste jumatate din modelele existent pe piata ....

mosule eu am zis ca am 530d,nu am zis ca am condus de la cineva una sau alta. Le am amandoua,am fost cu amandoua asta e concluzia mea.Poate masina avea ceva modificari si mergea foarte bine puteau sa fie cai de ursulet de pisica sau de orice nu vad legatura. Imi zici de pisicuta de parca am zis ca am 316d cu soft la 105 cai. Aia 224 cai nu imi dau atata senzatie cat ala de 2000 , chiar daca merge mai tare trageam mai mult spre 320i.

Uite si un filmulet cu 320i-ul. https://www.youtube.com/watch?v=3WBflCpuPIQ

GTR 08-12-09 10:46

Pai cam asa merge orice benzina, asta este una din diferente - benzina - motorina.

fasso 08-12-09 10:48

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2871544)
Da,feelingul.Sunetul tobelor si al motorului pe benzina nu sunt deloc la fel cu un diesel pentru ca nu ai nici feeling de pe urma sunetului e si silentios si nici nu raspunde instant la acceleratie ca o benzina.

Sefu', aici tin sa te contrazic , sunetul devine enervant dupa un anumit numar de kilometri si mai ales obositor(in special daca mai ai si o toba sport).Cateodata tind sa cred ca e mai bun dieselul in muuulte privinte : consum, zgomot redus, putere la turatii mici(nu ca un benzinar sa duci acul pana in 5000 sa poti face o depasire scurta), etc.Per total, si sper sa nu ma injurati, daca ar fi sa schimb masina, as lua in calcul si varianta diesel( in special TDCI-ul de pe ford )

300zxtt 08-12-09 20:36

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2871544)

Uite si un filmulet cu 320i-ul. https://www.youtube.com/watch?v=3WBflCpuPIQ

Eu zic sa te adresezi cu un apelativ normal, nu sunt nici mos si nici nu ma trag de maneca cu tine. Tin sa te rog sa pastram decenta, nu suntem la colt de cartier aici...

Ce vreau sa spun si nu intelegi tu e ca noua generatie de motoare diesel a evoluat atat de mult ,ca e o diferenta intre ce ofera e39 si ce e pe e60.

Nu eram adeptul motoarelor diesel pana cand am intrat in contact cu ele: V10tdi, E320cdi ,530d si 535d.Si am avut toata gama de benzinare de la bmw, inclusiv am in propietate v12-le lor. si cum am mai spus, de la benzinar convins, am trecut pe diesel cand am vazut atatea calitati pe care le gasesc la noile mac-uri.

BMnWA 08-12-09 23:35

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2871807)
Sefu', aici tin sa te contrazic , sunetul devine enervant dupa un anumit numar de kilometri si mai ales obositor(in special daca mai ai si o toba sport).Cateodata tind sa cred ca e mai bun dieselul in muuulte privinte : consum, zgomot redus, putere la turatii mici(nu ca un benzinar sa duci acul pana in 5000 sa poti face o depasire scurta), etc.Per total, si sper sa nu ma injurati, daca ar fi sa schimb masina, as lua in calcul si varianta diesel( in special TDCI-ul de pe ford )

zgomotul din filmulet nu e unul ce iti suna tie in masina, filmarea era facuta langa motor si se aude mult mai zgomotos in conditile in care am filmat eu. Toba sport e toba sport, daca e de calitate nu suna ca o toba sparta sau ca un 316 cu catalizatorul dat jos care la 70 prin oras te uiti pe cer sa vezi ce MIG trece.. Am toba sport si pe 320i si pe 318 si nici una nu e absolut deranjanta ca se aude foarte discret si isi face aparitia mai mult doar in ture mari. Referitor la turatii, uite ca mie imi place de exemplu sa turez masina la o depasire sa simt adrenalina, nu sa dau 800 turatii la masina si gata depasirea .. Am fost in seara asta cu un 320d si mi e pare ca tre sa accelerez destul de mult pana sa faca ceva,adica oricum ala e lagul de diesel. E vorba doar de gusturi si costuri,ca e benzina sau diesel,ca e ford sau bmw..

BMnWA 08-12-09 23:49

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2873446)
Eu zic sa te adresezi cu un apelativ normal, nu sunt nici mos si nici nu ma trag de maneca cu tine. Tin sa te rog sa pastram decenta, nu suntem la colt de cartier aici...

Ce vreau sa spun si nu intelegi tu e ca noua generatie de motoare diesel a evoluat atat de mult ,ca e o diferenta intre ce ofera e39 si ce e pe e60.

Nu eram adeptul motoarelor diesel pana cand am intrat in contact cu ele: V10tdi, E320cdi ,530d si 535d.Si am avut toata gama de benzinare de la bmw, inclusiv am in propietate v12-le lor. si cum am mai spus, de la benzinar convins, am trecut pe diesel cand am vazut atatea calitati pe care le gasesc la noile mac-uri.

la referirile tale despre parerea mea de caii de pisica cred ca tu erai cel care o dadea la colt de cartier in caterinca.Oricum in fine,aici discutam de masini nu de atacuri personal , la fel prefer sa pastram decenta. Nu contrazic ceea ce spui despre generatia noua, sunt de aceeasi parere cu tine doar ca 530-ul asta e cel mai diesel cu care am fost. Am mai fost cu un 525d e60 dar nu se ridica la vechiul 530d, oricum era destul de finut si fara simptome de diesel.Sunt convins ca generatiile noi diesel V sunt cu totul altceva dar eu nu am condus sincer sa pot zice cum sunt ; am condus ce am mentionat si in functie de asta am o parere personala.Am observat ca un diesel cu cat e mai mare cu atat e mai placut si e mai..diferit de 'diesel' , adica parca e altceva nu un 1.9tdi sau un 1.6 hdi,mai putine trepidatii , un mers mai rotund, ceva cu totul diferit fata de cele mici tdi sau hdi.

fasso 09-12-09 09:59

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2874209)
zgomotul din filmulet nu e unul ce iti suna tie in masina, filmarea era facuta langa motor si se aude mult mai zgomotos in conditile in care am filmat eu. Toba sport e toba sport, daca e de calitate nu suna ca o toba sparta sau ca un 316 cu catalizatorul dat jos care la 70 prin oras te uiti pe cer sa vezi ce MIG trece.. Am toba sport si pe 320i si pe 318 si nici una nu e absolut deranjanta ca se aude foarte discret si isi face aparitia mai mult doar in ture mari. Referitor la turatii, uite ca mie imi place de exemplu sa turez masina la o depasire sa simt adrenalina, nu sa dau 800 turatii la masina si gata depasirea .. Am fost in seara asta cu un 320d si mi e pare ca tre sa accelerez destul de mult pana sa faca ceva,adica oricum ala e lagul de diesel. E vorba doar de gusturi si costuri,ca e benzina sau diesel,ca e ford sau bmw..

1.Habar n-am despre ce filmulet vorbesti.
2.Oricat de performanta ar fi toba, la un drum de 400-500 de km incepe sa te dea afara din masina zgomotul;)
3.Si mie imi placea si uneori inca imi mai place sa chinui masina intr-o depasire, insa in conditiile actuale de trafic,mai ales acum cu febra sarbatorilor cand e un infern pe strazi, parca ma incanta mai mult sa stau infipt in scaun si sa apas acceleratia fara sa fiu nevoit sa mai mestec in cutia de viteze , sa aud toba cum sta sa-mi sara in cap,etc.

BMnWA 09-12-09 10:08

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2874789)
1.Habar n-am despre ce filmulet vorbesti.
2.Oricat de performanta ar fi toba, la un drum de 400-500 de km incepe sa te dea afara din masina zgomotul;)
3.Si mie imi placea si uneori inca imi mai place sa chinui masina intr-o depasire, insa in conditiile actuale de trafic,mai ales acum cu febra sarbatorilor cand e un infern pe strazi, parca ma incanta mai mult sa stau infipt in scaun si sa apas acceleratia fara sa fiu nevoit sa mai mestec in cutia de viteze , sa aud toba cum sta sa-mi sara in cap,etc.

nu intelegi ca nu suna toba de loc ? suna mai frumos ca un stock dar eu nu vorbesc de genu de toba ce e de vanzare la bazar cu 200 lei full inox gt tuning x-treme etc . Tobe sport originale cu filtre prin ele care fac sunetul sa fie usor sportiv si sa fie placut la sunet , chiar deloc deranjant. (am pus mai sus un link cu sunetul)

fasso 09-12-09 12:10

ba da, inteleg:)) singura toba "sport" care nu mi s-a parut deranjanta, ba chiar avea un zgomot placut a fost cea de Golf 5 GTI, toba originala .

300zxtt 16-12-09 01:12

Cine zicea ca diesel-ul nu fuge? https://www.youtube.com/watch?v=mVq4FzYBrZ0

Spark 16-12-09 05:50

si acuma fara suparare, benzine nu sunt destule care fac 1/4 mile fara fumul aferent unei locomotive cu aburi din secolul trecut care aduce in vedere aceleasi chestiuni enervante care se repeta. (fum - diesel)

Cupra 16-12-09 07:51

Deci domnilor, DIESEL sunt motoare performante, putem lua un exemplu, motorul de 3 litri de la BMW. 3.0 d este mai rapid cu 0,2s decat 3.0 i. Diesel e la fel de silentios daca il asculti din interiorul masinii. Mai rapid, mai economic, mai durabil.

sageata 16-12-09 08:47

ala cu diesel-ul lui ar trebui inchis. omora spectatorii pe rand. ai cautat mult link-ul?:lol::lol::lol:

300zxtt 16-12-09 09:47

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 2896134)
ala cu diesel-ul lui ar trebui inchis. omora spectatorii pe rand. ai cautat mult link-ul?:lol::lol::lol:

Nu conteaza, ideia e ca.....exista. Se poate pune filtru de particule :)) :)) :))

_anaconda_ 16-12-09 10:03

Quote:

Originally Posted by Cupra (Post 2895991)
Deci domnilor, DIESEL sunt motoare performante, putem lua un exemplu, motorul de 3 litri de la BMW. 3.0 d este mai rapid cu 0,2s decat 3.0 i. Diesel e la fel de silentios daca il asculti din interiorul masinii. Mai rapid, mai economic, mai durabil.

Deci diesel este mai rapid decat un benzinar. Cu asta se poate inchide topicul, toate celelalte 12893924821 pagini sunt irelevante din moment ce vii cu concluzia asta, bazata pe fapte :lol::lol::lol:.

GTR 16-12-09 14:07

Quote:

Originally Posted by Cupra (Post 2895991)

1. Compari un 3.0 turbodiesel cu un 3.0 benzina aspirat

2. Vb de cel mai bun motor diesel, motor de referinta la ora actuala

bluey 16-12-09 14:09

A venit frigul...
Mi-a crescut consumul de la 5 la 5.5%.
Sunt trist :(

KAY_ 16-12-09 14:15

...felicitari , ai cea mai zgarcita masina de 250 cp :D

GTR 16-12-09 14:34

Am plecat dimineata cu masina si in 5 min baga cadura tare.
Sunt trist :P

300zxtt 16-12-09 16:55

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2896315)
Deci diesel este mai rapid decat un benzinar. Cu asta se poate inchide topicul, toate celelalte 12893924821 pagini sunt irelevante din moment ce vii cu concluzia asta, bazata pe fapte :lol::lol::lol:.

Exact, vine cu fapte si dovezi. e mult mai economic, trage mai bine, se poate upp grada mai usor decat mas-ul ( sa vezi atunci diferente intre ele...) si e la acelasi pret cu omologul lui. E simplu, nu?

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2897023)
Am plecat dimineata cu masina si in 5 min baga cadura tare.
Sunt trist :P

Asta daca ai un diesel de seama cu soacra-mea,vedeos doi metri sub pamant. La diesel-uri moderne exista preincalzitor si sa vezi ce rapid baga caldura. Pt ca diesel-ul decat sa emane caldura, care oricum se risipeste aiurea, mai bine il foloseste ca lucru mecanic. Deci, tot eu sunt in avantaj.

_anaconda_ 16-12-09 17:31

Eu cred ca va uitati la alte caracteristici, altfel nu imi explic cum poti spune ca diesel e mai rapid, in situatia respectiva 3000 cmc. Te invit la o comparatie 3.0 biturbo benzina vs 3.0 biturbo diesel. Ah, daca te referi la o comparatie mere cu capsuni, turbo / biturbo diesel vs aspirat benzina nu faci nimic in afara faptului ca evidentiezi slabiciunea diesel la capitolul asta, 1/2 turbo in plus pentru a fi ~ la fel de rapid ca o benzina aspirata ? Subtire.

Mi se pare INCREDIBIL ca suntem la pagina cu numarul 3854959 si inca se vine cu asa ceva, de la oameni care au participat de la bun inceput la discutie. Oricum ai invarti-o tot e mai lent, mult mai lent, diesel-ul.

335d vs 335i, 2.0 TDI 140 vs 2.0 TFSI 200, 2.0 TDI 170 vs 2.0 TFSI 265, 3.0 TDI 240 vs 3.0 TFSI 333, 1.6 TDI 105CP vs 1.4 TSI 170CP si exemplele pot continua, rezultatul este acelasi. Las-o balta, nici nu ar fi trebuit sa aduceti (iar) in discutie capitolul performante unde lucrurile sunt cat se poate de clare.

bluey 16-12-09 17:43

Eu ziceam doar ca imi consuma 5,5%???
Ce performante???
Intr-adevar nu se face la fel de repede cald ca in tfsi-ul vecinului :D
Dar nici el nu isi permita sa o tina pornita sa faca cald in masina si tot pe frig pleaca cu ea :)))

All times are GMT +2. The time now is 10:24.

- Copyright 2026 4Tuning